Ben küçük boy bir bilgisayar şirketinde elektronikçi olarak çalışmaktayım. Burada rasladığım bir olayı çözmek için yardımınıza ihtiyacım var. Arızalı bir bilgisayar geldiğinde hatasını çözmek için çok sefer bilgisayar üzerine yeni harddisk,ekrankartı,ram,vs. takılmakta hata giderildikten sonra tekrardan sağlam olan kendi parçaları takılmakta..buraya kadar herşey normal gibi iken..bazen bir cd rom veya cd reiter veya diğer bir elamanın istek dışı beraber gitmektedir. şöyle bir fikir geldi aklıma,eğer pahalı olmayacaksa ; şirkete ait malzemeler üzerine bir şey koyup çıkışta fatura edilmemiş bir eleman varsa bize haber versin..hani şu büyük mağazalarda kullanılanlar gibi. yardımcı olabileceğiniz umuduyla .selamlar
rf id denilen bir teknoloji var aslında türkiyede uygulanmaya başladı 2 sene önce yabancı kanallarda seyrediyordum maliyet fazla oldugundan kullanılmıyor du şimdi ise ucuzla mantık çok basit malzemelerin üzerine yapıştırdığınız rf id ler mağaza dışına çıktığında sistem uyarı veriyor. Ana sistemde bu urunun faturalı veya faturasız oldugunu tanımladıktan sonra sorun çözülür ama burda önemli olan maliyet tabiki siz şimdi 1 veya 2 cd rom kaybetmemek için böyle bir işe yatırım yaparmısın bilemem ama uygulanıyor. Bundan başka çözümlerde yine aynı paralelde olur sonuçta en güzeli bu tip ürünler üzerinde yoğunlaşın mesela k.taplara yapıştırılan magnetik kartlr gibi bir şey koyun ama elbette en önemlisi maliyet. saygılar
Araştırmalarım neticesinde ucuz bir çözüm yolu bulamadım . piyasada satılan "buzzer" den aldım ve şase ile 12V arasına ince bir kablo ile bağladım..el ayak değmiyecek bir şekilde yapıştırdım.bilgisayar çalışıncı sürekli olarak ötüyor (sesi azaltmak için bir dirençle bir kondansatör taktım).biraz uyduruk oldu ama birileri demiş ya "demokraside çareler tükenmez" selamlar.
Mağazalarda kullanılan güvenlik bantları, kötü niyetli elemanlar sözkonusu olduğunda işe yaramaz. Birçok kasa saçtan yapılıyor. Rf yetersiz kalabilir. En ucuz çözüm her kasaya bir form yapıştırıp, yapılan her işlemin oraya not alınması galiba.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme