Şimdi Ara

[BİLGİLENDİRME]SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİLER (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.379
Cevap
54
Favori
78.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

En azindan sorularinizi sorarken ne istediginizden tam emin olun diye aciyorum.

Wax
    Saci hacimlendirmek ve rahat sekillendirmek icin varlar desek yeridir.Sacimi butun gun havada tutsun, tutmazsa berbat diyorsaniz yanlis diyorsunuz.Wax saci butun gun tutmaz yaninda ekstra urun kullanmazsaniz.Mesela sac kopugu,pre-styling spreyleri veyahut spreyler.Wax secerken on onemli sey bana gore su bazli mi,petrol bazli mi oldugu.Su bazli olanlar sactan kolay cikar yani yikamasi cok rahattir yaninda birde ozel sampuan istemez.Petrol bazli olanlat saci kazitacak cinstendir,iki uc kere yikarsiniz saci ama bir turlu dogru duzgun cikmaz sactan.İkinci onemli sey hangi sac seklini kullanacaginiz.Mesela pomade ile gidip quiff yapmak veyahut claywax ile sleek back yapmak gibi.

Sac Kopugu
    Saci yikadiktan sonra sac nemliyken uygulanir.Saca ekstra hacim ve tutus saglamak icin kullanilir.Piyasada bir cok urun var ama tavsiyem loreal paris bakmaniz.

Pre-styling Spreyler
    Gelelim onemli bir hususa.Bu spreyler sacinizi sekillendirmek,saci korumak icin onemliler.Mesela sacinizi her gun yikiyorsaniz ve her gun fon tarzi islemler uyguluyorsaniz mutlaka kullanmaniz gerekir.Halk arasinda bunlar tabi fon suyu diye bilinir kabaca ama biraz daha farklidir bu meretler.Tavsiye isterseniz kms bakabilirsiniz bana gore piyasanin en iyilerinden.

Spreyler
    Saca seklini verdikten sonra saci dondurmak,bozulmasini onlemek amaciyla kullanilir.Yalniz dikkatli kullanilmali cok kullanildigi zaman saca agirlik yapabilir ve sacin dusmesine neden olabilir.Piyasada ucuz ve kotunun iyileri var mesela morfose gibi.Ya da biraz daha pahali olupta morfose ile ayni sonucu veren taft.Son olarak 40-50 liraya alabileceginiz kaliteli sebastian gibi markalar mevcut.

Son olarak bu urunlerin yaninda dikkat edilmesi gereken husus sac kesimi.Sac kesimi uygun olmadan bu urunler ise yaramaz.Ek olarak wax almak isteyipte axe,hobby,totex vb markalara yonelmeyin.Paranizi biriktirin kaliteli birsey alin.Mesela kendim Hanz de Fuko kullaniyorum.Kendileri su bazli wax uretiyor.Urun 60mL olarak satiliyor ve kendileri uygun bir kullanimda sizi 5-6 ay goturebiliyor.Kullanmaniz gerek sadece isaret parmaginizin yarisi kadar sonra elinize iyice bastirip yayin.Daha sonra bakin dikkat sacin onunden arkaya degil ilk olarak orta kisimlara yandan uygulayip on tarafa surun wax i.Boylelikle wax tum saca yayilip hem dogal bir goruntu hem de cok daha fazla hacim vermis olacak.

Marka tavsiyeleri
    Elimde yeterli miktar yok uygun olsun diyorsaniz sprey olarak Morfose,wax olarak Osis Mess Up alabilirsiniz toplamda 26 lira olmasi lazim.

Elimde para var sacim onemli elime almak istemiyorum sacimi diyorsaniz pre-styling olarak KMS Free Shape veya Sea Salt, Hanz de Fuko alinabilir.

Wax Cesitleri
    ClayWax (Hanz de Fuko uzerinden anlatiyorum)
    Saci butun gun havada tutmak ve bozulmamasini saglamak icin uygun.Yalniz sacimla oynarim yeniden sekillendiririm diyorsaniz almayin uzer.Surdukten sonra saca hemen sekli vermeniz gerekir cunku kendileri pek akiskan bir yapiya sahip degil.Genellikle undercut icindir.Ve saca mutlak matlik verir.

SpongeWax
    Benim en sevdigimdir kendileri.Kokusu muhtesem tutusu mukemmel ve sekillendirmesi kolay.Sacinizla butun gun oynayabilirsiniz bozup tekrar yapabilirsiniz.Bana gore en iyi urundur piyasadaki.Tutusu clay den biraz azdir.Undercut,quiff ve sleek side part icin uygundur.Saca matlik yaninda hafif bir isilti verir.

Pomade
    Tutusu orta seviyededir.Saca parilti katar kokusu guzeldir.Genellikle 1940-1950 lerde yapilan sleek back icin uygundur.

Quicksand
    Kokusu pek yoktur gibi birsey.Yani varla yok arasi.Tutusu Sponge a yakindir.Genelde sponge ile cocktaling(iki wax i karistirarak yapilan bir islem) icin kullanilir.Saca matlik ve sahil goruntusu vermek icin kullanilir.

Hangi wax ve neden?
    Oncelikle kisiler uzerinden ornek vereyim.Eger Justin Timberlake'in TKO klibindeki sekli istiyorsaniz pomade lere bakmalisiniz.Modfiy pomade veya toni&guy pomade.Eger David Beckham tarzi istiyorsaniz quicksand,american crew fiber vb bakabilirsiniz.Eger james dean tarzi quiff istiyorsaniz sponge wax,gold digger,matte seperation alabilirsiniz.Alacaginiz urunler icin mutlaka organik olma durumunu arastirin.Suyla kolay cikip cikmadigini ogrenin.

Hocam yazdıklarınızın hepsini okudum vallahi süpersiniz. Öncelikle emeğinize sağlık.

Ben saçımı theo hutchcraft gibi geriye yatırmak istiyorum. Sanırım slick back deniyor. Aslında tam geriye de değil geriye sola doğru diyelim. Bunun için ne tarz bi ürün kullanmam lazım/ ne yapmam lazım?

saçlarım hafif dalgalı orta sıklıkta normalde kolayca şekil alabiliyor ama ne yaptımsa geriye yatıramadım saçlarımı. şimdiden teşekkürler.

• çakmaktas Ç kullanıcısına yanıt
    pomade olabilir veya yine hafif tutuslu su bazli bir urun olabilir dedigin stil sanirim modern sleek back

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    hocam pomade denedim ama çok başarılı olamadım. Murrays superior hairdressing pomade kullanmıştım. daha mat bi görüntü arıyorum.
  • çakmaktas Ç kullanıcısına yanıt
    pomade lerin mat olani bildigim kadariyla yok, o zaman kremsi yapida olan mat hafif tutuslu(scheme cream,matte putty,grooming cream vb) urunleri tercih etmeniz gerekiyor.Sleekback yaparken saciniz uzun olmasina ve dogru. sekli olusturdugunuzdan emin olmalisiniz.

1-sacinizi islatin
    2-hafifce havluyla nemli hale getirin
    3-pomade az alin sacin tamamina iyice surun
    4- tarakla saci capraz geriye tarayin bu hem volume hem texture verecektir
    5-fon makinesi ile ilk once arka tarafi sonrada saci tarayarak onden geriye kurutun
    6-biraz daha pomade alip saca hafifce uygulayin

• deepfear7 kullanıcısına yanıt
    Aynen
  • ozgeli kullanıcısına yanıt
    Hacimlendirici olan waxı mı
    Bu işte :)
     [BİLGİLENDİRME]SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİLER
    Aynısı ben de var ince telli saçlar için ideal hacimlendirici güzel ürün ben hyatt kuaförden almıştım kabın üstünde etiketi yok içindekiler kısmını atabilir misin?
    Fotoğraf internetten içindekileri bilmiyorum ki bir yakınım kullandı oradan biliyorum
    Sen kullanıyorsun sandım
    Ben kadınım
    Sana osis dust it yakışır
    Yok ben eski kafalıyım limon suyu kullanıyorum
  • Guzel.konu takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba iyi günler ben Jeff Kasser tarzı bi saç stili istiyorum tam olarak uzunluğu nasıl olmalı çözemedim çok ince telli saçlarım var zar zor havada tutabiliyorum bunun için tutuş gücü iyi bir wax önermenizi rica ediyorum. Eğer biraz zamanınız varsa dediğim kişiye bir bakım yorum yapmanızı isterim kaliteli bir wax önerminiz ve nereden temin edebbileceğimi söylerseniz mutlu olurum
     [BİLGİLENDİRME]SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİLER

• Zouguippo kullanıcısına yanıt
    Osis whipped wax sachane
    onler bir 13 cm var asagi yukari,guclu tutusa sahip wax degil hacimlendirici urun alacaksin kopuk olur, toz olur, wax olur farketmez hacim icin daha cok kopuk ve toz tercih etmelisin sabitlemek icin sprey

• quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

onler bir 13 cm var asagi yukari,guclu tutusa sahip wax degil hacimlendirici urun alacaksin kopuk olur, toz olur, wax olur farketmez hacim icin daha cok kopuk ve toz tercih etmelisin sabitlemek icin sprey

Peki wax kullanarakda bu tarz bişey yapılamaz mı acaba köpük kullanımı biraz zor geliyo bana
    yapilir ama dedigim diger iki urun kadar hacim vermez hem saciniz ince telliymis hacim almasi biraz zor ikinci secenek olarak osis dust it tarzi urunler deneyebilirsiniz

• Benim sacimin aynısı. Çoğu zaman osis dust it pudra bile işe yaramıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.