Şimdi Ara

Bilgisayar alsam zararıma mı olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba , iyi günler. Ben şuanda 10. Sınıfa gidiyorum ve bir bilgisayarım yok, ben de almak konusunda kararsız kaldım, deneyimli büyüklerimden yardım istiyorum. Telefondan derslere girmek, küçük ekrandan takip etmek zor oluyor ve bu dönemde okullar açılmayacak gibi duruyor, benim danıştığım kişilerden bir kısmı zaten liseyi yarıladın sınav dönemine gireceksin bağımlısı olursun şimdi alma üniversitede alacağın laptoptan daha iyi bir laptop alırsın diyor bir kısmı ise artık internetten ders çalışılıyor diyor bende katılıyorum ben sınavlara ders videosu izleyerek giriyorum okulda anlatılana göre daha iyi anlıyorum ve daha çok yardımcı oluyor derslerimde ama bir türlü karar veremedim çok kararsızım deneyimli büyüklerimden karar vermem için yardım istiyorum.

• Eğer senin için tek sorun büyük ekran olmamasıysa, telefonun görüntüsünü tv'e yansıtan hdmi kablosu gibi kablolar var. Onlardan alıp büyük ekranda ders dinleyebilirsin.

Bilgisayar kadar avantajlı değil onu söyleyeyim ama tek sorun dediğim gibi büyük ekran olmamasıysa bu sana çözüm olabilir.

• Teşekkür ederim ancak bize test gönderip dosya üzerinde çözmemizi istiyorlar yada slayt vs. Bende karar veremedim telefona bağımlı değilim şuan çok boş zamanım olduğu için fazla bakıyorum ancak bilgisayara bağımlı olmaktan da korkuyorum o yüzden bir türlü karar veremedim kafam çok karışık.
  • telefonu monitöre bağlayıp klavye mouse takıp kullanabilirsin anca

• Senden 10 yaş büyük bir abin olarak söylüyorum aklın varsa alma kesinlikle derslerini etkiler.

Tabi bu kişiye göre değişir az veya çok bilemem fakat kesinlikle etkiler.

Üniversiteyi kazan güzel bir laptop al en mantıklısı bu.

Telefon işini görür bahaneye gerek yok.

• al bimden ucuzluk bir şey ofis okul işini görür.
    flash oyunlar basit oyunları açar kısa süreli vakit geçirirsin oyun açısından
  • sorupcıkıcam S kullanıcısına yanıt

Bilgisayara bağımlı olmayı oyun açısından diyorsun anladığım kadarıyla. Eğer fazla oyun bağımlısı olmak istemiyorsan çok iyi bir sistem almazsın, düşük bir sistem alırsın yani oyunları kaldırmayacağı için bağımlısı olmazsın.

Ancak slayt vs. ofis uygulamaları, excel, power point falan hepsi telefona kurulabilen uygulamalardır. Ancak dediğim gibi oyun bağımlısı olmak istemiyorsan sadece derslerini idare edecek bir bilgisayar alabilirsin.

• keyif çayı kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Brs168 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için aslında bende derslerime azda olsa etki edebilecegini düşünüyorum ancak (bazılarına saçma gelebilir) birsürü yeni çıkan oyunlari oynayamamanın eksikliğini hissediyorum yani elbette okulum daha önemli ancak çoğu arkadaşım oyun oynarken ben oynayamayınca bir istek oluyor ister istemez.
  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, parasını hakeden bir ürün gelirse olabilir.
  • Teşekkür ederim fikriniz için. Asıl amacım ağırlıklı olarak ders olsada yukarıda yazdığım gibi ister istemez oyun oynama isteğimde oluyor işin içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorupcıkıcam

Teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için aslında bende derslerime azda olsa etki edebilecegini düşünüyorum ancak (bazılarına saçma gelebilir) birsürü yeni çıkan oyunlari oynayamamanın eksikliğini hissediyorum yani elbette okulum daha önemli ancak çoğu arkadaşım oyun oynarken ben oynayamayınca bir istek oluyor ister istemez.

