Şimdi Ara

Bilgisayar Bazı Oyunlarda Çok Isınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toshiba dizüstü bilgisayar kullanıyorum.İşlemcisi İntel Core İ5 2450.Bilgisayar bazı oyunlarda ısınmazken bazı oyunlarda çok fazla ısınıyor ve kasmaya yol açıyor.Mesela LoL oynarken speedfandaki ölçüm yaptığımda(2-3 saat sonra) 65'in üzerinde sıcaklık değeri olmuyor ama Neverwinter'da 15-20 dakika içerisinde aşağıdaki değerleri alıyorum

Bilgisayarda ek olarak soğutucu fanda var dandik bişeyde değil 90 TL'ye aldım.Birde şöyle bi hata var eğer Neverwinter oynarken sıcaklık 80in üzerinde çıktığında hala oynamaya devam edersen System Detected Warning diye bir hata veriyor.Bu hatayla daha öncedende karşılaşmıştım ve garantiye göndermiştim garantide hiçbirşeyi yok deyip geri göndermişti.Oyundan çıktığımda 3-4 dakika içerisinde sıcaklık değerleri 45in altına düşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepmano -- 23 Şubat 2014; 20:17:41 >

• System Detected Warning hatası sistem tehlike algıladı demek oluyor yani cpu sıcaklık uyarısı,,,bios ayarlarında belli 1 sıcaklıktan sonra uyarı verir muhtemelen sendeki ayarda 80 derece,,, bios setup girin manuel olarak ayarlama imkanınız varsa fan hızını en yükseğe ayarlayın,,,eğer sorun devam ediyorsa cpu fanını ve bileşenlerini temizleyin,,yüksek dercelerle çalışan işlemcilerin termal macunlarında kuruma olur,,,termal macunu yenileyin ama kaliteli 1 termal macun kullanın,,,termal macun cpu nun atar damarıdır o yüzden en kaliteli cooler master vb macun kullanın cpu ısısında hissedilir 1 düşüş olur,,
    alternatif ; ben kendi bilgisayarlarımı (laptop ve masaüstü) 3-4 ayda 1 oto yıkamacıya götürüyorum orada kompresörlü basınçlı hava ile cpu ve egsoz fanlarını temizliyorum içinden inanılmaz derecede toz ve pislik çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.