Şimdi Ara

Bilgisayar açılıyor ve 6 7 dk sonra donuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım açıldıktan sonra 6 7 dk sonra donuyor ve oynayamıyorum kilitlenıyor. Guvenlı moddayken açıyorum ve oynayabılıyorum donmuyor arkadaşlar harddiskten olarak duşunuyorum sınırlı zamanım var lütfen yardımcı olun.

• Harddiskden kaynaklansa, güvenli modda da aynı sorunla karşlaşırsınız. Bilgisayarınızda virüs taraması yapın. Gerekirse windows u yeniden kurun.
  • Arkadaşım yapamıyorum işte 6 7 dk sonra donuyor nasıl tarama yapıcam ?
  • combofik programıyla guvenli modda tarama yapabılırsınız
  • Combofix kullanma,adam gibi bir tane antivirus bul güvenli modda tarama yap.Norton,kasper,bitdef bir sürü antivirus var.Combofix & Hijackthis tarzı programlar illet virüsler için kullanılır oda sisteme zarar.Sistem zarar görmezse donanıma zarar. Boşuna tehlikeye girmeye gerek yok.
  • Arkadaşlar imkansız olarak gözukuyo ama modemi kapatınca pc donmuyor ethernet kartından falanmıdır acaba ?
  • harici eternet takıp dene isteren ilgin hiç başıma gelmedi
  • Modemi kapatınca bilgisayar donmuyor ise sizin işletim sisteminize zararlı yazılım bulaşmış. Modemi kapatıp bilgisayarı açın ekran donmazsa 'Çalıştır' a 'msconfig' yazın ve 'Başlatma' sekmesinden yabancı yazılımları windows başlangıcından kaldırarak deneyin. Acaba hangi yazılım bilgisayarın donmasına sebep oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexus38

Modemi kapatınca bilgisayar donmuyor ise sizin işletim sisteminize zararlı yazılım bulaşmış. Modemi kapatıp bilgisayarı açın ekran donmazsa 'Çalıştır' a 'msconfig' yazın ve 'Başlatma' sekmesinden yabancı yazılımları windows başlangıcından kaldırarak deneyin. Acaba hangi yazılım bilgisayarın donmasına sebep oluyor.

kardeşim zaten bende ilk olarak onu yaptım akla ilk gelen şylerden birisi o. programlar dondurmuyor pc mi işletim sistemiyle alakalı değil bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaMelih29

quote:

Orijinalden alıntı: nexus38

Modemi kapatınca bilgisayar donmuyor ise sizin işletim sisteminize zararlı yazılım bulaşmış. Modemi kapatıp bilgisayarı açın ekran donmazsa 'Çalıştır' a 'msconfig' yazın ve 'Başlatma' sekmesinden yabancı yazılımları windows başlangıcından kaldırarak deneyin. Acaba hangi yazılım bilgisayarın donmasına sebep oluyor.

kardeşim zaten bende ilk olarak onu yaptım akla ilk gelen şylerden birisi o. programlar dondurmuyor pc mi işletim sistemiyle alakalı değil bence .

anakart üzerindeki onboard eternet kartı arızalıda olabilir. bu işin en temiz yolu kaspersky rescue disk 10 un iso kalıbını indir bi cd ye çek açılışta boot et programı güncelle bütün sürücüleri tikini işaretle tarama yaptır. pc de virüs adına nevar neyok hepsini bulur. ha eğerki gene devam ederse sorun harici bir eternet kartıyla dene birde derim

• arkadaslar mustafamelih29 benım kuzenım olur ve aslında bu sorunu o degıl ben yasıyordum ama ben bu sorun yuzunden nete gıremedıgımden ondan rıca ettım yazmasını . Oncelıkle sunu soyleyeyım formatla sorun cozuldu . Guvenlı modda donmuyor , ag ıle guvenlı modda donuyordu bende net kablosunu cıkarıp denedım donmuyordu 1 hafta felan normal bır sekılde donmadan kullandım ama ınternetsız ıste 1 hafta sonra felan net kablosu baglı olmamasına ragmen yıne aynı sorunu donma sorununu yasamaya basladım artık tak ettı ve 4 yıldır format yemeyen bılgısayarımı formatladım ıcındekı bırcok seyde gıttı ..
  • yprogramlardan da kaynaklanabilir.İstersen çalıştıra''msconfig'' yaz .Başlangıç bölümünde gereksiz programları çalıştırmayı durdur

Donanumsal olarakta işlemcin yada ramlerin tozlanmış olabilir.İstersen bir temizle.

Şöyle bir şeyde yapabilirsin;çalıştıra ''%temp%'' yaz ve oradakileri sil.En azından belleğin rahatlar

aklıma gelenler bunlar yardımcı oolduysam ne mutlu bana
  • sıcaklıktan kaynaklı diye tahmin ediyorum. güvenli modda bazı şeyler kısıldığı için işlemci sıcaklığı artmıyor olabilir normale göre. ama emin değilim. sıcaklık değerlerini kontrol et açık kaldığı süre boyunca, aşırı yükselme durumunda kapanıyorsa ona göre işlem uygularsın.
  • çakışma olabilir donma diyorsun güç kaynağın yeterli gelmıyor olabilir ses sistemi 5+1 falan bağlıysa bilgisayarla olan baglantısıni devre dışı bırak webcam takılı ise çıkar tekrar aç bir müddet bekle senin güç kaynağının wattı çok düşük tahminim değişmesi gerekiyor aynı sorunu bende yasamıstım

peki donarken kasadan cırrrrrrrr diye uzun bi ses gelıyormu? gelıyorsa dedıklerımı yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun. Sistem geri yükleme denedin mi küçük bir ihtimalde olsa kurtarma şansın olabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıldır format yememiş bir windows sistemi için gayet doğal görüyorum. özellikle son 2 yıl internetle haşır neşir olduysada antivürüs olsa da o pc hantallaşmıştır zaten. donma problemi için keşke cpu sıcaklığını ölçseydiniz bi takip etseydiniz. etherneti taktıgınız da anında donuyorsa internet kaynaklı bir virüs olduğu bariz yada arayüz programı varsa internet için onun bozulmuş olması daha ağır basıyor.
  • ama daha sonradan etherneti cıkardıgım da da donmaya devam edıyordu msconfig deiğin olayı denedim temizleme derken pırıl pırıl oldu ama birtürlü olmuyordu en sonunda dayanamadım 1.5 ay bılgısayarsızlıga formatladım son 2 yılda degıl aldıgımdan berı ınternetteyım hep kardesım
  • yok kardeşim normal 1+1 speaker var kı ben kulaklık kullanıyorum speaker pek kullanmıyorum cırr dıye de bır ses gelmıyordu bilgisayarım masaustu onuda melıh yazmıs mı bılmıyorum ama soylıyeyım
  • bilgisayarına gerekli olan antivürüs programlarını indir. İndirdikten sonra güzel bir biglsiayar taraması yap ondan sonra gerekli
    olan diskleri biçimlendir. eger ki oda olmaz ise bilgisayara tertemiz bir format at . egerki oda olma<zsas at o biblgisayarı çöpe.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.