Para kazanma işi sadece eğitim başarısıyla ölçülecek birşey değil. Nice ilkokul mezunu iş adamları var parayla oynayan. Zamanında risk alıp ticarete girişip, o işin tutması sonucu yürüyüp gidenler var. Eğitim para kazanma yolunda önemli ama küçük bir kıstas. |
Benden Başarısız Olan Kuzenim Benden Daha Çok Kazanıyor (3. sayfa)
-
-
Konuda ve yorumlarda acayip bir çekememezlik ve kıskançlık var.
Herkes memur olmaktan ve belediyeye işe girmekten bahsetmiş.
Sen yüksek puanla üniversite okumuş olabilirsin sonrasında eğer hedefin memurluksa ve orada yığılma varsa atanmak için sınavı fullemen gerekir, bu kadar basit.
Tanıdığının yanında işe girmek(adam kayırmaktan bahsetmiyorum), sanayide iş öğrenmek ve maaşını yükseltmek kötü şeyler değildir.
Tanıdığının berber dükkanı vardır girersin işi öğrenip maaşını da katlarsın. Diğer eleman da aynı anda üniversite okur ama atanamaz sonra başlar mok atmaya, yok ya :D
Sizin tek hedefiniz memurlukken diğerleri başka şeylerle çabalar, mesela yayın yapar youtube kanalı açar, twitter sayfası kurar, instagrama girer, sanayide iş öğrenir, el becerisi geliştirir, ya da girişimcilik yapar falan.
Sonra ne olur? Memur olamayınca da onların entelektüel seviyesi benden daha az ama benden daha çok para kazanıyor gibisinden saçma bahanelerin arkasına saklanıp kıskanmaya başlarsınız, yapmayın az kendinize odaklanın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: PantheraPardus
Bizim lisede kafası çalışmayan,liseyi zar zor bitiren,hayatı boyunca serserilik peşinde olan,üniversite sınavı için kitap dahi açmayan arkadaş barajı zar zor geçerek ziraat mühendisliğini kazandı.
Okulu bitirir bitirmez dandik puanla devlete ziraat mühendisi olarak atandı.şu an her şey dahil 8 bin tl alıyor.
Yine sınıfımızdaki başka bir arkadaş türkiye 2 binincisi oldu.bildiğin 2 bin.tıp yazdı okudu bitirdi.şu an devlet hastanesinde her şey dahil 7 bin tl alıyor.
Yine üniversite sınavında iyi bir derece diyebileceğimiz puanla makine mühendisliğine yerleşen arkadaşım mezun oldu ve yıllardır eli yüzü düzgün bir iş bulamadı.bulduklarında canını çıkartırcasına az paraya çalıştırdılar.şu an markette çalışıyor.ki bu arkadaş lisedeyken çok başarılı çok çalışkan bir arkadaşımızdı.yazık etti kendine.
Çok çalışkan olmayan,kafası pek basmayan, yine de bir şeyler için çabalayan arkadaşımız son sene ani bir kararla eşit ağırlıktan hazırlanmaya karar verdi.kötü bir puanla kötü bir üniversitede sınıf öğretmenliğini kazandı,mezun oldu ve hemen atandı.şu an hayatı güllük gülistanlık,evlendi çocugu oldu.
Üniversite bittikten sonra tanıştığım başka bir arkadaşım,muğlada işletme okumuş.kpss ye hazırlandık beraber.77 puan almıştı ve hiç bir yere atanamıyordu o puanla.sonra Allahın işine bak ki bir tane büyükşehir belediyesi zabıta memuru ilanı açmış.oraya başvurdu ve atandı.şu an 7500 tl alıyor sürekli antalya bodrum geziyor gördüğüm kadarıyla.
Bunlar benim çevremdeki en uç örneklerdir.çalışkan olmak,kendini hayattan soyutlamak ilerde iyi bir hayatın,iyi bir kazancın olacağı anlamına gelmiyor.bu kafa kesinlikle yanlış.Anlattıklarınızdan sahada çalışanlar daha fazla alıyor durumu oluşuyor.
-
Ofiste olanlara göre daha fazla evet.kamuda olanlar için konuşursam,ek olarak arazi tazminatı alınıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok sinir bozucu durum aynısı aynı olar ben lisans mezunuyum kuzenim önlisans çok iyi ve çok iyi maaşı olmayan bir işte çalışıyorum bu sürede full eğitimlere kurslara adadım kendimi çalıştım hem kurslarda sertifika alayım diye hem işte ama çok ağır şartlar neyse benim kuzen kendimi geliştirmek adına 0 emek sarf etti kendisi sinemalarda gezmelerde hep ben haftasonuna kurs kitledim neyse kurumsal bir firmada çok çok iyi bir maaş alıyor 0 çabayla ben hem kurumsal olmayan hem de ondan daha az ücretle çalışıyorum Koray Avcını o güzel şarkı sözü geldi aklıma adaletin bu mu dünya?
-
Başarıyı çok para kazanmak olarak görürsen hiçbir zaman başarılı olamayabilirsin.
