birkaç pompacı arkadaş hemen savunmaya geçmiş. bu arkadaşlar nerde çalıştıklarını söylesinler de bir daha oradan alalım mazotumuzu. madem onlarda üçkağıt yok.
bizimkilerin pompacı bir komşusu var. adam 2 senede daire + sıfır araba aldı. adam senede 2 kez krallar gibi tatil yapar.
pompacımı olsak :)
quote:
Orijinalden alıntı: Kemal Sürekli aynı yerden almak en iyisi...
Bir kaç gidişten sonra zaten herkes tanımaya başlıyor.
3 senedir aynı yerden alırım şimdiye kadarda sukadrlik koy demedim hep fullerim adam hala ne kadar abi diyince deliresim geliyor pompacilarda değişmedi isin aksi bende bı sıkıntı var sanrim:)
axess ten 50 tl chip para geldi dün akşam..
hemen gittim üye benzinlik buldum.. 50 tl lik aldım... benzin ışığım yeni yanmıştı.. ancak 30 tl lik aldığımda ibre nereye geliyorsa ancak oraya kadar geldi.. acaba eleman nasıl olsa buna hediyegelmiş diye bize bir ayar mı çekti acaba...
yoksa ibre miydi bize yamukluk yapan.. öyleyse vay ibre vay!!!!
o değil de hortumda benzin kalma muhabbeti nedir yavv? yani aracı tersten yaklaştırsak ve hortum gerili benzin alsak var mı bunun aslı?
quote:
Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu
axess ten 50 tl chip para geldi dün akşam..
hemen gittim üye benzinlik buldum.. 50 tl lik aldım... benzin ışığım yeni yanmıştı.. ancak 30 tl lik aldığımda ibre nereye geliyorsa ancak oraya kadar geldi.. acaba eleman nasıl olsa buna hediyegelmiş diye bize bir ayar mı çekti acaba...
yoksa ibre miydi bize yamukluk yapan.. öyleyse vay ibre vay!!!!
o değil de hortumda benzin kalma muhabbeti nedir yavv? yani aracı tersten yaklaştırsak ve hortum gerili benzin alsak var mı bunun aslı?
Hortumun içinde benzin kalır fakat hep devirli sekilde kalır yani aldığınız benzinde bu eksilme olmaz. hediye geldi diye bi oynama soz konusu olamaz ibrenin az oynaması malum fiyatlardan Her nolursa olsun pompanın akıttığı litrede bi oynama olmaz. Cok cok cok supheleniosanız alın bi 5 litrelik su bidonu doldur kocum diyin arabam yolda kaldı die bakarsınız litre hesabına aksi bi durum olusursa o istasyon altından kalkamayacağı bi ceza yer
Böyle birşey başıma hiç gelmedi ama gelen arkadaşlarım oldu. Her zaman belli bir yerden akaryakıt alırım, istasyon seçmek çok önemlidir.
quote:
Orijinalden alıntı: Subat
verdiğin cevap alakasız olmuş.. full almak istese insan full der.. 30 lira diyorsa ismi üstünde 30 liralık benzindir..
belki kısıtlı harcaması var fazlasını ödemek istemiyor.. herkes aracını fulluyecek diye bişi yok ki.. 30 lira bugün alır biner arabasına ...
belki 15 gün binmez belki 1 ay bu kullanıcıyı bağlar.. öyle bir konuşmuşsun ki yani pompacının bu yaptığı gayet normal gibi..
