Şimdi Ara

Benim icin iphone bitmistir diyenler!!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
556
Cevap
8
Favori
16.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İphone niye bitsin ki?Bu sene telefon alıcak olup yeni iphone modelini beyenmeyenler herhangi bir başka marka alabilir.Sonuçta bir tek apple yok.İleriki senelerde belki çok seveceğiniz bir model çıkartır bu seferde iphone alırsınız.Bunu bu kadar saçma bir hale getirmek nedendir anlamakta zorluk çekiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

4s sahibi olup korkudan jb yapamayan forumdaslar, iphone 5 alinmaz denilince yilmaz savunucuya donusuyorlar

Once kullandigin iphone jb yaparak hakkini ver sonra ozgurlukler dunyasi olan androide lafi nasilsa edersin

Note ilk gordugumde vuruldum resmen ve bu telefon tam bana gore dedim. Ele avuca sigacak Buyuk ekran her zaman iyidir dusuncesi ile vakit kaybetmeden jailbreakli 4s telefonumu 1400tl satip 14 nisanda Note aldim. O gun bugundur keyifle kullaniyorum...

Ne ozgurlukmus be! Para vermeden crackli uygulama indirme ozgurlugu!
    O elindeki alet sana ozgurce telefonla konusma ve mesaj gonderme islevini yerine getiriyor mu? Getiriyor!
    Takvim, asistan, harita, vb ek ozellikler eksiksiz calisiyor mu? Calisiyor!

Herkes sizin gibi hareketli tema, aptal aptal widgetlar kurma meraklisi degil!

Çok yanlış şeyler yazmışsınız, o yazdığınız çalışan şeyler size yetiyorsa büyük paralar verip sadece o özellikleri kullanabileceğiniz daha ucuz telefonlar var.Adı Akıllı telefonsa birçok şeyi yapabildiğimiz için tercih ediyoruz demektir.

Ben şu Samsung'u Apple'ı Htc'yi körü körüne savunan insanları anlayamıyorum, tercihlere saygı duymak gerekir, herkes ihtiyacını karşılayacağı telefona para veriyor sonuç olarak.Herşeyde bir ayrımcılık bir bölünme çatışma ortamı. Sanki babanızın malına laf söylemişlerde bu kadar celalleniyorsunuz.O ona fanboy diyor diğeri diğerine...böyle sürüp gider bu iş..

Not:Yazım geneldir.

• Iphone4 ve galaxy s3 kullanicisi olarak iki telefonun da piyasadaki en iyi telefonlardan oldugunu rahatlikla soyleyebilirim (zaten herkesin malumu).

Ikisinin de kendine gore ustun ozellikleri var ve ikisi de kullanicilarin tum ihtiyaclarini karsilayacak telefonlar.

O yuzden yok ezik samsung yok apple bitti yok htc oldu artik vs. denilmesi beni gulduruyor acikcasi.

Bu dusuncelerin sebebinin ise medyanin bilincli olarak iphone5'de su olacak s3 soyle cikacak seklinde satis amacli beklentileri cok yusek tutmasina bagliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

ne özgürlüğü allahaşkına
    jb de yapsam airblu uygulamasına tam 10 tl verip aldım sırf bluotuht la kendi pc mle alış veriş yapıyım diye
    başka telefonlada kuramıyorsun ondada neyin özgürlüğü

10 TL gibi bir parayla bu kadar büyük sıkıntı olarak gördüğün şeyi çözmüşsün.
    2000 TL verdiğin bir telefon için 10 tl daha vermek koymamıştır herhalde. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynsksz

quote:

Orijinalden alıntı: Polokoj

quote:

quote:

5 senedir ilk defa;
    ekran büyümüş (ppi aynı kalmış),
    şarj-veri bağlantısı güncellenmiş.

sonrasında;
    cihaz incelmiş,
    çok hafiflemiş (bu boya 112 gram hem de alüminyum ve cama rağmen),
    arka kasa alüminyuma dönüştürülmüş,
    işlemci güçlenmiş,
    ram artmış,
    ön kamera 720p olmuş,
    ses kalitesi artırılmış,
    kulaklık çıkışı aşağı alınmış.