Arkadaşların mezuna kalırken veya istediği üniversite gidemezken sen gideceksin

o zamanda onlar sana bakıp bunun eksikliğini hissedecek.

Oyunun başına otursan minimum 2 saat.

Bu 2 saatte araştırma yapabilirsin,kitap okuyabilirsin,resim çizebilirsin,

hızlı okuma çalışmaları yapabilirsin,spor yapabilirsin.

Ben oynadım hiç bir faydasını göremedim kesinlikle boşa geçmiş zamanlarıma acıyorum emin ol gereksiz.

Tabi tercih meselesi alda gör :)

• ben tam senin yaşlarındaydım sene 2014 elimde bir miktar para vardı dolar 2.1 iken 1900tl ye bilgisayar aldım o gün bugundur hem ders hem oyun için kullanıyorum hatta üstünden para bile kazandım bilgisayarın :)

bence alabilirsin ama derslerim etkilenir mi dersen %100 (99 bile değil )etkilenir.

• Brs168 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim, biraz da bu kadar bağlanacağımı tahmin etmediğim için kafam karışıktı ancak düşündüğümde telefonda bile oyunlarda 2-3 maç peşpeşe kazandığımda aklım hep çalısmayı bırakıp oyuna girmekte kalıyor büyük ihtimal bilgisayarda bu çok çok daha etkili olur diye düşünüyorum :)
  • Tony Ferguson kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Artık lisede de kendi iyiliğim için bilgisayardan feragat edeceğim sanırım. Umarım buna değer :)
  • Adamın sorduğu şey ile oyun bağımlısı, bilgisayar bağımlısı olayına nasıl bagladınız kendi iradesiz zihninizin suçunu bilgisayarlara atmayın

Adam 10. Sınıfa gelmiş ben 10. Sınıftayken arkadaşlarım telefonda oyun oynamaktan başını kaldırmıyordu biri alkolikti, diğeri façacı, biri full uyur ben nasıl okulda okumuşum tabi düzgün insanlarda vardı, adam ne soruyor siz ne anlatıyosunuz, forumdakilerde ayrı garip bi algı yaratmaya çalışıyor, en son "yeğenim gavur icadı bunlar verme paranı" çıkacak diye bekledim

Şuan bilgisayar almak pek mantıklı değil özellikle masaüstü alacaksan hiç mantıklı değil neden dersen stoklar yok, fiyatlar uçuk normalde laptop önermem ama laptop ôğrenci dostu bir cihaz webcami var, mikrofonu var, en önemli özelliği taşınabilirliği, yarın öbürgün şehir dışında üniversite kazandığında olmazsa olmazlardan, ben arada oyunumu oynarım filmimi izlerim dersen biraz bütçeyi açıp en düşük gtx1050 veya gtx1650ekran kartına sahip bir laptop alabilirsin, masaüstü almayı düşünüyorsan beklemeni öneririm sende biliyorsundur coin işleri gündemde daha öncede bu şrkilde gündeme düşüp unutulmuştu, yine unutulacaktır belkide unutulmaz daha fazla gündem olur orasını bilmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben bilgisayardan hazırlanıyorum üni sınavına mecbur dershaneler kapanıp duruyor paramda yok zaten çekinerek kitap parası istiyorum sana bağlı dostum ben haftada 2 3 saat hikayeli oyun oynuyorum online oyunlara sakin girme gerisi önemli değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ucuz özelliklerde al oyuna falan saracak şansın olmasın. Hem cebinde yorulmaz on numara olur :D
  • Volkan1x V kullanıcısına yanıt
    Hocam hayatında pc almamış adama giriş seviye olarak 1050 önermek yanlış bence. Zayıf bir pc ile oyunlarda kanser olarak zaten oynamayı bırakır. Zayıf pc candır:D
  • Dostum bence tamanen sana bağlı benim kardeşim üniversiteye gidiyor ve sağlam bir sistemi var oyun da oynuyor fakat bute kalmadan bütün sınavlarını verdi. Yani PC ile alakası yok olayın senin zamanı kullanma ve sorumluluklarını bilmen ile ilgili
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.