Şimdi Ara

Benzin alırken pompacıların kurnazlığı dikkatli olun.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
3
Favori
44.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemele

Satici yada hizmet veren kurum tarafindan talep edilenden fazla yada eksik mal yada hizmet almak tamam dogru degil. Lokantaya oturdunuz az corba dediniz adam tam corba getirdi burda her iki tarafta sorun etmez. Ama isin icine petrol girince durum farkli oluyor. Benim elestirdigim konu 50 tl lik dedim eleman 80 tl lik doldurdu burda konu basliginda belirtilen pompaci nasil bir kurnazlik yapmis oluyor. Bana verdigi benzinden cebine para girmiyor. Eger pompada oyun yapma sansi varsa onu tartisalim 50 tl lik dedim 40 tl lik verdi 10 tl yi indirdi yada aracima istemedigim bir yakit koydu.

Istasyonlarin cogundaki dalavere ve ipi kopuk takimi olmasi konusunda ise hem fikirim. Kredi karti tefeciligi yapanimi ararsin, Lavabolari sehrin lux yerinde cok daha temiz iken daha ufak ve mutevazi bir yerde les gibi onumu ararsin var oglu var.

hocam belki pompacı kazanmıyor ama iş sahibi kazanıyor. Malum fiyatlar sürekli deişiyor ve firmalarda da değişiyor. full diye bir marka 2.30 dan lpg satarken opet 2.50 ye dayandı. sonuçta adam sürümden daha çok kazanmış oluyor. Bir kârı var ve bu artıyor. Çok satıp çok kâr elde ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Subat

arkadaşlar malum kredi kartıyla benzin alıyoruz.. pompacıya 30 liralık diyorsunuz 40 liralık diyorsunuz ve ödeme yapmaya gidiyorsunuz.. ama döndünüzde o da ne aracınıza full benzin doldurulmuş..

kardeşim 40 liralık dedim sana niye fulledin diyince de full demedin mi abi sen diyip işin içinden çıkıyorlar.. ya ücreti öde ya da benzini boşaltacağız ama zararı olabilir depoya gibi cümleler kurup insanların cebindeki paraya göz dikiyorlar..

bu tarz şeylerle karşılaşanlar var mı bu forumda bilmiyorum ama şikayetvar da gezerken dikkatimi çekti.. farklı farklı benzin istasyonlarında bu tip olaylar yaşanmış.. farklı firmalar yani ..

sanırım bunu bir düzene sokmuşlar iyi bir kazanç olarak görüyorlar.. sizleri uyarmak istedim bu konuda .

benim başıma hiç böyle bir şey gelmedi ama gelmeyecek diye bir şey yok.. ben önce aracı market önüne çekip önce ödeme yapıp sonra pompa başına gitmeyi tercih ediyorum.. sanırım en sağlıklısı bu ..

sizlere tavsiyem de önce ödemeyi yapın sonra pompa başına gidin .. kafanız rahat olur böylece

vay kanı bozuklar diycektim ki konuya 3 sene olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

quote:

Orijinalden alıntı: Subat

arkadaşlar malum kredi kartıyla benzin alıyoruz.. pompacıya 30 liralık diyorsunuz 40 liralık diyorsunuz ve ödeme yapmaya gidiyorsunuz.. ama döndünüzde o da ne aracınıza full benzin doldurulmuş..

kardeşim 40 liralık dedim sana niye fulledin diyince de full demedin mi abi sen diyip işin içinden çıkıyorlar.. ya ücreti öde ya da benzini boşaltacağız ama zararı olabilir depoya gibi cümleler kurup insanların cebindeki paraya göz dikiyorlar..

bu tarz şeylerle karşılaşanlar var mı bu forumda bilmiyorum ama şikayetvar da gezerken dikkatimi çekti.. farklı farklı benzin istasyonlarında bu tip olaylar yaşanmış.. farklı firmalar yani ..

sanırım bunu bir düzene sokmuşlar iyi bir kazanç olarak görüyorlar.. sizleri uyarmak istedim bu konuda .

benim başıma hiç böyle bir şey gelmedi ama gelmeyecek diye bir şey yok.. ben önce aracı market önüne çekip önce ödeme yapıp sonra pompa başına gitmeyi tercih ediyorum.. sanırım en sağlıklısı bu ..

sizlere tavsiyem de önce ödemeyi yapın sonra pompa başına gidin .. kafanız rahat olur böylece

vay kanı bozuklar diycektim ki konuya 3 sene olmuş
    bana yaklaşık bi 6 ay kadar önce bi abim anlatmıştı , izmir bostanlı opetten benzin alıyodu bende arabaydım adam yine ne kadarlık diyince anlamamıştı onun üstüne anlatmıştı bu muhabbeti bana ne kadar doğru-yanlış bilemem yalanını görmedim ama anlatıyım , gidiyo abim benzinciye yer aynı bostanlı-opet çalışanlar lavuk zaten diyo abim 20 lira diye adamlar 50 koyuyo veriyo parasını adam diyo 50 koyduk biz bi 30 daha ver yoksa boşaltıcaz depoyu ( sanırım bu depo boşaltma işleminde arabaya zarar geliyomuş ) bizimkiside atarlı giderlidir demiş alırım ama zararınını cebinden 2 kulağın var duysaydın vermiyorum para falan sen koy cebinden demiş , adamda eyvallah diyip geç hadi demiş yollamış , kimin hatası tartışılır ama hemen kabullenmemek gerekiyor sonuçta pompacının hatası

