Şimdi Ara

beyin yakan felsefe sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     beyin yakan felsefe sorularım beyin yakan felsefe sorularım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Beyin Yakan Felsefi Sorular

Varoluşun temel doğasından gerçekliğin özüne kadar, felsefe, zihinleri yüzyıllardır meşgul eden beyin yakan sorular sunar. Bu sorular, evrenin işleyişi, insan doğası ve bilginin sınırları hakkında temel varsayımlarımızı sorgular.

Varoluşsal Sorular:

• Neden varız?
    • Varoluşumuzun amacı ne?
    • Ölümden sonra bizi neler bekliyor?

Epistemolojik Sorular:

• Gerçek bilgi nedir ve nasıl elde edilir?
    • Duyu deneyimlerimize güvenebilir miyiz?
    • Bilginin sınırları nelerdir?

Metafizik Sorular:

• Gerçekliğin temel doğası nedir?
    • Zaman ve uzay nedir?
    • Madde ve zihin arasındaki ilişki nedir?

Etik Sorular:

• İyi ve kötü nedir?
    • Ahlaki eylemlerin temelini ne oluşturur?
    • Özgür iradeye gerçekten sahip miyiz?

Beyin Yakan Felsefi Sorularla Yüzleşmek:

Bu beyin yakan felsefi sorularla yüzleşmek, insan varoluşunun doğasını ve evrendeki yerimizi daha derinlemesine anlamamıza yardımcı olabilir. Ancak, bu sorulara kesin cevaplar bulmak genellikle zor, hatta imkansızdır. Yine de, onları sormak ve düşünmek, eleştirel düşünmeyi teşvik eder ve zihinlerimizi genişletir.

Felsefi sorgulamalar, insan zekasının sınırlarını zorlar ve bizi kendi inançlarımızı ve dünya görüşümüzü yeniden değerlendirmeye iter. Bu süreç, entelektüel büyümeye yol açabilir ve daha tatmin edici ve anlamlı bir yaşam sürmemize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İkiside e mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lafonten1903

İkiside e mi

Maalesef hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-D
    2-C

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet demirkol 123

1-D
    2-C

yanlış hocam
  • İlki a mı

• 2. C mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapow

İlki a mı

yapabilen çıkmıcak sanırım
  • Cevapları bi sölesen

• quote:

Cevapları bi sölesen

cevapları söylersek herkes yapar hocam
  • 1. Soru D mi yanlışı yapa yapa doğruyu bulduk işte neden D biliyon mu çünkü dikkat edersen devlet büyük yazılmış yani o platonun bir kitabının ismi herhalde demek istediği felsefe kitaplarından üstün körü bakma direk olayın içine gir.

• quote:

1. Soru D mi yanlışı yapa yapa doğruyu bulduk işte neden D biliyon mu çünkü dikkat edersen devlet büyük yazılmış yani o platonun bir kitabının ismi herhalde demek istediği felsefe kitaplarından üstün körü bakma direk olayın içine gir.

helal hocam çok güzel acıkladınız 2 nasıl acıklancak peki
  • quote:

1. Soru D mi yanlışı yapa yapa doğruyu bulduk işte neden D biliyon mu çünkü dikkat edersen devlet büyük yazılmış yani o platonun bir kitabının ismi herhalde demek istediği felsefe kitaplarından üstün körü bakma direk olayın içine gir.
    1)D olmalı çünkü izlediğim bir belgeselde platonun Devlet adında bir eseri vardı
  • Onu anlamadım pek pas diyorum

• Ben doğru yaptım işte yanlış yazmışsın birde beni korkutuyorsun neyse 2 . Soru da berekeley i bilmen lazım varlık için algılanmış olan der .

• Al

Kendi felsefesini "madde tanımazcılık" diye adlandıran Berkeley 'e göre ise; iki tür gerçek varlık -tinler (zihinler) ve idealar- söz konusudur; fiziksel nesneler ise duyusal ideaların toplamıdır. Dolayısıyla, Berkeley'e göre, bir elmayı algıladığımızı söylediğimizde doğrudan farkına vardığımız duyusal görünüşlerin bir toplamıdır. Bundan dolayı sınırlı bir zihin tarafından algılanmayan şeyler yokturlar; şeyler zihnimize sınırlı zihin tarafından algıladıklarında ulaşırlar: "Var olmak algılanmış olmaktır

• quote:

Ben doğru yaptım işte yanlış yazmışsın birde beni korkutuyorsun neyse 2 . Soru da berekeley i bilmen lazım varlık için algılanmış olan der .

tebrikler hocam korkmayın bu kadar bu arada sagolun açıklama için burda Berkeley bilmeyen adam yapamicak soruyu böyle sorumu olur yahu

• Ne demek korkma hocam 2-3 gün felsefeye ayırmışım biran bilgileri yanlış öğrendim diye içime oturdu önemli değil de geçen sene ateist dediğim deist çıkmıştı , bilgi gerekiyor felsefe de . Coğ fulleyip felsefeden 5 y yapmayı kimse istemez sanırım ben felsefeye 1 gün ayırın derim kalan zamanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet demirkol 123 -- 16 Şubat 2016; 2:20:21 >
  • quote:

Ne demek korkma hocam 2-3 gün felsefeye ayırmışım biran bilgileri yanlış öğrendim diye içime oturdu önemli değil de geçen sene ateist dediğim deist çıkmıştı , bilgi gerekiyor felsefe de . Coğ fulleyip felsefeden 5 y yapmayı kimse istemez sanırım ben felsefeye 1 gün ayırın derim kalan zamanda

Böyle kimin ne dusundugunu yazan bi site varmı hocam özet şeklinde . bu arada o soru deist mıydı ya. Başka diye hatirliom sanki ama . ne deistti ne ateist

• sadece paragraf sorusu 2.si

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.