çok haklısın adamın cebinde parası yoksa napsın
Evet Karttı okuturken kaç lira yazılıyopr.Dikkat etmek gerek.Ama bu gibi olaya hiç rastlamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
Pompacıların ellerinde bir kart var. Pompaya hangi üründen kaç TL'lik satın almak istediğini giriyor, sen de ekrandan görebiliyorsun. Kartı okuyucuya yaklaştırıp onaylattıktan sonra pompa yakıtı boşaltmaya başlıyor. Ekrandakinden daha fazla doldurması için pompayı sıfırlayıp kartı tekrar okutması gerekir. Fakat zaten onaylama safhasına kadar pompacıyla birlikte pompanın başında beklediğim için başıma gelmedi. Hatta bazen adamları sinir edip 39,67 liralık diyorum, kafayı yıyorlar, 40 liralık dolduruyorlar, halbuki ben sadece LPG+Benzin = 100 TL gibi bir çözüm sunmaya çalışıyordum.
Ya safmısınız hepiniz ne hırsızlıgı hangı cagda yasıyorsunuz ben benzınıstasyonunda vardıya amırıyım yok 30 demısde bılerek fullemıs yok bılmemne fasfata bunlar hıc bır pompacı o rıskı almaz adamın ya parası yoksa pompacıdan kesılır sıze hızmet veren hosbulduk dememenıze ragmen sıze hosgeldınız dıyen birde yetmezmis gibi triplerinizi ceken uc kurus maasa calısan soguk sıcak demeden sızlere hızmet eden ınsanlardan bahsedıyorsunuz sızı dolandırmasındanmı korkuyosunuz fişinizi istemeniz yeterli eger plakanıza yazılmıs bır fıs aldıysanız sıze hıc bır sekılde bırsey yapamazlarkı 3-5 serefsız hırsızlık yaptı dıye bunu tum pompacılara mal etmek nekadar dogrudur acaba bı taksıcı sızı fazla dolandırsa bıdaha taksıye bınmeyın ozaman hıc bır pompacı ve amırlerı sıze ıstedıgınızden fazla yakıt vermeye zorlamaz eger 30 dedınız fullemısse bu pompacının dalgınlıgı yada yogunlukdan kaynaklanmıstır bunuda ona mal etmek yanlıs zaten deponda yakıt yere dokmedı odersınız ve yarın almazsınız artık pompacılara hırsız gozuyle bakmakdan vazgecın fisinizi alın yeter...
quote:
Orijinalden alıntı: klamentor
Ya safmısınız hepiniz ne hırsızlıgı hangı cagda yasıyorsunuz ben benzınıstasyonunda vardıya amırıyım yok 30 demısde bılerek fullemıs yok bılmemne fasfata bunlar hıc bır pompacı o rıskı almaz adamın ya parası yoksa pompacıdan kesılır sıze hızmet veren hosbulduk dememenıze ragmen sıze hosgeldınız dıyen birde yetmezmis gibi triplerinizi ceken uc kurus maasa calısan soguk sıcak demeden sızlere hızmet eden ınsanlardan bahsedıyorsunuz sızı dolandırmasındanmı korkuyosunuz fişinizi istemeniz yeterli eger plakanıza yazılmıs bır fıs aldıysanız sıze hıc bır sekılde bırsey yapamazlarkı 3-5 serefsız hırsızlık yaptı dıye bunu tum pompacılara mal etmek nekadar dogrudur acaba bı taksıcı sızı fazla dolandırsa bıdaha taksıye bınmeyın ozaman hıc bır pompacı ve amırlerı sıze ıstedıgınızden fazla yakıt vermeye zorlamaz eger 30 dedınız fullemısse bu pompacının dalgınlıgı yada yogunlukdan kaynaklanmıstır bunuda ona mal etmek yanlıs zaten deponda yakıt yere dokmedı odersınız ve yarın almazsınız artık pompacılara hırsız gozuyle bakmakdan vazgecın fisinizi alın yeter...
Maalesef memleketimiz böyle.Herkes sanki işlerinde dört dörtlük bide milleti begenmezler.forumda herhangi bir konuda karalamak için yazan arkadaşları yaptığı işlerde incelesen neleri çıkarda.
quote:
1 yılda yazdın herhalde bu cevabı.. taksici dolandırınca yine taksiye bineriz ama temkinli oluruz. aynı sekilde pompa islerinde de temkinli olalım...
