Şimdi Ara

Bilgilendirme : Depollution System Faulty

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
3
Favori
93.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PSA grubu motor kullanan (Citroen, Peugeot, Ford) arkadaşlar eğer yol bilgisayarı ekranında böyle bir uyarı görüyorsanız muhtemel sorunlar ve çözümlerini aşağıya belirtiyorum. Bu bilgileri yabancı forumlardan ve arkadaşımın başına geldiği için Peugeot servisinden öğrendim.

1. Pollution kirlilik depollution ise temizlik-temizleme anlamına geliyor. Bu hata sadece daha çok dizel partikül filtresi olan otomobillerde belirgin.

2. Bu arıza bildirimini aldığınızda eğer motor gücünde bir düşme, sabit gazla tekleme varsa hemen olduğunuz yerde durunuz ve daha fazla sürmeyiniz. Servisi aramadan önce 10 dk kadar bekleyiniz (motoru durdurunuz). Tekrar çalıştırdığınızda aynı arızayı veriyorsa servisi arayın ve yardım isteyin.

3. Eğer 10 dk sonra arıza ışığı sönerse yola devam ediniz ancak otomobilin gaz yemesinde bir problem olup olmadığını kontrol ediniz. Aynı zamanda sabit gazla giderken tekleme yapıp yapmadığını da kontrol ediniz. Eğer bir problem yoksa devam edebilirsiniz. Bu durumda lamba yansa bile eğer motorun çalışma karakteristiğinde bir problem yoksa yola devam edebilirsiniz. Çünkü ECU bu arızayı hafızaya alıyor ve bazen hata düzelse bile hafızadan geri okuyarak bildirimde bulunabiliyor.

4. Peki bu arıza bildirimini niye yapıyor. PSA grubun en sık karşılaşılan bildirimlerinden biri bu. Eğer sürekli soğuk motoru çalıştırıp fazla km. yapmadan stop eder sonra tekrar çalıştırıp yine motor ısınmadan durup stop ederseniz bu arıza bildirimini yapabilir. Motor yeterli ısıya ulaşmadığından temizleme yapılamıyor. Neyin temizliği diye sorarsanız dizel partikül filtresinin. Filtredeki zararlı partiküllerin temizlenebilmesi için yani egzosdan dışarı atılabilmesi için motorun yeterli ısıya ulaşması gerekiyor. Bu sağlanmadığında ve sürekli soğukken stop edildiğinde biriken partiküllerin temizlenememesi sonucu ECU bu hata bildiriminde bulunabiliyor.

5. Tabiki tek nedeni bu değil. Hava debisini ölçen sensörün bir anlık yanlış ölçümü turbo basıncının geçici olarak yükselmesi ya da azalmasına neden olabilir. Bu temizleme sistemiyle alakalı olmasa da enjeksiyon sistemiyle alakalı olduğundan bu arıza bildirimine neden olabilir.

6. Kalitesiz yakıt ya da yakıta karışan ufak bir pislik enjeksiyonlardan bir ya da birkaçında geçici ya da sürekli tıkanmaya sebep olabilir. Bu durumda da arıza sinyali verir ve motor güçten kesilebilir, tekleme yapabilir. İşte bu durumda kesinlikle yola devam etmemek gerekiyor.

Bu konu hakkında özellikle Peugeot, Citroen ve Ford.un PSA HDI motorunu kullanan otomobil kullanıcılarını bilgilendirmek istedim.

Saygı ve sevgilerimle.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Depollution System Faulty: Anlaşılması ve Çözülmesi

Bir depollution system faulty hatası, aracınızın egzoz emisyon kontrol sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu sistem, aracınızdan atmosfere salınan zararlı gazları azaltmak için tasarlanmıştır.

Depollution System Faulty Ne Demektir?

Depollution system faulty hatası, aracınızın egzoz emisyonlarını izleyen ve kontrol eden sensörlerde veya bileşenlerde bir sorun olduğunu gösterir. Bu sensörler veya bileşenler arızalıysa, motor yönetim sistemi egzoz emisyonlarının güvenli sınırlar içinde olmadığını algılayacak ve bir hata kodu tetikleyecektir.

