Şimdi Ara

Benzin alırken pompacıların kurnazlığı dikkatli olun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
44.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar malum kredi kartıyla benzin alıyoruz.. pompacıya 30 liralık diyorsunuz 40 liralık diyorsunuz ve ödeme yapmaya gidiyorsunuz.. ama döndünüzde o da ne aracınıza full benzin doldurulmuş..

kardeşim 40 liralık dedim sana niye fulledin diyince de full demedin mi abi sen diyip işin içinden çıkıyorlar.. ya ücreti öde ya da benzini boşaltacağız ama zararı olabilir depoya gibi cümleler kurup insanların cebindeki paraya göz dikiyorlar..

bu tarz şeylerle karşılaşanlar var mı bu forumda bilmiyorum ama şikayetvar da gezerken dikkatimi çekti.. farklı farklı benzin istasyonlarında bu tip olaylar yaşanmış.. farklı firmalar yani ..

sanırım bunu bir düzene sokmuşlar iyi bir kazanç olarak görüyorlar.. sizleri uyarmak istedim bu konuda .

benim başıma hiç böyle bir şey gelmedi ama gelmeyecek diye bir şey yok.. ben önce aracı market önüne çekip önce ödeme yapıp sonra pompa başına gitmeyi tercih ediyorum.. sanırım en sağlıklısı bu ..

sizlere tavsiyem de önce ödemeyi yapın sonra pompa başına gidin .. kafanız rahat olur böylece

• quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

valla fullesende 30 liralık 40 liralık doldursanda aynı şey sonuçta eninde sonunda o ay en az 1 depo benzin kullanacaksındır. ben genelde fulluyorum. 1 ay bazen bi aydan fazla gidiyo benzinliğe tekrar tekrar girmek zorunda kalmıyorum. başıma gelmedi valla.
    verdiğin cevap alakasız olmuş.. full almak istese insan full der.. 30 lira diyorsa ismi üstünde 30 liralık benzindir..

belki kısıtlı harcaması var fazlasını ödemek istemiyor.. herkes aracını fulluyecek diye bişi yok ki.. 30 lira bugün alır biner arabasına ...

belki 15 gün binmez belki 1 ay bu kullanıcıyı bağlar.. öyle bir konuşmuşsun ki yani pompacının bu yaptığı gayet normal gibi..
  • valla fullesende 30 liralık 40 liralık doldursanda aynı şey sonuçta eninde sonunda o ay en az 1 depo benzin kullanacaksındır. ben genelde fulluyorum. 1 ay bazen bi aydan fazla gidiyo benzinliğe tekrar tekrar girmek zorunda kalmıyorum. başıma gelmedi valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

valla fullesende 30 liralık 40 liralık doldursanda aynı şey sonuçta eninde sonunda o ay en az 1 depo benzin kullanacaksındır. ben genelde fulluyorum. 1 ay bazen bi aydan fazla gidiyo benzinliğe tekrar tekrar girmek zorunda kalmıyorum. başıma gelmedi valla.
    verdiğin cevap alakasız olmuş.. full almak istese insan full der.. 30 lira diyorsa ismi üstünde 30 liralık benzindir..

belki kısıtlı harcaması var fazlasını ödemek istemiyor.. herkes aracını fulluyecek diye bişi yok ki.. 30 lira bugün alır biner arabasına ...

belki 15 gün binmez belki 1 ay bu kullanıcıyı bağlar.. öyle bir konuşmuşsun ki yani pompacının bu yaptığı gayet normal gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subat

Alıntıları Göster
    Eskiden söylenenden az koyup normal ücreti alırlardı millet yemez oldu tabi, şimdi de çok koymaya başlamışlar demek..

Bilgilendirme için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend10

Eskiden söylenenden az koyup normal ücreti alırlardı millet yemez oldu tabi, şimdi de çok koymaya başlamışlar demek..

