Şimdi Ara

Bilgisayar kendini kapatıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce WD Cavier Black ve Cavier Green HDD'ler kullandım. Hiç bir problemim yoktu. Bilgisayarım takır takır çalışıyordu. İmzamda gördüğünüz üzere bilgisayarım yeterince üstün özelliklere sahip. Ancak ne olduysa SSD aldıktan sonra oldu. Bilgisayarı AHCI moda aldım, sonra mekanik harddiski çıkartıp sadece SSC'yi takarak formatı atıım. Ancak ilk yaşadığım sorun Office rpogramında oldu, kurulum esnasında bilgisayar kendini kitliyordu. 2-3 defa yeniden formatladım ama aynı yerde bilgisayar kendini kitliyordu. Sonra Office setupı bozuldu heralde dedim, diğer programların kurulumunu yaptım. Şuan bilgisayarım kurulu, gayette hızlı. Gel gelelim, performans analizi için Win7'de windows puanlaması vardır bilirsiniz. Bunu yaparken Direct 3D Alpha analizinde falan bilgisayar çat kendini yine kapatıyordu. Anlam veremedim bi türlü. Daha sonra SSD kullanan bir arkadaşım var, ondan yardım aldım ve bazı işlemler gerçekleştirdim, yani Microsoft Fixit diye bir patch yükledim, regedit ayarlarını yaptım ve aşağıdaki linki izleyerek bir kaç adım yaptım;

http://www.pcforumlari.org/donanim-genel/171325-windows-7de-harddisk-performansini-artirmak.html

Windows puanlaması bu işlemlerden sonra gerçekleşti ve SSD 7,9 aldı. Şimdi ise oyun kurdum, oyunun demosu bitiyor, bilgisayar yine kendini kapatıyor. Ne yapacağım, kafayı yemek üzereyim. Ne olur bir bileniniz varsa yardım edin bana. Biostan başka ayarlar mı yapmam gerekiyor??

Birde firmware güncelleyim dedim OCZ'nin kendi sitesinden son güncellemeyi indirdim, kurarken, "Firmware update is nor supported on primery drive" diye hata veriyor. OCZ Vertex 3 120 GB SSD kullanıyorum...

• Bilgisayar kapanma sorununu yıllarca yaşadım format atsamda çare olmuyodu en sonunda yeni sistem toplamaya karar verdim ve anladımki kapanma sorunu güç yetmezliği yada ısınmadan kaynaklanıyor.
  • Bilgisayarı yeni topladım zaten. Sorun SSD'den kaynaklanıyor diye düşünüyorum, çünkü SSD takmadan önce bilgisayar bildiğiniz canavardı. Ne olduysa SSD'den sonra oldu. Ama nerede hata yaptım onu bilmiyorum işte, bu konuda uzman bir arkadaşın yardımına ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 2 Ağustos 2012; 17:37:48 >
  • kapanınca pover düğmesine bastığınızda açılıyorumu yoksa 15 20 dk açılmıyormu ?
  • arkadaşım pc kendini direk kapatıyorsa, sıcaklık 1. derecen ilgilenilmesi gereken bir sorun !
    pc kapatır kapatmaz sıcaklık değerlerini kontrol et, ayrıca power değişerek denermisiniz..
  • Arkadaşlar kasada en ufak bir ısınma yok. İşlemci fanı Thermaltake Frio Agent, kule tipi çift fanlı. Ayrıca kasa Cooler Master HAF 912, önde 20cm, üstte 20cm arkada ise 14cm'lik fanlar takılı. Ayrıca bilgisayar dışarda ve yan kapağı açık tamamen. Kasa bildiğiniz klima gibi. Power ise Cooler Master GX 750W, 80Plus sertifikalı. Sorun muhtemelen SSD'den kaynaklanıyor. Çünkü SSD'den önce bu şekilde kapanma olmuyordu. Ya biosta bir yanlışlık yaptım yada başka bir şey. HELP!!! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 3 Ağustos 2012; 3:51:33 >
  • SSD'yi iade ettim ve bugün gönderdim. Konu kilitlenebilir. Teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.