Şimdi Ara

Benden Basketbolcu Olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gençler arkadaşlarım abilerim siz bu konunun açılmasını ne kadar gereksiz bulsanızda benim için basketbol artık idealizim meselesi oldu çok iyi derecede point guardım basketbol hocamda beni oyuncu olarak beğenir boyum 1,73M hocamız DSİ'nin genç basketbol antrenörüdür yaz tatillerinde bizim basketbol okuluna gelip bizi çalıştırır ve bende bir gün hocamın yanına gidip ;hocam sizin klübünüzde basketbol oynama şerefine ne zaman erişeceğim diye sordum oda korkarım hiç bir zaman oynayamıyacaksın dedi...neden diye sorduğumda boyun basketbol oynamak için çok kısa seni bu boyla hiç bir klübe almazlar zaten dedi...zaten bacaklarım çok kalın olduğu için pek iyi zıplayamam hani çok zorlasam 60 cm ama hiç zıplama antremanıda yapmadım şuana kadar...hocama bu zıplama işinide sordum bana zıplamanın %70 genetik(yani aileden) %30 ise geliştirilebilir birşey olduğunu söyledi...arkadaşlar hocamın söylediği tüm bu sözler senden hiç bir bo*k olmaz demeye geliyor...Allah aşkına söyleyin durum bu kadar vahimmidir benim en büyük hayalim bir klüpde antreman yapmaktı hayallerim suyamı düştü arkadaşlar bana bir çıkış yolu söyleyin lütfen çok ağır sıkıntıya girdim...

dilerim yazdıklarımı son satırına kadar okursunuzda bende kendimle ilgili kesin bir çıkış yolu bulurum...bu ergenlik dönemim boyunca geçirdiğim en ağır bunalımdı...hocamın söylediği sözler aklıma düşüp bayılacak gibi oluyorum...size inanıyorum arkadaşlar...lütfen yardım edin bana...

• Yaş kaç ?
  • Boyunun kısalığını avantaja çevirmen lazım öncelikle hız,çeviklik vb. gibi fiziksel özelliklerini güçlendirmelisin ki fiziksel mücadelede başarılı olasın.Daha sonra pas,şut,crossover gibi oyun kurucu için gerekli özelliklerini geliştirmeye çalış.Eğer hocan Ankara dsi de ise neden böyle demiş anlamadım çünkü zamanında senin boylarındaki okuldan takım arkadaşım dsi'nin oyun kurucusuydu

Şimdi hatırladım da fiziksel mücadelede sürüne sürüne geçerdi bişey yapamazdık

• quote:

Orijinalden alıntı: --FOSSA--

Boyunun kısalığını avantaja çevirmen lazım öncelikle hız,çeviklik vb. gibi fiziksel özelliklerini güçlendirmelisin ki fiziksel mücadelede başarılı olasın.Daha sonra pas,şut,crossover gibi oyun kurucu için gerekli özelliklerini geliştirmeye çalış.Eğer hocan Ankara dsi de ise neden böyle demiş anlamadım çünkü zamanında senin boylarındaki okuldan takım arkadaşım dsi'nin oyun kurucusuydu

Şimdi hatırladım da fiziksel mücadelede sürüne sürüne geçerdi bişey yapamazdık

hocam yaş 16 fiziki yapım Lebron James gibi hatta oynayış tarzımda öyle savunmada hayvansı hücümda çevik ve esnek tek eksiğim çok iyi zıplayamamak ve boyum kısa aslına bakarsanız 173 cm o kadarda kısa bir boy değil ama basket için kısa....benim zıplamayı kesin geliştirmem lazım arkadaşlar....