• quote:

Orijinalden alıntı: Piccadilly Circus

bana yaklaşık bi 6 ay kadar önce bi abim anlatmıştı , izmir bostanlı opetten benzin alıyodu bende arabaydım adam yine ne kadarlık diyince anlamamıştı onun üstüne anlatmıştı bu muhabbeti bana ne kadar doğru-yanlış bilemem yalanını görmedim ama anlatıyım , gidiyo abim benzinciye yer aynı bostanlı-opet çalışanlar lavuk zaten diyo abim 20 lira diye adamlar 50 koyuyo veriyo parasını adam diyo 50 koyduk biz bi 30 daha ver yoksa boşaltıcaz depoyu ( sanırım bu depo boşaltma işleminde arabaya zarar geliyomuş ) bizimkiside atarlı giderlidir demiş alırım ama zararınını cebinden 2 kulağın var duysaydın vermiyorum para falan sen koy cebinden demiş , adamda eyvallah diyip geç hadi demiş yollamış , kimin hatası tartışılır ama hemen kabullenmemek gerekiyor sonuçta pompacının hatası

Alıntıları Göster
    bu konuyu açtığım baya olmuş.. bazı arkadaşlar veryansın etmişler belki haklı olabilirler. ama benim burada amacım kimseyi karalamak değildi. her sektörde olduğu gibi bu sektör de de yanlış yapan insanlar çıkabiliyor. daha geçenlerde bilindik bir markanın istasyonunda benzini bidonlara doldurup bagaja yerleştiriyorlardı. güzel cukka..

ha bu demek değil ki her pompacı bunu yapıyor veya diğer sektörlerde çalışan insanların da tamamı böyle şeylere tenezzül ediyor.

ben sadece bu tarz şeyler olabiliyor dikkatli olun demek istedim. hala da böyle diyorum. sen tedbirini alacaksın yanlış yapmaya meğili olan da bunu yapamasın. işini düzgün yapan insanlara lafım yok ama kimse kimin işini doğru veya yanlış yaptığını bilemiyor. burası Türkiye malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtongur

Herkes pompacılara yüklenmiş. bende pompacıyım. bahsettiklerinizin hiçbirini yapmıyorum, hatta nasıl yapılacağını bile bilmiyorum. biri diyor küsurat tamamlıyor. sizce normal değilmi? pompacının cepleri o kadar demir parayı taşımaya uygun değil ki siz derseniz tamamlama diye zaten tamamlamıyoruz. biri demiş gıcık ediyorum küsuratlı bıraktırarark. ya niye gıcık olalım. gider marketten bozdurur parayı veririm. küsuratta problem sadece yoğun bir ana denk gelmişse olur, diğer müşterileri bekletmek zorunda kalır, bekleyen müşteriye de 30 saniye beklemek asır gibi gelir yine bizi fırçalar. ne kadar yakıt vereceğimi mutlaka 2 kere sorarım anlamaışsan ki çoğu zaman 3-4 araba geldimi telaşe oluyor anlayamıyor veya diğer bir aracın fişini/parasını beklediğin ve kafan aynı zamanda orada olduğu için anlayamıyorsun. gelen araca mutlaka sorarım 95 mi/97 mi veya mazotta euro mu normal mi diye. onu bile dalga konusu yapanlar olur her zaman. adam gelir koca kamyona euro alır, kimi de gelir güzelim araca normal mazot attırır. kimide gelir ya bu arabalara euro konur bilmiyormusun diye söylenir. bizi o araca ne konduğu bağlamaz müşteri ne isterse o konur tabi mazot lu araca benzin, benzinli araca mazot derse zaten sormadan aynı zamanda kapaktan kontrol ediyoruz. başıma gelmedi değil. sordum bir müsteriye şu kadr euro at dedi baktım araç benzinli yanlış biliyorsunuz 95/97 mi atayım dedim adam şok oldu. pompacı fazla basabilir, yanlış anlayabilir normaldir. çünkü hergün binlerce insanla muhatap oluyor. belki müdürnden veya önceki bir müşteriden olmadık bir fırça yemiştir veya yorgundur ki mesela ben 24 saat çalışıyorum. 1 gn çalışıp bir gün istirahat. . bunlarıda hesaba katın. prim falan diyorlar hikaye yok öle bişey. olan bir yervarsa bana söyleyin orada çalışayım. pompadan fazladan giden her kuruş sadece patronun cebine gider. mesela 25 kuruşa kadar fazla yakıt vermişsen zaten kusuratı istemem 50 kuruş falan geçerse sorarım yoksa canın sağolsun derim. bizim bu küsuratlardan günde 3 TL ye kadar açık çıkma limiti var. eğer fazla çıkarsa ne olursa olsun maaştan kesilir. taşma olayı bazıları deponun dolduğuna inanmaz yakıt uca gelmiştir uzaktan bakar sen tamam dersin bas bas dolmamış der dışarı sızana kadar inanmaz.sayaca arkan dönük oluğu için göz ucuyla bakayım dersin o an hakikaten 10-20 kuruşluk dışarı kaçar o müşteri için 10 TL lik yakıta tekabül eder.