Ben tutar + 95 oktan diye söylüyorum ve benzin dolana kadar kart çektirmeye gitmiyorum bikere benzinli arabaya mazot koymuşlardı o günden beri pompanon tabancasına bile bakıyorum doldurmadan önce doğrumu diye yada çakallık yapıp 97 oktan doldurmasınlar diye en güzeli :)
quote:
Sakin ol şampiyon... yukarıda yazılanlar gibi bir sürü serefsiz var milletin parasına göz diken. En son haberlerde izlemedin galiba adamlara benzini bidonlara dolduruyordu. Sen neden bahsediyorsun???
uyanık olun arkadaşlar.. aldığınız yakıtın tamamı dolmadan pompanın başından ayrılmayın.. özellikle bayanları dolandırmak çok kolay..
Adam venezuela'da sudan ucuz benzin kullanıyor benim halkım 30'larla 40'larla uğraşıyor.Niye fakir olmasından mı?Tabi ki hayır.Peki neden?Verginin vergisini ödediği için.Bunun hesabı burda bile değilse ahirette sorulur
Fulleme olayı yanlış anlaşılmadan oluyor. Birkaç kez olayı yakından izledim. Tamamında araç sahibi yarım ağızla telebini bildirip merkete koşuyor. Pompacı tekrar etmesini istediğinde ters cevap veriyor. Pompacı da anladığı gibi koyunca kıyamet kopuyor.
Araç sürücüleri ödemeye giderken özellikle immobolizer olan araçların kapılarını kilitlemeliler. Sigorta şirketleri immobolizerli araçlar yakıt istasyonundan çalındığında yan çizebiliyorlar.
Bir de rakamı yuvarlamak için depoyu doldurmak isteye pompacıyla karşılaşırsa çok dikkatli olmalılar. Sürekli yakıt aldığım istasyonda sadece bir tane pompacı taşırarak dolduruyor. Artık o pompacı gelirse yuvarlamasını istemeyeceğim mesela.
quote:
Orijinalden alıntı: Passione
Bazı arkadaşların yorumları gerçekten garip yahu hayatta olmayan şey yok ki bu en basit kazıklama yöntemlerinden. Yani tamamen karşınızdakinin sizin agzınızdan cıkan lafı yanlış anlama numarası bukadar basit. Benim başıma geldi acelem vardı 80 dedim wc gittim pompaya döndügümde 100 ü geçiyordu bagırdım cagırdım ama acelem oldugu için ödedim yani yapcak birşey yok birdaha da ordan almadım benzin. Artık aracımın başında durmayı öğrendim istasyonda.
30 tl lik DOLDUR DEDİM. arkadaşımla muhabbet ediyodum kafayı bi çevirdim 50 lerde geziyo naaptın sen diyorm adam bana ne yaptım diyo :D doldur demedinmi abi diyo adam durdurdu dedim bende para yok gazı bastın napıcaz benden olsun dedi gönderdi
depoyu fulle, pompa atınca bırak, rakamı tamamlama derim. 136,80...vs gibi küsüratlı ödeme yaparım eminmiki anlamsız bulup kıl oluyorlardır ama, bir kere böyle tıka-basa doldurduktan sonra, kapaktan şarıl şarıl bi sürü yakıt boşa gitti. pompa atınca bıraktırırım . genelde de başında dururum. gülümser, hal-hatır sorarım....vs insanlara iyi davranmak çok güzel bir duygu.