• Ne alaka ya boyla.Hocana deki ''boyu değil işlevi'' önemli olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur6315

Ne alaka ya boyla.Hocana deki ''boyu değil işlevi'' önemli olan

hehhehe....yani hocam bilemiyorum artık kocaeli'de başka klüpte yokki...
  • hocana git ve ona patronun kim olduğunu göster. kocaelide olaydım birlikte dalardık hocana. Hiç kimsenin ümitlerini kırmaya hakkı yok. 175 lik nate robinson ne yapsın o zaman ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Yaş kaç ?

hocam yaşım 16...merak ediyorsanız kilomda 73...
  • Hocana git ve Nate Robinson'un NBA smaç şampiyonu olduğunu hatırlat.
  • Bogues diye birini tanımıyorsın herhalde adam 1.60 fakat zamanında NBA de oynuyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shipp12

Bogues diye birini tanımıyorsın herhalde adam 1.60 fakat zamanında NBA de oynuyordu.

hocam zıplama gerçekten yetenek işimidir yani çok çalışan adam smaç basamazmı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

quote:

Orijinalden alıntı: shipp12

Bogues diye birini tanımıyorsın herhalde adam 1.60 fakat zamanında NBA de oynuyordu.

hocam zıplama gerçekten yetenek işimidir yani çok çalışan adam smaç basamazmı....

nate rabinson 1.75 ve adam çok rahat smaç basıyor :) tabi yetenek olacak fakat sıkı çalışırsan basarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Küçük Enişte

quote:

gençler arkadaşlarım abilerim siz bu konunun açılmasını ne kadar gereksiz bulsanızda benim için basketbol artık idealizim meselesi oldu çok iyi derecede point guardım basketbol hocamda beni oyuncu olarak beğenir boyum 1,73M hocamız DSİ'nin genç basketbol antrenörüdür yaz tatillerinde bizim basketbol okuluna gelip bizi çalıştırır ve bende bir gün hocamın yanına gidip ;hocam sizin klübünüzde basketbol oynama şerefine ne zaman erişeceğim diye sordum oda korkarım hiç bir zaman oynayamıyacaksın dedi...neden diye sorduğumda boyun basketbol oynamak için çok kısa seni bu boyla hiç bir klübe almazlar zaten dedi...zaten bacaklarım çok kalın olduğu için pek iyi zıplayamam hani çok zorlasam 60 cm ama hiç zıplama antremanıda yapmadım şuana kadar...hocama bu zıplama işinide sordum bana zıplamanın %70 genetik(yani aileden) %30 ise geliştirilebilir birşey olduğunu söyledi...arkadaşlar hocamın söylediği tüm bu sözler senden hiç bir bo*k olmaz demeye geliyor...Allah aşkına söyleyin durum bu kadar vahimmidir benim en büyük hayalim bir klüpde antreman yapmaktı hayallerim suyamı düştü arkadaşlar bana bir çıkış yolu söyleyin lütfen çok ağır sıkıntıya girdim...

dilerim yazdıklarımı son satırına kadar okursunuzda bende kendimle ilgili kesin bir çıkış yolu bulurum...bu ergenlik dönemim boyunca geçirdiğim en ağır bunalımdı...hocamın söylediği sözler aklıma düşüp bayılacak gibi oluyorum...size inanıyorum arkadaşlar...lütfen yardım edin bana...

senin yerinde olsaydım hocaya tekme tokat dalardım boyun kısa diye basketbolcu olamazsın diye bir kural yok artık teknoloji ilerledi boy uzatma ameliyatları var boyunu ameliyatla istediğin kadar uzatabilirsin benim bir arkadaşım var kısa boylu diye kulübe almadılar çocuk delirdi kulübe dava açtı davayıda kazandı şimdi kulübün ilk 5 inde oynuyor nba de 160 cm lik basketbolcu var senin hocan fazla sallamış bir dahaki derse git hocanla kavga et tartış kısa boylu diye basketbolcu olamazsın diye bir olay yok öyle birşey olursa cinnete gelirim tüfekle kulüpte önüme geleni tararım

