Şimdi Ara

Bilgisayar Fişi Takınca Otomatik çalışıyor ACİL YARDIM UP UP UP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar benim pc ye gücü verince kendisi otomatik açılıyo daha doğrusu açılmıyo yani gücü veriyorum 2 saniye fanlar filan dönüyo sonra duruyo güç tuşuna basınca açılıyo çözümü varmıdır

Bakın burda video https://m.youtube.com/watch?v=1xNp-MkEY88

Biosda ki Bütün güç ayarlarını denedim ama sorunu çözemedim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeveloperAli -- 13 Haziran 2015; 0:49:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up up

• Power supply dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, 2-3 yıllık bir bilgisayar ise ve markalı bir power supply değilse kondansatörlerde şişme meydana geliyor, kararlı çalışmıyor v.s.

fotoğrafta kırmızı olanlar şişmiş, yeşil olan normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: 99sago99

Merhabalar benim pc ye gücü verince kendisi otomatik açılıyo daha doğrusu açılmıyo yani gücü veriyorum 2 saniye fanlar filan dönüyo sonra duruyo güç tuşuna basınca açılıyo çözümü varmıdır

Anakart in pn girişleri yanlış takili olduğundan pc açma tuşuna basınca direk açılır veya sorun psu dan da kaynaklanabilir.masaustu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: whatislove

Power supply dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, 2-3 yıllık bir bilgisayar ise ve markalı bir power supply değilse kondansatörlerde şişme meydana geliyor, kararlı çalışmıyor v.s.

fotoğrafta kırmızı olanlar şişmiş, yeşil olan normal

Markasını bilmiyorumda 500 watt

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

Orijinalden alıntı: 99sago99

Merhabalar benim pc ye gücü verince kendisi otomatik açılıyo daha doğrusu açılmıyo yani gücü veriyorum 2 saniye fanlar filan dönüyo sonra duruyo güç tuşuna basınca açılıyo çözümü varmıdır

Anakart in pn girişleri yanlış takili olduğundan pc açma tuşuna basınca direk açılır veya sorun psu dan da kaynaklanabilir.masaustu mu ?

Evet masaüstü

• after power failure bölümünü stay off yap,kaydet ve çık.bilgisayarı başlat.

sorun halen devam ederse biosa gir,f9 a bas.f10 a bas.kaydet ve çık.bilgisayarı başlat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: juven

after power failure bölümünü stay off yap,kaydet ve çık.bilgisayarı başlat.

sorun halen devam ederse biosa gir,f9 a bas.f10 a bas.kaydet ve çık.bilgisayarı başlat.

Öyle yaptım zaten videoda ama yine olmuyo

• Kondansatör lerde şişme yok hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeveloperAli -- 13 Haziran 2015; 13:13:23 >
  • yedek parça imkanın ve bilgisayarı parçalayacak bilgin var ise;

anakartı dışarıya çıkart ve üzerinde yalnızca bilgisayarın çalışması için gereken parçaları bırak. harddik, cd rom ve kablolar da dahil sök, bi de böyle dene bakalım kasa dışında ne oluyor ? bu şekilde sorun yaşamazsan takmadığın parçalardan birini tak ve tekrar test et, ta ki sorunu yaşayana kadar parçaları tek tek takıp test etmeye devam et

şimdi ihtimallere gelelim;

-kasanın dışında yine aynı durum olursa farklı bir power ile deneme yap tabi elinde varsa

-anakartı kasanın dışına aldın ve tek tek parçaları taktın, tüm parçaları takmış olmana rağmen sorun yoksa anakart kasadan kısa devre alıyor ya da anakartı montaj ettiğinde eğilme filan oluyordur, benim tahmin ettiğim nedenler dışında başka bir neden de olabilir (anakart kasadan ksıa devre alıyorsa anakartı montaj ettiğin yere yani kasada anakartın konduğu yere kasa ile anakart arası sünger koyarak montaj et, sünger derken bir bilgisayar parçası satın aldığında kutudan çıkan ince süngerlerden bahsediyorum)

-anakartı kasanın dışına aldın ve tek tek parçaları takıp test ederken bir parçayı taktığında sorun kendini gösterirse; taktığın parçanın ne olduğuna bağlı olarak yapacağın işlemler değişir :)

*** Bilgisayar sorunlarında en önemli adım sorunu doğru teşhis etmektir. doğru teşhis %50 çözümdür.

• quote:

yedek parça imkanın ve bilgisayarı parçalayacak bilgin var ise;

anakartı dışarıya çıkart ve üzerinde yalnızca bilgisayarın çalışması için gereken parçaları bırak. harddik, cd rom ve kablolar da dahil sök, bi de böyle dene bakalım kasa dışında ne oluyor ? bu şekilde sorun yaşamazsan takmadığın parçalardan birini tak ve tekrar test et, ta ki sorunu yaşayana kadar parçaları tek tek takıp test etmeye devam et

şimdi ihtimallere gelelim;

-kasanın dışında yine aynı durum olursa farklı bir power ile deneme yap tabi elinde varsa

-anakartı kasanın dışına aldın ve tek tek parçaları taktın, tüm parçaları takmış olmana rağmen sorun yoksa anakart kasadan kısa devre alıyor ya da anakartı montaj ettiğinde eğilme filan oluyordur, benim tahmin ettiğim nedenler dışında başka bir neden de olabilir (anakart kasadan ksıa devre alıyorsa anakartı montaj ettiğin yere yani kasada anakartın konduğu yere kasa ile anakart arası sünger koyarak montaj et, sünger derken bir bilgisayar parçası satın aldığında kutudan çıkan ince süngerlerden bahsediyorum)

-anakartı kasanın dışına aldın ve tek tek parçaları takıp test ederken bir parçayı taktığında sorun kendini gösterirse; taktığın parçanın ne olduğuna bağlı olarak yapacağın işlemler değişir :)

*** Bilgisayar sorunlarında en önemli adım sorunu doğru teşhis etmektir. doğru teşhis %50 çözümdür.

Hocam güzel güzel yazmışsınız ama bu sorun önceden yoktu ben bios güncellemesi yaptıktan sonra oldu bios güncellemeye başlamadan önce fişi çekip 10 defa güç tuşuna filan bastım.

• Uzaktan olunca anca çabalıyoruz, bios güncellediğini kimse bilemez sen yazmazsan :)
    Yani şu işlemi yaptımda sorun başladı diyorsanız tabiki sorunun kaynağı söz konusu işlem olabilir.
    bios u neden güncellediniz ? önceki bios u tekrar kurmayı denediniz mi ?
  • quote:

Uzaktan olunca anca çabalıyoruz, bios güncellediğini kimse bilemez sen yazmazsan :)
    Yani şu işlemi yaptımda sorun başladı diyorsanız tabiki sorunun kaynağı söz konusu işlem olabilir.
    bios u neden güncellediniz ? önceki bios u tekrar kurmayı denediniz mi ?

Ses yoktu ve fan ayarları yoktu o yüzden güncelledim
    Denemedim bu bios güzel

Ben power on a aldım ayarı artık şarteli açınca direk açılıyo şu yüzden yaptım bu ayarı;

Şarteli açınca 1 2 sn çalışıyo bu yüzden işlemciyi anakartı vb bunları yakar dedim o yüzden power on yaptım onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeveloperAli -- 14 Haziran 2015; 18:00:40 >
  • Hocam evde yapmana imkan yok benim başımada geldi naptıysam olmadı bilgisayarcıya götürmen şart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.