Şimdi Ara

Beyanlı Trafik Cezası Ödeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
44.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 23.01.2010 tarihinde emniyet kemeri takmadığım için 62 TL ceza yazıldı. Makbuzu anında imzalatıp verdiler zaten. Gelir idaresi başkanlığında görünmüyor ceza, henüz işlenmemiş ancak 15 gün içerisinde ödersek indirim var demişti polis. Şimdi gelir idaresi başkanlığının internet sitesinde görünene kadar ceza 15 gün de geçer 1 ayda geçer gibime geliyor. İnternetten kredi kartıyla ödesem beyanlı olarak bir sorun çıkar mı sonradan?

• Benim bildiğim ceza kesildikten değil kayda geçtikten sonra 15 gün ama mevzuatı benden daha iyi bilen arkadaşlarda vardır onlarda cevaplar.
  • cezayı yedikten sonra 15 gün içerisinde

ceza yediğinizde eğer makbuzu elinizdeyse size tebliğ edilmiş oluyor bu da 15 günlük süreyi başlatıyor.

en güzel sağlam olanı makbuzla vergi dairesine gidip kayıt ettirip ödemek bu yol en sağalam yoldur
  • beyanlı ödeme kısmında cezayı yediğiniz tarihi girince zaten %25 indirimli ödeme çıkıyor, oradan ödeyebilirsiniz
  • Elektronik ortamda kredi kartıyla vergi ve ceza ödemek isteyenler, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın "gib.gov.tr" isimli internet sitesine girecek. Sayfadan "Kredi Kartı ile Ödeme" başlıklı bölüm tıklanarak, "Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme" sayfasına ulaşılacak. Sayfadaki plaka, TC kimlik ve Vergi kimlik numarası ile tescil tarihi bölümleri doldurulacak. Burada aracın plaka numarası bitişik olarak yazılacak, gerçek kişiler TC kimlik numarasını, tüzel kişiler ise vergi numarasını sisteme girecek. Aracın tescil tarihi bilgileri de gün, ay ve yıl olarak belirtilecek. Daha sonra da "Sorgula" tuşuna basmak suretiyle taşıtla ilgili bilgilerin olduğu sayfaya erişilecek. Bu bölümde ise mükelleflerin karşısına "Motorlu Taşıtlar Vergisi" ya da "Ceza Bilgileri" butonları çıkacak. Mükellef yapacağı ödemeye uygun butona basacak ve karşısına gelen listeden ödenmek istenen vergi ve ceza tutarlarını işaretleyecek. Daha sonra da kredi kartı bilgilerini girerek, ödeme işlemini gerçekleştirecek.

Bu işlemin ardından isteyen mükellefler, ödemeye ilişkin "İnternet Vergi Dairesi Ödeme Alındısı"nı yazıcıdan çıkarabilecek. Yapılan ödemeler, anında mükellefin vergi dairesi kayıtlarına işlenecek. Ayrıca, bilgisayar çıktısı, mükelleflerin talebi halinde vergi dairesince de onaylanabilecek.

Ödeme, "Kredi Kartı ile Ödeme Bilgisi"sorgulama bölümünden de sorgulanabilecek, buradan da çıktı alınabilecek. Yapılan ödeme, banka tarafından kişinin kredi kartı hesabına yansıtılıp, hesap özeti ile de kendisine gönderilecek. Bu arada, mükellefler, ceza bilgilerini sorguladıklarında, ödemek istedikleri herhangi bir trafik cezasına sistemde ulaşamıyorsa, ellerindeki mevcut ceza tutanağını kullanarak, "Beyanlı Trafik Cezası Ödeme" butonuna basarak, gerekli ödeme adımlarını takip ederek, ödeme işlemini yapabilecek. Kredi kartı ile vergi ve ceza ödenmesinde "SD Secure" güvenlik altyapısı kullanılıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığından alınan bilgiye göre, sorgulama hizmeti, motorlu taşıtlar vergisi mükelleflerinin bağlı olduğu e-vdo ve vdo’lu vergi dairelerince veriliyor. Kredi kartıyla ödeme hizmeti de e-vdo’lu vergi dairelerince sağlanıyor. Başkanlık, vdo’lu vergi dairelerinin büyük bölümünün e-vdo sistemine geçirildiğini, geri kalan az sayıdaki dairenin de kısa süre içinde bu hizmeti vereceğini bildirdi.

