Şimdi Ara

Kasa sıfır tepki, açılmıyor, statik elektrik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar bilgisayarımın kasası ne yaparsam yapayım hiçbir şekilde tepki vermiyor bu daha önce bayramdan önce de olmuştu bayramdan önce bilgisayarı teknik servise yolladım ve teknik servise yolladığında adamlar şaşırdı bu bigisayarı neden yolladığımı sordular, Çünkü o teknik serviste bilgisayar direk açılmış tabi bu durumda adamlar şaşırdılar neden yolladığımı sordular Ben de durumu anlattım Evde bilgisayarın kesinlikle açılmadığını ne yaparsam yapayım açamadığımı söyledim ve adamlar dediler ki bu durumda bilgisayarım statik elektrik kaptığını ve bir daha aynısı olursa kasayı fişten çekip açma kapatma düğmesine 15 kere basıp ardından 30 saniye basılı tutup beklememi söylediler böylece kasa statik elektriği atıyormuş ve bu durum düzeliyormuş kasa açılıyormuş şimdi kasa yine hiçbir şekilde tepki vermiyor power supply baktım ana karta baktım işlemciye baktım Ekran kartına baktım kısacası hiçbir şeyde sorun görünmüyor ve yanık kokusu yok ve daha 2 saat önce bilgisayarı kapatmadan önce çalışıyordu yani tahminimce yine statik elektrik kaptı yani teknik servisin dediği şey oldu ancak teknik servisin dediği şeyi yaptığımda Bilgisayar düzelmedi. Bilgisayarı fişten çekerek bu işlemi yaptım ayrıca fişte takılı iken de denedim bu işlemi yaptım, Kısacası söylenen çözümü her türlü denedim ancak olmadı kasadan statik elektriği atmanın başka bir yolu var mı? Veya arıza başka bir şey olabilir mi tavsiyelerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha önce teknik servis bilgisayarı açtıktan sonra evde bilgisayarı açabildin mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet açabildim sorun olmadı

• orhanbaba25 O kullanıcısına yanıt
    sonra tekrar benzer bir sorunla karşılaştın ve bilgisayar açılmadı anladığım kadarıyla, sorundan sonra teknik servise götürmedin değil mi?

bu duruma gelmeden önce hiç kasayı herhangi bir sebepten açtın mı? eğer açtıysan kablo ve bileşenlerin bağlantılarını kontrol etmelisin burada önemli başka bir sıkıntı tabii ki elektrostatik boşalma ihtimali, kasayı topraklama gerçekleştirebilecek halı gibi zemine oturtup elektrik aktarımını önlemek için bileklik ya da eldiven gerekirdi, bununla birlikte aynı nedenden önlemini almadan dokunduğun bileşenlerde kalıcı hasarlar oluşabileceği için bunları yenileriyle değiştirmen iyi olacaktır

sorun bilgisayarı kullanırken ani bir kesinti ile mi yoksa bilgisayarı açarken mi meydana geldi?

*ek olarak cevaplarını bu mesajı alıntılayarak gerçekleştirirsen yardımcı olurum aksi halde konu bildirimi gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowne -- 19 Temmuz 2023; 23:36:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Crowne C kullanıcısına yanıt

@Crowne

hayır hiç bileşenleri değiştirmek için kasayı açmadım hatta bozulmadan 2 saat önce oynamıştım kapattım ve biraz kestirdim sonra geri kalkıp açmaya kalktığımda açılmadı, kısacası kasa yerinden bile kıpırdamadı hatta dediğim gibi 2 saat öncesinde çalışıyordu.

• Benimde basima gelen bir olay zaman zaman anakart bios pilini cikartiyorum tekrar takiyorum duzeliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Topraklama olan bir priz mi kullanıyorsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • powerdan anakarta giren kabloları çıkart tak. birer adet sıkı tutmak için tırnaklar var tam oturduguna emin ol. power kablosunu da değiştirmeni öneririm. sonrasında dene bakalım

• Merhaba, aynı sorun topladığımız sıfır bilgisayarda başımıza geldi servise götürüyoruz çalışıyor eve getiriyorum çalışmıyor sorunu farklı yerlerde aramışız psu soketlerini tam oturmadığını fark ettik sök tak ile sorun çözüldü. Tüm soketleri sök tak yapın isterseniz.

• Merhaba;

Evde çalışmayıp serviste veya başka bir yerde çalışan PC için;

- Şebeke geriliminin stabil olmaması ve bu gerilim aralığında PSU nun çalışmaması durumunda kaliteli bir PSU veya UPS kullanımı

- Statik elektrik yükünü boşaltmak için topraklı priz kullanımı

Kolay gelsin.

• orhanbaba25 O kullanıcısına yanıt

kasa önceden çalışıp daha sonra açmaya çalıştığında hiçbir şekilde ses vermiyor ve açılmıyorsa psu bozulmuştur yenisini alıp değiştirmek kesin çözebilir, kablo soketlerini çıkarıp takmanın sorunu çözeceğini sanmıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.