Birazda ben şikayetçi olayım nelerle uğraşıyoruz bilin. kimi gelir bakar yoğunluk şu kadar yakıt koy der sen aynı zamanda 3-4 araçla uğraşırsın. parayı vermiştim dimi der vermediniz dersin (tabi bu arada para elinde eli kapı ve koltuğun arasında veya başka bir şekilde gizlidir)aaa pardon der verir kafan çok doluysa o para açık olarak çıkar ay başında maaştan keserler. bir çok cins tarafından hakikaten köpek yerine konulursunuz. selam verirsin günaydın , iyi akşamlar dersin yüzüne bile bakmazlar, başkasına kızar sana çatar olmadık şeyden fırça yersin. herhangi bir problem olsa sorumlu kim olursa olsun müdür seni haksız bulur, müşteri haklıdır çünkü velinimettir. vs. vs. daha saymaya çok şey var. zaten iyi davrananlara eğer fırsatım varsa çay kahve ısmarlıyorum ve söylüyorum Allah razı olsun diye. İnsan yerine konulmak iyi birşey çünkü..

aslında o kadar söyleneyecek söz varki.....

BENDE 1O SENE BOYUNCA BENZİN-LPG-MAZOT aldım...
    HER DEFASINDA bizzzat arabamdan indim MÜMKÜN OLDUGUNCA depo kapagımı kendim açtım HATTA GAZ TIPASINI bile...

bu bence insan olmak ve karşıdakininde insan oldugunu bilmekle alakalı bişeydir.
    O KİŞİ BENİM GİBİ ORTALAMA EN AZ 200-300 kişi ile muhattap oluyor illaki yanlış yapabilir yada bi hatası olabilir..
    10 sene boyunca benzin aldıktan sonra o saygı gösterdigim kişilerin işini ben yazpıyorum

ANKARA ' DA bi Shell istasyonunda çalışmaktayım..

2 ay oldu bu işi yapalı yani sıfırdan başladım...
    HERKES te bi önyargı
    yani bütün pompacılar hırsız gibi bi tavırlar göz ucuyla takip etmeler...ordaki görevlinin işi gücü yok sen 30 istedin diye 100 tl lik verecek ARADAKİ 70 TL yi banamı verecekler?
    70 i degil 1 tl yi bile vermezler

bizim istasyonda sabah 8 akşam 6 çalışıyoruz diger vardiyamızda akşam 6 da iş başı yapıp sabah 8 de bırakıyor...VE İSTASYONA GELEN ARAÇ SAYISI 1400

şimdi şöyle bi düşünün...
    KAÇ SAAT ÇALIŞIYORUZ?
    KAÇ SAAT BOYUNCA AYAKTAYIZ?
    GÜNDE KAÇ ARABAYLA İLGİLENİYORUZ?

oaralamaya vurdugumda herhalde günde 250 kişiye günaydın yada iyi akşamlar diyorum..
    kaçına cevap alabiliyorum..
    kaç kişi alacagı yakıtı bilmiyor..
    KAÇ kişi aracının yagını kontrol etmekten habersiz...

KAÇ KİŞİ ARABASINDAN BİLE İNMEYE ACİZ..
    KAÇ KİŞİ ALABİLECEGİ 0.50 krş.fazladan alabilecegi yakıtın hesabını yapıyor..

evet pompacı sizin gözünüzde hırsız...
    ya siz pompacının gözünde???

LPG alırken mandalı 30.50 de kapatıp 30.00 tl visa çektiren yada 30.00 tl veren kişi ne oluyor???
    250 kişiden 230 kişisi bana yada bize hırsız gözüyle bakarken
    o 250 kişiden 240 kişide İNSAN kategorisine girmeyecek şekilde insan diye dolaşan varlıklardan oluşuyor..

arabanın içinden 10 tl lik versene diyenler VERSENE NEDİR KARDEŞİM..hiç mi görgü kurallarından haberin yok
    havalı havalı istasyona giren artist artist haraketler yapıpta bi 5 tl lik gaz versene diyip omuza yaslanana ne dersin..

siz ne kadar HIRSIZ olarak benimsenizde.. KARŞINIZDAKİ KİŞİDE AİLESİNE ORDAN PARA KAZANIPTA EVİNE GÖTÜRÜYOR..
    evet zamanında hırsızlık yapmışlar kameralarda fotograf karelerinde bile var ama o 5-10 kişi yüzünden binlerce pompacıyıda hırsız olarak yargılayamazsınız....

BİRAZ hoşgörü biraz insanlık birçok şeyin üstesinden gelir...
    YANLIŞ YAKIT ALMANIZ YANLIŞ TUTAR UNUTMAYINKİ BİRAZDA SİZİN HATANIZ...

karşınızdaki kişi en kötü 8-10 saat boyunca ayakta duruyor sıcagını sogugunu atılan gereksiz fırçaları hesaba bile katmıyorum...

birazda bunları düşünerek yargılarsanız sevinirim

(pompacının hırsızlıgından çok kendi insanlıgınızıda biraz gözden geçiriniz LÜTFEN...)

herkese mutlu ve güzel günler dilerim...
    (amacım kimseyi yargılamak degil..)