artık teknoloji ilerledi boy uzatma ameliyatları var boyunu ameliyatla istediğin kadar uzatabilirsin benim bir arkadaşım var kısa boylu diye kulübe almadılar çocuk delirdi kulübe dava açtı davayıda kazandı şimdi kulübün ilk 5 inde oynuyor. ziyaaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende kocaelide oturuyorum dsi de tanıdıklarım var ayıptır söylemesi ama çok artist bir klüptür :D ve bazen çok saçma yenilgiler yaşıyorlar :D ve hocanın tamamen haksız oldugunu düşünüyorum onun yanında dsi nin voleybolcuları candır :D
  • peki gençler uzama geliştirilebilir bir yetenekmidir....kimse doğuşta çok iyi zıplamıyor her halde...
  • zıplamanın genetikle ne alakası var yahu? Belki alakasıvardır ama %70 falan değildir. Zıplama işi yeri itme kuvvetidir bunun için bacaktaki belli kasları çok sağlam geliştrmen gerekir eğer geliştirirsen yeri daha fazla iterek daha yükseğe sıçrarsın bunun için Air Alert 4ü yapabilirsin benm sıçramamı tam 30cm arttırdı programı bitirememe rağmen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechN9ne

zıplamanın genetikle ne alakası var yahu? Belki alakasıvardır ama %70 falan değildir. Zıplama işi yeri itme kuvvetidir bunun için bacaktaki belli kasları çok sağlam geliştrmen gerekir eğer geliştirirsen yeri daha fazla iterek daha yükseğe sıçrarsın bunun için Air Alert 4ü yapabilirsin benm sıçramamı tam 30cm arttırdı programı bitirememe rağmen.

peki hocam çok iyi yaparsak smaç bastırabilecek seviyeye gelir mi...
  • quote:

gençler arkadaşlarım abilerim siz bu konunun açılmasını ne kadar gereksiz bulsanızda benim için basketbol artık idealizim meselesi oldu çok iyi derecede point guardım basketbol hocamda beni oyuncu olarak beğenir boyum 1,73M hocamız DSİ'nin genç basketbol antrenörüdür yaz tatillerinde bizim basketbol okuluna gelip bizi çalıştırır ve bende bir gün hocamın yanına gidip ;hocam sizin klübünüzde basketbol oynama şerefine ne zaman erişeceğim diye sordum oda korkarım hiç bir zaman oynayamıyacaksın dedi...neden diye sorduğumda boyun basketbol oynamak için çok kısa seni bu boyla hiç bir klübe almazlar zaten dedi...zaten bacaklarım çok kalın olduğu için pek iyi zıplayamam hani çok zorlasam 60 cm ama hiç zıplama antremanıda yapmadım şuana kadar...hocama bu zıplama işinide sordum bana zıplamanın %70 genetik(yani aileden) %30 ise geliştirilebilir birşey olduğunu söyledi...arkadaşlar hocamın söylediği tüm bu sözler senden hiç bir bo*k olmaz demeye geliyor...Allah aşkına söyleyin durum bu kadar vahimmidir benim en büyük hayalim bir klüpde antreman yapmaktı hayallerim suyamı düştü arkadaşlar bana bir çıkış yolu söyleyin lütfen çok ağır sıkıntıya girdim...

bu sıçramaya verilen önemi anlamıyorum çabukluk güç ve kondisyon sıçramadan her zaman daha önemlidir nba de oynamıyorsun.basketbolcu olabilirsin ama çok çok çalışman lazım ve herşeyden önce boyunun bi 10 cm uzaması lazım.ama bu çok çalışmak günde 2-3 saat çalışmak değildir.şuan yaşıtların klüpleriyle kamplarda günde 7-8 saat çalışıyorlar.seninde en az o kadar çalışman lazım git salonda top sektir şut at fundemental çalış çık salondan kumda koş yüz şınav mekik çek bişeyler yap.yani bi şekilde çalış bişeyler yap ve bu sıçrama programı olmasın sıçrayıp napacaksın ? ribaund mu çekeceksin smaç zaten basamazsın bassanda neyi değiştirecek.maç içinde smaç basmak kolay işmi.hiç bir koç aa bu çocuk smaç basıyor ben çocuğu ilk 5 oynatayım demez zaten 170 le smaç basman çok zor hatta imkansız gibi tabi bu senin için doğuştan çok üst düzey atletizmin olur 160 lada basarsın nate robinson 175 le smaç şampiyonu oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iowa1986 -- 6 Ağustos 2012; 23:32:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TechN9ne

