Şimdi Ara

Bıktım Artık!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hiç kimseye derdimi anlatamıyorum, sizle paylaşacağım. N’olur mantıklı cevaplar verinde moralim daha fazla bozulmasın.

Ben sosyal biriyim zannediyordum. Arkadaşlarım var baya. Onlarla hep gezer dolaşırdım okul çıkışları. Basketbol, yüzme kurslarından da yardımla baya arkadaş edinmiştim. Mutluydum, herkesle iyi geçiniyordum.

Fakat SBS sınavında aşırı heyecanlandım. Çok terledim ve sınavın yarısını hatırlamıyorum. Yarısını değil hiçbirini. Sınavım çöp oldu. Sonuçları bile bile aileme de umut verdim kendimi çok suçluyorum. Sonuç beklediğimden de düşüktü ve yıkıldık ailecek. Her gün gizli gizli ağladım. Ailemi üzmemek için yanlarında güçlü durdum. Bir gün babam odamda öyle ağlarken beni bulunca seni koleje falan yazalım dedi ben istemedim. Yine tercih yapacaktım olmazsa düz lise artık. Çünkü hakkım değildi kolej falan. Hakkım olanı kazanmalıydım. Neyse tercihler oldu. Bir ilçede yeni açılan okula yerleştim. Yine yıkıldım. Bizim evimize yarım saat uzaklıktaydı. Bizim bir evimiz var köyde. O ilçeye daha yakındı. Oraya yerleşelim hafta sonlar şehre kursa falan gidersin dediler. Bende tamam dedim. Ailemi onca yıllık düzenlerinden kaldırıp buradaki bir düzene zorla alıştırdım. Ben bile alışamadım aslında ailem nasıl alışsın bilmiyorum. Çok çöktüm bu olaylarda.

Bugün lise açıldı biliyorsunuz. Dokuzuncu sınıfım. Okulda hiç kimseyi tanımıyorum. Okulda ise herkes birbirini tanıyor. Kimse ilgilenmedi. Aslında bu kadar duygusal değildim ama SBS, buraya gelmem beni çok yıprattığı için bir dosta çok ihtiyacım vardı. Kimse benimle ilgilenmeyince utanmasam ağlayacaktım ama kendimi tuttum. Sonra okulda 2-3 saat öyle bahçede bekledik. Herkes birbiriyle konuşuyordu. Bizi erken saldılar. Onuncu, on birinci sınıflarda falan gözüm yok. Çöm desinler umurumda değil. Ama dokuzuncu sınıflarda aynen onuncu sınıfların havası var. Yani şöyle sanki okulu ezbere biliyorlar. Belki de biliyorlardır. Herkes kendine bir arkadaş bulmuş. Ben bulamadım. Bu konuyu benden iki yaş büyük kuzenime açtım bende senin gibiydim dedi. İşte zamanla kaynaşırsınız dedi. Cesaretli ol dedi. Ben cesaretliyim ama nedense gururum çok kırıldı artık. Belki çok sebepsiz yere kendimi hırpalıyorum. Olursa basketbol takımına girip belki okuldan arkadaş edinirim diye düşünüyorum. Ama şuan onu düşünemeyecek kadar kötüyüm.

Biliyorum biraz uzun ama inanın yazınca çok hafifledim. Sizin benimle ilgileneceğinizi umuyorum. Her türlü yorumu yapın, tek istediğim bana yardımcı olmanız. Bu yazdıklarımı şuan çok rahat ifade ettim çünkü burada rahatlıyorum. Size de güveniyorum…

• Ben de farklı bir ilçede liseye gidiyorum. Lise 2'ye geçtim. Emin ol aynı şeyleri yaşadım. O kadar çevrem vardı ama o zaman kimseyi bulamadım yanımda. Ben üstelik yatılıyım. Ailem falan da yok. Sabretmekten başka çaren yok anlayacağın. İlköğretimdeki gibi bütün sınıfla iyi olacağını düşünme. Sıra arkadaşınla iyi geçin. 2-3 kişiyle daha iyi ol, gerisini salla gitsin ama kötü olma. Sabretmekten başka çaren yok şuan
  • dostum şuan tek yapmak gereken, derslerine çalışıp sınıfta kalmadan lise 2 ye geçmek. bunu yaparsan emin ol ailene en büyük hediye olur. arkadaş ortamını kafana takma. lise 1 de benimde arkadaşım yoktu hiç. zamanla yaparsın. şuan ihtiyacın olan arkadaş değil. sınıfını geçmen. öncelikli planın bu olsun. unutmaki arkadaş ortamı insanı bozar. sen derslerine çalış, notların yüksek olsun arkadaş illaki yaparsın
  • Baba parasi var herhalde okadar uzulmene gerek yok ozaman gelir gecer elbet biyere girer arkadas edinirsin zamanla bu arada merak ettim kac puan aldin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vitamin++

dostum şuan tek yapmak gereken, derslerine çalışıp sınıfta kalmadan lise 2 ye geçmek. bunu yaparsan emin ol ailene en büyük hediye olur. arkadaş ortamını kafana takma. lise 1 de benimde arkadaşım yoktu hiç. zamanla yaparsın. şuan ihtiyacın olan arkadaş değil. sınıfını geçmen. öncelikli planın bu olsun. unutmaki arkadaş ortamı insanı bozar. sen derslerine çalış, notların yüksek olsun arkadaş illaki yaparsın
    Senin bunları düşünmen yeter.Hatanı bil yeter.Ne evlatlar ailelerini çökertiyorlar.Kafanı takma.Bu arada sınav kişilik meselesi bende panik atak var ama hiç terlemedim sınavda ayrıca arkadaşlarım OKS için dershanelere 3-4 bin TL harcadılar ben ne ders çalıştım ne dershaneye gittim.O dershaneye gidenler 207-220 puan arası aldırlar ben 280 ama meslek lisesine gittim.Onlarda düze gidiyorlar 2-3 kişiler.Yani yapabileceğin birşey yok kendini suçlama.Herkesin kaderi belli.Hatanı bil ve düzeltmeye çalış.Düz lisede daha iyi olabilirsin.

Aman tanrım +100 iman points 5. boyuta geçiyorum aman tanrım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arino -- 24 Eylül 2009; 18:19:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _PerenaL

Ben de farklı bir ilçede liseye gidiyorum. Lise 2'ye geçtim. Emin ol aynı şeyleri yaşadım. O kadar çevrem vardı ama o zaman kimseyi bulamadım yanımda. Ben üstelik yatılıyım. Ailem falan da yok. Sabretmekten başka çaren yok anlayacağın. İlköğretimdeki gibi bütün sınıfla iyi olacağını düşünme. Sıra arkadaşınla iyi geçin. 2-3 kişiyle daha iyi ol, gerisini salla gitsin ama kötü olma. Sabretmekten başka çaren yok şuan

yapacağın bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChnGT/GTS

Baba parasi var herhalde okadar uzulmene gerek yok ozaman gelir gecer elbet biyere girer arkadas edinirsin zamanla bu arada merak ettim kac puan aldin
    benim lise 1 de aile içi sorunlarım vardı. o yüzden psikolojik açıdan zorlandım 1. sınıfta, ama şimdi son sınıftayım ve yine aile içi problemler yaşıyorum. ama şimdi daha güçlüyüm. nasıl ayakta kalacağımı, nasıl davranacağımı öğrendim. hayat insanı istemese bile kötü şeylerle deniyor. tek yapman gereken geleceğin için en iyi kararları vermek.

okulda arkadaş meselesini ise akışına bırak. asla cıvık birisi olma. ağır başlı ol. o zaman arkadaşların arasında daha da sevilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KDV Beyannamesi -- 24 Eylül 2009; 18:22:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dayanamıyorum artık
    8 yıl önce açıldı
    Bıktım her şeyden
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChnGT/GTS

Baba parasi var herhalde okadar uzulmene gerek yok ozaman gelir gecer elbet biyere girer arkadas edinirsin zamanla bu arada merak ettim kac puan aldin
    o sene derslere dikkat et bi de ordan darbe yeme derim zamanla açılırsın takma kafana bunlar daha basit şeyler ilerde karşılacagın şeylere göre..herkesle slmn olsun es geçme bunu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: arino

Senin bunları düşünmen yeter.Hatanı bil yeter.Ne evlatlar ailelerini çökertiyorlar.Kafanı takma.Bu arada sınav kişilik meselesi bende panik atak var ama hiç terlemedim sınavda ayrıca arkadaşlarım OKS için dershanelere 3-4 bin TL harcadılar ben ne ders çalıştım ne dershaneye gittim.O dershaneye gidenler 207-220 puan arası aldırlar ben 280 ama meslek lisesine gittim.Onlarda düze gidiyorlar 2-3 kişiler.Yani yapabileceğin birşey yok kendini suçlama.Herkesin kaderi belli.Hatanı bil ve düzeltmeye çalış.Düz lisede daha iyi olabilirsin.

