Şimdi Ara

benim makine de 3 kırmızıdan Oldu.. (ntcs-j) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun, keşke satmasaydın yok paraya cihazı
  • tamami ile sallıyorsuın... Elite sorunsuz seri diye bişey yok. hiçbişey değişmedi en son seri X360 dan hiçbir farkı yok... atmayın kafanızdan.

geçmiş olsun sanada arkadaşım, havaların ısınması ilemi alakalıdır nedir vakalar çoğaldı... yani MS yapıyor güzel konsolu ama yanıyor paso, millet gidip yenşisini alıyor sonra 12 milyon satıldı diyolar, 6 milyon kullanıcı var herkes 2 şer tane almış fln herhalde. patlayan onca yatırımı bi kenara atamıyor tabiki oyunlarınıda sevdiği için bir daha alıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: hakanemre34

quote:

Orjinalden alıntı: lzooml

65 nm olmasa da şuan alınan bir x360 yani yeni üretim olanlar da sorunlu mu ? Yani onlarda da ısınma sorunu ve 3 kırmızı ışık tehlikesi var mı ?

Elite en sorunsuz seri..Bu seri ile tüm sorunlar ortadan kalktı..Isınmaya sorun gibi bakmayın..Bende PS3 te var..Arkasından neredeyse xbox360 tan daha fazla sıcak hava üflüyor..

• ya bende şeytana uyup ps3 ün yanına alacam bi x360(bioshock için) ama bi bozlursa peder benim canıma okur, parayı boşa oyuncağa (ona göre oyuncak, belkide o haklıdır????) harcadım diye. pederin gazabından sonra ben yakarım 3 kırmızıyı walla.
  • ya ben onu değilde türkiye'de satılan xbox'ların kaçı bozuldu onu çpk merak ediyorum. acaba yüzdesi nedir bunun. Dünya'da yüzde kaç üç kırmızı hatası çıkmış bu alette. Ya bende aldım 1 buçuk ay önce,arada foruma baktıkça içim daralıyor:(
  • Gördügüm kadarıyla olay sadece ısıdan ibaret degil baska seylerde var donanımsal ne oldugunu bilmiyorum ama yapımda da hatalar var sadece ısıdan kaynaklanmıyor. Ucuza mal etmek için mi acaba ms bu kadar dikkat etmedi makinaya insna bi test aşaması falan yapar kardesim ne cahil adamlar mesela makineyi açık bırakılır 5 gün bakalım ne olcak diye bunun gibi testler nasıl yapılmaz ne biçim firma ms sonyden hiç bahsetmiyorum o tam bi fiyasko yanlıs pazarlama stratejisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^mrtalb^

ya bende şeytana uyup ps3 ün yanına alacam bi x360(bioshock için) ama bi bozlursa peder benim canıma okur, parayı boşa oyuncağa (ona göre oyuncak, belkide o haklıdır????) harcadım diye. pederin gazabından sonra ben yakarım 3 kırmızıyı walla.

baharda falan 65 nm sorunsuz bir şekilde piyasaya çıkarsa bekle bence onlardan bir tane al
  • geçmiş olsun yenısı ıcın hayırlı olsun ama bencede yanlış yapmışsın 007 nın dedıklerıne aynen katılıyorum
  • Ya beyler elite dede 3 kırmızı var diyenler..Lütfen ben böyle birşey görmedim daha..Eğer gerçekten varsa bende bileyim..Video vs varmı kısayol verinde bizde görelim..Ama fake olupta forumda yayınlananlar olmasın sakın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 2 Haziran 2007; 8:48:59 >
  • arkadaşım neden anlamak istemiyorsun? VAR YADA YOK Die bişey yok ortada.. donanım aynı, herşeyi aynı, adamlar açıkladı FARKI, RENGI - HDMI ve HD başka bişey yok.... Adamlar 3 kırmızıya çözüm bulsalardı, ki XboX un kanayan yarası bu, Bunu büyük bi gururla çıkar sevinç çığlıkları ata ata duyururlardı heryerde... Son seri üretilen XboX360 larda ne kadar risk varsa bundada o kadar risk var...
    quote:

