Şimdi Ara

benzinde en yüksek performansı hangisi sağlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    performansı en yüksek benzin hangisi?shell?opet?petrol ofisi?total?..... düşüncelrinizi belkiyorum.
    saygılar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzinin En Yüksek Performansı

Günümüzde, çeşitli benzin türleri arasında seçim yapmak, araçların en iyi performansı sergilemesini sağlamak isteyen sürücüler için önemli bir husustur. En yüksek performansı sağlayan benzin seçimi, aracınızın modeline, motor özelliklerine ve sürüş koşullarına bağlı olarak değişebilir.

En Performanslı Benzin

Bir benzinin performansı, oktan sayısı ile ölçülür. Oktan sayısı, yakıtın sıkıştırıldığında tutuşmaya karşı direncini ifade eder. Daha yüksek oktanlı benzinler, daha yüksek sıkıştırma oranlarına dayanabilir ve bu da daha verimli yanma ve daha yüksek güç sağlar.

En İyi Kurşunsuz Benzin Hangisi?

Kurşunsuz benzin, günümüzde yaygın olarak kullanılan bir yakıt türüdür. Kurşun eklenmeden rafine edildiğinden motorlara zarar vermez. En yaygın kurşunsuz benzin türleri 87, 91 ve 95 oktanlıdır.

En İyi Performans Benzini

En iyi performans benzini, aracınızın özelliklerine uygun olan ve en yüksek oktan değerine sahip olanıdır. Genel olarak, yüksek performanslı araçlar için 95 oktanlı veya daha yüksek oktanlı benzin önerilir. Bu benzinler, daha fazla güç ve verimlilik sağlar.

En İyi 95 Oktan Benzin Hangisi?

95 oktanlı benzin, yüksek performanslı araçlar için genellikle tercih edilen bir seçimdir. Ancak, aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilen oktan değerine uymanız önemlidir. Bazı araçlar, daha düşük oktanlı benzinlerle de iyi performans gösterebilir.

Araçlarınızın en yüksek performansı sergilemesini sağlamak için, aracınız için uygun olan en performanslı benzini seçmeniz önemlidir. Aracınızın kullanım kılavuzunu inceleyin ve gerekirse bir otomotiv uzmanına danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence benzinde turkpetrol mazotta total
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

bence benzinde turkpetrol mazotta total

benzini bilemem ama ewet dizelde TOTAL
  • kurşunsuz için bişey biliyonuz mu? Biz hep PO dan alıyoz.
    Tabi istasyon kilatesi de önemli bu konuda. onun için her petrolden gönül rahatlığıyla yakıt alamıyor insan...
  • opet
  • bence shell benzin konusunda iyi istasyonlarıda düzgün görünüyor...
  • ben opet'ciyim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • OPEEEEEET imdat! arabayla oynuyorlar (gitt'den)
  • ben opetten alıyorum.po dan daha iyi bence
  • Shell Kurşunsuz
  • shell kurşunsuz
  • Yok farkı , depoyu fulleme yeter 1/3 depo al sadece ,
  • Shell 100 oktan.. süper.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Shell 100 oktan.. süper.

Yok öyle birşey, para tuzağı sakın kanmayın.. Bir fark yaratmıyor %13 daha pahallı olmasının dışında.
  • ben shell 100 oktan yerine 98 Kurşunsuzu tercih ediyorum..

en azından o kadar pahalı değil ve 95 e göre daha fazla km yapıyorum.

Ayrıca arkadaşlar istasyonların hepsi Tüpraştan aynı malı alıyorlar , bu mala kendi renklerini veren özel katkılar katıyorlar ki bunun sonucu özel bir laboratuarda test edilerek gerekli standartlarda olup olmadığına bakılıyor.

Sonuç olarak yakıt olarak hepsi aynı , fark ise istasyonlarda yapılan periyodik tank ve pompa temizliğinden kaynaklanıyor...

PO, Shell, BP, Opet,Total,Alpet, Petline gibi firmalar yılda 1 veya 2 kere olmak üzere bu bakımları bayilerine zorunlu olarak yaotırmaya çalışıyorlar .. ama bayilerin hepsi yapıyor mu hayır
  • SHELL V-POWER RACİNG 100 OKTAN..........BİDE PAHALI OLMASA..................
  • totalden alıyorum ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umit

quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Shell 100 oktan.. süper.

Yok öyle birşey, para tuzağı sakın kanmayın.. Bir fark yaratmıyor %13 daha pahallı olmasının dışında.

Bahse giriyormusun? Ayda 3-4.000 km uzun yol yapıyorum ve tüm benzinleri denedim 1 sene BP ULTIMATE 98 oktan kullandım son 2 aydır da SHELL 100 oktan kullanıyorum herhalde hangi benzinin iyi olduğunu anlama şansım var.
  • Ben totalin 97 0ktan benzinini kullanıyorum. Hem 95 oktan fiyatına, hem de araban şimdiye kadarki en düşük yakıt sarfiyatına ulaştı.
  • valla shell 100 oktan kullanıyorum.performansından memnunum.ayrıca daha ekonomik gibi geliyor.yalnız merak ettiğim birşey var aracın kullanma kılavuzunda 98 oktan kullanın diyor.100 oktan kullanmanın bir sakıncası olur mu acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.