ve hala cidden değişiklik yok deniyorsa yok efendim onun uzatılmışı bunun kısaltılmışı diyorsak yaptığımız eleştiriden ziyade bir nevi "teknolojik yenilik açlığı"nı dışa vurmak. şu saatten sonra beğenen ekim'e kadar alır, beğenmeyen... almaz.

bunlar zaten olmazsa olmazdı ama bekleneni veremedi. Bu özellikleri ile piyasadaki üst seviye cihazlar ile maalsef yarışamaz.

sence beklenen neydi

Piyasadaki cihazlarda olmayan yaratıcı bir özellik ki apple'dan da beklenen buydu. Fakat adamlar NFC bile koymamışlar telefona. LTE desteği vermişler. Peki Türkiyede daha doğru düzgün 3g bile kullanmazken ne zaman LTE kullanacağız ? Bu yüzden iPhone4 ve 4s sahipleri bence 5 için para harcamamalı.

usta kusura bakma da biraz güldüm buna, kendi içinde çelişmişsin. Hem diyosun ki 'daha doğru düzgün 3g kullanılmazken, LTE getirmişler adamlar.' hem de NFC yok diyosun. Allah aşkına bana samimi cevap ver, NFC'nin eksikliğini hissettin mi hiç? Ya da her gün kullandığın bir teknoloji midir ki? Eğer öyleyse eyvallah. Ama muhtemelen öyle değildir bu yüzden de bunun lafını yapmaya hiç gerek yok değil mi. 3g nin ilk zamanlarında da ülkemizde daha 3g yokken 3g'li telefonlar çıkmıştı, 3g çıkınca kullanmıştık yine de. LTE de bunun gibi olacaktır.

's3 alırım daha iyi' diyen delikanlıları, S3 vs iPhone 5 testlerinden sonra bir daha düşünmeye davet ediyorum. Eğer hız bakımından iPhone 5'i geçemezse o çok abarttığınız S3, o zaman bize zahmet etmeyin de kendi kendinize gülün. Benim şahsi fikrim, iPhone 5 hız bakımından S3'ü geçecektir. Daha testleri görmediğimiz için kesin demiyorum ama testlerden sonra Apple'ın 'infaz'ını verin.

• İşin yoksa bu tipsiz telefon için JB bekle..
  • Sadece tasarımı ve uygulama simgeleri değişseydi sanırım kimse eleştirmeyecekti.
    Bazıları soruyor ne bekliyordunuz ki? Birileride diyor işte şunu bunu bekliyorudk.. Ama bakıyosun boş şeyler..
    Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar gibi akıllı telefonlarda bir noktadan sonra aynı şeyin farklı hali olarak devam edecekler..
    En fazla değişebilecekleri şeyler. işlemci, ram, hafıza, ekran çözünürlüğü..
    Herkes iPhone için stüdyo ortamında üretilen youtube videolarına fazla inandı.
    Onun için beklentiler biraz hayal üstü boyutlara geçti :)
    Şimdide kimse tatmin olmuyor..
    BMW nin 10 yıl önceki arabası ile bu günki arasında çokmu fark var..
    Kısacası iPhone bir icattır. Diğerleri taklittir.
    Yeni bir icat çıkana kadar böyle küçük değişikliklerle devam edip gidecekler..
  • Benim icin iphone bitmistir

• bu tasarıma kötü diyen adamın ...
    Ve kumandaya nasıl benzeiyorsunuz anlamıyorum

Gayette ele rahat oturuyor. ayrıca boy uzatılarak 16:9 a yakın oldu ve bu sayede yanlardaki siyahlıklar olmayacak ama siz hala tasarımı beğenmedim diyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk1990

quote:

Orijinalden alıntı: emre the king

Bitmiştir diyenlerin yarısı fandroid,yarısı da 2 3 aya kalmaz imzasına iPhone 5 diye eklerler..:)

+1
    o diger yarisida oyle boyle bisey bilmeden konusuyorlar dedikleri s3 dir dir dir .. :D

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tromodor

bu tasarıma kötü diyen adamın ...

Gayette ele rahat oturuyor. ayrıca boy uzatılarak 16:9 a yakın oldu ve bu sayede yanlardaki siyahlıklar olmayacak ama siz hala tasarımı beğenmedim diyorsunuz

bu tasarım önceden verildiğinde eleştirenlere cevabını verdinmi,beğendiğini belirttinmi tasarımı.galaxy s çıktığında ekran gereksiz büyük tel elle kullanmak için 3.5 inc şart diyen kişilere tepkini koydun mu.bunları yapmadıysan şu yazdıkların pek bir anlam ifade etmiyor...

• bu tasarımı ilk gördüğümde imkansız böyle bir şey çıkarmazlar demiştim ve son güne kadar da bunun arkasında durdum. lansman sırasında cihazı görünce resmen yıkıldım. çünkü elimdeki 3gs yi değiştirmek için bir fırsat bir ışık arıyordum. jb li jb siz her türlü rahat rahat kullandığım ios tan vazgeçmek istemedim. ancak çıkan telefonu elime almadan söylemek belki yanlış ancak bu telefon gerçekten apple a 1 sene kaybettirecek. belki ben de bu cihazı alacağım veya s3 ü ancak yeni çıkan ürün, bir öncekini bile sattırıp aldıracak özelliklere sahip olmalı. bunlar aslında yazılımla çözülecek basit şeyler. belki de iphone dan benim vazgeçme sebebim bu olacak. şimdi bunları jb ile üstesinden gelmenin mümkün olduğunu söyleyeceksiniz ancak bunları default olarak vermek ne kadar zor olabilir.
    1-ios 6 da halen mesaj iletim raporu yok.
    2-bildirim ekranında sbsettings yerini tutacak en azından wireless 3g yi açıp kapayacak bir menü yok.
    3-bitesms gibi bir mesaj sistemi yok.

bunlar çok zor şeyler değil ancak sen kel bir model çıkarıyorsan en azından yazılımla fodulluğunu al. bu cihaz ve işletim sistemi hem kel hem fodul tanımına tam uyan 2 öğe olmuştur.

• Tasarıma alışmak biraz zaman alacak ama adamlar yine yapıyor valla. beni en çok şaşırtan dock girişi oldu. Aksesuarlarım'da kullanmak için aparat almam lazım'ki saçma Ama bu yeni dock girişinin cok hoşuma giden bir özelliği adaptor ucunu, iPhone takarken ters düz aramıyorsunuz MacBook gibi 2 türlü takabiliyorsunuz Fakat ne kadar güzel'de olsa yeni'de olsa 2 kat hızlıda olsa, iPhone 4s işletim sistemi güncellemeleri ile apple yavaşlatana kadar 4s forever.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temha555

quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

ne özgürlüğü allahaşkına
    jb de yapsam airblu uygulamasına tam 10 tl verip aldım sırf bluotuht la kendi pc mle alış veriş yapıyım diye
    başka telefonlada kuramıyorsun ondada neyin özgürlüğü

10 TL gibi bir parayla bu kadar büyük sıkıntı olarak gördüğün şeyi çözmüşsün.
    2000 TL verdiğin bir telefon için 10 tl daha vermek koymamıştır herhalde. :)

olayın espirisini anlamamışsın arkadaşım 2000 tl sinde 10 tl sinde değilim
    başka şeyi anlatmaya çalışıyorum olayı çözmüşsün demişsin maalesef çözemedim tam olarak
    bunu anlatmaya çalıştım
    ayrıyetten telefonda bana 2800 tl ye mal oldu bunu diyim bir sene önce elektroworlddan on taksite aldım kartla
    2537 tl telefona verdin 263 tl de sigortasına verdim parantez içinde belirtiyimde
    nelerden kaçıp nelerden kaçmadığımı iyi anlatayım

• Ekranın büyümesi iyi olmuş bence. Ekranın biraz büyümeye ihtiyacı vardı gerçekten. Özellikle mesaj yazarken klavye tuşları ufacık olduğu için yanlış harfe basma sorunu oluşuyordu. Bu 4 inch olayında umarım bu sorun çözülmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 14 Eylül 2012; 13:50:27 >
  • Pahalı bir kumanda yaparak Apple teknoloji severleri bir kez daha şaşırttı. Devrimsel bir kumanda olmuş
  • yalniz ben genelde iphone 4 u siyah alirdim ama iphone 5 beyazi cok cok cok daha guzel arka tarafi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechN9ne

quote:

quote:

quote:

quote:

5 senedir ilk defa;
    ekran büyümüş (ppi aynı kalmış),
    şarj-veri bağlantısı güncellenmiş.

sonrasında;
    cihaz incelmiş,
    çok hafiflemiş (bu boya 112 gram hem de alüminyum ve cama rağmen),
    arka kasa alüminyuma dönüştürülmüş,
    işlemci güçlenmiş,
    ram artmış,
    ön kamera 720p olmuş,
    ses kalitesi artırılmış,
    kulaklık çıkışı aşağı alınmış.

ve hala cidden değişiklik yok deniyorsa yok efendim onun uzatılmışı bunun kısaltılmışı diyorsak yaptığımız eleştiriden ziyade bir nevi "teknolojik yenilik açlığı"nı dışa vurmak. şu saatten sonra beğenen ekim'e kadar alır, beğenmeyen... almaz.

bunlar zaten olmazsa olmazdı ama bekleneni veremedi. Bu özellikleri ile piyasadaki üst seviye cihazlar ile maalsef yarışamaz.

sence beklenen neydi

Piyasadaki cihazlarda olmayan yaratıcı bir özellik ki apple'dan da beklenen buydu. Fakat adamlar NFC bile koymamışlar telefona. LTE desteği vermişler. Peki Türkiyede daha doğru düzgün 3g bile kullanmazken ne zaman LTE kullanacağız ? Bu yüzden iPhone4 ve 4s sahipleri bence 5 için para harcamamalı.

usta kusura bakma da biraz güldüm buna, kendi içinde çelişmişsin. Hem diyosun ki 'daha doğru düzgün 3g kullanılmazken, LTE getirmişler adamlar.' hem de NFC yok diyosun. Allah aşkına bana samimi cevap ver, NFC'nin eksikliğini hissettin mi hiç? Ya da her gün kullandığın bir teknoloji midir ki? Eğer öyleyse eyvallah. Ama muhtemelen öyle değildir bu yüzden de bunun lafını yapmaya hiç gerek yok değil mi. 3g nin ilk zamanlarında da ülkemizde daha 3g yokken 3g'li telefonlar çıkmıştı, 3g çıkınca kullanmıştık yine de. LTE de bunun gibi olacaktır.

's3 alırım daha iyi' diyen delikanlıları, S3 vs iPhone 5 testlerinden sonra bir daha düşünmeye davet ediyorum. Eğer hız bakımından iPhone 5'i geçemezse o çok abarttığınız S3, o zaman bize zahmet etmeyin de kendi kendinize gülün. Benim şahsi fikrim, iPhone 5 hız bakımından S3'ü geçecektir. Daha testleri görmediğimiz için kesin demiyorum ama testlerden sonra Apple'ın 'infaz'ını verin.

hocam selamlar, ben apple yanlısı veya karşıtı değilim;
    öncelikle şunu söylemeliyim ki iphone4 ilk çıktığında alanlardan ve yaklaşık 1 yılda kullananlardanım. Bu tercihimi s2 ile değiştirdim ve s2'den sonra su an htc one x kullaniyorum.

Bakın 3g çıkalı yaklaşık 1 2 sene oldu bu 1 2 senede halen dogru duzgun eriğim agi kurulamadı. Istanbul ici bile bazı yerlerde baglanti edge'ye dusuyor bi metropolden bahsediyoruz ayrıca. Apple birçok yeniliğe öncülük etti ios stabil bir işletim sistemi bunların hepsini kabul ediyorum. Öncelikle neden iPhone'u birakip baska bir platforma işletim sistemi kullanan x bir cihaza gectim bunu belirteyim;