• daha dün benzicide bir kadın sürücüye aynısını yaptılar sonra kadın mecbur fulledi.Elbette fulleyince aldığımız benzin başka bir yere gitmiyor fakat o belki benim o benzine verecek paraya ihtiyacım varsa acil sorun burda çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

daha dün benzicide bir kadın sürücüye aynısını yaptılar sonra kadın mecbur fulledi.Elbette fulleyince aldığımız benzin başka bir yere gitmiyor fakat o belki benim o benzine verecek paraya ihtiyacım varsa acil sorun burda çıkıyor.
    Tamam pompacıların hepsine faturayı kesmek yanlış olur ama bunca insan pompacılardan dem vurmuş hepimizde aynı pompacıdan yakıt almadığımıza göre bu işte bir terslik var demektir.

Çekerim arabayı pompanın olduğu yere , s.a derim çıt yok duymadı herhalde diye düşünüp 50 liralık euro dizel derim başında beklemeye başlarım cins cins bakar kendi arabamın başında beni bekletmeyecek aklı sıra.Bir iki kere üstüne basa basa euro dizel dememe rağmen kırsal motorun koyuyordu son anda farkettim ne yapıyorsun kardeşim dedim traktör mü bu araba ? ben nerden bileyim bu pompada euro dizel yok demez mi yoksa söyle o zaman bu kadar mı işine önem veriyorsun ?

Yanlışlıkla birisine 50 lira diye 5 lira uzattım yeğen sen bu parayla kendine sigara al dedi yaşlı bir pompacı sen nasıl konuşuyorsun ismin ne senin dediğimde şaka yaptım yeğen neden alındın dedi bana sanki 40 yıllık arkadaşım da şaka yapıyor.

Bir pompaya yanaştım neyse 30 liralık euro dizel dedim pompanın ağzı açık mı ne kalmış adam 30 lirayı girmesiyle beraber,pompa daha arabanın yakıt tankına girmeden başladı mazot vermeye heryer mazot oldu sandı ki ben ses etmeyeceğim adam 10 liralık mazotu yere dökmüş üstelik yarısı arabanın üstüne hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyor.Dedim sen ne yapıyorsun dalga mı geçiyorsun çağır bana yetkili kişiyi neyse geldi 30 liralık hediye ettiler mazot birde ücretsiz dış yıkama yaptılar.

Yani bunlara ses etmezsen sorun yok herşey güzel , mazotu bedava veriyorlar ya..Ama biraz ses ettin mi abi ekmek parası çoluğum çocuğum..

Tamam doğru söylüyorlar ama duygularımızı sömürüyorlar.Daha ben bir kişiden s.a lafına karşılık alamadım , daha iyiakşamlar lafına karşılık alamadım..Nerede bu temiz güler yüzlü pompacılar Ankara'da söyleyin bana oraya gideceğim artık.

Bir kaç pompacı düzgün olabilir belki binlercesi düzgün olabilir ama 3 sayfa yazılmış çizilmiş daha ben memnunum böyleyim diyeni görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündüz06 -- 7 Eylül 2012; 16:50:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

Tamam pompacıların hepsine faturayı kesmek yanlış olur ama bunca insan pompacılardan dem vurmuş hepimizde aynı pompacıdan yakıt almadığımıza göre bu işte bir terslik var demektir.

Çekerim arabayı pompanın olduğu yere , s.a derim çıt yok duymadı herhalde diye düşünüp 50 liralık euro dizel derim başında beklemeye başlarım cins cins bakar kendi arabamın başında beni bekletmeyecek aklı sıra.Bir iki kere üstüne basa basa euro dizel dememe rağmen kırsal motorun koyuyordu son anda farkettim ne yapıyorsun kardeşim dedim traktör mü bu araba ? ben nerden bileyim bu pompada euro dizel yok demez mi yoksa söyle o zaman bu kadar mı işine önem veriyorsun ?

Yanlışlıkla birisine 50 lira diye 5 lira uzattım yeğen sen bu parayla kendine sigara al dedi yaşlı bir pompacı sen nasıl konuşuyorsun ismin ne senin dediğimde şaka yaptım yeğen neden alındın dedi bana sanki 40 yıllık arkadaşım da şaka yapıyor.

Bir pompaya yanaştım neyse 30 liralık euro dizel dedim pompanın ağzı açık mı ne kalmış adam 30 lirayı girmesiyle beraber,pompa daha arabanın yakıt tankına girmeden başladı mazot vermeye heryer mazot oldu sandı ki ben ses etmeyeceğim adam 10 liralık mazotu yere dökmüş üstelik yarısı arabanın üstüne hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyor.Dedim sen ne yapıyorsun dalga mı geçiyorsun çağır bana yetkili kişiyi neyse geldi 30 liralık hediye ettiler mazot birde ücretsiz dış yıkama yaptılar.

Yani bunlara ses etmezsen sorun yok herşey güzel , mazotu bedava veriyorlar ya..Ama biraz ses ettin mi abi ekmek parası çoluğum çocuğum..

Tamam doğru söylüyorlar ama duygularımızı sömürüyorlar.Daha ben bir kişiden s.a lafına karşılık alamadım , daha iyiakşamlar lafına karşılık alamadım..Nerede bu temiz güler yüzlü pompacılar Ankara'da söyleyin bana oraya gideceğim artık.