Bilgilendirme için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Araç kullanan o kadar arkadaşım var hiçbirinden duymadım böyle birşey.

Şehir efsanesi gibi

Ama uyarı için sağolun.

Bu arada istasyondaki pompacılar zaten siz "50 liralık 95 oktan" dediğiniz zaman,

ardından "50 liralık 95 oktan" diye teyit amaçlı tekrarlıyorlar.

En azından benim benzin aldığım istasyondaki bütün görevli arkadaşlar böyle.

Sadece biri değil.Sanırım istasyon müdürü çalışanları sıkı tutuyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

Araç kullanan o kadar arkadaşım var hiçbirinden duymadım böyle birşey.

Şehir efsanesi gibi

Ama uyarı için sağolun.

Bu arada istasyondaki pompacılar zaten siz "50 liralık 95 oktan" dediğiniz zaman,

ardından "50 liralık 95 oktan" diye teyit amaçlı tekrarlıyorlar.

En azından benim benzin aldığım istasyondaki bütün görevli arkadaşlar böyle.

Sadece biri değil.Sanırım istasyon müdürü çalışanları sıkı tutuyor :)

Alıntıları Göster
    bir keresinde niğde-kayseri yapacaktık ve benzin almak için bir benzinliğe girdik ve 90 liralık olsun dedik.sonra bir baktık adam 110 geçmiş abi napıyon dedik 90 tl lik benzik dedik sana,adam bize dolsun anladım yiğenim dedi ama isterseniz aradaki farkı ben vereyim dedi ve 120 tl lik benzin aldık ama hepsini ödedik ama bunun bilerek yapıldığını sanmıyorum adam çok iyi niyetliydi çünkü.bunu anlatmamın sebebi bunu art niyetli yapan kişilerin olabileceğide kimsenin günahı almak istemem ama insanoğlu işte çiğ süt emmiş:D

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahercc

bir keresinde niğde-kayseri yapacaktık ve benzin almak için bir benzinliğe girdik ve 90 liralık olsun dedik.sonra bir baktık adam 110 geçmiş abi napıyon dedik 90 tl lik benzik dedik sana,adam bize dolsun anladım yiğenim dedi ama isterseniz aradaki farkı ben vereyim dedi ve 120 tl lik benzin aldık ama hepsini ödedik ama bunun bilerek yapıldığını sanmıyorum adam çok iyi niyetliydi çünkü.bunu anlatmamın sebebi bunu art niyetli yapan kişilerin olabileceğide kimsenin günahı almak istemem ama insanoğlu işte çiğ süt emmiş:D

Alıntıları Göster
    hiç başıma gelmedi. dikkatli olmak lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Alıntıları Göster
    Pompacıların ellerinde bir kart var. Pompaya hangi üründen kaç TL'lik satın almak istediğini giriyor, sen de ekrandan görebiliyorsun. Kartı okuyucuya yaklaştırıp onaylattıktan sonra pompa yakıtı boşaltmaya başlıyor. Ekrandakinden daha fazla doldurması için pompayı sıfırlayıp kartı tekrar okutması gerekir. Fakat zaten onaylama safhasına kadar pompacıyla birlikte pompanın başında beklediğim için başıma gelmedi. Hatta bazen adamları sinir edip 39,67 liralık diyorum, kafayı yıyorlar, 40 liralık dolduruyorlar, halbuki ben sadece LPG+Benzin = 100 TL gibi bir çözüm sunmaya çalışıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Pompacıların ellerinde bir kart var. Pompaya hangi üründen kaç TL'lik satın almak istediğini giriyor, sen de ekrandan görebiliyorsun. Kartı okuyucuya yaklaştırıp onaylattıktan sonra pompa yakıtı boşaltmaya başlıyor. Ekrandakinden daha fazla doldurması için pompayı sıfırlayıp kartı tekrar okutması gerekir. Fakat zaten onaylama safhasına kadar pompacıyla birlikte pompanın başında beklediğim için başıma gelmedi. Hatta bazen adamları sinir edip 39,67 liralık diyorum, kafayı yıyorlar, 40 liralık dolduruyorlar, halbuki ben sadece LPG+Benzin = 100 TL gibi bir çözüm sunmaya çalışıyordum.

