Şimdi Ara

Bilgisayar Kasasından İlk Açılışta Deli Gibi Bağırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. son bir iki gündür bu sorunu yaşamaktayım daha önceden böyle bir sorun yoktu. internetten araştırmalarımda soğuktan olabileceği yazıyor. benim odamda bayağı soğuk. banada bu ihtimal en yakın geldi çünkü odamda soba vs herhangi bir ısıtıcı yok. ve bilgisayarı akşamdan akşama açıyorum yani hemen hemen bütün gün soğukta kapalı şekilde duruyor. burda sormak istediğim şu elimde saç kurutma makinesi var tam yakından tutmasam uzaktan tutup şöyle biraz ısıtıp açsam bilgisayarı sorun olurmu. bilgisayar soğuk odada olduğu için sıcak hava vermek terleme yapmasına sebep olurmu çünkü terleme yaparsa bilgisayarı açtığım anda sistemi yakabilirim.

şunuda eklemek istiyorum arkadaşlar bu ses ilk açılışta oluyor ve ses gelir gelmez hemen açılış tuşuna basılı tutup bilgisayarı kapatıyorum. 2 saniye sonra tekrar açma tuşuna basıp bilgisayarı açıyorum ve herhangi bir ses gelmiyor gayet düzgün çalışıyor.

bilgisayarı fişe takıp 10 - 15 dakika bekledim eğer soğuktan oluyosa ısınsın öyle açayım diye ama sonuç yine aynı oldu.

sizce bu olay soğuktanmı oluyor dediğim gibi 1-2 gün öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. ve bu bir iki gün içerisinde havalar burda biraz daha soğudu haliyle benim odamda öncekine göre daha soğuk oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İchigoTR -- 2 Kasım 2015; 1:28:11 >

• Fanlar eskisi kadar iyi çalışmıyordur. Pc kaç yıllık?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk açılıta sıcaklık değerlerini ölçene kadar maksimumda fanlar çalışıyor olabilir. 1 kaç saniye sonra normale dönüyorsa sorun yok..
  • Soğukla nası bi ilgisi var anlamadım. Fan zaten soğutmak için çalışır.
    Büyük ihtimal sizinkinde fanlar kirlenmiş veya eskimiştir. Fanı çıkarıp temizleyin sonra tam ortasına 1-2 damla makine yağı damlatın. iyice oturtup yerine takın. Yine bağırıyorsa eskimiştir artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Fanlar eskisi kadar iyi çalışmıyordur. Pc kaç yıllık?

fanlar felan yeni hocam bilgisayar 2 senelik ama sıfır gibi temiz ve bakımlı.

quote:

Orijinalden alıntı: a1kalite34

ilk açılıta sıcaklık değerlerini ölçene kadar maksimumda fanlar çalışıyor olabilir. 1 kaç saniye sonra normale dönüyorsa sorun yok..

sıkınt orda hocam normale dönmüyor bugün bilgisayarı açmadan işlemci fanına doğru fön makinesiyle iki dakka sıcak hava üflettim ve açtım pcyi hiç bir ses sorun çıkarmadı bu sonuçttanda anladımki bilgisayar uzun süre soğuk odada çalışmadan beklediğinden bu olay oldu artık açmadan biraz içine sıcak üfletip açacaz napalım cevabınız yardımınız için teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Soğukla nası bi ilgisi var anlamadım. Fan zaten soğutmak için çalışır.
    Büyük ihtimal sizinkinde fanlar kirlenmiş veya eskimiştir. Fanı çıkarıp temizleyin sonra tam ortasına 1-2 damla makine yağı damlatın. iyice oturtup yerine takın. Yine bağırıyorsa eskimiştir artık.

fanlar temiz hocam yukardaki arkadaşa yazdığım gibi işlemci fanı bağırıyor ve sorunu işlemciye doğru fön makinesiyle biraz sıcak hava üfleterek çözdüm. bilgisayarlar için soğuk ortam güzeldir evet. ama belli bir süre (1-2) gün kadar çalışmadan o soğuk ortamda bekler ise bu tarz sorunlar olabiliyor. her cihazın çok yüksek sıcaklıklarda çalışması ne kadar zararlı ise çok düşük sıcaklıkta çalışmasıda o kadar zararlı. cevabınız yardımız için teşekkür ederim hayırlı forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İchigoTR -- 2 Kasım 2015; 21:21:42 >

• hava tutmakla olucak iş değil o yeni sıfır cpu fanı alırsanız sorun tamamen çözülür soğuta uğraşmassınıız
  • Toz, Macun sıcaklık vs önemli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_21

hava tutmakla olucak iş değil o yeni sıfır cpu fanı alırsanız sorun tamamen çözülür soğuta uğraşmassınıız

muhtemelen sorun bundan kaynaklı hocam fakat fandan değil :) şöyleki açıklayayım. işlemcide şuan stok fan değil güzel performanslı bir soğutucu kullanıyorum yaz aylarında almıştım cpu serin olsun diye. fazlasıylada serin tutuyor şimdi kış geldi birde üzerine ekstra soğuk eklendi anlayacağınız işlemci aşırı üşüyor hal böyle oluncada açılışta bu sesi yapıyor. 2 gündür bu sesi alıyodum şimdi 2 gündürde hafif sıcak hava tutup açıyorum hiç sıkıntı çıkmıyor. yani anlayacağınız millet bilgisayarını soğutmak için uraşırken ben ısıtmak zorunda kalıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Lynxou

Toz, Macun sıcaklık vs önemli.

bilgisayarıma gözüm gibi bakarım herşeyi tertemiz hocam. dediğim gibi sorun bilgisayarın yaklaşık birgün kadar çalışmadan soğukta beklemesinden kaynaklanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İchigoTR -- 4 Kasım 2015; 0:38:49 >

• Bu sorunu yaşayan yüzlerce bilgisayar gördüm.

Fanı değiştirin, tüm sorun çözülecektir.
  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam sağolun cevabınız için teşekkür ederim yukardaki arkadaşlara yazdığım gibi fanın sorunlu olma gibi bir şansı yok. sorun bilgisayarın soğuk odada çalışmadan 1 gün kadar beklemesinden kaynaklanıyor.
  • Haci biklgisayari uzun aralikli calistirdigin icin geliyor o ses

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İchigoTR İ kullanıcısına yanıt
    soğuktan olabilir söyledikleri gibi benim pc eski olduğu için özellikle kış günlerinde ilk seferde açmak mümkun değil bilgisayar açılıyor gibi oluyor geri kapanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SanaldaSonParty

Haci biklgisayari uzun aralikli calistirdigin icin geliyor o ses

aynen hocam fön makinesi ile sıcak üfletince farkettim bende

quote:

Orijinalden alıntı: ali5107

soğuktan olabilir söyledikleri gibi benim pc eski olduğu için özellikle kış günlerinde ilk seferde açmak mümkun değil bilgisayar açılıyor gibi oluyor geri kapanıyor

aynen hocam ben fön makinesi ile içine biraz sıcak hava üfleterek çözdüm sorunu sizede tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İchigoTR -- 5 Kasım 2015; 3:15:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.