Bir kaç pompacı düzgün olabilir belki binlercesi düzgün olabilir ama 3 sayfa yazılmış çizilmiş daha ben memnunum böyleyim diyeni görmedim.

cebeci shell dene derim:)
    ankara'da bizim gibisi nadir
    ben 10 sene boyunca aktif araç kullandım 1 defa camım silinmedi 1 defa ikramla karşılaşmadım...

bizim oraya gelen 20 aracın mutlaka 15 inin camı silinir hoşgeldiniz yada iyi günler gibi laflarımı eminim duyabilecegin bi istasyondur...

en son gizli müşteriden 100 tam puan aldık daha ne diyeyim...

övmek yada yermek bana bişey kazandırmaz fakat ıorası benim ekmek kapım
    baktıgım biçok kişiye hoşgeldiniz derim onlar cevap vermeye erinse bile..

istersen bi dene derim...
    yakınsan bi gün gel alışveriş yap umarım bana denk gelirsin tanışma fırsatımızda olur:)

sabah gelirsen çay kek ikramı öglen meyve suyu(24 saat aktif) akşam üstü 5 çayı ikram ediyoruz daha ne olsun ankarada hangi benzin istasyonunda var...

olaki bazı sorunlarda olabiliyor mesela dün...
    sabah saat 6 gibi 45 yaşlarında bi amca geldi aracı eski model bi ford(kesinlikle kötü niyetli söylemiyorum..!)
    srscı biraz yere yakın
    hoşgeldiniz dedim gayet hoş karşıladı doşbulduk yegenim dedi
    neyse geldi 60 tl lik 95 oktan benzin bende shell kartını sordum yok dedi pompayı taktım eminim tam olarak oturttum pompayıda neyse plakayı filan girdim büyük ihtimalle hava yaptıgından yakıtın birazı dışarı taştı yani araç ne olursa olsun bazen bu olay başımıza geliyor ben aracın yere yakın olmasına baglıyorum bide bi anda benzini basınçla verince birazını dışarı taşırdı...

o anda pompadaki rakamlar 15.64 idi ve hemen gidip durdurdum...
    o şeker amca bi anda canavar oldu..!!!
    ne yapıyosun sen 15.64 lük benzinin hepsi boşa gitti dedi...
    inanmıyorum yine aynı sahne ya akıl var mantık var göz var nizam var yere baksana be amca dedim kendi kendime yerde en fazla yarım litre bi benzin var tamam belki bende yada başka bi şekilde bi hata var söz konusu olan 3-5 m de degil ama bi anda başladı terslemeye amca şöyledir amca hava yapmış olabilir amca budur dedim yani adamın küfür etmedigi kaldı etse zaten kayış kopacaktı..
    ne kadar haklıda olsan bu işler konuşarak hallolur...
    neyse gitti amire söyledi dedi benzinin hepsi yere döküldü..
    şef geldi dedi ne olu dedim böyle böyle adam ısrarla dinlemiyor açıklamaları kabul etmiyor ve dedigi tek kelime BEN PARA VERMEM.. dedim amcagıcıgım zaten kazandıgım para günlüge vurursan 40 tl sen bunun yarısını alıp gidiyorsun adam oralı bile olmadı şefte kabullendi adam bi daha gelmeyecegim dedi gitti ve ben bütün bu sözlere ragman KUSURA BAKMA AMCA demiş biriyim..
    neyseki şirket hesabından bu masraf bana yansıtılmadı...
    sözün özü yani bi şekilde bi aksilik olabiliyor bazen bizden bazen sizden kaynaklıda olsa..
    aynı günün akşamında bi bayan para vermeden gidiyordu bellki unuttu ben şimdi ona hırsız muamelesimi yapmalıydım???

biraz hoşgörü lütfen...
    yukarıdadaki yazımdada yazmıştım şartlar biraz ağır olabiliyor sizde bunu anlayışla karşılayın lütfen...
    MALUM BUGÜN YARIN HAVALARDA iyice soğuyacak yani sizin 15 dk dışarıda duramadıgınız bi günde ben yada biz 10-15 saat dışarıda olacagız...

herkese iyi günler kazasız belasız yolculuklar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ExCamLy

cebeci shell dene derim:)
    ankara'da bizim gibisi nadir
    ben 10 sene boyunca aktif araç kullandım 1 defa camım silinmedi 1 defa ikramla karşılaşmadım...

bizim oraya gelen 20 aracın mutlaka 15 inin camı silinir hoşgeldiniz yada iyi günler gibi laflarımı eminim duyabilecegin bi istasyondur...

en son gizli müşteriden 100 tam puan aldık daha ne diyeyim...

Bakın sizde diyorsunuz ,Ankara'da bizim gibisi nadir diye.Bende bundan bahsediyorum iyi olan istasyonlar ve pompacılar bir elin parmaklarını geçmez ( Ankara için konuşuyorum )

Sizin gibi insanların da böyle hizmet vermesi memnun edici.Ben Cebeci'ye çok ters kalıyorum eğer oraya uğrarsam mutlaka gözlerim sizi arayacaktır
    Başınızdan geçen olay için de üzüldüm açıkcası , ben demiyorum ki müşteriler sütten çıkmış ak kaşık pompacıların da işi zor geçmiş olsun umarım bir daha böyle bir olay yaşamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: SIRADANUS

Her zaman adamların başında durmak lazım.
    Hava buz gibi de olsa, sıcacık aracımdan inip, montumu giyip titreye titreye bakıyorum.

Bir de her zaman depoyu tam doldurtmak lazım bence.
    Bir kere tam doldurtup, sonrasında ilk çeyrek her bittiğinde alınırsa aynı miktar para cebimizden çıkmış olur.
    Hem zam gelirse de azıcık karımız olur
    Ayrıca az akaryakıtla dolaşmak tüketimi artırıyormuş.

Alıntıları Göster
    depoyu fulleyemediğim için isterse benzinle arabayı yıkasın beni ilgilendirmez para yok

• Geçenlerde motorin dememe rağmen eurodiesel koymuştu ödemeyi yaptıktan sonra fişi alınca litre fiyatından farkettim şimdi ise pompa girene kadar ağırdan alıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

Manidardır; aralık gibi bostanlı opette müşteriler geri çevrildi ama çalışıyormuş bakım varmış havası verildi. Ocak-şubat gibi yıkıldı tamamen.

• quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

benim başıma geldi aynen bu olay. adam doldurmus depoyu mecburen ödedik ama kalayladım pompacıyı baya kasadaki elemanıda kalayladım ondan sonrada benzin alırken başından ayrılmıyorum artık dikkat etmek lazım pompacılar cok yanar döner oluyolar

ne diyelim allah korkusu olmayan bir insandan herşey beklenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamilkar76

quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

benim başıma geldi aynen bu olay. adam doldurmus depoyu mecburen ödedik ama kalayladım pompacıyı baya kasadaki elemanıda kalayladım ondan sonrada benzin alırken başından ayrılmıyorum artık dikkat etmek lazım pompacılar cok yanar döner oluyolar

ne diyelim allah korkusu olmayan bir insandan herşey beklenir

Alıntıları Göster
    Böyle bir olayla karşılaşmadım. Zaten ödeme yapmaya pompacı pompayı depodan çıkarmadan gitmiyorum. Hatta bazen abi sen fişi getir falan diyorlar da ben gitmiyorum. Acaba banada öyle yapmak içinmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

birgün kız arkadaşımla buluşmaya giderken benzinim bitmek üzereydi benzinlige girip cebimde olan 100 tl nın 20 sini kız arkadaşımla çay kahve içmeye ayırıyım diye düşündüm ve 80 tl lık benzın almaya karar verdim araçtan inip pompacıya üstüne basa basa 80 liralik 95 oktan diye tekrarladım 2 kez.o sırada içeri girip kredi kartımda son kalan 6 tl lik limiti sigara alarak bitirdim.geri döndügümde 100 tl yı pompacıya uzattım 20 tl para üstünü beklerken gözüm ekrana gitti ve 100 tl lık benzın doldurdugunu fark ettım.ben sana 80 dedım sen 100 atmışsın dedıgımde cevap vermedı benzını mı geri çekiyim diye dalga geçer gibi bi tavırla konuştu bunun üzerine sinirlerim iyice gerildi.bi yandan kendini bilmez adamın patavatsızlıgı bi yandan kızın yanına 5 kuruşsuz gidicem derdi adama çek benzini o zaman dedim mümkün olmadıgını söyledi o zaman sen odersin aradakı farkı dedim banane senin deponda benzın dedi.sonuçta benim durumum müsait olmayabilir. dahada sinirlendim kontagı çevirdigimde her zaman 100 tl lık oldugu yerden 1 tık aşagıda duruyordu benzin yani aracıma 80 tl lık benzın atılmış ancak 100 tl benden alınmıştı.kısacası biz zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorken bide kazıklanıyoruz.konu ne olursa olsun o adamın dalgınlıgına gelmış olsa bile sonuçta ben kız arkadaşımın yanına parasız gitme hissini yaşamışım bu başka bi durum daha olabilirdi yemek yiyicek veya fatura ödüyücek olabilirdim.hata yapanın ayıbıdır.o kişi orda o işi yapmakla görevli.bi patronum olsa ben ürüne zarar verdigimde benim maaşımdan keser , devlet ben 1 dk az çalıştıysam benden onun parasını keser.biz böyle yufka yürükli oldukça yarın çakallar benide bitirir sizide.biz osmanlı soyuyuz evet ama osmanlıda merhametten bitti kör olmayın uyanık olun ne zaman hakkınız yenilirse peşini bırakmayın.