Depollution System Faulty Çözümü

Depollution system faulty hatasını çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Sorun Giderme: Sorunun şiddetini belirlemek için aracını teşhis cihazına bağla. Teşhis cihazı, soruna neden olan sensör veya bileşeni belirleyecektir.
    • Sensör veya Bileşeni Değiştir: Arızalı sensörü veya bileşeni yenisiyle değiştir.
    • Sistemi Sıfırla: Sensör veya bileşeni değiştirdikten sonra, sistemdeki hata kodunu temizlemek için aracının motor yönetim sistemini sıfırla.

Peugeot 407 Depollution System Faulty Ne Demektir?

Peugeot 407'de bir depollution system faulty hatası, genellikle egzoz gazı geri dönüşüm (EGR) valfinde veya partikül filtresinde bir sorun olduğunu gösterir. Bu sorunları çözmek için yukarıda listelenen adımları takip edebilirsin.

C5 Depollution System Faulty Çözümü

C5 araçlarında bir depollution system faulty hatası için çözüm, sorunlu sensör veya bileşenin teşhis edilmesi ve değiştirilmesidir. Bu, genellikle bir tamirci tarafından yapılması gereken teknik bir işlemdir.

Depollution system faulty hatası, egzoz emisyonlarını azaltmak için önemli bir sistemde bir sorun olduğunu gösteren ciddi bir sorundur. Bu hatayı görmezden gelmek, aracının performansını ve çevresel uygunluğunu etkileyebilir. Sorunu en kısa sürede çözmek için yukarıda listelenen adımları takip etmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sağ ol üstadım.
  • eyvallah teşekkürler
  • Bilgilendirme Icin Tesekkurler Bu tarz Konular Cok azaldir Forumda...

Iste Gercek Paylasim
  • teşekürlerrr
  • Eski bir konu ama benim derdim olarak oldukça güncel ve sıcak.

Öncelikle teşekkür ederim, bilgilendirme için. Gerçeken de bu tür "içerikli" konulara rastlamak zor.

Citroën C4 Sedan aracımı alalı daha 100 km bile olmadan bu arıza geldi. Hafta sonunda servis konuyla uğraştı. Dediklerinizden sadece partikül filtresinden bahsettiler. Bunun yanında depoyu boşaltmamamı, lambanın yanmasını beklemememi, yakıt azken gaza yüklenmememi tavsiye ettiler.

Servis elemanıyla test sürüşüne çıktık. Bilgisayar takılı halde ve çeşitli parametreleri gözlemlerken bir süre yol aldık, yakıt takviye ettik. 120-130 bastık, 3500-4000rpm devir çevirttik. Yokuş, iniş, sollama, sabit hız vs hepsini denedik. Arabada o lamba dışında hiç bir arıza veya aksama göremedik. Gerçek bir arıza halinde araba 3000 devrin üzerine çıkmazmış.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, iyi huylu bir arızaysa, motoru kısa mesafelerde kullanacak kişilere HDI motor önermeyeceğiz demektir. Ya da yola çıkmadan önce ve gidilecek yere vardığımızda stop etmeden önce arabayı bir süre daha ısıtmaya çalışmak, belki gerçekten normal üstü devirli kullanmak gerekecek.

.oO°Oo.

• Merhabalar. Bu sorunuza C i t r o e n i m forumumuzda cevap vermiştim. Ben bir daha da o mesajla karşılaşmadım. Sanırım sizin probleminiz daha çok yakıt kaynaklı bir problem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 30 Mart 2009; 13:40:08 >
  • Ben de orada konuya devam ettim

Yakıt değil, işçilik kaynaklı sorun. Parça değişimine ihtiyaç kalmadan çözüldü. Artık hata yok.