zıplamanın genetikle ne alakası var yahu? Belki alakasıvardır ama %70 falan değildir. Zıplama işi yeri itme kuvvetidir bunun için bacaktaki belli kasları çok sağlam geliştrmen gerekir eğer geliştirirsen yeri daha fazla iterek daha yükseğe sıçrarsın bunun için Air Alert 4ü yapabilirsin benm sıçramamı tam 30cm arttırdı programı bitirememe rağmen.

peki hocam çok iyi yaparsak smaç bastırabilecek seviyeye gelir mi...

imkansız diyemem fakat boyun hemen sıçramak için kısa, benim de 175cm boyum ben de hep smaç basmak istemişimdir ama pek nasip olmadı açıkçası. eğer smaç basmak istiyosan o air alert programını düzgün yapmalısın 15 haftanın hepsini bitirmelisin hatta boyun kısa olduğu için 1 ay aradan sonra tekrar o programa başlamalısın senin smaç basmak için en az 1m civarı sıçraman gerekir bu yüzden bu programı iki kez yapmalısın ama arkadaşın dediği gibi daha çok çabukluğa, şutörlüğüne ve crossoverlarına hatta ankle breaker dediğimiz tarzda elemanı pazara gönderecek crossoverları geliştirirsen, assist yeteneğini geliştirirsen takımına daha fazla fayda sağlarsın. Smaç basabilsen bile şu an Türkiye liginde bile bi maçta çok fazla smaç olmuyor ki senin oynadığın ligde maç başı 1 ya da 2 tane belki o da çok iyi basabilen biri yapar ve önü boşsa yapar. o yüzden çok takma kafana bu sıçrama meselesini senin ilk önceliğin o yukarda saydıklarım. ben de senin gibi hevesliydim ama sonra baktım böyle olmuyor napalım bıraktım sıçrama takıntısını diğer yönlerimi geliştirmeye çalıştım hep oyun kurmayı öğrendim hiç oynamadığım insanlarla oynadığımda bile onlara oyun oynatabilme yeteneğine sahip olmaya çalıştım nispeten sahip oldum da. bu benim için daha zevkli geliyor artık oyun kurarark asist yapmak arada sırada şut atmak sayıdan çok assist oynuyorum daha keyifli oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: oheleme

quote:

bu sıçramaya verilen önemi anlamıyorum çabukluk güç ve kondisyon sıçramadan her zaman daha önemlidir nba de oynamıyorsun.basketbolcu olabilirsin ama çok çok çalışman lazım ve herşeyden önce boyunun bi 10 cm uzaması lazım.ama bu çok çalışmak günde 2-3 saat çalışmak değildir.şuan yaşıtların klüpleriyle kamplarda günde 7-8 saat çalışıyorlar.seninde en az o kadar çalışman lazım git salonda top sektir şut at fundemental çalış çık salondan kumda koş yüz şınav mekik çek bişeyler yap.yani bi şekilde çalış bişeyler yap ve bu sıçrama programı olmasın sıçrayıp napacaksın ? ribaund mu çekeceksin smaç zaten basamazsın bassanda neyi değiştirecek.maç içinde smaç basmak kolay işmi.hiç bir koç aa bu çocuk smaç basıyor ben çocuğu ilk 5 oynatayım demez zaten 170 le smaç basman çok zor hatta imkansız gibi tabi bu senin için doğuştan çok üst düzey atletizmin olur 160 lada basarsın nate robinson 175 le smaç şampiyonu oldu..

hocam sizi çok iyi anlıyorum dediklerinizi harfi harfi uygularsam lig'de oynama standardını yakalarmıyım sizce...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.