olaya bak arkadaş ya..işte böyle bir ülkede yaşıyoruz dostum cebimizde ki 100 liranın 80 lirasını benzine ayırıyoruz..ne kadar acıncak bir durum..kendi şahsi ilkil,öncül işlerimizden kısıp altımızda ki aracı yürütmenin derdine cebimizde ki paranın 4/3'nü benzine ayırıyoruz..işin açıkcası böyle benzinci ve pompacı durumlarıyla hiç karşı karşıya gelmedim gelmemde..gelirsemde ne naz çekerim ne laf çekerim bp,shell ıvır zıvır farketmez ortalığı tarumar ederim..20 lira alacağımda varsa aman 100 lira verelim git derdine düşerler..ama bazen insan uğraşmak istemiyor anlıyorum,yada o an onunla arbedeye girecek durumunuz olmuyor..türkiye artık yaşanabilir ve fırsatlar ülkesi olmaktan uzun süredir bu çizgiden çıktı..bir çok şey haddinden pahalı onun için biz kullanıcı ve tüketiciler markette,akaryakıtta her alışverişde gerekli otorite ve tavrı koymalıyız..hem herşeye dünyanın parasını verelim hemde abidik gubidik işlerle uğraşalım..kimseyi hor görüp aşağlamıyorum ama herkes yerini ve haddini bilsin,bilmeli,bildirelimde..az hizmet ve saygı..çok şey değil..bir pompacı asker arkadaşınızmış gibi muamele ediyorsa s...im onun gırtlağını,bir restaurant'da garson babanızın oğluymuşuz gibi lakait ve umarsızsa kağıt helva gibi bozarım onu..bu birazda bilinçli tüketimle alakalı birşey..aman bişey deme,aman boşver diye diye ve yapa yapa bu milleti biz bu hale getirdik aslında..bir cep telefona,bir otomobile,bir benzine,bir elektronik ürüne ve sayamadığım bir çok şey'e bir çok dünya ülkesinden daha çok para parçalanıyorum? ne diye? param çok enayiyim diyemi? hayır..en azından adam gibi muamele,saygı ve hizmet görmek isterim veya isteriz..böyle dallamalar bana denk gelmiyor ki..sadece bundan 2-3 sene önce kadar biraz mali sıkıntılarım vardı,aracımı satmıştım ve cebimde son 100 lira bi param vardı..avrupa yakasına geçecektim biriyle görüşecektim işlerim vardı 3-5 lirayla 4.levent'e indim metroya indim ve jeton almam gerekli ki metroya bineyim parayla jeton muhabbeti kapalı yada aktif değildi..jetonmatiklerde sadece bozuk para ve kağıt 5 lira ile çalışıyor..metorda ki janjanlı mekanlara ''100 lirayı bozarmısınız dediğimde;abi bozuk yok çıkmaz o kadar,tamam dedim bişeyler alayım boz abi yine çıkmaz kayış koptu bende gitmem gerek elimde 100 lira halen bozduramadım kitlendim kaldım,verdim veriştirdim tenekeye dedim senin gibi adamında mekanında taaa .... hiç bişey diyemedi'' sonrası bi makina gördüm..kontör cihazı..aha dedim en azından buna vereyim kontörlü olan hattıma 10-20 tl yükleteyim 80-90 lira versin..100 lirayı cihaza soktum numaramı girdim hooooop 100 liralık kontör yükledi :D ben o hırs ve sinirle metroyu birbirine kattım..cihazın üzerinde ki aletten bu hizmeti veren kuruluş,şirketin numarasını gördüm aradım bir kadın çıktı yazık oldu kadınada :D demediği laf söz hakaret kalmadı..ama ne yapayım? son param,kaldım oralarda,görüşmeye gitmem lazım 5 kuruş param yok..kadın zaten o kadar ağır hakaret ve kelimelerden sonra işide bırakmıştır..ayıp oldu ama yapacak bişey yok..dedim siz ne ayaksınız ya? bu nasıl bir sistem? beyefendi işte bizim sistemiz böyle çalışıyor ne kadar verirsen elinle o gelir seninle durumuna soktu sanki..ulan dedim şaşırdınızmı siz jackpoint makınasımı bu fln filan derken saphire'de imiş yerleri vatandaşın biri 80 liramı 90 liramı ne para üzerini tıpış tıpış getirdi..getirecekde..insanları böyle keriz yerine koymaları,soğüşlemeleri yenilir yutulur şey değil..hak aranmalı hak aranırkende kusura bakmayın ama yer yer çirkefleşip çingeleşmekde lazım..yoksa bizim milletimizin ''ha öylemi kusura bakmayın buyrun,özür dileriz bi hata olmuş hemen telafisini yapıyoruz'' gibi bir kıvamda değil..zafer'e giden her yol mübahsa,vur kır parçala ama al hakkını..

• quote:

Orijinalden alıntı: SIRADANUS

Her zaman adamların başında durmak lazım.
    Hava buz gibi de olsa, sıcacık aracımdan inip, montumu giyip titreye titreye bakıyorum.

Bir de her zaman depoyu tam doldurtmak lazım bence.
    Bir kere tam doldurtup, sonrasında ilk çeyrek her bittiğinde alınırsa aynı miktar para cebimizden çıkmış olur.
    Hem zam gelirse de azıcık karımız olur
    Ayrıca az akaryakıtla dolaşmak tüketimi artırıyormuş.

Alıntıları Göster
    bugüne kadar başıma bir şey gelmedi ama benden bundan sonra aracın başında bekleyeyim.. yaşananlar ders oldu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

bugüne kadar başıma bir şey gelmedi ama benden bundan sonra aracın başında bekleyeyim.. yaşananlar ders oldu :)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar abiler varsa ablalar kardeşler :)

başlık eski ama dayanamadım akaryakıt istasyonu işletiyorum
    sektörde son el pompacının elidir dolayısıyla müşteriyle muhattap olan yüz oldukları için bence sektörün en önemli halkası bayiilerin personelleridir.
    doğrusu pompacıların çoğu asgari ücretle geçinen insanlar
    ve bu asgari ücretle geçinen adamların elinden günde onbinlerce lira geçebiliyor
    vardiya sonunda hesap veriyorlar ve çıkan açıklar yüzünden ay sonunda bir çoğu asgari ücreti bile tam alamıyor

