Şimdi Ara

beyaz boya, siyah boyanın üstüne atılır mı? kapatır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • metal bir kesim boyayacagım. önceden parlak siyah renge boyamıstım fakat şimdi beyaza boyamak istiyorum. mat veya parlak farketmez.

boyayı sökmeden sadece zımparalayarak ve üzerini düz pürüzsüz hale getirerek beyaz boya atsam olur mu? boya direkt olarak yansır mı? birkaç kat boya atsam bu sefer tutunma problemi olur mu?

önceden gri boya vardı üstüne siyah attım. tek kat yeterli olmuştu. fakat şuan işler karışık.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Beyaz Boyayı Siyah Boyanın Üzerine Atmak

Boyanın üstüne boya uygulanacaksa, genellikle ikinci katın daha açık renkte olması tavsiye edilir. Beyaz boya siyah boyanın üzerine sürülebilir, ancak tek kat uygulamada tam olarak kapatmayabilir.

Beyaz boyanın siyah boyanın üzerine ne kadar iyi kapatacağı, kullanılan boya türüne, uygulanan kat sayısına ve eski boyanın durumuna bağlıdır. Su bazlı boyalar yağlı boyalardan daha şeffaftır, bu nedenle beyaz su bazlı boya siyah yağlı boyayı tam olarak kapatmak için daha fazla kat gerektirebilir.

Beyaz boyayı siyah boyanın üzerine uygulamadan önce, yüzeyin temiz ve pürüzsüz olduğundan emin olmak önemlidir. Eski boya gevşekse veya soyuluyorsa, tamamen çıkarılmalıdır. Yüzeye astar uygulamak, beyaz boyanın daha iyi yapışmasına ve kapatma özelliğini artırmasına yardımcı olabilir.

Birden fazla kat beyaz boya uygulanması, siyah boyanın daha etkili bir şekilde kapatılmasına yardımcı olacaktır. Her kat arasında kuruma süresine uymak önemlidir. Uygulama yöntemi olarak, çapraz uygulama yöntemi kullanılması daha iyi kapatma sağlar.

Boyanın Üzerine Boya Tutar Mı?

Evet, boyanın üzerine boya tutar. Ancak, bazı durumlarda istenen sonucu elde etmek için birden fazla kat uygulama gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Uygulayacağın beyaz boyanın uzun ömürlü olmasını istiyorsan kesinlikle metal kesime kadar zımpara yapmalısın. Ayrıca metalin boya tutması zordur, sprey boya olmazsa sıkıntı yaşama ihtimalin çok büyük.

Renk konusunda sıkıntı yaşamazsın, ama alacağın boya metal yüzeye uygun boya olduğundan, metale iyi yapışır.

Acemiysen sanayicilere bir sor derim.

TECRÜBE:

Evde sehpa takımı vardı bayağı eski, ben bunları boyamak için ahşap boyası aldım, güzel tutsun diye de çıktım balkonda saatlerce zımparaladım, sonra boyadım. Çok güzel bir iş çıkardım.

• Sıfırını alsam 50-100 liraya alırdım sehpa takımını
    • Ahşap boyası 30 lira

Bende bana da aktivite olur diye boyamayı seçtim. Boyayı alırken bile bana söylemişlerdi, boya tek başına yeterli gelmez; cila da sür. Cila fiyatları da 40-50 liralardaydı, bende ucuza kaçtım boşverdim.

2 haftaya kalmaz aşınma-sürtünmeden boyalar ufak ufak dökülmeye başladı, şuan depoda duruyorlar  

SONUÇ: Malesef ülkemizde ucuza hiç bir aktivite yapılamıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tampondaki boya nasıl çıkar?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.