Şimdi Ara

Bilgisayar kendi kendine kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar, bilgisiyarım kendi kendine kapanıyor başlıkta belirttiğim gibi. Bilgisayarım önceden sıkıntısız çalışırken şimdi oyunlara girdikten sonra hemen ve ya 30 dk sonra kapanmaya başladı. Kasa temizliğini yaptım. Bilgisayarı oyun harici kullanabiliyorum. Sıcaklığını ölçtüm normal değerleri gösteriyor. Güncellemeleri tam. Power supplyda yeterli. Uzun bir süre kullandım zaten ancak son bir kaç aydır bunu yaşıyorum. Sistem özelliklerim şöyle;
    MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    AMD FX 8300 3.3GHz AM3 32nm 95W İşlemci
    Sapphire R9 270X DUAL-X OC GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

Acaba donanımsal bir sıkıntı mı var? Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler,saygılar.

• Merhabalar, böyle durumlarda stress testleri uygulayarak nerede sıkıntı olduğunu anlayabilirsiniz.

1- memtest ile RAM'i
    2- Intel Burn Test ile işlemciyi
    3- Furmark ile Ekran kartını stress testine tabii tutunuz. Eğer 3 ünde de stress testleri kapanmadan bittiyse veya 1 saati geçtiyse OCCT'nin power supply testini veya aida64'ün stress testini deneyebilirsiniz.

Bu şekilde örneğin memtest test aşamasında fail verdiyse, ramlerde, Intel Burn Test testi bitiremediyse CPU'da veya Furmark testi bitiremediyse Ekran kartında bir sorun olduğuna kanaat getirebilirsiniz. Testleri yaparken sıcaklıkları anlık olarak takip etmenizi öneririm. Bunun için de Hwmonıtor adlı programı kullanabilirsiniz. Umarım sorununuz kısa sürede çözülür.
  • Teşekkür ederim en yakın zamanda deneyip sonuçları yazarım sağolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc kendi kendine kapanıyor !
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.