Aman tanrım +100 iman points 5. boyuta geçiyorum aman tanrım.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar cidden çok teşekkür ederim gerçekten :) dediklerinize inancım sonsuz çok sağolun gerçekten içim rahatadı ama işte acı çekiyor insan. dediklerinize göre çoğu kişi benim gibiymiş ilk gün bu beni çok rahatladı. yorumlarınızı dikkate alacağım ders çalışacağım hep. haklısınız.

@Pounch : baba parası demeyelimde baba sevgisi diyelim. baba işte kıyamıyo bir göz yaşına sağolsun. 398 puanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: KDV Beyannamesi

benim lise 1 de aile içi sorunlarım vardı. o yüzden psikolojik açıdan zorlandım 1. sınıfta, ama şimdi son sınıftayım ve yine aile içi problemler yaşıyorum. ama şimdi daha güçlüyüm. nasıl ayakta kalacağımı, nasıl davranacağımı öğrendim. hayat insanı istemese bile kötü şeylerle deniyor. tek yapman gereken geleceğin için en iyi kararları vermek.

okulda arkadaş meselesini ise akışına bırak. asla cıvık birisi olma. ağır başlı ol. o zaman arkadaşların arasında daha da sevilirsin.

Alıntıları Göster
    Daha ilk günden gelip herkes seninle kaynaşmaz birkaç gün içinde kaynaşırsınız sınıf dışında muhabbet kurmana gerek yok tavsiye de etmem her önüne gelenle de arkadaşlık kurma 1 haftaya kadar hiçbir sorunun kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Daha ilk günden gelip herkes seninle kaynaşmaz birkaç gün içinde kaynaşırsınız sınıf dışında muhabbet kurmana gerek yok tavsiye de etmem her önüne gelenle de arkadaşlık kurma 1 haftaya kadar hiçbir sorunun kalmaz.

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar haklısınız da biraz da bencillik yaptım size. Eminim bunu tek yaşayan ben değilim yorumlardan da görüyorum. Sakin olmalıyım biraz sanırım. Çok ders çalışacağım ki babamın emeklerinin karşılığını vereyim. Sağolun yorumlar için. Başka yorumu tesellisi olan eksik etmesin. Şuan çok mutluyum ama hala yarın okula gideceğim için korkuyorum açıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: Los İlluminados

Evet arkadaşlar haklısınız da biraz da bencillik yaptım size. Eminim bunu tek yaşayan ben değilim yorumlardan da görüyorum. Sakin olmalıyım biraz sanırım. Çok ders çalışacağım ki babamın emeklerinin karşılığını vereyim. Sağolun yorumlar için. Başka yorumu tesellisi olan eksik etmesin. Şuan çok mutluyum ama hala yarın okula gideceğim için korkuyorum açıkcası

kardesim ben o puani iyi saniyodum ya kuzenden biliyorum 400 aldi diye bayram ettiler amcamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Alıntıları Göster
    Ağırbaşlı ol gerisi gelir sana bu kadar derim.Bu altın bir sözdür.Cıvık olma tiki olma efendi ol herkes tarafından sevilirsin
  • quote:

Alıntıları Göster
    takma bende senin gibiydim o sınavdan 354 puan yapmıstım yıllar önce pişman mıyım evet knight online gibi gerizekalı bir online oyuna baglanmıstım belkide hayatımda yaptıgım en büyük hata buydu.

Sonra sonuçlar geldiginde bilgisayar masasından kalkıp yere çoktum ve sinirden nerden baksan 15 20 dk aglamıstım.Çatalca gibi okullar tutuyodu puanımla oralarada gitmem için sabah 4 te filan yola çıkmam gerekti ki anca gideyim ardından annemle babam seni koleje yazdıralım dediler hayatta olmaz dedim dershane paranızı zaten boşa harcadınız o kadar para vericeginize lisede düz okurum akıllı kafayla sınava girerim dedim ve hala okuyorum hala içimde pişmanlık var ilk sınıfa girdigimde herkes yabancıydı birbirine öncelikle herkese merhaba ben xxx diye elini sıkarsan en azından kimdir nedirin belli olur lise 1 deki arkadaslıkların zaten geçici arkadaşlık bile sayılabilir lise 2 de yine başka belkide tanımadıgın kisilerle aynı sınıfa geliceksin asıl kankaların dostların arkadasların lise 2 dekiler olmalıdır he diceksin lise 1 dekiler arkadas degil mi arkadaş ama selam verdigin hal hatır sordugun kişiler olucak kanka dedigin kişileri 3 yıl birlikte geçirecegin lise 2 sınıfındakiler olucaktır o yuzden aglama kafana takma yüzmeye devam et mutlaka arkadasın olucaktır onlarla takıl bulabilirsen kız arkadaş bul veya kız kankan olsun hayat güzel kafana takma

• quote:

Orijinalden alıntı: _PerenaL

Ben de farklı bir ilçede liseye gidiyorum. Lise 2'ye geçtim. Emin ol aynı şeyleri yaşadım. O kadar çevrem vardı ama o zaman kimseyi bulamadım yanımda. Ben üstelik yatılıyım. Ailem falan da yok. Sabretmekten başka çaren yok anlayacağın. İlköğretimdeki gibi bütün sınıfla iyi olacağını düşünme. Sıra arkadaşınla iyi geçin. 2-3 kişiyle daha iyi ol, gerisini salla gitsin ama kötü olma. Sabretmekten başka çaren yok şuan

Aynen dostum bende zamanında aynı şeyleri yaşadım hemde sınıfta 11 kız 4 erkek vardı allahtan 1 erk ve 1 kız tanıdığım vardı onlarla sınıfta zaman geçirdik yoksa patlayacaktım

• quote:

Orijinalden alıntı: Achteruit

takma bende senin gibiydim o sınavdan 354 puan yapmıstım yıllar önce pişman mıyım evet knight online gibi gerizekalı bir online oyuna baglanmıstım belkide hayatımda yaptıgım en büyük hata buydu.

Sonra sonuçlar geldiginde bilgisayar masasından kalkıp yere çoktum ve sinirden nerden baksan 15 20 dk aglamıstım.Çatalca gibi okullar tutuyodu puanımla oralarada gitmem için sabah 4 te filan yola çıkmam gerekti ki anca gideyim ardından annemle babam seni koleje yazdıralım dediler hayatta olmaz dedim dershane paranızı zaten boşa harcadınız o kadar para vericeginize lisede düz okurum akıllı kafayla sınava girerim dedim ve hala okuyorum hala içimde pişmanlık var ilk sınıfa girdigimde herkes yabancıydı birbirine öncelikle herkese merhaba ben xxx diye elini sıkarsan en azından kimdir nedirin belli olur lise 1 deki arkadaslıkların zaten geçici arkadaşlık bile sayılabilir lise 2 de yine başka belkide tanımadıgın kisilerle aynı sınıfa geliceksin asıl kankaların dostların arkadasların lise 2 dekiler olmalıdır he diceksin lise 1 dekiler arkadas degil mi arkadaş ama selam verdigin hal hatır sordugun kişiler olucak kanka dedigin kişileri 3 yıl birlikte geçirecegin lise 2 sınıfındakiler olucaktır o yuzden aglama kafana takma yüzmeye devam et mutlaka arkadasın olucaktır onlarla takıl bulabilirsen kız arkadaş bul veya kız kankan olsun hayat güzel kafana takma

Alıntıları Göster
    Geçen yıl yatmayıp SBS'ye sıkı bir şekilde hazırlansaydın başına bunlar gelmezdi, geçmiş olsun, umarım aklın başına gelir, zamanı gelince iyi bir üniversiteye girersin

• quote:

Orijinalden alıntı: rapture

Geçen yıl yatmayıp SBS'ye sıkı bir şekilde hazırlansaydın başına bunlar gelmezdi, geçmiş olsun, umarım aklın başına gelir, zamanı gelince iyi bir üniversiteye girersin

Yok gerçekten sabahlar kadar çalıştım. Verimli bir şekilde. Günde bin test çözmüyordum ama çözdüğüm testlerdede yanlışlarım olduğuna yeniden o konuları tekrar ediyordum. Dersanede aşırı aktiftim. Sürekli soru çözer hocalarla konuşurdum sorular hakkında. Geçen sene 430 aldım. Bu sene 350lerde işte. Geçen senede çalışmıştım ama daha iyiymişim. Bu sene gerçekten çok fazla çalıştım. Ortalama 398 yine. Psikolog bir yakınımız sınav fobisi falan demişti ama dinlemedik kendisini. Demek ki bir sorun vardı. SBS korkulu rüyamdı zaten. Sınav anında elimdeki kalemi on dakika aradım. Su bulamadım halbuki tam önümdeydi. Aşırı terledim. Toplama çıkarma yapamadım bir ara.

