Şimdi Ara

Bilgisayar belli kullanımdan sonra reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba diyerek başlıyorum.Sorunum şudur ki bilgisayarım yeni ekran kartını aldığımdan beridir 1 aydır kullanıyorum bu ara aniden reset atıyor.Hiç bişey anlamadım youtubede video izlerken bile aniden reset atıyor.
    Sistem
    Amd fx4100
    8gb ram
    500gb hdd
    ati his hd5750icooler
    asus wento 400watt
    philips 17" lcd
    Arkadaşlar şunuda belirteyim kasayı açtım ekran kartında ısınma yok fanların hepsi çalışıyor.Psuda hafif bir ısınma var ama işin içinden çıkamadım.Stres yaptım baya bi sebepini çözemedim.

• aşırı ısınma sebep olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yukio

Arkadaşlar merhaba diyerek başlıyorum.Sorunum şudur ki bilgisayarım yeni ekran kartını aldığımdan beridir 1 aydır kullanıyorum bu ara aniden reset atıyor.Hiç bişey anlamadım youtubede video izlerken bile aniden reset atıyor.
    Sistem
    Amd fx4100
    8gb ram
    500gb hdd
    ati his hd5750icooler
    asus wento 400watt
    philips 17" lcd
    Arkadaşlar şunuda belirteyim kasayı açtım ekran kartında ısınma yok fanların hepsi çalışıyor.Psuda hafif bir ısınma var ama işin içinden çıkamadım.Stres yaptım baya bi sebepini çözemedim.

Yanlış bilgilendirmek istemem ama 5750-5770 gibi kartlar,bir hayli güç tüketen kartlardır.Psu yeterli güç veremiyorsa sistem bir süre sonra kendini kapatabilir.Bu arada konuyu takip edicem,bakalım neler çıkıcak

• 5750 nin tdp degeri 86w... nasil cok guc tuketecek?

arkadasim reset atiyor diyorsun mavi ekran vererek mi atiyor?
  • quote:

Arkadaşlar merhaba diyerek başlıyorum.Sorunum şudur ki bilgisayarım yeni ekran kartını aldığımdan beridir 1 aydır kullanıyorum bu ara aniden reset atıyor.Hiç bişey anlamadım youtubede video izlerken bile aniden reset atıyor.
    Sistem
    Amd fx4100
    8gb ram
    500gb hdd
    ati his hd5750icooler
    asus wento 400watt
    philips 17" lcd

Sorun güç kaynağının yetersizliğinden olabilir.Bende çok fazla anlamıyorum ama dh'dan edindiğim bilgilere göre güç kaynağı sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende de oluyordu işlemci sogutucusunu kontrol et, benim klipslerden biri kırılmıştı plastik kelepceyle hallettim :)
  • resetleme genelde fazla ısınma sonucu olur donanımlarını bir kontrol et kasanı temizle fanlarını kontrol et..
  • quote:

Orijinalden alıntı: syilmaz42

resetleme genelde fazla ısınma sonucu olur donanımlarını bir kontrol et kasanı temizle fanlarını kontrol et..

+1

banada ısınma sorunu gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

5750 nin tdp degeri 86w... nasil cok guc tuketecek?

direk reset atıyor ustamda çok şükür şu an yazıyı yazdığım saatten beri 4 saattir bişey yok.Yardımlarınız içi bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

direk reset atıyor ustamda çok şükür şu an yazıyı yazdığım saatten beri 4 saattir bişey yok.Yardımlarınız içi bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Reset sonrası hemen tekrar açılıyor mu yoksa biraz zaman alıyor mu? Sıcaklık takibi yapmani tavsiye ederim. Sorunun cpu dan kaynaklandigini dusunmeme ragmen stok fan kullanıyorsan onu da kaliteli bir soğutucuya değiştirmeni tavsiye ederim. Sistem bileşenleri arasındaki uyum problemleride reset sebebidir. Umarım son mesajında olduğu gibi bundan sonra hiç reset atmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kenai

quote:

quote:

Reset sonrası hemen tekrar açılıyor mu yoksa biraz zaman alıyor mu? Sıcaklık takibi yapmani tavsiye ederim. Sorunun cpu dan kaynaklandigini dusunmeme ragmen stok fan kullanıyorsan onu da kaliteli bir soğutucuya değiştirmeni tavsiye ederim. Sistem bileşenleri arasındaki uyum problemleride reset sebebidir. Umarım son mesajında olduğu gibi bundan sonra hiç reset atmaz.

çok şükür arkadaşım reset olayı olmuyor ama aşırı derecede sinirliyim çünkü bu forumda geçen gün birinin sözüne uyup pcmdeki sistemi mahvettim formatla falan filan urastım.404 apache hatası alıyordum bi siteye girerken adam çözüm olarak kayıt defterinde silinmesi gereken bir yer yazmış bir arkadaşın sorusuna karşılık ve o dediğini yaptıktan sonra sistem hata verdi ve açamadım ve bu konuyu bulursanız arkadaşlar size müteşekkirim o kişiyi bulup şikayet etmek istiyorum.Zaten görülecektir ki bu konuyu açıp soran arkadaş cevabı aldıktan sonra bir cevap dahi alamamıştır çünkü o konuya giripte ordaki söylenenleri yapanların sistemi çöktüğünden cevap bile atamamışlardır.Bu mesajımı onaydan geçirecek adminlerede sözüm lütfen tespit edip bu konuyu komple kaldırın ve o kişiyide banlayın lütfen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.