Ya beyler elite dede 3 kırmızı var diyenler..Lütfen ben böyle birşey görmedim daha..Eğer gerçekten varsa bende bileyim..Video vs varmı kısayol verinde bizde görelim..Ama fake olupta forumda yayınlananlar olmasın sakın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

arkadaşım neden anlamak istemiyorsun? VAR YADA YOK Die bişey yok ortada.. donanım aynı, herşeyi aynı, adamlar açıkladı FARKI, RENGI - HDMI ve HD başka bişey yok.... Adamlar 3 kırmızıya çözüm bulsalardı, ki XboX un kanayan yarası bu, Bunu büyük bi gururla çıkar sevinç çığlıkları ata ata duyururlardı heryerde... Son seri üretilen XboX360 larda ne kadar risk varsa bundada o kadar risk var...
    quote:

Ya beyler elite dede 3 kırmızı var diyenler..Lütfen ben böyle birşey görmedim daha..Eğer gerçekten varsa bende bileyim..Video vs varmı kısayol verinde bizde görelim..Ama fake olupta forumda yayınlananlar olmasın sakın..

Ya nasıl bir fark yok..Aşağıdaki kısayolda neler yazıyor bi oku derim..Gpu ve Cpu üstüne lehimler çatlamasın diye neler yapmışlar..Board üzerinde ve altındada çok değişiklikler var..Size kalırsa komple cihazın görünümünümü değiştirmesi lazım yani..Yanlış olan yerleri düzeltmişler..Ms kalkıpta biz zamanında böyle kolay bozulan cihazlar çıkardık şimdi bunu düzelttik diye partimi yapacaktı..Bu dediğin yapılsaydı sony PS3 ün geç çıkması ve bekleneni verememesinden dolayı yapardı..

http://llamma.com/xbox360/news/inside_the_xbox_360_elite.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

arkadaşım neden anlamak istemiyorsun? VAR YADA YOK Die bişey yok ortada.. donanım aynı, herşeyi aynı, adamlar açıkladı FARKI, RENGI - HDMI ve HD başka bişey yok.... Adamlar 3 kırmızıya çözüm bulsalardı, ki XboX un kanayan yarası bu, Bunu büyük bi gururla çıkar sevinç çığlıkları ata ata duyururlardı heryerde... Son seri üretilen XboX360 larda ne kadar risk varsa bundada o kadar risk var...
    quote:

neye dayanaraktan böyle diyosunki? adamlar zaten ilk üretimlerin 3 kırmızı vermesinden dolayı yeni ürettiklerini daha sağlam kaliteli malzemelerle yapmışlar. Elite ta muhtemelen gayet kaliteli ve sağlam malzemelerden yapılmıştır. Bence hiçbir sorun çıkarmaz.

• Elitte Fark Yok Diyenleri Anlamıyorum. bence çok fark var elitlerde Kırmızı Olduğunada inanmıyorum Bakın Ana kartdaki Değişiklikler..

• Bu sadece ön tarafı..Birde arka tarafındada çok farklılıklar var..

Buraya mutlaka bakın..
  • YAv şimdi bişey diyecektim, yine inanmayacaktı kimse. HAni ps fanıyızya hesapta. Ben de kaynaksız konuşmayayım diyeekten, aradım buldum ve butrum okuyun. Nerden çıkardınız, nerden uyduruyosunuz elite'in içinin bu derece değiştiğini ve bu değişikliğin bir çözüm olduğunuı bilemiyorum. Bunlar masrafları düşürmek için yapılan değişiklikler. HEr konsolda, her üretim periodunda olan şeyler.. Elite'e özgü değil. Kanıt mı? Alın MS'den resmi açıklama ve röportaj:

quote:

Gizmodo: Will there be a new processor inside the Xbox 360 Elite, perhaps one using a cooler-running, 65nm process?

Penello: It's interesting. There's been a lot of questions about that, and the answer is, the insides of the boxes change all the time. There's nothing specific going on with Elite regarding anything like that. We make changes to the boxes all the time, just as part of cost reductions and continuous improvement, so no, there's nothing really interesting to talk about there.

Gizmodo: There was talk about how the processor was going to be cooler-running and perhaps quieter.

Penello: No. we haven't announced anything like that.

Gizmodo: So it's pretty much the same innards, except for that HDMI connectivity and a 120GB hard drive?

Penello: Right. (Sonrasında hdmi kablosundan falan bahsediyor, geçtik burayı)

Gizmodo: You can't give us any sort of information about the future of the processor and how that might be upgraded?

Penello: Again, the thing about that is, it's not going to really be particularly newsworthy. Components have changed since we launched it and will continue to change. There's no upgrade of the processor. We might be doing cost reductions and things like that, but it's nothing that the consumers will ever notice.