Alıntıları Göster
    Sürekli aynı yerden almak en iyisi...

Bir kaç gidişten sonra zaten herkes tanımaya başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Alıntıları Göster
    ya o anda sahsin kredi kartinin limiti dolu ise ve de cebinde ve kendinde de o kadar nakit para verebilecek durumu yoksa.....

bence konuyu acan arkadas hakli dikkat etmelisiniz. ben de dedigi gibi hep benzinciin yaninda bekler doldugunda kasaya gider odeme yaparim fakat benim bekleme nedenim cakallik yapmasini onlemektir.
  • Sanki hirsizlik yapiyorlar gibi olmus. Boyle bisey kesinlikle kabul edilemez ama hadi yapti diyelim benim cebimdeki parayami goz dikti olacak.

quote:

Orjinalden alıntı: kankys

arkadaşlar malum kredi kartıyla benzin alıyoruz.. pompacıya 30 liralık diyorsunuz 40 liralık diyorsunuz ve ödeme yapmaya gidiyorsunuz.. ama döndünüzde o da ne aracınıza full benzin doldurulmuş..

kardeşim 40 liralık dedim sana niye fulledin diyince de full demedin mi abi sen diyip işin içinden çıkıyorlar.. ya ücreti öde ya da benzini boşaltacağız ama zararı olabilir depoya gibi cümleler kurup insanların cebindeki paraya göz dikiyorlar..
    bu tarz şeylerle karşılaşanlar var mı bu forumda bilmiyorum ama şikayetvar da gezerken dikkatimi çekti.. farklı farklı benzin istasyonlarında bu tip olaylar yaşanmış.. farklı firmalar yani ..

sanırım bunu bir düzene sokmuşlar iyi bir kazanç olarak görüyorlar.. sizleri uyarmak istedim bu konuda .

benim başıma hiç böyle bir şey gelmedi ama gelmeyecek diye bir şey yok.. ben önce aracı market önüne çekip önce ödeme yapıp sonra pompa başına gitmeyi tercih ediyorum.. sanırım en sağlıklısı bu ..

sizlere tavsiyem de önce ödemeyi yapın sonra pompa başına gidin .. kafanız rahat olur böylece

• quote:

Orijinalden alıntı: cemele

Sanki hirsizlik yapiyorlar gibi olmus. Boyle bisey kesinlikle kabul edilemez ama hadi yapti diyelim benim cebimdeki parayami goz dikti olacak.

quote:

Orjinalden alıntı: kankys

arkadaşlar malum kredi kartıyla benzin alıyoruz.. pompacıya 30 liralık diyorsunuz 40 liralık diyorsunuz ve ödeme yapmaya gidiyorsunuz.. ama döndünüzde o da ne aracınıza full benzin doldurulmuş..

Sadece bızım forumdan cıkar boyle bişey

Bazen uyelerin farklı bir ütopya da yaşadıgını dusunmuyor degilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Alıntıları Göster
    ben de 2 kez farklı benzin istasyonunda üzerine basa basa dizel dememe rağmen benzin koyuyorlardı.Neyse ki hepsinde son anda farkettim.
    Kısacası akaryakıt alırken başında durmak lazım aracın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersanayaz

ben de 2 kez farklı benzin istasyonunda üzerine basa basa dizel dememe rağmen benzin koyuyorlardı.Neyse ki hepsinde son anda farkettim.

