Şimdi Ara

Benden Başarısız Olan Kuzenim Benden Daha Çok Kazanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
4.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eee arabalık başarı gelmedi mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geldi ama almadı. Ceviz ağacı dikeceğim diye arsa aldı. Gerçi iyi yapmış çünkü para kazandırıyor orası şu an.

• Elenya kullanıcısına yanıt
    O cevizi kırda tam olsun diye bir derin anlamda yüklenmiş olabilir hocam bilemedim şimdi

• Ona bakarsan kuzenimin oğlu toplama işlemini bile zor zor yapıyordu lisede tüm derslerden kalıyordu zoraki bir şekilde ittire kaktıra liseden mezun oldu. Sınava girdi baraj puanını zor geçti astsubaylık başvurusu için 180 puan yeterliydi zaten. Astsubay oldu şimdi 6-7K maaşı var.

Ben ise yüksek diploma notu yüksek puanlar ile girdiğim bir şirkette mühendisim ama yarısı kadar anca alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç.

• başarısız olan sensin gibi duruyor burada o değil

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Benden Başarısız Olan Kuzenim Benden Daha Çok Kazanıyor

That is my point.

• 10 yil boyunca 6 7 bin tl ile calismaya kafayi koyduysan zaten bu ekonomide para değil birseye sahip olamazsin.

• Bize kucukken oku oku dediler. Kuru kuruya okuyan netleri yuksek olan bazi yikik tipler kendilerinin en iyi oldugunu dusundu.
    Sonra welcome the life
    Selamun aleykum.

Keske o kadar aldigimiz sacma salak derslerin icinde ticaret vatandaslik vatanseverlik
    Gercek hayatla alakali dersler verselermis.

Bu arada agir ornek verdim ama kimse yanlis anlamasin.

• PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Gel de bunu anne babalara anlat hocam. Bu işlerde hep kader, kısmet, şans faktörüne inanıyorum ben. Tamam ilk şart çalışmak çabalamak ama elimizde olmayan şeyler de var. İyi veya kötü yöne tepetaklak olunuyor gayet de.

• 800 - 850 dolarcık maaşı varmış. :DDDDDDDD

• Bu hayatta şansın olacak

• Elaleme bakıp fesatlık kıskançlık yapmayı ne zaman bırakacak bu millet gerçekten çok çirkin düşünceler bunlar

• Aynen öyle hocam kaderin varsa kısmetinde varsa paranı yersin ama yoksa ne yapsan boş.Tabi çabalayıp bir sonuç alamayanlar için söylüyorum ben bunu yoksa adam yan gelip yan yatarak kader kısmet olmuyor

• geldi yine kader kısmetciler

• Sınavda daha düşük puan almış olabilir ama aldığı puanı Türkiye şartlarında daha başarılı kullanmış belli ki arkadaşınız. Çoğumuz üniversite sınavında tercih yaparken Türkiye şartlarını değil hayallerimizi düşündük. Hata orada.

• quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Bizim lisede kafası çalışmayan,liseyi zar zor bitiren,hayatı boyunca serserilik peşinde olan,üniversite sınavı için kitap dahi açmayan arkadaş barajı zar zor geçerek ziraat mühendisliğini kazandı.
    Okulu bitirir bitirmez dandik puanla devlete ziraat mühendisi olarak atandı.şu an her şey dahil 8 bin tl alıyor.

Yine sınıfımızdaki başka bir arkadaş türkiye 2 binincisi oldu.bildiğin 2 bin.tıp yazdı okudu bitirdi.şu an devlet hastanesinde her şey dahil 7 bin tl alıyor.

Yine üniversite sınavında iyi bir derece diyebileceğimiz puanla makine mühendisliğine yerleşen arkadaşım mezun oldu ve yıllardır eli yüzü düzgün bir iş bulamadı.bulduklarında canını çıkartırcasına az paraya çalıştırdılar.şu an markette çalışıyor.ki bu arkadaş lisedeyken çok başarılı çok çalışkan bir arkadaşımızdı.yazık etti kendine.