Röportajın bizi ilgilendiren bölümlerini aldım koydum. Kabaca şunu söyleyelim: MS diyor ki, 'Elite'in donanımı, yani işlemci ve anakartı ile ilgili şeyleri kesinlikle bir önceki ile aynıdır. Biz her üretim periodunda maliyeti azaltmak için çeşitli şeyleri değiştirirz. Elite'de de bu böyle. Kesinlikle bir fark yoktur. 65nm'ilk işlemciler hakkında ise hiç konuşmadık elite için. İlerde de donanım içinde deişiklikler hep olacak ama bunu hiç bir zaman fark edwemeyeceksiniz bile ve bahsetmeye bile değmeyecek ayrınttılar olacak'

Sonuç: Elite aynı makinedir. HDMI, 120 gb HDD ve başka ek özellikler dışında herşey aynıdır. Elite'in içinin bir önceki üretim 360'dalki olan farkı, Bir önceki 360'ın ondan önceki 360 üretiminden olan farktan fazlası değildir. 65nm'lik işlemcilere geçileceği de sonbaharda şüphelidir.. Nerden uyduruldu bunlar, anlamak çok güç. Umarım yeterince açık olmuştur arkadaşlar. 3 kırmızı ihtimali her zaman var ve olacak.

Not: BBC'nin watchdog programında MS yaptığı bir açıklamadan bahsedilmişti, MS her 3 kırmızı ışık probleminin kendine özgü ve neredeyse anlaşılması imkansız bir problemler zinciriyle karşı karşıya kaldıklarını ve bunu engellemek için uğraştıklarını yazmışlar.. YAni makinede sandığınızdan çok daha fazla problem var. Ps3 gibi 2000 parça yerine 1500 parçadan oluşması da bazı şeylerin eksik olabileceğini gösterir nitelikte diyenler devar. Durum, karışık anlayacağınız..

• xbox 360 12 milyon satmıştır, her alan 2 tane almıştır diyen arkadaşa yazıyorum.

bi kere her yer türkiye değil. adam avrupada amerikada alırken garantili alıyor. hele ki amerikada adamlar kopya oyunun ne demek olduğunu bilmiyor. makineyi alırken garantili alıyor ve 3 kırmızı olduğunda götürüyor ve orda makinenin yenisini veriyorlar. üstelik yeni aldığı makinenin o tarihten itibaren bir yıl garantisi oluyor. sen herkesin neden 2 tane aldığından bahsediyorsun ki. belki 15 milyon xbox 360 üretildi, 3 milyon tanesi bozuldu, yenisi verildi. şimdi sırf türkiye gibi xbox 360'ın gelmediği ülkelere göre bakarsan tamamen saçmalamış olursun. türkiyede kaç xbox 360 sahibi var da sayıyı bu kadar etkilesin. sen fw yapmak için makinenin içini açıp garanti dışı yapıyorsun, sonra da bozulunca vah benim makine bozuldu da o da bu da. makineyi açacaksan bozulunca elinde patlamasına da razısındır zaten arkadaşım. bu kural türkiyeden aldığın bi mal için de geçerli. mesela laptop alsan ve içini açsan o da garanti dışı kalır. zaten tamir etmemek için ellerinden geleni yapmaya çalışan firma, senin makineni kesinlikle garanti kapsamında tamir etmez.

xbox 360 bozulan bir alet olabilir. ama sorun varsa mutlaka 1 yıl içinde çıkıyor. sen de garantiliyse alet zaten değiştirtme hakkına sahipsin tabii açmadıysan. bu kadar basit bir olay işte.

sonuç olarak, kırmızı ışıktan korkmam makinemi açarım diyenler açar. korkanlar da makineyi açmaz. 2. el orj oyun alır ve makineyi gönül rahatlığıyla kullanır.

• Elite anakartındaki değişiklikler önemli.İşe yararsa düzelebilir bu sorun.Çünkü sorun işlemci ısınması flaand eğil bana göre.GPU ya da lehimlerde sorun.Gerçi ısınma da onlaar etkiyebilir.

Ooof of.Karışık....
  • quote:

Bu sadece ön tarafı..Birde arka tarafındada çok farklılıklar var..

Buraya mutlaka bakın..

Bu siteyi hiç tavsiye etmem hocam, aman:

quote:

One thing that remains speculation for the moment is the existence of the sought after 65nm CPU. While the CPU and GPU do have different revision information it is hard to say whether or not it is in fact 65nm.