günlük satışı 10.000 litre olan bir istasyon ortalama 5 lt satış yapsa 24 saatte 2000 müşteri ağırlar
    bu rakam farazi ama sektörde ortalama bu rakamlar dönüyor

istasyonlar aslında günde 8 saat ve 1,5 saat yasal fazla mesaii aşmaması gerekirken
    maalesef bazı istasyonlar 24 saatlik vardiyalar halinde çalışıyor
    bu personelin hata yapması normal
    dediğinizi anlamaması normal
    50 tl dedin fulledi 200 tl koydu depoya bundan pompacının kârı yok patronu daha çok mal satmış oldu ama patronun da litrede kârı %5 ile %7 arasında değişir ürününe göre

ve emin olun bir pompacı çalmak isterse ruhunuz duymaz yakalayamazsınız.
    ama engel olabilirsiniz

dolum esnasında deponun başında bekleyin dolum bitmeden ne tuvalete ne de markete girmeyin ödemeyi dolum sonunda yapın.
    ayrıca deponuza giren tabancanın kurşunsuz mu yoksa motorin mi olduğuna dikkat edin yanlış ürün dolumları sık oluyor yanlış ürün aldığınızı farkederseniz sakın kontağı çevirmeyin servis çağırın veya cekici ile servise götürün aracınızı... diyelim marşa bastınız motor gitti istasyonun veya aracınızın kaskosu masrafları karşılayacaktır panik yapmayın.

kimi pompacı 5 tl için arkanızdan bağırır
    kimi pompacı 50 tl nin üstüne yatar
    neticede insan bunlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: armiero

arkadaşlar abiler varsa ablalar kardeşler :)

başlık eski ama dayanamadım akaryakıt istasyonu işletiyorum
    sektörde son el pompacının elidir dolayısıyla müşteriyle muhattap olan yüz oldukları için bence sektörün en önemli halkası bayiilerin personelleridir.
    doğrusu pompacıların çoğu asgari ücretle geçinen insanlar
    ve bu asgari ücretle geçinen adamların elinden günde onbinlerce lira geçebiliyor
    vardiya sonunda hesap veriyorlar ve çıkan açıklar yüzünden ay sonunda bir çoğu asgari ücreti bile tam alamıyor

günlük satışı 10.000 litre olan bir istasyon ortalama 5 lt satış yapsa 24 saatte 2000 müşteri ağırlar
    bu rakam farazi ama sektörde ortalama bu rakamlar dönüyor

istasyonlar aslında günde 8 saat ve 1,5 saat yasal fazla mesaii aşmaması gerekirken
    maalesef bazı istasyonlar 24 saatlik vardiyalar halinde çalışıyor
    bu personelin hata yapması normal
    dediğinizi anlamaması normal
    50 tl dedin fulledi 200 tl koydu depoya bundan pompacının kârı yok patronu daha çok mal satmış oldu ama patronun da litrede kârı %5 ile %7 arasında değişir ürününe göre

ve emin olun bir pompacı çalmak isterse ruhunuz duymaz yakalayamazsınız.
    ama engel olabilirsiniz

dolum esnasında deponun başında bekleyin dolum bitmeden ne tuvalete ne de markete girmeyin ödemeyi dolum sonunda yapın.
    ayrıca deponuza giren tabancanın kurşunsuz mu yoksa motorin mi olduğuna dikkat edin yanlış ürün dolumları sık oluyor yanlış ürün aldığınızı farkederseniz sakın kontağı çevirmeyin servis çağırın veya cekici ile servise götürün aracınızı... diyelim marşa bastınız motor gitti istasyonun veya aracınızın kaskosu masrafları karşılayacaktır panik yapmayın.

kimi pompacı 5 tl için arkanızdan bağırır
    kimi pompacı 50 tl nin üstüne yatar
    neticede insan bunlar...

Alıntıları Göster
    Arkadaş detaylı şekilde özetlemiş. Dediği gibi aracınızın başından ayrılmazsanız hiç bir sıkıntı olmaz. Yıllardır devamlı gittiğim istasyonda çalışan pompacıda tanıdıktı sözde. Bir gün şüphelendim içime bir kurt düştü kilometreyi sıfırladım ordan ayrılırken herzaman aynı parayla yaptiğim kiometrenın yarısını yaptım ve gaz bitti. Bunu tüm pompacılara mal etmek yanlış olur ama aracınızın başında durun çok şeyler dönüyor.

• _opeth kullanıcısına yanıt
    Vedat aynı düşüncedeymişiz bende ayda 1 fullyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

Vedat aynı düşüncedeymişiz bende ayda 1 fullyorum :D
    Evet aslında çoğumuz aynı hatayı yapıyoruz, usta 150-tl euro dizel koy deyip ben markete kredi kartıyla ödemeye gidiyorum,adam havamı basıyor yoksa yarısını yandaki kovayamı koyuyor beli değil,kimseninde günahını alamayız ama art niyetli insanlar her yerde var. Doldurduktan sonra ödemeye gitsen bu sefer git gel zaman geçiyor arkada sıra oluyor millet tantana yapıyor. Ben çözümü şöyle buldum akaryakıt almaya eşimle gidiyorum, ben aracın başında o markete ödeme yapıyor,tabi her zaman birlilkte gidemiyoruz ama 10 defa aldığımda mutlaka 8'inde eşimle giderim. Yada millet arkamdan bağırsada önce dolum olacak sonra markete ödeme.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.