Şimdi Ara

Beni yönledirirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abilerim/ablalarım ben lise 2 ye gitmekteyim yazılıma çok merakım var yazılım öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım dil olarak ?

• Önereceğim tek dil ve halletmen gereken tek dil ingilizce.
    programlama dili önemli değil. sen hele bir temel kavramları hallet. acikakademi.com veya dr.com.tr git oradan kitapları kurcala beğendiğini al.
    linux yaz kamplarını katılmaya çalış.

Hangi dili seçersen seç onu seçmeden önce bilmen gerekenler var
    https://www.acikakademi.com/portal/egitimler/7/temel-egitimler.aspx

bunları bilmeden hangi dil konusu yersiz. Burada verdiğim linkte eğitim sanki c# eğitimiymiş gibi görünüyor lakin döngüler , tipler veritabanı endir vs bunları anlatıyor. sonra istediğin dili seçer geçersin. Baska böyle sıfırdan anlatan kaynak varsa onları da değerlendir asla 1 - 2 kitap veya kaynakla yetinme ama öyle kurcalarak veya oradan buradan video izleyerek bu iş olmaz.

• nasıl olacak peki
  • arkadaşın dediği gibi y.dil konusu son derece önemli. ben freelance programcı olarak çalışıyorum, Türkiye'de aldığım işleri yaparken karşılaştığım sorunlarda hep Stackoverflow, github, Wikipedia gibi kullanım dili İngilizce olan kaynaklardan faydalanıyorum. Türkçe herşeyimiz, dünyanın en güzel dili. Ancak iş dünyasının dili İngilizce. Yazılım dünyasının ise temeli İngilizce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslarin dedigi gibi ingilizce onemli. Bence suan yapabilecegin en iyi sey lise derslerine yogunlasman(ingilizce dahil). Iyi bir bilgisayar muhendisligi okumak icin ne gerekiyorsa onu yap. Simdiden programlamaya calismanin sana cok faydasi olmaz(universite 1 de, cok kısa sürede bu çalışmayla sağladığın fark kapanıyor) bilgisayar mühendisliğinde kullanacagin en önemli ders matematik, eğer kariyerin icin, üniversite sınavına çalışmaktan başka birşey yapmak istiyorsan matematik çalış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki nasıl ingilizce mi geliştiririm
  • software29 S kullanıcısına yanıt
    dh'ın ingilizce forumana bakarsan sana bu konuda yardımcı olurlar,
    https://www.youtube.com/watch?v=aCd5jeprw70 ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ko ko diyorum ve baris ozcan gondermesi yapıyorum. Dil ogrenmek icin kaynak veya taktik sormana bile gerek yoj. Yer gok kaynak dolu. Duolingo vocreen ücretsiz halkegitim kurslari yer gok kaynak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google, youtube gibi servisleri hep ingilizce kullan, yaptığın aramalar hep ingilizce olsun, yoksa karşına çıkan sonuçlar hiçbir işe yaramaz, böyle forumlarda sürünürsün.

windows da ingilizce olacak, kullandığın editor'ün menüleri mesajları hep ingilizce olacak.. ondan sonra çıkan hata mesajlarını da okuyup anlar hale geleceksin.

yabancı dil sürekli anadilde düşünüp kafada tercüme yaparak öğrenilmez, türkçe altyazıyla öğrenilmez. hep o dilde düşüneceksin, o dille yatıp kalkacaksın, ing-ing sözlük kullanacaksın.. bu nedenle hazırlık sınıfının kıymetini bilin o bir yılı iyi değelendirin diyorum hep. bir yaştan sonra ilk yabancı dili öğrenmek mümkün değil, mesela 18-20'den sonraya kaldıysanız hiç boşa uğraşmayın çok geç..

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    @seyfi84
    ya arkadaş sen nekadar karamsar insanların hevesini söndüren bir insansın ya yeter artık burama kadar geldi bu foruma insanların enerjisini sömürmek içinmi geliyorsun ???? yok neymiş bu forumlarda sürünürsün, 18 20 yaşından sonra harika ve çok yersiz bir düşünce... lafa bak ya... bak sıkıntın neyse söyle yardımcı olalım, yada bi psokolğa falan git normal değilsin sen. yoksa gelip burada insanların hevesini söndürme tamammı !!! seni niye şimdiye kadar şu forumdan atmadılar merak ediyorum kardeşim yardım ediceksen et yoksa sus bukadar... ama sen anlamamışsın...

konuyu açan arkadaşa gelince evet yukarıda yazılanlar doğrudur benimde maalesef ingilizcem orta seviye. yani ingilizce kitap alsam okuyamam. ama program çıktılarını çoğunu anlayabiliyorum bu işlerle fazla uğraştığım için çünki vs vs.. birde bazı ingilizce forumlarda, stackoveflow gibi yerlerde çokta iyi olmasa derdimi anlatabiliyorum sağolsunlar oradada çok yardım ettiler bana.. ama dediğim gibi yinede yetersiz olduğu için ingilizceyede çalışıyorum. peki şimdi diyebilirsin bende ikisine birden çalışsam olurmu maalesef olmaz çünki okul dersleride olduğu için vaktin olmaz zaten okul dersleri başlı başına bir bela. üniye kadar ingilizce yi çok iyi öğren sonra bas gaza yolun açık olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

google, youtube gibi servisleri hep ingilizce kullan, yaptığın aramalar hep ingilizce olsun, yoksa karşına çıkan sonuçlar hiçbir işe yaramaz, böyle forumlarda sürünürsün.

windows da ingilizce olacak, kullandığın editor'ün menüleri mesajları hep ingilizce olacak.. ondan sonra çıkan hata mesajlarını da okuyup anlar hale geleceksin.

yabancı dil sürekli anadilde düşünüp kafada tercüme yaparak öğrenilmez, türkçe altyazıyla öğrenilmez. hep o dilde düşüneceksin, o dille yatıp kalkacaksın, ing-ing sözlük kullanacaksın.. bu nedenle hazırlık sınıfının kıymetini bilin o bir yılı iyi değelendirin diyorum hep. bir yaştan sonra ilk yabancı dili öğrenmek mümkün değil, mesela 18-20'den sonraya kaldıysanız hiç boşa uğraşmayın çok geç..

İngilizce öğrenince iş bitmiyor, aksine herşey yeni başlıyor. Şimdi doğru-yalan ayrımı yapmak durumundasınız. Bunun için de iyi temel eğitim şart.

Sakın internet'ten temeli almaya kalkışmayın. Temel, örgün eğitim kurumunda alınır.

Benim zamanımda belli bir altyapısı, eğitimi, bilinci olanlar gelir internet'te soru sorar tartışma yapardı, o alışkanlıkla bir süre sorulara cevap verdim, fikir alıp-vermeye çalıştım, ama gerçek şu ki şimdi internette tartışanların çoğu zır cahil.. ve gelip internet'e akıl danışıyor, nerden başlayayım diyor, büyük hata!

Internet'te hiçbir kimsenin sana doğruyu gösterme yükümlülüğü yok, sana doğruyu göstermekle yükümlü/görevli olan kişi örgün eğitim kurumundaki öğretmendir, hocadır. Gerisi sana sadece reklam yapmaya, ürün satmaya çalışır. Bu yüzden internet okur-yazarlığı çok önemli. Bir arama motorunda çıkan sonuçlardan iyi-kötü ayrımı yapacak durumunda olmalısın, altyapın yoksa yapamazsın, trollere yem olursun..

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    tam ne demek istediniz ne yapayim
  • Internettekilerin coğu cahil onlara birşey sorma, danışma diyor. İlla ki birine bişey soracaksan eğitim kurumundaki öğretmene hocana sor diyor gibi geldi bana : )