@Pounch : Aslında şöyle oldu ben 420lerde beklerken birden 398 alınca çok yıkıldım. Umutları yüksek tutunca ve o umutlar o kadar yüksekten düşünce ağır hasar oluyor. Bir de lise puanları aşırı artmış. Geçen sene bu puanımla merkezdeki bir Anadolu lisesine kesin girerdim. Ama şimdi öyle değil gördüğünüz gibi. Çok üzüldüm. Arkadaşlarım sağ olsun teselli ettiler, buluruz şehir merkezinde dediler ama kısmet değilmiş ne diyelim. İlçede hakkım olan bir yeri kazandığım için de mutluyum ama dediğim gibi çevre sorun oldu onu da atlatacağız. Çok ders çalışarak ailemin yüzünü bir güldürsem artık dünyalar benim olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Los İlluminados -- 24 Eylül 2009; 19:10:07 >

• quote:

quote:

Yok gerçekten sabahlar kadar çalıştım. Verimli bir şekilde. Günde bin test çözmüyordum ama çözdüğüm testlerdede yanlışlarım olduğuna yeniden o konuları tekrar ediyordum. Dersanede aşırı aktiftim. Sürekli soru çözer hocalarla konuşurdum sorular hakkında. Geçen sene 430 aldım. Bu sene 350lerde işte. Geçen senede çalışmıştım ama daha iyiymişim. Bu sene gerçekten çok fazla çalıştım. Ortalama 398 yine. Psikolog bir yakınımız sınav fobisi falan demişti ama dinlemedik kendisini. Demek ki bir sorun vardı. SBS korkulu rüyamdı zaten. Sınav anında elimdeki kalemi on dakika aradım. Su bulamadım halbuki tam önümdeydi. Aşırı terledim. Toplama çıkarma yapamadım bir ara.

@Pounch : Aslında şöyle oldu ben 420lerde beklerken birden 398 alınca çok yıkıldım. Umutları yüksek tutunca ve o umutlar o kadar yüksekten düşünce ağır hasar oluyor. Bir de lise puanları aşırı artmış. Geçen sene bu puanımla merkezdeki bir Anadolu lisesine kesin girerdim. Ama şimdi öyle değil gördüğünüz gibi. Çok üzüldüm. Arkadaşlarım sağ olsun teselli ettiler, buluruz şehir merkezinde dediler ama kısmet değilmiş ne diyelim. İlçede hakkım olan bir yeri kazandığım için de mutluyum ama dediğim gibi çevre sorun oldu onu da atlatacağız. Çok ders çalışarak ailemin yüzünü bir güldürsem artık dünyalar benim olur :)

Alıntıları Göster
    Lise bu ilkokuldan gelince 100km hızla duvara çarpmak gibidir...Yavaş yavaş arkadaşın olur herşey güzel derken sınavlar başlar.İlkokulda 80 in üstü olan notlar birden 50 lere 60 lara düşer ...aileme ne diyeceğim düşüncesi başlar sonra bi bakarsın senin çalışmanın ailene faydası yok...onların da sana bi faydası yok... oturup ağlarsın ama ağlamakla not düzelmiyor...Yavaş yavaş herşeye alışırsın...Lise 1 zordur aradaş bulmaya bak..utanma çekinme...Ben şimdi lise 3 üm okula bugün bi gittim herkes selam veriyo bütün arkadaşlar orda...herkesi tanıyorum...Yani diyeceğim sabredip derslerine bak ..arkadaş çevrende olsun bu arada

• quote:

quote:

Sağlık olsun senin adına gerçekten üzüldüm, umarım sınav korkularını yener öss'de başarılı olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Taparcasına

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Zamanla halledecem de arkadaş problemini şu kafama takıldı çevremdende herkes diyor lise 1 ortaokula benzemez çok zor falan, yandık desenize

arkadaş edinme mevzusunda bir açılım yapmasam da zamana bıraksam olur sanırım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.