Merhaba arkadaşlar.benim 1998 model Opel Vectra GLS aracım var.Sağ olsun kardeşim yağ değişiminde aracıma yanlışlıkla 10-40 Castrol Dizel koydurmuş.(Yağcı ustanın aklı nerdetye)Bu şekilde 800 km yol sarfetmiş.Ben tesadüfen fark ettim ve motor yağını değiştirdim.Gecen bu 800 km mesafede dizel yağ aracımın motoruna zarar vermişmidir.Lütfen yardım ...
herhangi bir zararı olmaz..hatta değiştirmenize de gerek yoktu..dizel motora benzinli motor için üretilmiş yağı koyarsanız sıkıntı olabilir ama tam tersi uygulama bir zarar vermez..
İçimi rahatlattınız vallahi.Teşekür ederim
Neyse motor biraz daha temizlenmiş işte. Yağı kısa zamanda değiştirmişsiniz.
ben dizel aracıma castrol magnatec olandan koyuyorum her hangi bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar , şimdiden sonrada olacağını zannetmem mühim olan yağın niteliği 10w/40 yağ kullanıyorum dediğim gibi yağın numarası aynı olsun korkmana gerek yok ,
yorumlarınız için teşekür ederim.motor yağını henem değiştirdim zaten.Şuan herhangi bir sorunum yok cok şükür.Ama dizel yağ varken eksoz dan cıkan gaz ne iğrenc öyle.
lpg aracı olanlar için diyorum 20/50 gibi yağ koyarsanız iyi olur 10/40 ince geliyor lpgler için