• Hort:

Ev Adresine ceza gelmiş hiç bir trafik kuralını ihlal etmediğim halde 84 km de radar a yakalanmışım, ben evde yokken babam imzalayıp almış, şimdi bu cezayı gib.gov dan sorguladığımda, "Trafik Para Cezası Borcunuz Bulunmamaktadır." diyor aracıda satma arefesindeyim madem gözükmüyor işlemediğim bir suçtan bu cezayı ödemesem sizce sıkıntı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntonioMontana -- 26 Eylül 2011; 11:06:43 >
  • Hort 2:

Benim de arabamı çektiler ve trafik cezası kesildiğini söylediler. Yaklaşık 1 ay oluyor ama adresime herhangi bir ceza gelmedi. Şimdi bu cezanın üstüne faiz biner mi? Başıma iş açar mı?

edit: Bir de cezayı öğrenebileceğim bir yer var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ealtin -- 1 Ağustos 2013; 16:41:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trafik cezası hakkında
    3 yıl önce açıldı
    trafik cezası uyap itiraz
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CEZA KAĞIDI ELİNE ULAŞTIKTAN ÜZERİNDEKİ TARİHTEN İTİBAREN 15gün içinde o kağıtla birlikte GİDEREK indirimli ödeyeibliyorsun..
  • sistemde borç olarak görünmeyen yani vergi dairesi veya trafik denetleme müdürlüklerince tebliğ edildikten sonra tahakkuk (ödeme kaydı) verilmemiş trafik cezaları sistemde borç olarak gözükmez... bu nedenle de plaka bilgileri girilerek İnternet bankacılığı yadawww.gib.gov.tr den borç sorgulayıp ödemek mümkün değildir. bir trafik cezası yediğinizde ortalama olarak Türkiye geneli 30-45 gün arası borç olarak sisteme düşmektedir. bunu hızlandırmanın bir yolu henüz mümkün değildir. 15 gün ortalama tebliğ süresi (cezanın size ulaşması) ve 30 gün tahakkuk süresi olarak söylenebilir.

yeni kesilip size postayla adresinize gönderilen veya size (elden) ceza anında tebliğ edilen trafik cezalarının seri - sıra numaraları örnek: MA-112345678 gibi yada HY-00098765 gibi seri sıra numarası seri-sıra no bölümüne girilerek "beyanlı trafik cezası ödeme" ekranlarından kredi kartı veya banka hesabı yoluyla ödenmesi gerekmektedir.

plaka yazınız. örnek 34 ABC 34
    cezanın sağ üst kısmında yer alan seri sıra no giriniz örnek : MA-1234567 eğer 45678 gibi bir sıra no varsa başına sıfır ekleyiniz.
    tebliğ tarihi otomatik olarak gözükecektir. eğer tebliğ tarihi yoksa cezanın size geldiği veya elden tebligatının yapıldığı tarihi giriniz.
    tutar ve indirimler otomatik olarak çıkacaktır. çıkmazsa tutarları siz de yazabilirsiniz.

ceza takipte (android) uygulamasını kullanırsanız bunları kolayca takip edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: felekman

sistemde borç olarak görünmeyen yani vergi dairesi veya trafik denetleme müdürlüklerince tebliğ edildikten sonra tahakkuk (ödeme kaydı) verilmemiş trafik cezaları sistemde borç olarak gözükmez... bu nedenle de plaka bilgileri girilerek İnternet bankacılığı yadawww.gib.gov.tr den borç sorgulayıp ödemek mümkün değildir. bir trafik cezası yediğinizde ortalama olarak Türkiye geneli 30-45 gün arası borç olarak sisteme düşmektedir. bunu hızlandırmanın bir yolu henüz mümkün değildir. 15 gün ortalama tebliğ süresi (cezanın size ulaşması) ve 30 gün tahakkuk süresi olarak söylenebilir.

