Tıp dilinde Ürtiker denilen kurdeşen bir çeşit alerjidir. Ciltte aniden başlayan ve birkaç saat süren dayanılmaz kaşıntılarla kendini gösterir. Ciltte görülen küçük kırmızı kabarcıklar bir süre sonra şişebilir. Bu belirtiler bazen çok kısa zamanda geçer bazen de uzun süre devam eder. Nedeni böcek veya arı sokması bozuk yiyecekler bazı yiyecekler bazı ilaçlar veya aşırı derecede heyecanlamadır.
Tıp alerji konusunda ne zaman gelişecek bilmiyorum ama bu hastalık gerçekten bitirmek üzere beni... Tedavisi yok.
Ya soguk bi yerden sıcak bi yere gir inanılmaz bir kaşıntı. Genelde kimseye belli etmemeye çalışırım ama tüm vücuduma sanki iğne vuruluyormuş hissi. Sıcak yerden soğuga çık herşey güzel rüzgar dinerse ayvayı yedin yine aynı şeyler hemen sıcağa da giremezsin. Gözler üzerindeyse heyecanlanmaya başlarsan yine aynı. Allahtan senelerdir sadece kış aylarında oluyor. Yoksa gerçekten dayanılmaz bir hastalık. Sanırım nedeni kışın terlemede ki zorlukmuş.
Bu konuyu da belki burdaki arkadaşlardan da bu hastalıkları yaşayanlar vardır. Neler yapıyorlar hafiflemesi için onu öğrenmek için açtım. Doktara hiç gitmedim yıllardır doktor doktor gezenler var ancak hiçbir tedavisi şuan için yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme