Bildirim
Benzinli mı dizelmi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Vergi ve fiyat farkına bakmak gerek. Ornek sırf dizel olsun diye 2.0 alıyosan 15bin km için tabii ki benzin mantıklı. Ya da 20+ bin fark veriyosan, tabii o 20+ bini boşta tutmayıp ceviricek ya da ihtiyaçların için kullanıcaksan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
15000 km ayda 1250 km denk gelir şehir içi 6lt yakan bir dizel araç için hesaplayalım
deposu 55lt olsun 5.20 den 286 liraya dolar bir depoyla 800km gidersiniz şehir içi şehir dışı bir depoyla 1000-1100 km gidersiniz 4-4.5 lt ykaıt tüketimi ile
benzinli araca gelelim şehir içi 9lt diyelim şehir dışı 5-5.5 artık yeni nesil araçlar az yakıyor
deposu 55 litre olan 5.70 den 313 liraya dolar yaklaşık 550-600km gidersiniz şehir dışı 750 civarı yani şehir içi şehir dışı dizel araçtan yaklaşık yarım depo zararınız olur buda 150-160 lirayada denk geliyor hadi 200 olsun en baba değermi dizel almak için 25-30 bin fazla vermeye değmez yaklaşık 10 sene binmek lazım dizel benzin arasındaki ödediğimiz parayı karşılaması için eğer ben her ay 200 lira vermeyip 25-30 bin fazla veririm diyorsanız buyrun alabilirsiniz -
Bu sorunun net bir cevabı yok herkes farklı düşünür. Şu an c sınıfında dizel benzinli farkı 30.000 liralara dayandı. Bence yılda 750-800 fazla vergiden kurtarmak için 1300 cc altı şehir içi en az yakan en sorunsuz manuel benzinli araç alınıp aradaki fark ile altın alınmalı.
2.el az km'de dizel -
Aradaki fark 20.000 30.000 ise vermeye değmez.
Makyajlı Qashqai alırken 1.2 DIG-T benzin X-tronic tekna ile 1.6 dCi X-tronic tekna arasında 10.000 fark vardı.Dizeli tercih ettik.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 18 Nisan 2021; 18:27:4 >
kangal mı doberman mı
Peki hocam hesaba bide şunu katsanız dizeli alırken 20bin tl fazlaya aldık satarkende 20 bin fazlaya satmazmıyız herkes dizel e fazla verilen parayı çöpe gidiyor diye hesaplıyor ama öyle değil satarken hızlı satarsın ve aldığın gibi fazlaya satarsın doğru mu
Tabi vergi farkı ile bu fark 10 bin tl iken böyleydi şimdi fiyata göre vergi değişiyor arabaya göre de bu sorunun yanıtı değişir en iyisi az kullanılmış 2. El.
Burada soru aracın 2.el değer kaybı değil. Yılda 15000 km yapan birinin sıfırda dizele verdiği fiyat farkını kaç yılda çıkartıp nispeten ekonomik yakıt tüketimine ulaşacağı ve avantaja geçeceği meselesi. Bazı modellerde çok fark var gerçekten. Benzin ile dizel yakıt fiyatları da gittikçe birbirine yaklaşıyor eskisi gibi dizel çok ucuza gelmiyor. Artı aynı süre içinde dizel araç daha fazla km yol yapıyor daha fazla periyodik bakıma gidiyor. 2. Eldeki fiyat farkı da azalıyor. Yani siz sıfırda 20000TL fark veriyorsunuz ama satarken benzinliden 20000TL pahalı etmiyor.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Benzinli. Bakımı daha ucuz. Sıkıntısı daha az. Dizel daha az yaksa da az yaka yaka dizel ile benzin arasındaki fiyat farkını uzun süre sonra karşılıyor.
1.2 tsi motoru olan aracım var, şehir içi 2000 kmlik ortalamam 6.5 lt ortalama hızım 28km/h
hangi şehirde yaşadığın trafiğın şartlarına göre değişir. 15bin km için sıfır araç alıyorsan benzinli almalısın ve mümkünse düşük hacimli olsun. Mtv avantajın olur. Benzin ile dizel arasındaki fiyat farkı yıldan yıla düşüyor. En son gelen mazot zammı ile iyice azaldı.
Yeni nesil benzinli motorlar eskisi gibi değil. Normal kullanırsan dizelden 1 litre fazla yakarsın, benim tecrübem bu yönde. 5.5 litre dizelle yaktığım şehirde 6.5 litre benzinle yakıyorum.
Aradaki farka gelince, mevduata koyarsan, altına çevirirsen benzinli almak dizelden daha karlı bile olabilir günün sonunda. -
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Benzinli ve dizelin bakım fiyatları aynı, artık şunu sallamasyon kafadan atmasın kimse lütfen. Gidip 320i ED ile 320d'yi kıyaslarsanız fiyatlar değişir, ama Türkiye'de ki klasik 1.3-1.5-1.6 dizeller ile aynı modelin benzinlileri arasında bakım fiyat farkı yok. Çünkü kullanılan ve yapılan işlem aynı.
Yıllık 5000-10000 arası km yapan bile artık dizel alıyor, benzinli akıl işi değil bu devirde. 1.2 motor bile şehir içinde 7.5/8 litrenin altını görmüyor, kaldı ki dur kalk-ani git park et gel sürekli çalıştır kapa 50TL benzin 1 saatte buhar oluyor. Dizel de en azından ibre oynamıyor 20TL mazot atıyorsun 100km daha yol yaptırıyor.
Kaldı ki VW vs... gibi dizel+otomatik soygunları beni alakadar etmiyor, piyasada hala araştırınca sıfır km dizel+düz vites 10.000TL ve altında fark olan markalar var.
Evet haklısın. Leş gibi dizel motorlu bir arabayı alıp sabahtan akşama kadar o sesi dinlemek, benzinli araca göre daha iyi haklısın dostum
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
sıfırda kararsızım, ikinci elde dizel derim, şöyle ki;
baz aldığım araç 2011 fluence, yakıt tüketim değerleri aşağıdaki gibi;
1.5dci 5,3lt/100 km
1.6benzin 8,8lt/100 km
(değerler malum satış sitesinden alındı, illaki gerçek değerler daha yüksek çıkacaktır ama aynı oranda artacağını baz alırsak sonuca etkisi olmayacak)
dizel 100km yakıt tutarı = 5,3 lt x 5,13 tl = 27,19 tl
benzin 100km yakıt tutarı = 8,8 lt x 5,66 tl = 49,81 tl
100 km de aradaki fark = 22,62tl
yılda 15000 km yapan birisi için fark = 22,62 x 15 x 10 = 3393tl
bugün ikinci el alırken dizel araç, aynı donanımda benzinliden 2000-3000tl daha pahalı olsa da, 1 yılda bu fark kendini amorti ediyor, sonraki yıllarda da kara geçiriyor.
yüksek km olmadıktan sonra, dizel aracı da benzinli gibi, aldığınız fiyata yakın satarsanız zarar etmemiş oluyorsunuz. -
Matematiksel olarak kaç yılda o fiyat farkını karşılayacağını aşağıdaki formüle göre hesaplayabilirsiniz.
a: Akaryakıt Benzin fiyatı (TL)
b: Akaryakıt Dizel fiyatı (TL)
c: Aracın benzinli yakıt tüketimi (lt/100km)
d: Aracın dizel yakıt tüketimi (lt/100km)
e: Aynı model iki aracın sıfır fiyatları arasındaki fark (TL)
f: Yılda ortalama yapılan km (km)
g: Sıfırda verilen fiyat farkını amorti edip yakıt açısından avantaja geçeceği süre (yıl)
g= 100.e/(a.c-b.d).f
Örnek vermek gerekirse
Fiat EGEA modelini hesaplarsak
g= 100x18000/(5,55x8,5-5,15x4,5)x15000
g= 5 yıl
Yani özetle yaklaşık olarak yılda 15000km yapan bir kişi, dizele vereceği farkı 5 yılda ancak amorti etmektedir.
Bu süre arabaların fiyat farkı ve ortalama yakıt tüketimine göre değişiklik gösterebilir.
Burda dizelciler hep 2. elde araçlarının daha fazla edeceğini ve verdikleri o fiyat farkına değeceğini iddia ederler. Oysa 2. el fiyatlarında aynı km de olsalar dahi o kadar fiyat farkı olmadığı ve olmayacağı bellidir. İsteyen 5 yıllık modellerin 2. el fiyatlarına bakabilir.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Ken Block43
quote:
Benzinli ve dizelin bakım fiyatları aynı, artık şunu sallamasyon kafadan atmasın kimse lütfen. Gidip 320i ED ile 320d'yi kıyaslarsanız fiyatlar değişir, ama Türkiye'de ki klasik 1.3-1.5-1.6 dizeller ile aynı modelin benzinlileri arasında bakım fiyat farkı yok. Çünkü kullanılan ve yapılan işlem aynı.
Yıllık 5000-10000 arası km yapan bile artık dizel alıyor, benzinli akıl işi değil bu devirde. 1.2 motor bile şehir içinde 7.5/8 litrenin altını görmüyor, kaldı ki dur kalk-ani git park et gel sürekli çalıştır kapa 50TL benzin 1 saatte buhar oluyor. Dizel de en azından ibre oynamıyor 20TL mazot atıyorsun 100km daha yol yaptırıyor.
Kaldı ki VW vs... gibi dizel+otomatik soygunları beni alakadar etmiyor, piyasada hala araştırınca sıfır km dizel+düz vites 10.000TL ve altında fark olan markalar var.
Evet haklısın. Leş gibi dizel motorlu bir arabayı alıp sabahtan akşama kadar o sesi dinlemek, benzinli araca göre daha iyi haklısın dostum
Herkes anasının karnından F10-W213 kasa arabalar ile çıktı sende haklısın, benzinli arabalar sıfır ses ile çalışıyor.
Bundan 20 yıl önce arabalara bindiğimizde bir fark yoktu, benzinli araba daha gürültülü bile oluyordu zayıf yalıtımdan dolayı.
301-Symbol ve MJ türevi araçlara binmiyorsan artık dizel arabalarda ses olayı kabin içinde kalmadı.
Ayrıca diyelim ki var, olsun daha çok olsun benzinlinin 8 litre yaktığı yerde ben 4-4.5 litre yakıyorum, fazlasıyla tatmin edici.
Benzin 8 mi? Hocam iyi misin sen? Amcam Ankara çevresinde 1.2 tsi ile 6 litlerelee ile geziyor
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Herkes anasının karnından F10-W213 kasa arabalar ile çıktı sende haklısın, benzinli arabalar sıfır ses ile çalışıyor.
Bundan 20 yıl önce arabalara bindiğimizde bir fark yoktu, benzinli araba daha gürültülü bile oluyordu zayıf yalıtımdan dolayı.
301-Symbol ve MJ türevi araçlara binmiyorsan artık dizel arabalarda ses olayı kabin içinde kalmadı.
Ayrıca diyelim ki var, olsun daha çok olsun benzinlinin 8 litre yaktığı yerde ben 4-4.5 litre yakıyorum, fazlasıyla tatmin edici.
Benzin 8 mi? Hocam iyi misin sen? Amcam Ankara çevresinde 1.2 tsi ile 6 litlerelee ile geziyor
Ankara çevresi işte, çevreyolu demek. Çevreyolunda bende 3.4 ile geziyorum ona bakılırsa.
Ankara çevresi dedim çevreyolu demedim yalnız. Gittiği yerlerde sabah trafiği oluyor. Onun dışında yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Formülü verdik, 4 işlem bilen hesabını yapsın.
Sıfırsa benzinli, 2. else dizel tercih etmek en mantıklısı. -
Eğer araç kredi ile alınıyorsa bu hesaba kredi faizinide dahil etmek lazım. Sonuçta arada 15-20 bin fazla para vereceksek bir de bunun ona göre faizli geri ödemesi var.
15000 km ayda 1250 km denk gelir şehir içi 6lt yakan bir dizel araç için hesaplayalım
deposu 55lt olsun 5.20 den 286 liraya dolar bir depoyla 800km gidersiniz şehir içi şehir dışı bir depoyla 1000-1100 km gidersiniz 4-4.5 lt ykaıt tüketimi ile benzinli araca gelelim şehir içi 9lt diyelim şehir dışı 5-5.5 artık yeni nesil araçlar az yakıyor deposu 55 litre olan 5.70 den 313 liraya dolar yaklaşık 550-600km gidersiniz şehir dışı 750 civarı yani şehir içi şehir dışı dizel araçtan yaklaşık yarım depo zararınız olur buda 150-160 lirayada denk geliyor hadi 200 olsun en baba değermi dizel almak için 25-30 bin fazla vermeye değmez yaklaşık 10 sene binmek lazım dizel benzin arasındaki ödediğimiz parayı karşılaması için eğer ben her ay 200 lira vermeyip 25-30 bin fazla veririm diyorsanız buyrun alabilirsiniz |
Bence siz sallamasyon kafadan atıyorsunuz dizelin egr,dpf,enjektör,turbo,mazot pompası ve intercooler gibi sorunlarda ocağa incir ağacı dikebileceğinden bihabersiniz.
Sakin kullanımda turbo benzinli araçla da dizele yakın yakıt tüketimi elde edebiliyorsunuz (ortalama 6 litre) ayrıca benzinli hibrit araçlar ile 3.5 4 litre civarlarını görmeniz mümkün dizel araçların kısa mesafelerde bir esprisi yok özellikle kış aylarında motor daha geç ısınıyor ve daha fazla yakıyor dizel araçların geleceği yok artık beğenmediğiniz fiat bile dizel motorlarını kaldıracağını açıkladı. |
İnanın komik değil!
Konudan bahsetmiyorum, yazım tarzınızdaki J'leri C yapmak, kelimeleri bozmak gibi komikliklerden bahsediyorum. Yazınızdaki vurguyu falan da güçlendirmiyor, normal yazın bence. |
Benzinli alacaksan turbolu alacaksın. Şuan piyasadaki en ekonomik iyi turbo benzin pug ve wag da. Yukarda arkadaş hesap yaparken dizel 6 litre benzinli 9litre yakar demiş. 1,4 ecoTsı ile şehir içinde bile 7 litre çok rahat görülüyor. 1,2 1,0 turbolar çok daha iyi. Hem sessiz konforlu performans istedin mi de 6000 devir çevirmek hoş oluyor. Dizel bu yönden eksi puan. Hem 20000 bin fazla veriyon. Her ne kadar satarken 20bin fazla satsan da mantıksız.
Bence senede 20000 km ye kadar kullanan birisi turbo benzinli almalı. |
simdi hic dizel araba kullanmamış olsam dizeli çok avantajlı zannedeceğim, bir kere şehir icinde 4 lt falan bunlar efsane, dizelin 4 yaktığı yerde turbo benzinli de en fazla 6 yakar onu belirteyim. Dizelin tek avantajı yüksek km ve yüksek süratlerde ortaya çıkar, şehir içi kullanımda pek bir avantajı yok. Zaten öyle olsaydı bütün taksiciler lpg yerine dizel alırdı.
|
Benzer içerikler
- honda civic 1.6 i-vtec eco elegance yorumlar
- ticari araç satışında fatura kesilmesi
- chevrolet parça sorunu varmı 2024
- nissan almera 1.5 tekna
- peugeot 306 kronik sorunları
- ıd buzz fiyat
- ford focus 2024 fiyat listesi
- yeni skoda kodiaq
- zes şarj istasyonu fiyat
- volkswagen fiyat listesi 2024
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X