Bir web yazılımcısı olarak;
    - iPhone bana cok kısıtlı imkanlar sunuyor istediğim gibi özelleştiremiyordum bir wireless'i acmak kapamak icin bile 3 adım izlemem gerekiyordu.
    - JailBreak yaptıktan sonra store disi OS'in duzenini degistiren tweak/mod gibi bazi paketler kurduktan sonra crashler oluyor springboard restartliyor vb oluyordu bu canımı sıktı.
    - Nedendir bilmiyorum jb yaptıktan sonra sim kartim mikro oldugu halde sebege gidiyordu. JBsizken bu sorun yoktu jbsiz kullanmakta işime gelmiyordu.
    - En önemli nedenim ise Java egitimi gördüğüm ve kariyerimi bu sekilde devam ettirmek istediğim icin java tabanli uygulama yazilabilecek ortam androidde oldugu icin androide tabanli bir cihaz aldım. Kabul ediyorum ki androide uygulama geliştirenler bilirler emulator cok yavas kaliyor bu yuzden uygulamayi run ettigimizde cihaz bagli ise yukleyip kuruyor ve calistiriyor hemde gercek ortamda test etmiş oluyoruz.

Bunlar tamamen öznel nedenlerdir .

Gelelim NFC olayina;
    NFC bana göre yakın zamanda hayatımızda coklukla rastlayabilecegimiz bir teknoloji olacak. En basit hali ile NFC kullanarak kagit tasarrufu bile yapilabilir. Örnegin x teknolojisi magazasi broşürlerini kagit kullanarak basmak yerine nfc sticker'ina bu broşürün pdf url'sini yazdirsa ve broşür standına yapıştırsa kacınız okuyup indirmek istemez ? Kim alir elinde gezdirir bu broşürü. Buna göre X magazasida hem basım ücretinden kurtulur hemde kagit tasarrufu saglar. Örnegin bir mekana gittiğinizde checkin yapmak istediniz ve bunun karşiliğinda indirim kazanacaksiniz gittiginiz yerin koordinatlari NFC stickerda yazili okuttunuz ve check-in yaptiniz indirim kazandiniz. Cok pratik.
    Bu nfc stickerlar ebayda 10 tanesi 5usd'ye filan satiliyor. Sony Xperialarin icinden 2 adet cıkıyor. Defalarca yazilabilir hemde. Bir kere yaz sonra at çöpe olayi yok.

Neden iPhone'da NFC olmamsına kızdım;
    iPhone bir cok yenilige onculuk yapti keske NFC'yide kullansaydı. Şu bir gercekki piyasada X firmasi bir uygulama yapacagi zaman once iPhone'a yapıyor. Eger iPhone'da NFC olsaydı yukarıda yazmıs oldugum seylerin yapılmasi cok daha kısa sürecte hayata gececekti. Bizde bu sayede NFC'yi etkin olarak kullanacaktık.

Ben marka model tasarım platform olarak bir tarafı savunup diger kısmı itin bitarafına sokma meraklısı ve taraftarı degilim.
    Hepimizin telefonda yaptigi iş asa yukari bellidir. Bende 4 cekirdek var sende 2 tane seni yendim vs gibi olaylarada girme taraftari degilim. 4s'de de asphalt7 oynayabilirsiniz 5'de de one x 'de de galaxy s3'de de. Hepsiyle aloda dersiniz internetede girersiniz mesajlasirsinizda. Her cihazda ve platforda her iş yapıldıgına göre "problem" ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Orijinalden alıntı: Tromodor

bu tasarıma kötü diyen adamın ...

bu tasarım önceden verildiğinde eleştirenlere cevabını verdinmi,beğendiğini belirttinmi tasarımı.galaxy s çıktığında ekran gereksiz büyük tel elle kullanmak için 3.5 inc şart diyen kişilere tepkini koydun mu.bunları yapmadıysan şu yazdıkların pek bir anlam ifade etmiyor...

Diğer tasarımlara göre en iyi tasarım bu dedim. Ama galaxy s in boyutuna bi rşe y demdim çünkü bende büyük ekran severim. bu arada ek olarak

• Ay hemen asgari ücret olan maaşımla 36 ay taksitli ayfon 5 almalıyım hem arkası gümüş olmuş birazda uzamış insanların arasında her türlü belli ederim diyen insanlar için gayet güzel bir cihaz
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.