Şimdi Ara

BESLENME KONUSUNDA YARDIM ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde vücut geliştiriyorum,şimdi yulaf ezmesi ve yumurta yiyorum sabahları ama sadece çalıştığım günün ertesi gün yiyorum (haftada 3 gün) şimdi her sabah mı yemeliyim yoksa, çalıştığım günün ertesi sabah mı ?

• Imkanin varsa hergun yemelisin. Amacin gunluk ihtiyacin olan protein, karbonhidrat ve yag miktarini hergun duzenli sekilde almak olmali. Bu sekilde en hizli sekilde sonuca varabilirsin. Ancak su da var hocam. Idman gunlerinde protein miktarini ayni tutup karbonhidarti fazla yagi daha az alirsin. Off gunlerinde protein miktari ayni karbonhidrat daha az yagi biraz daha fazla alabilirsin. Makrolarini bu sekilde ihtiyacina gore duzenlersen sonuc daha hizli gelecektir.
  • TempleBar kullanıcısına yanıt
    Hocam,cevabınız için teşekkürler sizin dediğiniz gibi yapacam.
  • Rica ederim hocam. Mesela kendim icin bir ornek vereyim belki sende uygularsin. Benim boy 181cm, yas 30, kilo 78, haftada 3-5 gun idman yapiyorum. Amacim kas kutlesi artirmak. Bunun icin hesap yaptigimda benim suanki kilomu korumam icin almam gereken kalori ihtiyacim 2738 kaloridir. Ben kas kutlesi artirmak istedigim icin bu kalorinin uzerine ekleme yapmam gerekiyor. Melesa haftada 100-200 kalori eklesem idealdir ama ben agir ve yogun idman yapacim icin misal 500 kalori ekleyecegim. Yani 2738+500=3238 kalori. Bu benim bu haftaki kalori hedefim. Haftaya tartilip kilo artikca tekrardan 100-200 yada 500 kalori ekleyecegim (bu senin idamlarinin siddetine ve gunluk hareketlilik durumuna gore degisebilir. Bu sekilde artarak devam edecek. Asil onemli kisim makrolardir. Onada ornek vereyim hemen. Idman gunlerinde makro dagilimim : Protein 243gr, Karbonhidrat 405gr, yag 72gr. Off gunlerinde protein 324gr, Karbonhidrat 243gr, yag 108 gr. Yani olay su hocam. Idman gunlerinde enerjiye daha fazla ihtiyacin oldugu icin karbonhidrati yuksek tutyorsun yagi azaltiyorsun off gunlerinde ise kalorileri karbonhidratdan alip protein ve yaga ekliyorsun. Bu sekilde dinlenirken yag artirimi ile hormon dengenide korumus oluyorsun.

• Hergün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.