.oO°Oo.
  • c4 sedan dızelım var aynı sorun dun yasadım yakıt deposunda az motorın vardı gaza yuklendım tekledı 2-3 kez daha sonra araab durdu gaz yemedı ve yakıt aldım ertesı gun o ısık yanmadı bu konuyu gordum okudum tesekkur ederım
  • arkadaşlar bendede depollotion system faulty arızası başımda var...aracım 207gt...sorunun turbo basıncıyla alakalı olduğunu söyledi servis...turbonun yanında siyah bir parça bulunmakta..o parça turbonun basıncını ayarlayan bir parçaymış...onu başka araçtakiyle değiştirdik fakat gene aynı arıza devam etti...taktığımız anda sorun yoktu...baya bi gazladık lamba yanacakmı diye yanmadı ve sorunsuz eve geldim..ama ertesi sabah aracıma bindim ve 1 dakka geçmeden gene ağrıza lambası yandı....canımı çok sıkıyor.. yardımcı olacak bir arkadaş varsa cevabını bekliyorum...
  • merhaba

depollotion system faulty hatası yavuz kardeşin de belirttiği gibi temizlik anlamına geliyor genellikle almış olduğunuz motorin ile ilgili, eğer kirli bir motorin aldıysanız bu hata ile karşılaşıyorsunuz, bende bu hata ile karşılaştım ve uzun süren tetkikler sonucu bu sonuca ulaştık, ikinci olarak hem arabanızın ömrü için hemde keseniz için benzin göstergesi ni çeyrek depodan aşağıda aracınızı kullanmayınız bu hatayı en çok bu durumlarda da veriyor. Bu sorunu halletmek için aracınızı durdurun stop edin bekleyin 2-3 kere aracınızı çalıştırıp tekrar stop edin sorun ortadan kalkıyor. tabi aracınızı çalıştırırken sisteminiz ısınmadan ve ekrandaki uyarılar sönmeden aracınızı çalıştırmayınız...

quote:

Orijinalden alıntı: abilgen73

arkadaşlar bendede depollotion system faulty arızası başımda var...aracım 207gt...sorunun turbo basıncıyla alakalı olduğunu söyledi servis...turbonun yanında siyah bir parça bulunmakta..o parça turbonun basıncını ayarlayan bir parçaymış...onu başka araçtakiyle değiştirdik fakat gene aynı arıza devam etti...taktığımız anda sorun yoktu...baya bi gazladık lamba yanacakmı diye yanmadı ve sorunsuz eve geldim..ama ertesi sabah aracıma bindim ve 1 dakka geçmeden gene ağrıza lambası yandı....canımı çok sıkıyor.. yardımcı olacak bir arkadaş varsa cevabını bekliyorum...

• benim aracım dizel değil benzinli..ama dediğiniz gibi aracımı çok kullanmadığımdan dolayı benzin genelde ışık yanınca alıyorum..ayrıca çok kısa süreli kullanıyorum aracımı...bu yüzden sorun olurmu bilemiyorum...ama ağrıza yı verince bir daha normale dönmüyor araç..ancak serviste ağrıza lambasını bilgisayar ile söndürünce normale dönüyor..ama kısa söre sonra tekrar aynı ağrıza oluşuyor....başka bir sorun olabilirmi..servis turbo basıncının tam olarak ayarlanmamasından kaynaklanıyor diyo...bende anlamış değilim ne yapacağımıda bilemiyorum..servis arcı bırakıp genel bir kontrolden geçirmeyi teklif etti.. olmassa öyle yapacam....
  • Dizel beya benzinli olması farketmiyor bu temizlik ile ilgili birşey bence sen deponu biraz doldur ve sana dediklerimi yap mutlaka düzelecektir, bende aynı sıkıntı sebebi ile servise gittiğimde genel bir kontrolden geçirdiler fakat birşey yapamadılar.dediğim gibi yaparsan eğer bu sıkıntıdan kurtulursun ben bu şekilde kurtuldum ve şu anda hiçbir problemim yok.

