Şimdi Ara

Bilgi / Mülkiye / ODTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beklediğimden yüksek umduğumdan düşük bir netice ile kapatmış oldum öss defterini. Puanım 330, sıralama ise 12750. İstediğim bölüm işletme/iktisat, nihayi hedefim ise yurtdışı. Şimdilik gerçekçi davranıp sıralamamdan daha yukarıda olan okulları hesaba katmadım. Geriye başlıkta olmayan Hacettepe, Ege, İstanbul Üni. gibi yerler kaldı. Başlıktakiler en ciddi düşündüklerim. Ancak kimi soru işaretlerim var.

1. Istanbul Bilgi Üniversitesi: Bu okulla ilgili duyduğum şeyler birbirinin tamamen zıttı aslında. Birileri "diğer özeller gibi değil kalite okul" derken birileri de "parayı basan diploma alıyor ayrıca ortamı yok yavşak" diyor. Yurtdışı olanakları olarak iyi olduğunu duydum. Eğitiminin de iyi olduğu bahsediliyor. Ancak çok büyük iki eksisi var. Birincisi yurt olanakları çok kısıtlı. Evet merkezi bir yurdu var ama afedersiniz eşeği suya götürüp suyu eşeğin şeyine enjekte edip getiren ücretlere razı olursanız. Birçok vakıf üniversitesine göre bile çok çok pahalı. Bu durumda geriye öğrenci evi opsiyonu kalır ki. Bu da henüz birinci sınıfa giden birinin altından maddi manevi kalkamayacağı bir şey olacak diye korkuyorum. Diğer (ve asıl) sorun okulun sosyo-ekonomik yapısı. İşletme bölümüne burslu giren 14bin küsürken burssuz giren 500bin küsür! Açıkçası eğitim hayatım boyunca kampüste, kafeteryada ve hele ki kütüphanede bir takım dededen zengin kimselerin anıra anıra medeniyetsizlik gösterisi yapmasına katlanamam. Kimsenin parası değil sorun önemli olan benim huzurumu bozup bozmayacakları.

İşletme bölümü Santralistanbul'a taşınmış ve güzel bir kampüsmüş. Bilgi ile ilgili sormak istediğim şey bu okul İstanbul'un maddi manevi külfetini çekmeye değer mi?

2. Ankara Üniversitesi: ve Siyasal Bilgiler Fakültesi, nam-ı değer Mülkiye. Köklü bir okul. Çok sayıda insan eğitim kalitesi ve mülkiyeliler arasında nerdeyse bir "cemaat" ilişkisine varan yakınlık sebebiyle buranın gerçekten en iyi okullardan biri olduğunu söylüyor. Ancak benim amacıma uymuyor gibi. Sonuçta Ankara genel anlamda ülke içine adam yetiştirmeye yönelik bir okul ve yanlış bilmiyorsam eğitim dili de Türkçe. Ancak Bilgi'den daha iyi olduğunu söyleyenler çok ve Ankara kent olarak öğrenci için daha mantıklı duruyor.

3. ODTÜ Sosyoloji: İşte aklımı devamlı çelen bölüm bu. Hem ODTÜ hem de sosyoloji gibi geniş kapsamlı bir bölüm. Burayı düşünüyor olmamın asıl kaynağı "ya ağbi işletme okusak da nasılsa gene master yapıcaz o zaman ödtü olsun" mantığıdır. Barınma, yemek, spor ve türlü olanaklar konusunda diğer her yerden daha mantıklı. Ancak bir anlamda da risk sosyoloji okuyor olmak.

4. Ege Üniversitesi(Bonus): İşte bazen de bütün bu şehirsel kararsızlık çok boğuculaştığında ve "nasılsa yurtdışına gidicem aga" dediğimde sazın içindeki şeytan bana İzmir diyor. Rahat, modern, ucuz ile başlayan ve sonu gelmeyen güzel sıfatlara sahip. "Denizi kız, kızı deniz kokan şehir" İzmir.. Ege Üniversitesi genel anlamda ortakarar bilinen bir okul ve galiba Odtü'de sosyoloji okumak kadar risk. Yine de yapılabilir duruyor..

Sonuç olarak benim asıl derdim aslında İstanbul ve diğer yerler arasında. Bol miktarda da özel okul insanlarına karşı olan endişem. Tam olarak ne edeceğim nasıl edeceğim bilmiyorum.

• benim duyduğum kadarıyla bilginin ea bölümleri iyi ve çok tercih ediliyo bi arkadaşım puanından epey aşağıda olmasına rağmen bilgi ekonomiye girmişti.Bilgi koç ve sabancıdan sonra istanbuldaki en iyi vakıf üniversitesi.Ortamı da tikkylikten ziyade entel ve liberalmiş her görüşten insan varmış ama sen de haklısın ne de olsa özel üniversite öyle rayban gözlüklü beyaz converseli altında bmwli uyuz tipler olabilir
  • Up.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.