Şimdi Ara

Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ?

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben Burak Karabay. Soma'da yaşıyorum. 18 yaşındayım. Buraya böyle bir konu açmamın nedeni projem hakkında sizden destek almak sizinle beraber çalışmak ve Türk gençlerinin neler yapabileceğini göstermek. Projem Elektronik Dergi sistemiyle çalışan Piksel adında teknoloji dergisi çıkarmak. Yani Google Play’de Apple Store’da raflarda yer alacak. Daha önce hiç dergi çıkardın mı ettin mi diyen arkadaşlar varsa evet basılı olarak Güncel Edebiyat ve Ehl-i Edebiyat adında dergi çıkardım arkadaşımla beraber ve sadece iki kişiydik. PDF hallerini linkten bulabilirsiniz. Bir dernek üstünde çıkardık vergi işiyle uğraşmayalım diye.

Tasarımı ve şiir seslendirmelerini ben yapıyordum editörlük ve yazı toplamasını arkadaşım yapıyordu. İlk sayımız için herkes bize yapamazsınız edemezsiniz dedi bizde kulak asmayıp başardık. Amacımız para kazanmak değildi zaten para kazanılacak bir işte değil açıkçası. Biz Türk gençlerinin çalışkan ve zeki olduğunu neler başaracağını gösterdik. Ders olduk. Soma’da radyolar ve gazetelere çıktık. İkinci sayımızda ismini değiştirdik hazırladık başıma göndermeden biliyorsunuz ki Maden Faciası oldu. Kaza olmadan 2 hafta önce Kızılay gönüllüsü olmuştuk. Maalesef ki kaza oldu ve bütün her şeyi bir kenara koyup görevimizi yaptık. Olaylar yatıştıktan sonra ikinci sayıyı Facia üstüne kurguladık yazdık çizdik. Soma Belediyesi ile anlaşıp bastırdık. Kazanılan parayı Madende şehit düşmüş abilerimizin evlatlarına kitap vb. yardımlar ettik. Sonradan dergi içine katılan şahıslar yüzünden kapatma kararı aldık ve durdurduk. Simdi ise tekrar bir işe koyulduk. Piksel adında teknoloji oyun dergisi. Biliyorum ki DH de bunları sevmeyen adamın pek işi olmaz. Belki içinizden böyle bireyler yapmak ama yapacak dost bulamayan kardeşlerim vardır. Benim destek istediğim kısımlar tasarımda yârdim, oyun inceleyecek donanım telefon inceleyecek kalemi güçlü arkadaşlara ihtiyacım var. Durumu iyi olup son model telefon donanım ve oyunlara sahip arkadaşlarımız bize ürünlerini inceleyip yazabilirlerse çok memnun kalırız. DH editörleriyle röportaj yapmayı çok isteriz umarım onlarda bu yazdıklarımı görürler. Donanım Haber dost kuruluş olarak desteklerinden dolay teşekkürümüzü de belirtiriz. Reklam alıp internet sitesi için harcama yapabiliriz. Baktık çok iyi bir ürün çıktı ortaya basıma bile sokabiliriz. Emin olun kendi cebinizden 5 kuruş çıkmıyor. Sadece beyniniz yoruluyor. Basım parasını reklamlardan karşıladık diğer sayılarda bu sayıda da öyle yapabiliriz. Tekrar söylüyorum arkadaşlar amacımız para kazanmak değil siz parlak gençlerin kardeşlerimin cevherlerini ortaya çıkarmak bir şeyler kazandırmak. Ben Tasarım Programlarıyla uğraşmazdım hiç. Ama bu işe girince Corel Draw ve Adobe Indesing kullanmayı öğrendim. Bana çok şey kazandırdı. En önemlisi “Yapamazsınız edemezsiniz laflarını takmayıp başarmayı öğretti”. Size de birçok şey kazandıracağına eminim.
    Gönüllü ve istekli arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum.
    Teşekkürler…

Dergi Arşivi-http://www.dosya.tc/server38/GwWFXB/Ar_iv.rar.html

İlk Sayımız-Ömer Köroğlu ve Arkadaşım İsmail Bahadır Atakan ÖZ- (Sağdaki Uzun Boyluda Benim)

İlk Sayımız-Yalçın Benlican ve Biz

Maden Sayısı

Maden Faciası Nedeniyle İptal Olan asıl gerçek 2. Sayı ( Soma'ya gelen Mehmet Akif'in Torunu Selma Argon ile Tanıştık Röportaj Yaptık )

Selma Argon İle

Çalışma Yaparken

Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ? Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ? Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ? Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ? Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ? Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ? Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ?

• Güzel bir fikir aslında....
  • Güzel fikir ama şu an çok yoğunum ve oyun inceleyebilcek donanımım yok.2 sene sonra olsa kesin katilirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çöpe gider
  • Yeni dergin hayırlı olsun

• Önce güldüm, sonra eksi vermek istedim ama olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: NaneLimoni

Güzel fikir ama şu an çok yoğunum ve oyun inceleyebilcek donanımım yok.2 sene sonra olsa kesin katilirdim.

Düşünmen bile yeterli dostum. 2 sene sonra bekliyoruz o zaman :)

quote:

Orijinalden alıntı: ArianaFan

Yeni dergin hayırlı olsun

Çok sağol. Çalışmak istersen konuşabiliriz

quote:

Orijinalden alıntı: Ferrarisini Satan Adam

Önce güldüm, sonra eksi vermek istedim ama olmadı.

Boş boş yazacağına iki kelam düzgün bir şey yazda insanlığa faydan dokunsun kardeşim.

quote:

Orijinalden alıntı: Mütercüman

çöpe gider

Sizin gibi bir sürü insan böyle demişti ama basılı halde iki sayı çıkardık iyi kapak yapmıştık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Karabay -- 21 Ocak 2015; 13:38:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel oyunları oynayabileceğim bilgisayarım var. Ayrıca Windows ve Windows phone konusunda oldukça bilgiliyim.
  • Bence iyi bir ekiple iyi ve güzel şeyler yapılabilir. Başaracagına inanıyorum... Olumsuzluklara aldırma aldırmassan başarırsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Dark Knight

Güncel oyunları oynayabileceğim bilgisayarım var. Ayrıca Windows ve Windows phone konusunda oldukça bilgiliyim.

Çok iyi olur. Windows Phone gelişim sürecinde olan bir İşletim Sistemi olduğu için insanlar iyi mi kötümü pek bilemiyorlar. Dergide bunlardan bahsetsen bizim için çok iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Karabay -- 21 Ocak 2015; 13:48:39 >
  • size tavsiyem kapak ve tasarımları biraz zahmetli ve uzun sürsede Photoshop kullanarak yapmanız ama bu işten anlayan birisi varsa arasında yapabilir onun dışında şimdiki hali ile aynı olur tasarım.

Ben şahsen dergi alsam bi tasarımına bakarım göze hitap ediyor mu diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIPERBOLD2

size tavsiyem kapak ve tasarımları biraz zahmetli ve uzun sürsede Photoshop kullanarak yapmanız ama bu işten anlayan birisi varsa arasında yapabilir onun dışında şimdiki hali ile aynı olur tasarım.

Ben şahsen dergi alsam bi tasarımına bakarım göze hitap ediyor mu diye

Açıkçası en çok zorlayan kısımdır bizi kapak kısmı. Profesyonel tasarımcı değiliz. Çokta uğraşıyoruz. O yüzden burda Tasarım anlamında çok iyi photoshop bilgim var diyen arkadaşlarımızı bekliyoruz.
  • By Karabay kullanıcısına yanıt
    Tasarım yapmaktan çok iyi anlarım Photoshop programını baya kullanabılıyorum, ücretli tasarımlar felan yapmıstım 3 yıl boyunca ama bu aralar bıraktım tasarım yapmayı v.s siparis gelincede kabul etmıyorum 3 yıl boyunca anca bir yere kadar gelinebiliyor eğitim olmadan bende eğitimini alana kadar bıraktım desem daha iyi olur. Normalde yapardım yoksa.
  • quote:

Tasarım yapmaktan çok iyi anlarım Photoshop programını baya kullanabılıyorum, ücretli tasarımlar felan yapmıstım 3 yıl boyunca ama bu aralar bıraktım tasarım yapmayı v.s siparis gelincede kabul etmıyorum 3 yıl boyunca anca bir yere kadar gelinebiliyor eğitim olmadan bende eğitimini alana kadar bıraktım desem daha iyi olur. Normalde yapardım yoksa.

Anladım kardeşim. Peki biraz da olsa her hangi bir yerde takılsak tasarımda yardım edebilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: By Karabay

quote:

Anladım kardeşim. Peki biraz da olsa her hangi bir yerde takılsak tasarımda yardım edebilir misin ?

uygun olursam ederim sorun olmaz ama yorucu olmasında

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By Karabay

quote:

uygun olursam ederim sorun olmaz ama yorucu olmasında

Yok yok yorucu bir şey olmaz merak etme :) Hemen pat küt yapacak değiliz sakin planlı gideceğiz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.