Şimdi Ara

Bilgisayar elektriği kesmiyor fanları kapatınca dönüyor YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pcyi normal kapatıyorum windows ve parçalar kapandıktan sonra pcnin fanları aşırı hızlı dönmeye başlıyor ve kasanın ışıkları sönmüyor yetkili servis psu kısa devre yapmış dedi normal bilgisayarcılarda anakart arızalı dedi sizce nedir ona göre garantiye vereceğim.

Gigabyte B450M S2H Anakart
    Corsair Vs550 Psu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yemreak Y kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

İkiside yanlış olmayabilir.. Öncelikle biosu düzeltmek gerekli biosta önemli bir ayara ellenmediyse ki emin değilseniz dokunmayın default a çekilip denenmeli.. Kapat komutunu anakart verir psu kapanır bazı gelişmiş ayarlar anakartı ve donanımı kapatmaz ve uzak erişime açık bırakır böyle bir ayar yapılmış biostan olabilir.

Psu bozulması yada algılayamamasında psu kapanmaz psu ya bağlı hiç bir fanda haliyle kapatılamaz sürekli güç verir anakart bios start komutu almadan hdd ve benzeri donanımları açmaz böyle bir durumsa psu değişmelidir..

Anakart bağlantıları pinler yanlış takıldıysa bu durumda down komutu kapat işe yaramaz pinlerin reset ve power doğru takıldığından emin olmak gerekir. Teknik bilgi sahibi biri varsa pinleri takmadan kısa devre yaparak açıp kapatmayı deneyebilir.. Kasadaki tuşlar kısadevre yapıyormu yada sorunlu mu bakmış olur..

Anakart arzalıysa ki yukarıdakilerin hepsini yapabilir o halde değiştirilmeli sorun tesbiti yapılıp sorunlu bileşen bulunmalıdır..

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Bios sıfırladım güncelledim,pcye temiz format atıp güncelledim hala aynı 3 bilgisayarcı anakart dedi ama hiçbir şekilde denemediler farklı psu ile

• yemreak Y kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Sorunu denemeden bulmaya çalışan direk bu sorunlu diye hiç bir bilgisayarcıya götürmeyin çünkü olmadığında sorun psu daymış denilecek ve sağlam bir donanımı değiştirmiş olacaksınız. Biosda değilse sorunun kaynağı anlattığım yöntemlerle test edilmeli test etmeden direk şurdan kimse diyemez şu anlattıklarınızla çünkü çok fazla bilinmeyen var..

Güzel işinden anlayan bi bilgisayarcı bulun ona emanet edin boşa para harcamayın..

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Anakart pin girişleri doğru çünkü bir anda oldu önceden yoktu kendi kendine değişmiş olamaz ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.