Şimdi Ara

Bilgisayar bir anda kilitleniyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarda oyun oynarken veya youtube'da video izlerken bilgisayar bir anda donuyor ardından siyah ekran geliyor ve öylece kalıyor.Bu yüzden yeniden resetlemek zorunda kalıyorum.
    NOT:Video izlemediğimde veya oyun oynamadığımda bu sorun olmuyor.
    Nedeni ne olabilir arkadaşlar

• Ekran kartı sürücüsü güncel mi? Sıcaklıklar normal mi?
  • Önce bi virüs taraması yapın ardından flash player son sürümünü kurun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba50 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının güncel olup olmadığını,sıcaklığını nasıl anlayabiliriz.
  • Profesör Extreme kullanıcısına yanıt
    Tam Sistem Taraması yaptım virüs bulamadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dirk Nowitzki 41

Ekran kartının güncel olup olmadığını,sıcaklığını nasıl anlayabiliriz.

Bilgisayar'a sağ tıklayın>Yönet>Aygıt Yöneticisi yolunu izleyin. Görüntü bağdaştırıcılarından ekran kartınıza sağ tıklayın özellikler>sürücü kısmına girip sürücünün sürüm numarasını bakın. Ardından ekran kartı üreticinizin sitesinden son sürüm ekran kartı sürücüsünü kontrol edin. Güncel değilse sürücüyü indirerek güncelleyin.
    Sıcaklıkları kontrol etmek için bazı yazılımlar var. Bu iş içinde SpeedFan CoreTemp gibi yazılımları kullanabilirsiniz.
    System:41 C
    CPU:44 C (Bazen 50 C'ye kadar yükseliyor.)
    AUX:36 C
    HD0:44 C

Benim ekran kartım Ati Radeon X1650 ama internette güncel sürümünü bulamadım.

Acaba sorun ramde olabilirmi çünkü ram biraz eski
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarinin sistem ozelliklerini atarsan daha etkili bir sekilde yardimci olabiliriz

• Catafalloque C kullanıcısına yanıt
    Intel Pentium 4(3.00 GHz)
    512 MB Ram 32 Bit
    Ekran Kart: Ati X1650
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dirk Nowitzki 41

Intel Pentium 4(3.00 GHz)
    512 MB Ram 32 Bit
    Ekran Kart: Ati X1650

http://support.amd.com/en-us/download bu sayfadan Desktop Graphics>Radeon X Series>Radeon 1xxxSeries ardından işletim sisteminizi seçin.
    Windows Xp için indirme adresi:
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy1&os=Windows%20XP%20-%20Professional/Home&RenderOnServer=true
    Açılan sayfada alttaki sürücüdür. İndirip kurun. Üstteki ATI catalyst control center. Bu da ekran kartıyla ilgili bazı ayarların yapılması için kullanılır. Üsttekini indirip indirmemek size kalmış. Oynadığınız oyunlar neler? 512Mb ram günümüz oyunları için yetersiz kalabilir.
    İşlemcinin modeli tam olarak nedir? Söylediğim programlarda yazar. Pentium 4'ten sonrası nedir?(Pentium 4 T2330 gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba50 -- 21 Haziran 2014; 20:55:34 >

Hocam ekran kartını güncelledim ona rağmen aynı sorun devam ediyor.
    Oynadığım oyunlara gelince pes 6,nba live 2008 tarzı oyunlar ama bugüne kadar oynadım, hiç sorun yoktu.Son 1 haftadır var bu sorun
    İşlemcinin modeli ise: Intel(R) Pentium 4(R) CPU 3.00 GHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dirk Nowitzki 41 -- 22 Haziran 2014; 1:06:56 >
  • Önceden oynuyorsanız sistem yetiyordur. Ben ondan işlemciyi sormuştum. Virüs taramasını hangi yazılımla yaptınız? Tarama yaptığınız yazılım güncel mi? Görev yöneticisindeki işlemlerin resmini yollayabilir misiniz? Donma bütün oyunlarda oluyor mu?

Sabit diskte sorun olması da düşük bir olasılık. Sabit diski de taratmak isterseniz HDTune yazılımını deneyebilirsiniz.
  • PSU kac W ?

Şimdi donma derken oyun oynarken,video izlerken bir anda donup siyah ekran geliyor o şekilde.
    Ben Yet Another Cleaner ile tam virüs taraması yaptım ama birşey bulamadı.(Yazılım güncel).
    Bana sorun ram de gibi geliyor,en iyisi birde arkadaşımın ramini deneyim,o zaman sorunun ramden olup olmadığı anlaşılır.İlginiz için teşekkürler arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.