Alıntıları Göster
    Dolum bitene kadar ayrılmam aracın başından

Kapılarımı ve depo kapağını kilitler ödemeye giderim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersanayaz

Alıntıları Göster
    genelde aynı yerden alınca pek olmuyor böyle şeyler, misal ben %95 aynı yerden ve ayda en az 4-5 depo aldığım için artık pompacılar da tanıdı beni, arabayı görür görmez hemen fulllemeye ayarlıyorlar pompayı(pit stop misali), bazen çok acil işim oluyor, "50 kaatlık atıver hemen" diyince şaşırıyorlar hatta geçenlerde sabah 8 de fulledim depoyu, akşam 6 da tekrar görünce beni şaşırdı adam "abi sabah fullemiştikya, ne yaptın sen" diyi verdi

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

genelde aynı yerden alınca pek olmuyor böyle şeyler, misal ben %95 aynı yerden ve ayda en az 4-5 depo aldığım için artık pompacılar da tanıdı beni, arabayı görür görmez hemen fulllemeye ayarlıyorlar pompayı(pit stop misali), bazen çok acil işim oluyor, "50 kaatlık atıver hemen" diyince şaşırıyorlar hatta geçenlerde sabah 8 de fulledim depoyu, akşam 6 da tekrar görünce beni şaşırdı adam "abi sabah fullemiştikya, ne yaptın sen" diyi verdi

Alıntıları Göster
    biz de hep aynı yerden aldığımızdan sorun yok.güveniriz pompacıya yani.muhabbetimiz var kendisiyle.
    ama yapanlar da çıkar tabi.bi keresinde bi alfacı gaz almaya yanaştı.yanılmıyorsam 20liralık almak istedi.pompacı doldurmaya başladı.adamla da muhabbet etmeye başladı.bir eli de o ekranın ordaki tuşlarda.10liralık koydu.el çabukluğuyla tuşa basarak 20ye ayarladı.adam da orda 20yi görünce ödedi gitti.
    biz de karışmak istemedik.gazı aldığımız yerdekiler biraz pislikti anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

Alıntıları Göster
    Aracıma yakıt alırken;yakıtımı alıp depo kapağını kapatmadan kesinlikle aracımın yanından ayrılmam.Nedense bazı insanlar anahtarını pompacıya verip yakıt alacağı rakamını söyleyip kasaya yönelirler..Sonrada vay şöyle oldu-vay böyle oldu diyede yakınırlar...Bence böylebi durumda şikayet etmemin bi mantığı yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: ezbiderli

Aracıma yakıt alırken;yakıtımı alıp depo kapağını kapatmadan kesinlikle aracımın yanından ayrılmam.Nedense bazı insanlar anahtarını pompacıya verip yakıt alacağı rakamını söyleyip kasaya yönelirler..Sonrada vay şöyle oldu-vay böyle oldu diyede yakınırlar...Bence böylebi durumda şikayet etmemin bi mantığı yok...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ezbiderli

• quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Ben ütopyalar dünyasında yaşamıyorum ama arkadaşımın başına geldi benzer olay, anlatayım:

Rakamları tam hatırlamıyorum ama bu yaz 20lik koy demişti arkadaş pompacı da 50 anlamış. Neyse adam 50lira isteyince de yok abi biz 20 koy dedik falan fıstık baya tartışmışlar.

Neyse pompacı parayi filan istemiş tabi arkadaşlar da yanımızda yok demişler 10 lirada daha cıkarmışlar fazladan. Geriye kalan 20yi de sonra veririz diye zorla ikna edip cıkmışlar benzinciden. Sonra gidip o parayı pompacıya verdiler mi hatırlamıyorum :)

Benim başıma böyle bir olay gelse ve pompacının samimiyetine inanmazsam hayatta o parayı vermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: lrfan

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: irf@n

Aynen bende öyle yapıyorum. Önce söylerim şu kadarlık benzin diye. Kitlerim kapıları da. Depo dolar ve depoyu kilitleyi sonra bende kartım ile girip içeri ödeyip çıkarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 10 Nisan 2009; 11:24:34 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.