quote:

benim aracım dizel değil benzinli..ama dediğiniz gibi aracımı çok kullanmadığımdan dolayı benzin genelde ışık yanınca alıyorum..ayrıca çok kısa süreli kullanıyorum aracımı...bu yüzden sorun olurmu bilemiyorum...ama ağrıza yı verince bir daha normale dönmüyor araç..ancak serviste ağrıza lambasını bilgisayar ile söndürünce normale dönüyor..ama kısa söre sonra tekrar aynı ağrıza oluşuyor....başka bir sorun olabilirmi..servis turbo basıncının tam olarak ayarlanmamasından kaynaklanıyor diyo...bende anlamış değilim ne yapacağımıda bilemiyorum..servis arcı bırakıp genel bir kontrolden geçirmeyi teklif etti.. olmassa öyle yapacam....

• tamam arkadaşım senin uyarılarına dikkat edicem..bugün hks blow off taktım aracıma ..servistede aprıza lambasını söndürdüm..şu ana kadar devirli kullanmama rağmen bir sorun olmadı...bakalım aynı hatayı verecekmi...seninle gene paylaşmak isterim bir sorun olduğunda..herşey için teşekkürler..
  • inşallah bir daha sorun yaşamazsın çünkü insanı gıcık eden bir şey...
  • Güzel paylaşım. Dizel kullanan arkadaşların oldukça işine yarayacaktır.
  • arkadaşım sana bir sorum daha olacak...senin aracında ağrızaya geçince gaza ne kadar basarsan bas belli hızda kalıyomuydu...
  • Yok hayır kalmıyordu, ama şöyle bir durum var o durumda telaş edip basmadım yani, normal olarak seyretmeye devam ettim ve servise gittim onlar sadece, planet ile bağlanıp baktılar. Daha sonra ben fransız siteleri inceledim peugeot forumları falan inceledim peugeot a mail falan yolladım çözüm olarak bunu önerdiler bana bende dedikleri şekilde yaptığımda sorun halloldu. bu sorun benim başıma 1.5 sene önce kış ayında geldi ve şimdiye kadar herhangi bir şey olmadı. peugeot un ikinci dediğide şuydu aracınız ısınmadan marşa basmayın yani kontak açıkken ekrandaki ışıklar söndükten 5 yada 10 sn sonra marşa basın şeklinde söylediler.Bende bu uygulamayı bir kaç sefer yaptığımda sorun ortadan kalktı...

hayırdır sorun tekrardan oldumu sende???

quote:

arkadaşım sana bir sorum daha olacak...senin aracında ağrızaya geçince gaza ne kadar basarsan bas belli hızda kalıyomuydu...

• yok şu anda bi sorun yok..ama olacak diye de telaşlanıyorum...sorun 1.viteste gaza yüklenince 6000-7000 devire ulaşınca oluşuyor...gerçi sabah o devirlere ulaştım sorun olmadı...sendede aynı sorunmu onu öğrenmek istedim...bende araç bir anda devirden düşüyor ve yürümüyor..en baştaki arkadaşın konuyu açma yazısıyla aynı şeyler oluyor...senin aracın da turbo varmı...
  • ben bu sorunla kaşılaştığımda 6000-7000 devire hiç çıkmadım belki çıksaydım dediğin gibi sende olduğu gibi bende de aynı şeyi yapardı evet bende de turbo var.Ben genelde 2500-3000 devirlerde kullanıyorum aracımı kaza yaptıktan sonra fazla hızlı kullanamıyorum tekrar dene bi istersen 6000-7000 i olmayacaktır bence bir daha, inşallah olmaz bir daha çok sıkıcı bir durum biliyorum ben bu sorunum halletmek için 15 gün uğraştım yani, neredeyse 1 hafta boyunca aracımı normal bir şekilde ısıtarak çalıştırdım ve ısıtarak stop ettim, depomu çeyrekten aşağı tutmadım ve shell den başka yerden de almadım, sana tavsiyemde shell olur yani reklama girdik biraz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.