Şimdi Ara

Bilgisayar açılırken güç kesilmesi(kasa açilip denemeler yapildi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba bilgisayarım açıkken birden kapandı ve birdaha açılmadı farketmemiş olabilirim ama elektrik kesildiği için donanımsal bir sorun olmuş olabilir.

Sorunum bilgisayarı açma tuşuna bastıktan 2-3 saniye sonra elektrik gidermiş gibi pc kapanıyor.

Çalıştırmak için yaptığım şeyler;
    -anakarttaki herşeyi çıkardım sadece anakarta takılan iki kablo ile denedim ilk denememde 2-3 sn sonra tekrar kapandı daha sonra soğuduktan sonra 15-20 sn açık kaldı
    -sonra bütün parçaları takıp denedim düzgün şekilde açılırken masaüstüne gelmeden pc tekrar kapandı
    ----en çok mantıklı gelen sorun pc kapandıktan sonra anakartın işlemci takma yerinin altında olan adını yanlış bilmiyosam kuzey köprüsü(demir bir soğutucu) çok fazla sıcaktı----

az önce tekrar denedim bu sefer pc açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor sanki ram sorunu gibi ama ramleri çalışıp çalışmadığını deneyebilceğim başka bir pc yok çünkü ddr2 ramlar herkes ddr3 e geçti.
    Dikkatimi birşey daha çekti ram slotunun yanındaki 2 kondansatör patlamış gibi uçları siyahlanmış ve biraz şişmiş diğer hiçbir kondansatör böyle değil.Önceden o şekilde olup olmadıklarını bilmiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum
    İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodrages -- 13 Haziran 2013; 22:01:03 >

• güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodrages

Öncelikle herkese merhaba bilgisayarım açıkken birden kapandı ve birdaha açılmadı farketmemiş olabilirim ama elektrik kesildiği için donanımsal bir sorun olmuş olabilir.

Sorunum bilgisayarı açma tuşuna bastıktan 2-3 saniye sonra elektrik gidermiş gibi pc kapanıyor.

Çalıştırmak için yaptığım şeyler;
    -anakarttaki herşeyi çıkardım sadece anakarta takılan iki kablo ile denedim ilk denememde 2-3 sn sonra tekrar kapandı daha sonra soğuduktan sonra 15-20 sn açık kaldı
    -sonra bütün parçaları takıp denedim düzgün şekilde açılırken masaüstüne gelmeden pc tekrar kapandı
    ----en çok mantıklı gelen sorun pc kapandıktan sonra anakartın işlemci takma yerinin altında olan adını yanlış bilmiyosam kuzey köprüsü(demir bir soğutucu) çok fazla sıcaktı----

az önce tekrar denedim bu sefer pc açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor sanki ram sorunu gibi ama ramleri çalışıp çalışmadığını deneyebilceğim başka bir pc yok çünkü ddr2 ramlar herkes ddr3 e geçti.
    Dikkatimi birşey daha çekti ram slotunun yanındaki 2 kondansatör patlamış gibi uçları siyahlanmış ve biraz şişmiş diğer hiçbir kondansatör böyle değil.Önceden o şekilde olup olmadıklarını bilmiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum
    İyi günler

Bir sorum olacak: Elektrikler kesildiği anda hava yağmurlumuydu?

• onu tam bilmiyorum dikkat etmedim.Ama simsek falan cakiyodu yağmurbaşlamak uzereydi

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodrages

onu tam bilmiyorum dikkat etmedim.Ama simsek falan cakiyodu yağmurbaşlamak uzereydi

Anakartın elektrik şebekesinde meydana gelen dalgalanmalar sebebiyle zarar görmüş olabilir. Zaten kondansatörler yapıları itibariyle elektriği anlık ve çok hassas bir şekilde depoaldıkları için meydana gelen voltaj dalgalanmalarından etkilenebiliyorlar.

Modemi kablolu mu kullanıyorsun?

• yok wirelles adaptör takili.

• güncel

• powersup aldim yeni hala calismiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.