@seyfi84 'ün ingilizce konusundaki tavsiyesine ise katılmıyorum, cunku bir önceki mesajımda Türkçe herşeyimiz, dünyanın en güzel dili ifadem var. Türkçe herşeyimiz derken Türkçe'yi sadece sohbet,iş için düşünmemek gerek Türkçe kültürümüz tarihimiz kimliğimiz aynı zamanda. seyfi84 ise Windows'u ing kur diyerek , meslek için Türkçe'yi listeden silerek önemli bir hataya imza attı. Evet, Windows'ta bir hata mesajı cıkınca Türkçesinden arama yapınca az sonuç çıkar, bazen Türkçe hata mesajını İng'e cevirip arama yapmak daha verimli sonuçlar doğurabilir ancak bu İng Windows kurulmasını gerektirmez. Ben bazı forumlarda İspanyol vatandaşların sorularına denk geliyorum, "hata mesajı İspanyolca'dan cevirebildiğim kadarıyla" diye başlıyor ve yine sorununu ifade edebiliyor. Sorunu aynen İng ifade için İng Windows kurmaya en ufak gerek yok, dünya öyle yapmıyor. Artı ben şahsen Amerikan klavyelere bile karşıyım, Amerika'dan aluminyum kasa Macbook getiren uyanıklar Türkiye'deki Macbook fiyatına yakın fiyattan kakalıyorlar o Laptop'ları üstünde Türkçe karakter yok ve Enter / Giriş tuşu yatay. Türkçe klavyede dikey. Apple Türkiye'ye özel olarak üretmektedir o klavyeyi. Aynı şekilde Lenovo'nunda coğu modelinde giriş tuşu dikeydir, MSI, Casper gibi taklitçiler Amerikan tarzı yatay yaparlar onu.

Ancak seyfi84'ün dediği doğru şeyler de var. İng-İng sözlüğün olmalı mesela. İngilizce zaman ayırmayı isteyen bir dil . Öğrenmek için arasıra kitap video bakacaksın. Bazen ing forumlara yazacaksın. Ve nihayetinde İng IT kitaplarından çalışacak ve İng IT eğitim videolarından yeni konular da öğreneceksin. Ayrıca 18-20 yaşından sonra "ilk" y.dili öğrenmek hakkaten zordur. Yani 18 yaşlarımda gezeyim tozayım eğleneyim sonra öğrenirim diye ertelemek ilerde hepten zorluk demektir. Orada "ilk" özelikle tırnak işareti içnde cunku 20'ye kadar bir y.dil öğrendikten sonra ilerde ikinci y.dli istediğin yaşta öğrenebilirsin, nerden biliyorum: Kendimden 10'lu yaşlarımda İng öğrendikten sonra 30 yaşımda Almanca da kolaylıkla öğrendim cunku. Bu şekilde y.dili çiftlersen birçok konuya hem makro hem mikro düzeyde bakış açın fevkalade genişliyor, örneğin... Almanlar IT konusunda daha cok veritabanı ve işletmelerde kullanılan programlama dilleri ve işletme yazılımlarında iyiler, web programlama, web tasarım ve hacker kültüründe pek iyi değiller, hatta eksikler. Bunu Almanca IT konularına baktıktan inceledikten sonra fark ettim. Ve özellikle C++ gibi dillerde sorun yaşadığımda , Almanya'da aynı konuyu aynı şekilde anlayamayıp soru soranların olduğunu da fark ettim. Tabi ki bu durumu İngiizce forumlarda da yakaladığım oluyor ancak bazen Almanca forumlarda cok daha net yakaladım. 2. y.dil öğrenmenin bir ek avantajı daha var: Özellikle diğer Avrupa dillerini (Fransızca, İspanyolca gibi) bilmesen bile yapısına bakarak tahmin etmeye başlıyorsun, 2. y.dilden sonra insan beyni y.dil direncini kırıyor bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: software29

tam ne demek istediniz ne yapayim

ben senin trol olduğunu biliyorum, yazdığım cevaplar direkt sana değil.. internet'te arama yapıp kazara buraya düşenler için yazıyorum.

• Bilgisayar programlama, yazılım geliştirme hergün ingilizce ile içli-dışlı olduğun bir iş. Eğer ingilizcen beyninin doğal bir uzantısı kadar iyi değilse bu gereklilik bir KÜLFET olur, geri planda sürekli yaptığın tercüme eylemi beyin enerjini tüketen bir angarya olur, esas işi yapmaya takatin/zamanın kalmaz.. eğer bazıları su gibi akıp giderken ben niye hala en başlardayım diye merak ediyorsan cevabı bu.

Yazdıklarım ingilizce hayranlığı ile ilgili değil, aksine ben de isterim herşeyi tek dilde anadilimde yapayım, ama yok öyle birşey.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.