Şimdi Ara

Beylikdüzü netflix ve cgn ip hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar öncelikle öğrenmek istediğim 2 şey

1- Beylikdüzünde (adnan kahveci, yeşilkent) netflix'te sorun yaşayanlar var mı ?

2- Superonline'a geçtiğim takdirde cgn ip'ye düşersem modeme atılacak resetle denk gelen rastgele ip'lerle cgn'den çıkmak mümkün mü ? Yoksa resetle gelen farklı ip'lerin cgn ile alakası yok mu ?

Şimdi ben beylikdüzü adnan kahveci mah bölgesinde 9 sene superonline fiber kullandım ve bu süre içinde hiç sorun yaşamamıştım fakat kotaların resmen kaldırıldığı ay yaptıkları absürt zamlar ve düşürülen hızlardan sonra superonline altyapılı Vodafone fiber'e geçiş yaptım. Vodafone'da 2 senelik taahüt cuma günü sonlanıyor. Bu 2 senede özellikle sokağa çıkma yasakları olduğu 3-4 ay Vodafone berbat bir hizmet vererek hızları her akşam 1 mbit'e düşürmüştü. Bugün ise zaman zaman hızı düşürmeselerde bant genişliğini kısıp yavaşlatma yapabiliyorlar. Şu an download hızları ve netflix'te sıkıntı yok. Açıkçası bir ikilemde kaldım superonline'a geri dönmeyi düşünüyorum ama netflix'te sorun yaşar mıyım, yaşamaz mıyım düşündürüyor. Bir de Cgn ip mevzusu var bu cgn ip'ye düşme olayı modeme atılan resetlerle denk gelen ip'ler mi yoksa başka bişey mi denk gelirse kurtuluş yok mu ? Bu tip sorunların şikayetle vs... düzeltilemediğini bildiğim için bu kadar düşünüyorum. Siz ne dersiniz, taviye fikriniz varsa duymak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 10 Ağustos 2021; 16:0:34 >

• merhaba öncelikle cgn ip den statik ip dışında hiçbir firmada kurtuluşun yok bunu bilmelisin ve her resette ip değişir çok sorun teşkil eden birsey değil. 2. olarak yaşadığın hız sorununa gelecek olursak ana omurgası yurtdışına çıkışları olan firmalardan internet bağlatman her zaman daha akıllıca olur. nedir bunlar türk telekom - türknet- süperonline- kablonet diğer tüm firmalar bu firmalardan hat kiralayarak yurt dışına çıkıyor ve bu size genelde ping ve bazende hız düşüklüğü olarak dönüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Xereax1

merhaba öncelikle cgn ip den statik ip dışında hiçbir firmada kurtuluşun yok bunu bilmelisin ve her resette ip değişir çok sorun teşkil eden birsey değil. 2. olarak yaşadığın hız sorununa gelecek olursak ana omurgası yurtdışına çıkışları olan firmalardan internet bağlatman her zaman daha akıllıca olur. nedir bunlar türk telekom - türknet- süperonline- kablonet diğer tüm firmalar bu firmalardan hat kiralayarak yurt dışına çıkıyor ve bu size genelde ping ve bazende hız düşüklüğü olarak dönüyor

Anladım. Şu an Vodafone'da cgn ip öyleyse, üstelik superonline altyapısını kiralık kullanmasına rağmen Netflix'te sıkıntı yaşamıyorsam Superonline'a döndüğümde de sorun yaşamam diye düşünüyorum. Öyleyse superonline'a geri dönmek daha mantıklı.

• Bölgenizde ki sorumlu bayi ile mail veya telefondan görüşün. Durumu anlatın, netflix te sorun oluyor mu diye?

Cgnat varsa bir şey yapamazlar muhtemelen.

• Sol artık yeni aboneliklerde sözleşmeye cgnat kullanabileceğine dair madde eklediği için statik ip almadan cgnat dan çıkmak imkansız şuan.

Netflix de sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. 4-5 senedir netflix kullanıyorum sol fiber ile hiç sıkıntım olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

Sol artık yeni aboneliklerde sözleşmeye cgnat kullanabileceğine dair madde eklediği için statik ip almadan cgnat dan çıkmak imkansız şuan.

Netflix de sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. 4-5 senedir netflix kullanıyorum sol fiber ile hiç sıkıntım olmadı.

kafamda netleşti geçicem geri superonline'a. Ben cgnat'ta değilimdir belki falan sanıyordum oysa ki statik ip almadıkça cgnat mış herkes. Bişey farketmieyecek Vodafone'dan daha kötüye gitme ihtimali yok.

• ekostros kullanıcısına yanıt

bende 1,5 yıl önce 8-9 senelik sol fiber aboneliği kapattırıp yeni sol aboneliği açtırmıştım.

kapattırdığım eski abonelikte son güne kadar cgnat yoktu, adım gibi emin. yeni açtırdığım abonelikte ilk günden itibaren cgnat da idim. artık yeni abonelikte kaçış yok gibi. dediğim gibi sözleşmeye direkt cgnat kullanılabilir yazmıyorlar tabi ama farklı bağlantı teknolojilerini kullanma hakkını sol saklı tutar gibisinden bir madde vardı.

beylikdüzünde sol fiber hakim olduğu için pek bir alternatif yok. diğer firmalar sol fiber altyapısı üzerinden hizmet veriyor sizinde bildiğiniz gibi. keşke kablonet kendi altyapısı ile gelse beylikdüzüne ama zor. Bölgede hakim iss varsa başka bir iss altyapı getirmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bende 1,5 yıl önce 8-9 senelik sol fiber aboneliği kapattırıp yeni sol aboneliği açtırmıştım.

kapattırdığım eski abonelikte son güne kadar cgnat yoktu, adım gibi emin. yeni açtırdığım abonelikte ilk günden itibaren cgnat da idim. artık yeni abonelikte kaçış yok gibi. dediğim gibi sözleşmeye direkt cgnat kullanılabilir yazmıyorlar tabi ama farklı bağlantı teknolojilerini kullanma hakkını sol saklı tutar gibisinden bir madde vardı.

beylikdüzünde sol fiber hakim olduğu için pek bir alternatif yok. diğer firmalar sol fiber altyapısı üzerinden hizmet veriyor sizinde bildiğiniz gibi. keşke kablonet kendi altyapısı ile gelse beylikdüzüne ama zor. Bölgede hakim iss varsa başka bir iss altyapı getirmiyor.

Bende 9 sene superonline sorunsuz kullandım beylikdüzünde, kotalar kalktığında fena zam yapmışlardı 120 liraya 35 mbit verebiliyoruz diyince geçmiştim Vodafone'a. Yapacak başka bişey yok dediğin gibi superonline dışında seçenek yok. Sitede oturuyorum en iyi ihtimal site yönetimini ikna edip türknet gigabit altyapı kurdurmak ama 30 blok binlerce daire var bu kadar büyük bir sitede tek başıma bişey yaptırabilmem çok zor. Mecbur geçicez superonline'a. En kötü bir sıkıntı olursa statik ip alıp denerim düzgün, sorunsuz verebiliyorlarsa tabi

bende *türknet diyecektim, kablonet yazmışım.

• Hocam hemen hemen aynı durumu yaşamız bende 2011 den beri sol kullanıyordum ve Adnan Kahveci'de ikamet ediyorum, bi ara Millenicom'a geçtim ve geçen sene tekrar sol'e dönüş yaptım ve maalesef şuan full cgnip veriyor maalesef çözüm statik ip. Ama şuana kadar cgnip den yana bir sorun yaşamadım.

• Arkadaşlar teşekkürler herkese az önce telefon açıp kayıt oluşturdum yarın bağlanıyor superonline. Bu arada Vodafone ile taahütüm 20 ağustos'ta bitiyor iptal için aradım e-devlet'ten iptal edip, modemi kargo yapacaksınız diyorlar klasik uğraştırıcı yöntemler. Etraf vodafone bayi kaynıyor ama illa kargo ile gönderilecek ki kargoda zarar görsün de 400 lira fatura çıkaralım olayı. Şikayetvar'da bir sürü başlık var kargolar ulaşmayıp modem parası istediklerine dair. Koca global firma Vodafone'da burada niyeti bozmuş. Bu da bilgi olarak kalsın Vodafone'a geçmeyi düşünenler olursa diye

Sol de benzeri şekilde modemi iade almıştı benden iptalden sonra. Vodafone a has bi durum değil ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 12 Ağustos 2021; 13:32:3 >
  • quote:

Sol de benzeri şekilde modemi iade almıştı benden iptalden sonra. Vodafone a has bi durum değil ne yazık ki.

Ben iptal ederken en yakın bayiye bırakabilirsiniz demişlerdi öyle yapmıştım sonradan değişmiş öyleyse. Hepsi uyanık bunların, kanun yok, müşteriyi mağdur etmelerini engelleyecek kurallar yok istedikleri gibi yokuşa sürüyorlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.