|
Bildirim
|
Benzin dizel kavgası nedir?
Cevap memleketin eğitim seviyesini gösteren, kendi arabasını en iyisi sanan cıbırların çatışmasıdır. |
Kim ne araç kullanıyorsa o en iyi araçtır onu ölümüne savunur, dizel kullanıyorsa dizeli, benzinli kullanıyorsa benzinliyi.
Bunu forumda yapan çoğunluk, 16-25 yaş arası, babası benzinli araç almış onu kullanıyor, ölümüne benziyi savunur, dizel almış dizeli savunur. Eskiden hatırlarım, ilk öğretim deki çocuklar okulda bizim araba 180 yapıyor, bizim araba 200 yapıyor gibi iddialaşmaları gibi bir şey. Herkesin ihtiyaçları farklı, ben yıllık 25-30 bin km yol yapıyorumdur gaza basmaya korkmadan daha az yakıt masrafı istiyorumdur, bulunduğum yerde dik yokuş bölgelerdeyimdir, araç yüklü iken bile tırmansın istiyordum vs. vs dizel alırım. Ama daha az motor sesi istiyorumdur, yılda çok km yapmıyorumdur, yada yakıt masrafı önemli değildir benim için, dizelin kurumuyla,partikülüyle, egr si ile, adblue ile uğraşmak istemiyorum vs.vs. benzin li alırım. Ne dizel benzinliden iyidir, ne benzinli dizelden, ihtiyaç ne ise o dur. Zaten 5-6 seneye kalmaz, satın alınabilecek dizel araç kalmayacak ticariler hariç. Benzinli araçlar da sonraki senelerde 10-12 seneye yavaş yavaş kaybolacak, artık elektrikli ve hidrojen araç kavgalarını izleriz bundan sonra... |
Yine bir atmosferik benzin - turbo dizel karşılaştırması
Dizelin yüksek torkunu hız zannedenler grubu sizi |
klasik türk insanı bencilliğinden başka bir şey değil.
ne kullanıyorsa istiyor ki diğeri yerin dibine batsın. |
Milletin evde canı sıkılıyor. Tartışma olsun da vakit geçsin diyorlar.
|
Vakti zamaninda dizelcinin biri bir kiz begenmis, kizin babasi zengin diye benzinciye vermis kizi. Dizelci de o gunden sonra kafayi siyirmis. Mevzu bu.
|
Cehennemdeki kuyuda bir türklerin başına zebani koymamışlar zaten çıkmaya çalışanı kuyudan birileri çekip aşşağı indiriyor muş buda o hesap işte
|
Aslında kavga edilecek bir mevzu yok. Kimisi düşük devirde yüksek güç almak ister, kimisi devir çevirmek. Kimisi bi depo ile 1000km gitmek ister, kimisi zaten az yol yapıyorum diyerek gerek duymaz. Benzinin de kendine göre artıları var, eksileri var. Hakeza dizel de böyle. Bir de illa karşılaştıracaksanız atmosferik dizel vs atmosferik benzin yapın ki manası olsun. Diğer ülkelerde kullanılan dizel ve benzin araç sayısına göre de kıyaslama yapılabilir.
|
Dizel varken benzini savunmak f/p olarak en mantıksız iştir.
Benzinde ayağını gaz pedalına koymaya korkarsın. Azıcık asılsan 15-20 litreleri görür. Gitmemesi de cabası kaptırıp gelmediğiz sürece yokuşlarda 1. Vitese mahkumsunuz... Ama dizel öyle mi. Ver küsküyü. Şahlansın araba. Yokuşun başından 3. Vitesle gir hiçbir zaman 2. Vitesi istemez. Dizel abi bu dizel. Tork üretiyor araba güç üretiyor . Benzinliler az ötede oynayın. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 18 Mart 2020; 7:59:25 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamblerbarbo -- 18 Mart 2020; 8:15:14 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 18 Mart 2020; 12:51:48 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 18 Mart 2020; 13:17:31 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|