Merhaba; Bilgisayarıma son 2 haftadır bir haller oldu. Pc de 2 ayrı hdd var ve birinde win 7 diğerinde ise win 8 yüklü. Ben hangi işletim sistemi açmak istersem isteyim windows yükleme ekranında epeyce bir süre bekliyor ve sonrasında pc çok yavaş çalışıyor.
Win 8 de yükleme ekranı win 7 ye göre hızlı olsa da ondada şifre ekranında takılıyor açılsa da internete bağlanamıyor. 2 gün önce pc açılsın diye tam 3 saat bekledim :) ama açılmadı bende parçaları söküp temizledim ve baştan topladım. Ama etki etmedi. sonrasında bir süreliğine dışarı çıkıp geldim ve pc açmaya çalıştığımda hemen açılı verdi. Dün ise hiç beklemediğim bir hızla açıldı ve hiç beklemediğim bir hızla kullandım. Ama gece elektriklerin kesilmesiyle bu hızda tarihe gömülmüş oldu. bugün 2 saatir uğraşıyorum ve zorla da olsa win 7 yi açmayı başardım ama bilgisayar çok kasılıyor inanın bu yazıyı yazmak için 20 dk ter döktüm :)
Sizce benim pc min problemi nerede. Daha önceleri de yapıyordu benzeri sorunlar ama o zaman hdd kullanımı yüksek gözüküyor birkaç saat sonra düzeliyordu. Ama bu sefer peş peşe böyle bir problem yaşamak canımı sıktı.
başlat çalıştır dan msconfig 'i bir inceleyin açılışta yüklenenleri
en son ne yüklediysen hepsini kaldır o şekilde dene.
isletim sistemlerini tek tek denediginizde pc performansi nasil peki... yani pc de sadece win8 deneyin veya win7.. ikisi ayni anda kurulu olmasi , sizde soruna neden oluyordur... bence sadece win8 i tek basina bi deneyin , bakin bakalim win8 le pc niz kasiyor mu?