Bu açıklamayı yapan bir siteye güvenim olmaz, siz de kafanızı karıştırmayın derim. MS açıklamasını elite çıkmadan yaptı, 65nm yok elite'de. Adamlar bile 'anlayamıyoruz nerden çıkıyo bu dedikodular' diyor. Nerden çıktığı belli işte.. Ne demiş yukrdaki yarım akıllı site? 'Elite bakıyoruz bakıyoruz ama hala anlayamadık kullanılan işlemcinin 65nm'lik olup olmadığını, bu hala mullakta' demiş herifler yahu.. hakkaten inanılmöası güç.. sonra sizler de inanıyosunuz, yapmayın eylemeyin. MS'in açıklama yukarda işte. Bitti!

• Elite i hala farklı sananlar var ya. Yahu o gpu hala dvd romun altında, nasıl 3 kırmızı vermeyeceğine inanıyorsunuz. Herşeyi tüm özellikleri aynı zaten diğer xbox360 lar ile. Lehim yüzünden 3 kırmızı olmaz diyenler elite alıp saçma sapan konsolunu savunanlar (kendisinde var ya en iyisi o mantığıyla, kendisinde olmasaydı kakaydı o) ya da kör xbox fanlarıdır.

Yurdum insanı yeni çıkan herşeye kral gibi bakıyor ya. Teknik olarak açıklayın şunu Elite "NEDEN" 3 kırmızı alamaz. Lehimleri bahane etmeyin bize bizde lehimlerle iş yaptık. Xbox ı bir yarım saat oynayın hiçbir soğutma takviyesi olmadan ve içindeki dvd yi çıkarıp avcunuza alın bakayım o ısı lehimi eritir mi eritmez mi?! Lehimden kaynaklanma olasılığı düşük 3 kırmızının.

Hayır soğutma sistemi, fanları, fanlarının dönüş hızı bile diğer xbox360 lar ile aynı olan elite de 3 kırmızı olmayacak demenize gülelim mi yoksa körü körüne yazmanıza ağlayalım mı anlamadık.

• quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

Elite i hala farklı sananlar var ya. Yahu o gpu hala dvd romun altında, nasıl 3 kırmızı vermeyeceğine inanıyorsunuz. Herşeyi tüm özellikleri aynı zaten diğer xbox360 lar ile. Lehim yüzünden 3 kırmızı olmaz diyenler elite alıp saçma sapan konsolunu savunanlar (kendisinde var ya en iyisi o mantığıyla, kendisinde olmasaydı kakaydı o) ya da kör xbox fanlarıdır.

Yurdum insanı yeni çıkan herşeye kral gibi bakıyor ya. Teknik olarak açıklayın şunu Elite "NEDEN" 3 kırmızı alamaz. Lehimleri bahane etmeyin bize bizde lehimlerle iş yaptık. Xbox ı bir yarım saat oynayın hiçbir soğutma takviyesi olmadan ve içindeki dvd yi çıkarıp avcunuza alın bakayım o ısı lehimi eritir mi eritmez mi?! Lehimden kaynaklanma olasılığı düşük 3 kırmızının.

Hayır soğutma sistemi, fanları, fanlarının dönüş hızı bile diğer xbox360 lar ile aynı olan elite de 3 kırmızı olmayacak demenize gülelim mi yoksa körü körüne yazmanıza ağlayalım mı anlamadık.

Sayın Tugy kendisinde varya en iyisi o mantığı olayını sanırım bana söylüyorsun..Şurda aylar önce xbox360 ın yokken..Xbox360 ı yerden yere vuruyordun..Aldın kendine 1 tane sonra çok övmeye başladın..

• Tugy,

Boarddaki bir iki değişikliği, işte bikaçtane transistörün yatık konup, sayısının değiştirilmesi, devrelerin üzerinde oynanmasını çok büyük deişiklik sananlar var. BEn buna yanıyorum. Yav 10.000 xbox360'dan 500.000'i bile aynı değildir, siz neler diyosunuz.

bu arada elite daha 67.000 kadar satmış, hadi 100.000 diyelim, o kadar yokturya.. Bu kadar satıştan ne gibi bir 3 kırmızı istatistii belkleniyor bilmiyorum. Hele bi seri üretime geçilsin, milyonu bulsuun ozaman anlaşılı. Boşuna beklemiyoruz sonuçları aylardır.. Sizi bilmem ama hatalı makine almak sitemem göz göre göre.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.