Çok çalışkan olmayan,kafası pek basmayan, yine de bir şeyler için çabalayan arkadaşımız son sene ani bir kararla eşit ağırlıktan hazırlanmaya karar verdi.kötü bir puanla kötü bir üniversitede sınıf öğretmenliğini kazandı,mezun oldu ve hemen atandı.şu an hayatı güllük gülistanlık,evlendi çocugu oldu.

Üniversite bittikten sonra tanıştığım başka bir arkadaşım,muğlada işletme okumuş.kpss ye hazırlandık beraber.77 puan almıştı ve hiç bir yere atanamıyordu o puanla.sonra Allahın işine bak ki bir tane büyükşehir belediyesi zabıta memuru ilanı açmış.oraya başvurdu ve atandı.şu an 7500 tl alıyor sürekli antalya bodrum geziyor gördüğüm kadarıyla.

Bunlar benim çevremdeki en uç örneklerdir.çalışkan olmak,kendini hayattan soyutlamak ilerde iyi bir hayatın,iyi bir kazancın olacağı anlamına gelmiyor.bu kafa kesinlikle yanlış.

Benim de bir arkadaş hayatında teşekkür bile almamıştı. Bütün gün çingenelerle takılırdı. Neyse üniversite sınavlarına girdi.Barajı geçti(180 puan).O yıldan önceki yıl 15 Temmuz olmuştu. Harp okulunu kapatıp msü yaptılar. O yılda sınav yapmadılar ygs'den barajı geçenleri aldılar. Cocuk 400 m koştu 2 barfiks cekti Deniz subaylıgı okuyor şimdi. Onun önündekileri ya mülakattan ya sağlıktan elemişler. Elemişler elemişler hava bitmiş,kara bitmiş deniz denk gelmiş. Şans işte sağlıktan elenmediysen deniz subayısın. Sağlıktan elenmediysen artı bir de yüksek puanın varsa kara subayısın.

Welcome to Turkey.

• okuma yazmayı lise 1 de öğrenen arkadaşım şu an giriş seviye devlet memuru xD

• Hayatımda ne çok bunun olmasından korkuyorum. Üni sinavina hazırlanıyorum şimdi ilerde ne olacak acaba bilmiyorum tıp kazanacak kadar geliştirebilirmişim acaba kendimi diye düşünüyorum ha olmazsa ne yaparım diye düşünüyorum aklıma bitek öğretmenlik hemşirelik geliyor. Olmazsa öğretmenlik yazar giderim herhalde. Bide mezun pluncayankadar atamalarda kapamıyormuş

• PantheraPardus kullanıcısına yanıt

Bunlar yine iyi örnekler. İlköğretimde dışarıda görsen yolunu değiştireceğin tipte bir arkadaşım vardı. Zarzor meslek lisesini bitirdi. Askerden geldikten sonra direk 3bin lirayla işe başladı. Bu dediğim 2014-2015 yıllarındaydı. şu an en kötü 5bin kazanıyordur. Başka bir ilkokul arkadaşım ortaokulu zor bitirdi. Liseyi de açıktan bir şekilde zorlanarak bitirdi. Bu diğeri gibi tehlikeli bir tip değildi ama diğerinin çeyreği kadar filan zekası vardı. Üniversite sınavına girdiğini bile düşünmüyorum ki girse bile barajı geçmesi için 2 sene hazırlanması gerekirdi. O da askerden geldikten sonra babasının sanayideki dükkanında çalışmaya başladı. Sanayici olduğu için geliri gayet iyi. Zaten dayısı da siyasetçiydi. İkisi de evlendi bunların. İkisinin de arabası var. Evleri yoksa da yakında alırlar. Bunlardan entelektüel yönden kat kat fazla olan bir arkadaşımsa 3 senedir işsizlikle asgari ücretli işler arasında gidip geliyor. Üstelik ağır hastalık atlattı. Hayat işte...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.