yeni kesilip size postayla adresinize gönderilen veya size (elden) ceza anında tebliğ edilen trafik cezalarının seri - sıra numaraları örnek: MA-112345678 gibi yada HY-00098765 gibi seri sıra numarası seri-sıra no bölümüne girilerek "beyanlı trafik cezası ödeme" ekranlarından kredi kartı veya banka hesabı yoluyla ödenmesi gerekmektedir.

plaka yazınız. örnek 34 ABC 34
    cezanın sağ üst kısmında yer alan seri sıra no giriniz örnek : MA-1234567 eğer 45678 gibi bir sıra no varsa başına sıfır ekleyiniz.
    tebliğ tarihi otomatik olarak gözükecektir. eğer tebliğ tarihi yoksa cezanın size geldiği veya elden tebligatının yapıldığı tarihi giriniz.
    tutar ve indirimler otomatik olarak çıkacaktır. çıkmazsa tutarları siz de yazabilirsiniz.

ceza takipte (android) uygulamasını kullanırsanız bunları kolayca takip edebilirsiniz.
    KARDEŞİM sayende nisan ayında kesilen ve bana tebliğ edilmiş gibi görünen trafik cezamı bugün tebliğli olarak gösterip %25 indirimli ödedim.
    bana nnasıl ve nerede tebliğ ettiklerinde de hiçbir şekilde haberim yok
    ceza takipte uygulamasından sıra seri nosunu öğrenemeseydim bunları yapamayacaktım.
    reklam gibi oldu biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: DreaMale

KARDEŞİM sayende nisan ayında kesilen ve bana tebliğ edilmiş gibi görünen trafik cezamı bugün tebliğli olarak gösterip %25 indirimli ödedim.
    ceza takipte uygulamasından sıra seri nosunu öğrenemeseydim bunları yapamayacaktım.
    reklam gibi oldu biraz

Alıntıları Göster
    Postacı seni adresinde bulamayıp, tebligatı muhtara, komşuya falan tebliğ etmiş ve bu tebellüğ edilmiş cezayı indirimli ödeme süren de geçmiş olabilir... Düşük olsa da böyle bir ihtimal var. Eskiden çok olurdu bu olay.

Gerçi ben 9 ay sonra gelen park cezası tebligatı da gördüm, haliyle tebligat evime gelene kadar istesem de ödeme yapamadım, 9 ay sonra nihayet eve geldi tebellüğ ettim sonra gidip ödedim. Ulan 9 ayda paranın değeri bile düşmüştür devlet zararda resmen :)))

Bu 9 ay içinde cezayı beklerken bir gün cezayı yazan A bölgesi trafik ekipler amirliğinin merkezine cezayı sormaya gittiğimde, posta masrafları için ödeneğimiz yetmiyor yok o yüzden bütçe gelince hepsini birden yolluyoruz demişti...

Özetle indirimli ödeme süresi tebliğ tarihi ile başladığına göre ceza eve gelmeden ödemeye gerek yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

reklam gibi oldu biraz

Alıntıları Göster
    ceza takipte uygulaması kötüleşmişti son zamanlarda cezaları vs göstermez oldu. ben en güzeli e devletten kendim takip ediyorum. sen %25 indirimli ödemiş olabilirsin belki ama e devletten ve internetaktif vergi dairesinden kontrol etsen iyi olur. belki de borç olarak halen gözükmektedir. çünkü nisan ayından bu yana tahakkuk verilmemiş bir trafik cezası bulunmaz mutlaka ona tahakkuk verilmesi lazım. ceza tebliğ edilemediyse bilemem ama mutlaka verilmiştir. bi interaktif vergi dairesine e- devlet şifrenle giriş yapıp vergi borcu sorgulamanı tavsiye ederim. yoksa o kalan %25 lik kısma da faiz işler ve devlet o miktarı senden ileride 3 katı olarak tahsil eder. kontrol etmende fayda var.

• quote:

reklam gibi oldu biraz

Alıntıları Göster
    ceza kapıya yapıştırma suretiyle tebliğ edilmiş olabilir. mahalle muhtarına gidip sormalısın onda yılların cezaları mevcuttur. birde %25 indirimli ödedim diyorsun ancak e-devlette o ceza vergi borcu olarak halen gözüküyor ise ileride 3 katı olarak ödersin.. çünkü o %25 indirimle ödemiş olduğun cezada tahakkuk tahsilat eşleşmesi yapılamayacaktır. böylece eski tebligat geçerli olacağından eski tahakkuk geçerliliğini koruyacak ve ödenmediği takdirde 3 katı olarak tahsil edilebilecektir.

