1.2 TSI aracım var insan gibi kullanımda trafik olsun olmasın, sehir içi 7lt yi geçerse aracımı benzin döker yakarım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Code140 -- 21 Mayıs 2021; 12:10:34 > |
Benzinli mı dizelmi (7. sayfa)
-
-
Abicim bende ilerde manuel 1.2 tsı 110’luk skoda rapid düşünüyorum istanbuldayım accent era dizel eski araç ile 7 litre yakıyor biraz seri kullanırım egr’ydi enjektördü filan sıkıldım sizce toledo yada rapid ile 8 litre gibi rakam yakalanırmı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yüksek devirlere çıkmayacaksaniz 8 görmeniz imkansiz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yüksek devir kullanmam 2.700.2800 devirde kullanırım otobanda radar olmasın yine 120 max
Uzun yolda 3.9 yakmisligim da var 6.2 de ama genelde 120 140 arası 5 lt yakıyor
Hangi araçta oluyormuş o kadar fark?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İşin mantığı matematiği hesabı kitabı eniği cücüğü beni ilgilendirmez
Benzinliden şaşmam
Traktör sesini sevmiyorum arkadaş
Araba keyif işidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4020D9D24 -- 21 Mayıs 2021; 23:35:11 >
Benzinli yada dizel fanı değilim. 10 sene jetta 1.6 tdi kullandıktan sonra passat 1.5 tsi'a geçtim. Aşırı memnunum yakıttan. Yukarıda arkadaş ulus çayyolu arası "özel yollarda" 150-160 yapmış. Neresi acaba bu yollar merak ettim. Benim aracın 11.2 lt/km yakması için sebepsizce gaz ve fren kullanmak lazım.
Dizelin artısı var benzinlinin artısı var kullanım açısından. Ekonomi açısından kişiden kişiye değişir. Benzinli mi dizel mi tercihinde gözetilecek bir sürü parametre var. Uzun yol mu şehir içi mi daha fazla? günlük mesafelerin kısa mı uzun mu? agresif mi kullanırsın sakin mi? tork sevgin var mı? sessiz mi olsun istersin? arabayı kaç sene kullanacaksın? senede kaç km yapacaksın? vs..
Bu konuda herkes için tek bir doğru yok... Benzinli seven traktör gibi dizele binme ya da dizelci aaa çok yakıyor demeyi bıraksak da daha detaylı konuşabilsek bu konuyu. Karar vermede herkese yardımcı olacak fikirler ortaya çıkar belki..
Ben aynı donanım için dizel-benzinli farkı 49 bin tl olduğu ve bu farkı vermek istemediğim için tercih ettim benzinliyi. Bu farka kesinlikle değmez dizel.
Dizel alsaydım;
1- Passat dizel artık gelmediği için 2. el değeri ve satış hızı daha iyi olurdu.
2- Tork alt devirlerde fazla olduğundan sürüş zevkine katkısı olurdu.
3- Kendi kullanım şartlarıma göre ortalama kilometrede % 20-25 arası TL bazında daha az maliyet olurdu.
Benzinli aldım;
1- 49 bin tl cepte kaldı. Aylık 500-600 tl getirir bankaya koysan.
2- Sessiz ve akıcı sürüş gayet güzel. (gazdan ayağımı çekince dizeldeki gibi yığılma yok, flying mode on)
3- Kalkış anı torkun az olması dsg kavramasının ömrüne pozitif katkısı olur diye düşünüyorum.
4- Araç çabuk ısınıyor. Ev iş arası 8 km. Bu da bir konfor olacak kış aylarında benim için.
(49 bin tl verseydim de benzinli aracımdaki gibi business'e ek olan opsiyonları olan dizel yoktu.)
Aracı kullandıkça artı eksisine eklemelerim yada çıkarmalarım olabilir.
-
Dizel artık uretilmedigi ve ileri ki yıllarda yasaklanacagindan dolayı 2.el değeri düşmez mi?
Dizelin geleceği yok hibrit ve elektriğe doğru gidiyor
Sanmıyorum hocam. Dizel sevdası başka boyutta bizim için. Futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutuyor, her konuda sabit fikirlerimizi doğru yanlış savunmaya devam ediyoruz. Ülkemizde dizel yasaklanması mümkün değil ama her marka dizel motorlu araç üretimini üretimi durdurur bize bu yüzden gelmez ayrı konu.
-
Hangi dizel hangi benzinli?
-
Avrupada dizel kalkiyor furyasina inanmayin. Premium araclar bmw mercedes audi 2.0 ustu dizel motorlarla performans araçlarını ortaya koyuyor. Dizel demek performans demek.
Dizel 7.38 Benzin 7.87 LPG 4.10 TL
Şehiriçi+dışı karma tüketim 100 km'de LİTRE olarak
Dizel 5 Benzin 7 LPG 9
10.000 km'de maliyet hesabı
Dizel 3690 Benzin 5500 LPG 3690 (1810tl fark)
50.000 km için 9050 TL fark. (ben ort. 4 yılda bu km yapıyorum)
Sadece yakıt maliyetinin hesabı bu, kendi ihtiyacınıza göre diğer hesapları yapın.
15k km için dizel gerekmez benzinli
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir mazutlu araç kullanıcısı olarak lpgli diyorum
hep benzinli kullaniyorum onden belirteyim...
Yeri gelmisken bir gercek ortaya atayim. Ayni isi ayni verimde bir aktarma ile yapan benzinli arac dizelden cok yakar. Cunku dizelin hacimsel enerji yogunlugu benzinden fazladir. Dolayisiyla tisiyay ile, boretech ile kekoboost benzinli dizelden az yakiyorum vs gibi konularin ici bos. Haa audi 80dizelden, kasasi agir hacimli dizelden az yakar orasi baska. Guncel modeller icin bile bu gecerli degil. Benzinliyse bir tik iki tik fazla yakacak. Arada fark konfor vs dusununce varsin yaksin. Dizelin dpf adblue egr vs girmedim bakin orasi cok ikramiye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X