Şimdi Ara

Bf1 Fps sorununu hangi parça ile çözerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sistemi toplarken tek amacım Bf1 oynamaktı sordum soruşturdum kesemede uydurarak aşağıdaki sistemi topladım ancak bf1'i (directx 11 de açıyorum bir çok yerde 12 problem olduğunu okumuştum) normal video ayarlarıyla ancak 50-60 fps de oyanayabiliyorum. High a aldığım zaman 20 lere kadar düşüyor gözle görülür takılmalar yaşıyorum.

Birileri diyor ki anakart düşük kalmış o ekran kartından olması gereken performansı alamıyorsun birileri yok ondan değil sistemin iyi başka bir şey var. Sorunun neden olduğunu bilsem o na göre davranıcam.

Lütfen gerçekten bilgi sahibi olan bir arkadaş yardımcı olsun boşuna gidip 700-800 TL daha para harcamayayım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sistemim;
    i5 6402p
    Msi gaming rx470 4gb
    Msi B150 Gaming M3
    Corsair vengeande 8Gb DDR 4
    Toshiba ocz trion 240gb ssd
    Aerocool 600w

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Monitör nedir? Oyunda kullandığınız çözünürlük ve grafik ayarlarınız nedir nedir? Bir de Msi afterburner ile oyun içerisinde iken işlemci kullanımı, gpu kullanımı, ram kullanımı, sıcaklık değerlerini, fps vs. gibi değerleri bir ekran görüntüsü alıp atarsanız iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart ile bir alakası yok.
    Ram etkiliyor olabilir , sistemin ısılarını kontrol ediyor musunuz ?
    Ayrıca toplarken nasıl bir beklentiniz vardı bilmiyorum ama rx 470 ile 60-80 fps arası normal değerdir.
  • 8 gb ramin bf1e yetiyor olmasi lazım. Ekran karti driverlari güncel mi? Oyun orjinal ve güncel de mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanirim bf 1 isletim sistemi seciyor. 8.1 ve 7 de acayip takilmalar yasiyordum 10 a gectim takilma vs yok. 10 a gecmeni tavsiye ederim

• Sistem gayet yeterli, bir ekleme yapmana gerek yok, problemini çözme yönüne yoğunlaş.
  • 8 GB ram BF1'e yetmiyor. 11 GB'a yakın ram kullandığına yaklaşık 15 dk önce şahit oldum. Öncelikle ram alman lazım. 16 GB ram biraz rahatlatır oyunu. Sonrasında da 6402 ile yine sabit 60 FPS alamayacaksın, işlemci yetmiyor. Dice zaten minimum işlemci olarak 6600K açıkladı. 16 GB ram ve 6402 ile oynanabilir bir performans elde edersin, yine de sabit 60 FPS istiyorum dersen işlemci güncellemen lazım.

Önceden i5 6400, 8 GB DDR4 2133 ve H110 kullanıyordum. BF oynamak için bir dünya upgrade gerekti çok şerefsiz bir oyun aşırı sistem istiyor. Şimdi 6700K, Maximus hero ve 16 GB ram var ama bu sefer de 1440p monitöre geçtiğim için GTX 980'im sıkıntı yapmaya başladı, ultra 1440p'de 60'ın altına düşüyor bazen GPU darboğazından. GTX 11xx serisini bekliyorum o seri gelince 1080 alacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmzadaki konfigirasyonu kullanıyorum. Sanıyorum ekran kartlarımız aynı. BF1'in sadece ilk başlarını az oynadım. Makinelinin başına geçiyorsun tanka biniyorsun bir topu uçuruyorsun falan oyunun en başları. Vsync açıktı DX12 ultra detay hiç 60 fps'nin altına düştüğünü hissetmedim. Windows 10 kullanıyorum işletim sistemi ve driverlar tamamen güncel. Bende önce windows10'a geçmeni tavsiye ederim ondan sonra olası optimizasyon ayarlarını denersin.( işlemciyi yüksek performans moduna alma, global wattman ayarı değiştirme v.s.)
  • Sorun ram yetersizliği yüksek ihtimal. Ancak emin olmamız gerek. MSI afterburner ile kullanımları kontrol edin.

• Sıkıntı monitörde olabilir. Full hd de oynamanız lazım. Daha alt çözünürlüklerde işlemciye fazla yük biner fps düşer. Ultrada açmayı deneyebilirsiniz. Yük ekran kartına biner.

• Oyunun sistem gereksinimlerine bakınca işlemcin minimum sistem gereksiniminin aldında kalıyor ve 8GB ram minimum sistem gereksinimi ile aynı. Yani high da oynamak istiyorsan önerilen sistem gereksinimine bakıp i5-6600K ve 16 GB Ram yapman gerekiyor. Ama işlemcinin o kadar çok etkilemeyeceğini düşünüyorum. Ram takviyesi yeterli olabilir.
  • Bu sorun sadece online da ise bilki işlemcide .Ram yetersiz demişler ram asla yetersiz değildir Güncel oyunları o ramla oynayabilirsin rahatlıkla .

bende i7 3770 8 gb ram ve rx 480 var btf1 in online nine girince pc de bi gariplik oluyor gpu kullanımı falan düşüyor .Format atmayı düşünüyorum.Single player oyunlarda sorun olmazken bf1 in online sinde çok sorun oluyor helede dx 12 açtıgımda hem online hem ofline . aşırı drop ve fps düşmeleri oluyor.Benim pc de online da dx 11 de ultrada 64 kişikik oyunlarda 50 55 fps lere kadar düşüyor.

Win 10 kullanıyorum .Tavsiye etmem.Hiç stabil bir işletim sistemi değil .win 10 kullananların başına bu durumlar cok sık geliyor.Belki bi win 8.1 formatla düzelebilir .

• İlgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Sorun kesinlikle ram da değil afterburner ile takip ediyorum tam kullanımları düşük.

Windows 10 kullanıyorum.

Sıcaklık 60 dereceyi pek geçmiyor hem gpu hem cpu.

Sadece Cpu kullanımı sürekli olarak %100 e dayanıyor diğer hiç bir şeyde zorlama yok.

Sorun sanırım Cpu da ama aynı işlemciyi kullanıp 50 fps altına düşmüyorum diyende var.

40-50 olsa yine sorun yok Aragorne ormanı diye bir map var orada yoğun patlamalarda 30 fps lere kadar düşüyor.

• Burak Yovyov kullanıcısına yanıt
    Bir çok forunda dx12 de problem yaşayanları okudum dx11 de oyna 12 yi kasma hiç.

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Valla monitör olarak lcd tv kullanıyorum 1920x1080 ve 50 hz ondan da olabilir mi ?

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Bios a kadar herşey güncel.

• neutumn N kullanıcısına yanıt
    Çözme peşindeyim ne olursa olsun normal ayarlarda 30 fps lere düşmemesi lazım 50 de kalsa çok şükür dicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: uztigin

Çözme peşindeyim ne olursa olsun normal ayarlarda 30 fps lere düşmemesi lazım 50 de kalsa çok şükür dicem.

Format atıp sürücüleri temizden kurmayı demedin mi?

• Ben win 8.1 kullanıyorum. Hiç problem yaşamadım. Win 8.1 Pro tavsiye ederim.

Bu arada imzamdaki sistemle oynuyorum. İlk cıktıgında ultra ayarlarla oynuyabiliyordum. Yine oynayabiliyorum ama 40 50 fps tatmin etmediği için birde oyun modu olarak genelde Rush seviyorum. Suan da medium ayarlarda oynuyorum bazı bölümlerde high ama dediğin aragorne ormanında bende medium. Bence 8gb RAm kullanıyorum. Bence sorunun ram'le alakalı değil. Sorunun muhtemelen işlemci ile alakalı ya da işletim sisteminle.

Ekran kartınla alakalı olamaz cunku ekran kartın benımkınden ıyı :D

Kolay gelsin.
  • uztigin U kullanıcısına yanıt
    merhaba , bu oyunda ram çok etkilidir. ram kullanımını az gösterdiğine bakmayın , sanal ram kullanımını da kontrol ediyor musunuz? 8GB 2. kanaldan ram takviyesi yaparak işlemciyi bir miktar rahatlatabilirsiniz.
    ayrıca birde oyunu 2K'da açmayı deneyin,cpu kullanımınız kç olacak bakalım.nvidia'larda dsr ile 2k açılabiliyor,marım amdde de vardır böyle bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukuk20 -- 5 Haziran 2017; 12:25:33 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.