• felekman kullanıcısına yanıt
    kardeşim geç cevap için kusura bakma :)
    evet ödemeyi beyanlı olarak %25 indirimli ödedim.
    muayene sırasını alamamıştım ve edevletten ödemeyi yapar yapmaz yine edevlet üzerinden muayene için sıra aldım.
    fakat sabahleyin tüvtürkün kendi sitesinden muayene bilgilerimi kontrol ettiğimde yine cezam olduğunu gösteren bir uyarı vardı.
    bi takım telefon görüşmelerinden sonra %25 indirimli olarak ödediğim ceza aslında tam olarak ödenmediği için tüvtürk muayene yapamayacağını söyledi.

ümraniyedeki nakil vasıtaları müdürlüğünü aradım ve kalan borç için tekrar bir tutar oluşturuldu.
    sonra o tutarı da ödedim. ardından tüvtürkün sitesindeki borç uyarısı silindi ve muayeneye girdi araç.

• DreaMale kullanıcısına yanıt
    kardeş bende edevlette yazıyordu, mobil bankadan baktığımda gözükenb birşey yoktu beyan vererek öde seçeneğyle ödedim. tebliğ tarihinede ödediğim günü yazdım, gib te öyle diyordu. hatta gib de yapılan tahsilatlarda indirimli olarak ödememin tutarı gözüküyor. ama hala bana ceza gelmedi, muhtarlığa da baktım yok ne zaman gelir tabi meçhul. geçende böyle birşey olmuştu, edevlette görmüştüm, bankadan ödeyemiyordum. sonra gelir diye beklerken bi gün muhtarlığa gttm meğer oraya gelmiş bize bildirim yok,son gündü şansıma hemen ödedim. ama tamamen şansa hiç haberim yoktu eve bildirim gelmemişti. şimdi de öyle olur diye beyanla ödeyim dedim ama şimdi senin gibi sonradan o ceza yine başıma iş mi olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semco42 -- 10 Aralık 2019; 22:7:31 >
  • semco42 S kullanıcısına yanıt
    muhtardan alıp ödediğin gün o 15 günlük indirim süresi içinde ise sorun olmaz. öyle durumda (indirimin son günü ise) vergi dairesi veya ptt gibi kurumlardan bizzat vezneden ödemekte yarar var. çünkü indirim hesaplaması o anda yapılıyor.
  • semco42 S kullanıcısına yanıt
    ben kamu çalışanıyım ve trafik cezalarına bakıyorum... çoğu kişi muhtarlıklara gitmeden trafik cezam var indirimli ödeyeyim deyip bu yöntemi seçiyor e devletten bakıp ödüyor... ancak bu yöntem yanlış. size gelen tebligat her zaman çok önemli. postacınızı ve muhtarını böyle bir sorun varsa uyarın ki doğrudan gidip muhtara cezaları bırakmasın. önce size getirsin evde bulamaz ise kapıya yapıştırıp gidip muhtara versin... ben de yaşadım bu durumu postacıyı ptt ye şikayet ettim yerini değiştirdiler.

cezayı elinize aldığınızda ilk olarak tebliğ tarihine bakın ve tebliğ tarihinden itibaren elinizle 15 gün sayın. 16. günü öderseniz indirimli olmaz! kafanıza göre tebliğ tarihi asla girmeyin süreç uzar ve ayrıca kalan indirim tutarını yıllar sonra bile 3 katı olarak ödersiniz. sistem bunu (ileri tarihlerde) eksik ödenmiş cezalar olarak tanımlar ve kalan tutarı sizin adınıza tahakkuk ettirir. Siz oh bee indirimli olarak trafik cezasını ödedim devleti kandırdım derken ileride indirimin 3 katı tutarında ceza ödemekle karşılaşırsınız. ne muayene yaptırabilir nede aracınızı satabilirsiniz. bu rakamlar vergi borcu olarak mutlaka karşınıza çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felekman -- 15 Aralık 2019; 16:40:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.