Arkadaşlar merhaba, ilgilenirseniz bilginiz olsun istedim; radyatör sıvısına katkı maddesi ile yakıt sarfiyatıını %15'e kadar azaltan ürün ile ilgili promosyona son 1 kişi kaldı.. selamlar
Herkes pompacılara yüklenmiş. bende pompacıyım. bahsettiklerinizin hiçbirini yapmıyorum, hatta nasıl yapılacağını bile bilmiyorum. biri diyor küsurat tamamlıyor. sizce normal değilmi? pompacının cepleri o kadar demir parayı taşımaya uygun değil ki siz derseniz tamamlama diye zaten tamamlamıyoruz. biri demiş gıcık ediyorum küsuratlı bıraktırarark. ya niye gıcık olalım. gider marketten bozdurur parayı veririm. küsuratta problem sadece yoğun bir ana denk gelmişse olur, diğer müşterileri bekletmek zorunda kalır, bekleyen müşteriye de 30 saniye beklemek asır gibi gelir yine bizi fırçalar. ne kadar yakıt vereceğimi mutlaka 2 kere sorarım anlamaışsan ki çoğu zaman 3-4 araba geldimi telaşe oluyor anlayamıyor veya diğer bir aracın fişini/parasını beklediğin ve kafan aynı zamanda orada olduğu için anlayamıyorsun. gelen araca mutlaka sorarım 95 mi/97 mi veya mazotta euro mu normal mi diye. onu bile dalga konusu yapanlar olur her zaman. adam gelir koca kamyona euro alır, kimi de gelir güzelim araca normal mazot attırır. kimide gelir ya bu arabalara euro konur bilmiyormusun diye söylenir. bizi o araca ne konduğu bağlamaz müşteri ne isterse o konur tabi mazot lu araca benzin, benzinli araca mazot derse zaten sormadan aynı zamanda kapaktan kontrol ediyoruz. başıma gelmedi değil. sordum bir müsteriye şu kadr euro at dedi baktım araç benzinli yanlış biliyorsunuz 95/97 mi atayım dedim adam şok oldu. pompacı fazla basabilir, yanlış anlayabilir normaldir. çünkü hergün binlerce insanla muhatap oluyor. belki müdürnden veya önceki bir müşteriden olmadık bir fırça yemiştir veya yorgundur ki mesela ben 24 saat çalışıyorum. 1 gn çalışıp bir gün istirahat. . bunlarıda hesaba katın. prim falan diyorlar hikaye yok öle bişey. olan bir yervarsa bana söyleyin orada çalışayım. pompadan fazladan giden her kuruş sadece patronun cebine gider. mesela 25 kuruşa kadar fazla yakıt vermişsen zaten kusuratı istemem 50 kuruş falan geçerse sorarım yoksa canın sağolsun derim. bizim bu küsuratlardan günde 3 TL ye kadar açık çıkma limiti var. eğer fazla çıkarsa ne olursa olsun maaştan kesilir. taşma olayı bazıları deponun dolduğuna inanmaz yakıt uca gelmiştir uzaktan bakar sen tamam dersin bas bas dolmamış der dışarı sızana kadar inanmaz.sayaca arkan dönük oluğu için göz ucuyla bakayım dersin o an hakikaten 10-20 kuruşluk dışarı kaçar o müşteri için 10 TL lik yakıta tekabül eder.
Birazda ben şikayetçi olayım nelerle uğraşıyoruz bilin. kimi gelir bakar yoğunluk şu kadar yakıt koy der sen aynı zamanda 3-4 araçla uğraşırsın. parayı vermiştim dimi der vermediniz dersin (tabi bu arada para elinde eli kapı ve koltuğun arasında veya başka bir şekilde gizlidir)aaa pardon der verir kafan çok doluysa o para açık olarak çıkar ay başında maaştan keserler. bir çok cins tarafından hakikaten köpek yerine konulursunuz. selam verirsin günaydın , iyi akşamlar dersin yüzüne bile bakmazlar, başkasına kızar sana çatar olmadık şeyden fırça yersin. herhangi bir problem olsa sorumlu kim olursa olsun müdür seni haksız bulur, müşteri haklıdır çünkü velinimettir. vs. vs. daha saymaya çok şey var. zaten iyi davrananlara eğer fırsatım varsa çay kahve ısmarlıyorum ve söylüyorum Allah razı olsun diye. İnsan yerine konulmak iyi birşey çünkü..