Şimdi Ara

Benzin alırken pompacıların kurnazlığı dikkatli olun.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
44.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

onlar çakalsa biz kurduzzzzzz ^^
  • Pompacı olayı baştan sona gereksiz.. Avrupa ülkelerinde gidersin pompaya alır doldurursun gider kasaya ödersin..
    Daha az gelişmiş avrupa ülkelerinde kartını okutur ya da nakiti pompada bulunan para alma kısmına verirsin ve verdiğin para kadar yakıt alırsın..
  • Çok uzun zaman geçmiş konu açılalı ama cevaplama gereği duydum.

Öncelikle pompacıların hepsini aynı kefeye koyup hırsız gözüyle bakanları, ön yargıyla cevap verenleri kınıyorum. Üniversite mezunuyum,3 dil biliyorum. Malum ülke şartlarından dolayı üniversiteyi bitirdikten sonra 2 ay iş aradım bulamadım. Çareyi düzgün bir iş bulana kadar pompacı olarak çalışmakta buldum. Pompacılık sizin tahmin ettiğiniz kadar kolay bir iş değildir. 15 gündür pompacı olarak çalıştığım süre zarfında neler yaşadığımı burda "yok pompacılar şöyle düzenbaz,böyle sahtekar" kafa yapısındakiler anlayamaz. Fazla koyduğu yakıttan pompacının cebine bir şey girmez. Adam günde 100 lira da satış yapsa 10000 Lira da satış yapsa alacağı para değişmez. Bazı arkadaşların x lira dedim, adam fullemiş beni kazıklayacak aklı sıra çakal" söylemlerini gördüm. Arkadaşım sen karşındakini insan yerine koyup seni duyabileceği bir mesafeden x Lira eurodiesel yada 95Oktan dersen düzgün bir ses tonuyla ve anlaşılır bir şekilde o adam sana o miktarda yakıt verir. Ama sen markete koştura koştura gidip x lira dersen o adam seni duyamaz belki depoyu fuller belki de senin gelmeni bekler. Fullese kızarsın şu kadar dedim diye, doldurmadan beklese bu seferde "neden doldurmadın kardeşim söyledik ya" diye kızarsın. İnsanlık halidir yanlış miktar konabilir. Ben işe ilk başladığım zaman Litre/fiyat değiştirmekten habersizdim. Bi müşteriye 20 TL yerine 20LT benzin vermiştim. Durumu farkedince hemen izah ettim özür diledim. Ne olacağını sorduğunda "Ödeme durumunuz varsa parayı alabiliriz ya da fazla yakıtı çekmeyi deneriz dedim. Yoksa senden mi kesiliyor parası dedi. Evet dedim. Müşteri de mahçup durumda olduğumu anlamış olacak ki neyse uğraşmayalım vereyim parayı insanlık halidir yanlışlıklar olabilir dedi saolsun. Şimdi bu durumda ben sizin gözünüzde çakallık mı yapmış oldum? Cebime sizce para mı girdi? Adam anlayışlı biri olmasa ben 2 gün bedavaya çalışmış olacaktım. Sizce bu riski almak istermiyim? Buraya yazarak atıp tutmak kolay iş. Biraz o insanların halinden anlamaya gayret edin. Unutmayın ben veya benim gibi insanlar pompacılık yapıyorsa aptal yada 2.sınıf insan oldukları için değil ihtiyacı olduğu içindir.

• 2 sene önce benzin alırken 30 liralık dedim 50 ilk koydu
    Abi yanlışlıkla 50 ilkkoydum dedi bana, napçaz diyince abi 20 lira daha vericen dedi ben de ya boşaltırsın yada giderim dedim abi boşaltamam fiilen diyo ben de koymasaydın dedim bindim arabaya gittim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada hergün yakit aliyorum istasyon gözetmeksizin daha basima gelmedi.

• benimde başıma geldi arabanın başında hiç durmadım.arabaya bi bindim gösterge hiç değişmemiş.sonrada plakaya fiş verdikya diye kendilerini savundular.bence bidon olayına denk geldım.siz siz olun dikkat edin.
  • Subat kullanıcısına yanıt
    Yanlislikla olmustur. Yoksa o pompacinin ve istasyonun yanindan kimse gecmez. Uzun vadede buyuk zarari olur.

• Çakallar
  • Mümkün olduğunca fulleyin arkadaşlar. bir depoyu doldurmak için ne kadar çok benzinciye giderseniz hortumda o kadar çok benzin kalır
  • Dediğim kadar litre depo dolmadan ücreti ödemiyorum ki başında bekliyorum
  • O değilde mesela LPG fulle diyorum her zaman pompa attığında örneğin 61.75 tebattiysa tabancayı çıkarırken bir hamleyle 61.89 yapıyor ve 62 lira alıyorlar. Gün sonunda işlek istasyonlarda çok para kaldığını duydum. Bu yüzden yakıtı kartla almaya dikkat ediyorum

• Ben anlamıyorum bu insanları, ceplerine giren bir şey mi var. Fulle diyorum, atınca bırak diyorum tama tamamlamaya uğraşıyor. Biri çıkıyor genleşme tankını yedek depo diye doldurmaya uğraşıyor. Depo 45 litre, çeyrek depo mazor var, bakıyorum 49 litre almış. Ne üstüne lazım dolduruyorsun anlamıyorumki. Birine özellikle tembihliyorum bak o yedek depo değil genleşme tankı, onu doldurma diye, sonra o başka araca gidiyor arkadan biri gelip genleşme tankını yine dolduruyor. En iyisi A.B.D gibo pompacı olmayacak, self servis.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.