Şimdi Ara

Benzine %33 zam geliyormuş -Libya-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Libya'da yaşıyorum şu an burada benzinin litresi 0,15 dinar yani Türk lirası ile 22 krş. Ay sonunda benzin 0,20 dinar yani 30 krş olacakmış - yarım litre su 0,25 dinar- Halk isyanlarda benzin istasyonlarında kontak kapatma eylemleri yapıyorlar ve istasyonlarda 3-4 km kuyruk oluşuyor. V8 Toyota Tundra mın deposu artık 20 dinar'a dolacak 30 tl ye - 100 lt benzin alıyor-... Aylık benzin masrafım maalesef haftada bir depodan 120-150 tl arası olacak .... Bütçede derin darbe

• asgari ücret ne kadar 250 dolar diye duymuştum bence çok iyi orda benzin fiyatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 3 Ekim 2013; 6:19:39 >
  • Eylem yapiliyor, peki sonuc var mi?
  • Vay be böyle bir olayin dogru olduguna inanmak istemiyorum:(
    Yani benzin fiyati ve zammina değil libya halkınin hani o arap diye asagiladigimiz, kaderci zihniyetliler diye yaftaladigimiz insanların tipluca protestoya gittiğine inanmak istemiyorum. Yok gerçekte bu halk boyle dirayetli ise ben yine burda isyan edecem ama saygıdeğer yönetim beni yine turk toplumuna hakaretten uzaklastiracaklar!!!! Hayır yani forum ahalisi uzerine alinmiyorda bu yönetim nesen üzerine alinioor cozemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferdurukan

Vay be böyle bir olayin dogru olduguna inanmak istemiyorum:(
    Yani benzin fiyati ve zammina değil libya halkınin hani o arap diye asagiladigimiz, kaderci zihniyetliler diye yaftaladigimiz insanların tipluca protestoya gittiğine inanmak istemiyorum. Yok gerçekte bu halk boyle dirayetli ise ben yine burda isyan edecem ama saygıdeğer yönetim beni yine turk toplumuna hakaretten uzaklastiracaklar!!!! Hayır yani forum ahalisi uzerine alinmiyorda bu yönetim nesen üzerine alinioor cozemiyorum
    Eğer doğru ise helal olsun. Şu ülkede benzin fiyatlarını eleştiren insanların 1 tanesi bile kontak kapatmaya cesaret edemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Eğer doğru ise helal olsun. Şu ülkede benzin fiyatlarını eleştiren insanların 1 tanesi bile kontak kapatmaya cesaret edemiyor.

Alıntıları Göster
    Yabancıların bu özelliklerini çok seviyorum, haksızlık olduğu zaman susmuyorlar haklarını aramaya çalışıyorlar. Belki işe yarıyor, belki yaramıyor ama adamlar yine de bişeyler için uğraşıyor. Ya biz ? Neyse ..
  • Halkin yanindayim

#direnlibya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Halkin yanindayim

#direnlibya
    0,25 Dinarda kontak kapatıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferdurukan

Vay be böyle bir olayin dogru olduguna inanmak istemiyorum:(
    aylık 5-15bin tl kazanırsın benzin parası seni ırgalamaz (Avrupa ve Amerika insanın ortalama maaşı gibi)
    aylık 100dolara çalışan insanlar ve ülkeler var...

paranın satın alım kuvvetine bakmanız gerekiyor.

bizim ülkede genel manzara 1000-300TL maaş ile maaşlı insanları depolarını 250TL'ye doldurabiliyor. 2-4 depo alsa maaşın yarısı yapar.

kira,aidat, zart,zurt dediğiniz zaman alıyor yürüyor...

böyle iğrenç bir dengesizlik söz konusu...

• quote:

Orijinalden alıntı: infinite

aylık 5-15bin tl kazanırsın benzin parası seni ırgalamaz (Avrupa ve Amerika insanın ortalama maaşı gibi)
    aylık 100dolara çalışan insanlar ve ülkeler var...

paranın satın alım kuvvetine bakmanız gerekiyor.

bizim ülkede genel manzara 1000-300TL maaş ile maaşlı insanları depolarını 250TL'ye doldurabiliyor. 2-4 depo alsa maaşın yarısı yapar.

kira,aidat, zart,zurt dediğiniz zaman alıyor yürüyor...

böyle iğrenç bir dengesizlik söz konusu...

Alıntıları Göster
    Eyleme şaşıranlar var. Zamlara alışkın değiller de ondan. Bizim gibi alıştıktan sonra göreyim onları.

• Kaddafi'yi indirdiler. Ulkeyi Amerikan emperyalizmine teslim ettiler. Daha durun. Daha bunlar baslangic.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefo42

Eyleme şaşıranlar var. Zamlara alışkın değiller de ondan. Bizim gibi alıştıktan sonra göreyim onları.

biz artık umursamıyoruz hatta zam olmadğında şaşırıyoruz artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marlbora .

Yabancıların bu özelliklerini çok seviyorum, haksızlık olduğu zaman susmuyorlar haklarını aramaya çalışıyorlar. Belki işe yarıyor, belki yaramıyor ama adamlar yine de bişeyler için uğraşıyor. Ya biz ? Neyse ..

bu ülkede hakkını ararsan çapulcusun, unuttun galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 3 Ekim 2013; 11:51:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: Marlbora .

Alıntıları Göster
    Bizim yerimizde olsalar herhalde bisiklete binerler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dirk Nowitzki

quote:

Bizde akaryakıt ve otomobil fiyatlarına 6 ay dokunmasınlar "noluyoruz?" diye millet sormaya başlıyor. Herkes ona göre tahminde bulunup pozisyon almaya çalışıyor. :):):)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dirk Nowitzki

quote:

Bizde akaryakıt ve otomobil fiyatlarına 6 ay dokunmasınlar "noluyoruz?" diye millet sormaya başlıyor. Herkes ona göre tahminde bulunup pozisyon almaya çalışıyor. :):):)

Alıntıları Göster
    Kaddafiyiçok arasınız.Demokrasi zamlarla geldi Libya'ya.

• he he kapitalizm ve demokrasi ile tanışmış arkadaşlar Yetmez ama evet.
  • Kaddafi diye ağlayanlar çıkar Libya'da. Demokrasi geldi ya hani Kaddafi öldürülünce, ondan bu zamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxax

asgari ücret ne kadar 250 dolar diye duymuştum bence çok iyi orda benzin fiyatı

250 usd para ile burada 1 hafta yaşayamazsın.. Asgari ücret diye bir şey yok burada. En düşük nijeryalı zenciler çalışıyor oda aylık 500 usd.. Libya lılar genelde çalışmıyorlar ticaretle ugraşıyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

Yol yapma,havaalanı yapma,köprü yapma diye ortalığı savaş alanına çevir sonra adı hak aramak olsun öylemi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.