Şimdi Ara

Beyin tokatlayan test soruları.. Bölüm I

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

A) Konya bir ilçe
    B) Değildir.
    C) Doğru cevap D şıkkıdır.
    D) Değil
    E) Hepbiri

• Yapay Zekanın Yanıtı

{Aşağıdakilerden hangisi yukarıdadır} Beyin Tokatlayan Test Soruları Bölüm I

Beyin tokatlayan test soruları, düşünme becerilerini ve problem çözme yeteneklerini zorlayan, eğlenceli ve aynı zamanda zorlu zihinsel alıştırmalardır. Bu sorular genellikle mantıksal çıkarım, lateral düşünme ve gözlem becerilerini gerektirir.

{Aşağıdakilerden hangisi yukarıdadır} sorusu, beyin tokatlayan test sorularının en yaygın türlerinden biridir. Bu sorular, sana bir dizi öğe sunar ve hangisinin en üstte yer aldığını bulmanı ister. Öğeler farklı yüksekliklerde, farklı şekillerde veya farklı renklerde olabilir.

Bu soruları çözmek için aşağıdakilerden hangisi yukarıdadır sorusunu dikkatlice okumanız ve verilen bilgileri analiz etmeniz gerekir. Öğelerin göreceli yüksekliklerini karşılaştırmak ve mantıksal çıkarımlar yapmak için gözlem becerilerinizi kullanın.

Beyin tokatlayan test soruları, bilişsel becerilerinizi geliştirmek ve zihinsel esnekliğinizi artırmak için harika bir yoldur. Ayrıca bu sorular, sabrınızı ve sebatınızı test eder, çünkü çözmek için zaman ve çaba gerektirebilirler.

{Aşağıdakilerden hangisi yukarıdadır} sorusuyla karşılaştığında, sakin kalmalı ve sorunu sistematik bir şekilde analiz etmelisin. Farklı seçenekleri elemeye çalış ve mantıksal çıkarımlar yap. Doğru cevabı bulduğunda, başarı hissi yaşadığın için mutlu olacaksın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sazanlık yapıp d diyorum
  • Evet başka sazanımız varsa bekliyoruz. Tüm bilimseverlerin cevabını merakla beklediği bu zeka yüklü soruyu yarın yanıtlayacağım ya da yanıtlıycam.
  • Öyle bi şıkkımız yok. Lütfen tekrar deneyin.
  • bence a şıkkı çünkü konya bir ilçe değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cins

Öyle bi şıkkımız yok. Lütfen tekrar deneyin.

"Aşağıdakilerden" kelimesi ile başlayan cümleden itibaren tüm yazılanlar yani benim yazdığım da aşağıda oluyor. Bence BMC sence?
  • cins nedense butür sorular ve cevaplar hep sende var
  • Aşağıdakilerden hangisi değildir? diye soruyor. Cümlenin öznesi, nesnesi yok bu yüzden değildir kelimesini özne nesne ne derseniz deyin onun yerine koyuyor ve cevap

B) Değildir diyorum

Aşağıdakilerden hangisi Kenandır demek gibi bişey yani
  • beden D-değil diyorum
  • Bak tüh düşünemedim onu da hakiki cevap budur sanırım

Aşağıdakilerden hangisi Kenandır?

D) Kenan (-dır yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayattakiler -- 2 Ağustos 2005, 11:11:26 >
  • b şıkkı
  • Evet arkadaşlar bir çok bilim-kültür forumu üyesi arkadaşın verdiği cevap gibi yanıt "D" şıkkıdır.
    Burada yüklem yani değildir bir isim fiildir. Sorulan "değil" edatıdır.

Ben bu soruya cevap olarak Konya ilçe değildir cevabının daha fazla olacağını düşünmüştüm.
  • Vay be zekimişim ben. (Aynı mantıkla cevaba yaklaşmıştım)
  • A) Doritos Alaturka

Aşağıdakilerden hangisi yukarıdadır?

B) Yalova Kaymakamlığı
    C) Süpermen
    D) Yalova Valiliği
    E) Tanrı
  • Doritos alaturka bir şaşırtmaca ise,

Süpermen ve Tanrıyı aynı kefeye koyup (ikisi de hep gökte tasvir edilir) ikisi arasında kalıyorsak bu da bir şaşırtmacadır.

Öyleyse Kaymakam mı daya yukarı mevkiide vali mi? deyip sorunun cevabını bulmuş oluyorum.

Cevap: D) Yalova Valiliği

İnşallah öyledir
  • cins,
    cevap A)doritos alaturka diyeceksin ama, soruyu "aşağıdakileden hangisi yukarıdadır" şeklinde sorduğun ve doritos alaturka aşağıda olmadığı için burada bir çelişki doğuyor.

Neyse ben başka bir şeyden bahsetmek için girdim konuya. Çocukluğumda yaşadığım bir olay.

Çocukken bir sabah dedeme sordum:
    -Dede Allah nerede?
    -Yukarıda evladım

Akşamleyin yine sordum:
    Dede Allah nerede?
    -Sabahleyin yukarıda dedim ya evladım.
    -Dedecim o sabahleyindi, şimdi dunya 180 derece dönü, Allah şimdi aşağıda olması lazım.
    -Ne diyosun sen be, git başımdan..

Nur içinde yat dedeciğim.
  • Olacaksa böyle zeki bir çocuğum olmasını dilerim.

Kaotika merakımdan soruyorum cevap vermesen de anlarım. İmzadaki kim? Sen olmadığın kesin de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayattakiler -- 2 Ağustos 2005, 13:59:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayattakiler

Olacaksa böyle zeki bir çocuğum olmasını dilerim.

Kaotika merakımdan soruyorum cevap vermesen de anlarım. İmzadaki kim? Sen olmadığın kesin de..

neden bunu sorup duruyorsun? çok mu tipsiz çıkmışım?
  • Tabi ki B.. yani bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 2 Ağustos 2005, 14:06:51 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.