Çok para kazanmak kaderdir, önemli olan sevdiğin mesleği yapıp mutlu olmak. Emin ol senden daha kötü durumda ancak daha çalışkan insanlar var. Onlara bakıp haline şükredebilirsin. Haset edip kendini üzmeye ne hacet.
-
quote:
Orijinalden alıntı: straptezlo
Ona bakarsan kuzenimin oğlu toplama işlemini bile zor zor yapıyordu lisede tüm derslerden kalıyordu zoraki bir şekilde ittire kaktıra liseden mezun oldu. Sınava girdi baraj puanını zor geçti astsubaylık başvurusu için 180 puan yeterliydi zaten. Astsubay oldu şimdi 6-7K maaşı var.
Ben ise yüksek diploma notu yüksek puanlar ile girdiğim bir şirkette mühendisim ama yarısı kadar anca alıyorum.Sivil hayatla askeri hayatı karşılaştırma
Geçen sene askerdeyken arkadaş grubumuz vardı birisi Tübitak ta çalışıyor ODTÜ mezunu,diğeri İstanbul'da Telekom da çalışıyor ,birisi Güneydoğu'da hemşire.Adamlarin aldigi maaşlar sırayla 9000,8500,6500 TL.Ben de özel sektörde 2012 den bu yana aynı maaşla çalışıyorum 3500-3750 arası.Universite yerleşme sıralamam 3 arkadaştan da iyi; birtek ODTÜ lu arkadaş belki benimle aynı dereceyle girmistir.Resmen askerden moral motivasyon sıfır döndüm ve şuan o işimden ayrıldım.Baska bir klinikte işe girdim yaklaşık 1 ay oldu konuyu görünce aklıma o geldi etrafınızda ister istemez kıyas yaptığınız ve içinize oturan maaş durumları olabiliyor.Daha birçok örnek var da yazıp kendim de hatırlayıp canımı sıkmak istemiyorum.Şuanki işyerinden henüz maaş alamadım bu arada =D
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Atamalar kapanmazda şu yaşı geçmiş hocalar emekli olsa
memur olamıcaksan astla okuma. bunu sana anan baban akraban söylemez. çünkü cahildirler.
gene söylüyorum. memur olamıcaksan OKUMA.
-
5 bin tl maaşa hayatımın sonuna kadar çalışağacağıma barmenlik yaparım. En azından müdür olma şansım var.
Bazı şeyleri anlamlandırabilmek çok zor. İnsanların kurduğu bu saçma düzen gerçekten çok adaletsiz...
O zaman sen acunun hayat hikayesini duysan kıskançlıktan dumur olursun. Hayatta nasip diye bir şey var. Olasılıksız kitabında bir adam vardı, tam intihar edeceği sırada kız arkadaşı arayıp ona lotodan milyon dolarlar kazandığını söylemişti. Hayat böyle bir şey bir anda en iyi mevkiyede gelebilirsin, en iyi mevkiden dibede vurabilirsin. Güzel olan bunların ne zaman olacağını bilmemendir.
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EZİKMAN -- 21 Nisan 2024; 11:34:52 >
Ne kadar alıyorlar ki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elenya -- 1 Eylül 2020; 0:25:11 > -
Eğitim sistemi düzgün ve adil değil; eyvallah. Ama adam makine mühendisi olduysa kendini ne kadar geliştirdi ? Mühendislik diplomada mı, yoksa kişiliğine de yansıyor mu ? Sadece diplomaysa eğer zor evet. Ama kendini çok geliştirmiştir, o zaman iş bulup kalıcı oluyor ve iyi para kazanıyor zaten. İki kelimeyi bir araya getiremeyen mühendisler, İngilizce dahi bilmeyen mühendisler var her yerde.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ElenyaNe kadar alıyorlar ki?
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EZİKMAN -- 21 Nisan 2024; 11:34:31 >
arkadaslar hayatin kendisi böyle bir seydir zaten. Bazen yükseliriz, bazen düser. Türkiye iste cokta fazla mantik aramamak lazim. Bir anda, hic ummadiginiz yerden bir teklif gelir, bir firsat cikar karsiniza, bir sey olur ve ummadiginiz bir teklif gelir. Bazen de o isten olursunuz, kismet iste, sacma sapan teklifler yapan adamlarla muhatap olmak durumunda kalirsiniz ( su anda sahsen ben mesela böyle bir sürecten geciyorum ) Sabirla beklemeyi bilmek ve musluk akiyorken doldurmayi bilmek ve yatirimlari dogru yapmaktan geciyor is. Türkiye böyle maalesef. Bu kolay kolay degismez.
-
Al benden de o kadar. Ortaokulda okuldan atılan çocuk şimdi elektrikçi dükkanı açtı, liseyi bitiremeyen herif belediyede şoför oldu, başka bı arkadaş liseyi bıraktı kamyon tamircisi oldu, lisede sınıfta kalan arkadaş da kaportacı oldu hepsinin de durumu benden ve üni mezunlarından çok daha iyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X