Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aquess

Hocam YTÜ'de bizzat bölümde doçent olan birisine sordum bu İngilizce konusunu ve bölümün en az %30 ingilizce olduğunu, öğrenci isterse %60-70'e kadar çıkabileceğini söyledi.
    Bende size şunu sorayım mesela YTÜ'den mezun olduk yurt dışında bir yere başvurduk. Diplomada İngilizce yazmıyor diye sorun olur mu ki yani sonuçta bir sürü uluslarası bilinen İngilizce sınavları var? O sınavlara girip aldığımız sonucu CV'ye ekleyebiliriz.
    Zaten yurtdışı çıkışında kimse bölümün ingilizce mi türkçe mi diye bakmaz. %100 türkçe bile olsa TOEFL'ın var mı ona bakar. Eğer babalar gibi toefl puanın varsa, dediğim gibi istersen tamamını türkçe oku.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Merakımdan yapmıştım ama sıkıcı gelmişti bana. Açıkçası gözümü kapattığımda bir 10 sene sonra kendimi bir türlü mühendis olarak hayal edemiyorum ama ne yapacağımı da şaşırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilg. mühendisi savunma sanayiinde ne iş yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhoiS_AttaCK

bilg. mühendisi savunma sanayiinde ne iş yapar
    bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz)

Bak mesela resmini paylaştığım yer 20 senelik bir savunma sanayi şirketi. Tamamen savunma sanayine iş yapıyor ve özel bir yazılım şirketi. Sadece bu şirketin yaptığı işlere bile baksan ne kadar farklı alanlarda çalışmalar olduğunu görebilirsin. Tamamına yakını da bilgisayar işi, arada elektronik işleri de var nadiren. Bilgisayar mühendisliği disiplinin hangi alt alanı varsa bunu savunma sanayinde de görmen mümkün. Web işi de görürsün, embed sistemler de, machine learning uygulamaları da. Proje proje anlatamam tabi ki de aklıma ilk geleni söyleyebilirim mesela, bir arkadaşım uçak ve helikopterlerde pilotun kalp atışı, göz kasılmaları, terlemesi vb. biyolojik tepkimelerden pilotun nasıl bir ruh halinde olduğunu anlayıp sistemin ona göre cevap vermesi üzerine çalışıyordu mesela. Burada embed yazılım da var, machine learning de. Sensörleri saymazsak da tamamen bilgisayarcının işi diyebiliriz.

bkz. http://www.milsoft.com.tr/

• Bu arada birkaç arkadaşla beraber daha geniş kitleye hitap etsin diye bir konu daha açtık, dilerseniz orayı da takipleyebilirsiniz arkadaşlar.

https://forum.donanimhaber.com/odtu-lu-yeni-mezun-muhendisler-elektrik-elektronik-bilgisayar-makine-sorularinizi-cevapliyor--134228697
  • Forumda gezerken çok yararlı olabileceğini düşündüğüm başka bir konuyla daha karşılaştım. Mutlaka okuyun arkadaslar.

https://forum.donanimhaber.com/ilk-20k-bilgisayar-muhendisligi-degerlendirmeleri--134254451
  • 1- hocam daha karar vermedim ama puanım itü odtü tutmuyor. hacettepe yıldız gibi üniversiteler ne kadar katar bize sence?(kendi uğraşımız dışında) bir isim olarak katkısı olmayacaksa sıradan evin yanındaki üniye gitmek ya da kendi başına öğrenmek de yakın şeyler midir? çünkü artık onlar 2. sınıf üni gibi gözüküyor toplumda. bunu birkaç yıldızlıyla konuştuktan sonra sormaya karar verdim. okulun çok bir şey katmadığını söylediler.
    2-sektörde tanıdık,referans,torpil vs olmadan dediğim ünilerden mezun işi normal bilen biri için gözlemlediğin ortalama maaşlar nelerdir? iş bulabilirler mi?
    3-bir de yıldız bilgisayar elektrik elektronik fakültesinde bunun - sine neleri sayabiliriz?
    teşekkürler, çok arada kaldım bu konularda stresliyim hocam önceki sayfalara baktım aynısı sorulmuşsa kusuruma bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmfalper

1- hocam daha karar vermedim ama puanım itü odtü tutmuyor. hacettepe yıldız gibi üniversiteler ne kadar katar bize sence?(kendi uğraşımız dışında) bir isim olarak katkısı olmayacaksa sıradan evin yanındaki üniye gitmek ya da kendi başına öğrenmek de yakın şeyler midir? çünkü artık onlar 2. sınıf üni gibi gözüküyor toplumda. bunu birkaç yıldızlıyla konuştuktan sonra sormaya karar verdim. okulun çok bir şey katmadığını söylediler.
    2-sektörde tanıdık,referans,torpil vs olmadan dediğim ünilerden mezun işi normal bilen biri için gözlemlediğin ortalama maaşlar nelerdir? iş bulabilirler mi?
    3-bir de yıldız bilgisayar elektrik elektronik fakültesinde bunun - sine neleri sayabiliriz?
    teşekkürler, çok arada kaldım bu konularda stresliyim hocam önceki sayfalara baktım aynısı sorulmuşsa kusuruma bakma.
    1- Açıkçası ben hacettepeyi şu an gayet okunabilir bir okul olarak görüyorum. Okulun bir şey katmaması tartışılır bana göre. Bişiler kazanmak isteyene her türlü katkısı olacaktır diye tahmin ediyorum. Katkısı olmasa bile hacettepe mezunlarının kötü yerlerde olduklarını düşünmüyorum. Bi arkadaşım Tübitak'ta başlayacak mesela, biriminde hacettepelilerin de olduğunu söylüyor ve aynı maaşla başlayacaklar ki bu dediğim arkadaşım 3.5'a yakın bir ortalaması var odtü mezunu.

2- Mezuna göre maaşlar belirlenmiyor çok fazla, okul birinciliği vs. durumları yoksa. Bir ilan açılıyor ve o ilan için bir maaş belirleniyor. Sen eğer o ilana başvurup mülakatı geçer ve çalışmaya hak kazanırsan kimse sana şuradan mezunsun şu maaşı biraz daha düşürelim vb. şeyler demez. He belki birkaç yüz liralık iyileştirmeler olur ama 4bin liraysa mesela maaş 3bine ya da 5bine çekmezler. Ben de inşallah Yıldız Teknik'ten mezun arkadaşlarla aynı işte çalışıyor olacağım, biraz önce örneğini verdiğim arkadaşım da hacettepeli arkadaşlarla çalışıyor olacak. Demek istediğim gayet iş bulabiliyorlar aslında.

3- Oraya dair gerçekten bir şey diyemem çünkü ne o fakülteden bir arkadaşım var ne de orada bulundum. Bence oraya yazılacak eksileri orada okumuş ve oradan mezun olmuş birilerine sorsan daha iyi olur.

Stresini anlıyorum, daha soruların varsa sor lütfen :)

çok sağol hocam bir sürü insana yardımcı oluyorsun. umarım istediğin her şey gönlünce olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmfalper

çok sağol hocam bir sürü insana yardımcı oluyorsun. umarım istediğin her şey gönlünce olur.
    Rica ederim, birine yardımcı olabiliyor olmak mutlu ediyor beni :) Ben de sana başarılar dilerim hayatında.
  • sayısalda 5.4k yaptım itü bilgisayar 4.9k ile kapatmış. itü tutmuyacak gibi duruyor altına ne yazayım sizce? bilgisayar mühendisligi istiyorum. özyeğin düşünüyorum. özyegin nasıldır? siz olsanız ne yazardınız

itü 4.9k
    tobb 5k
    özyegin 6k
    gsü 11k
    bahçeşehir 12.8k
    abdullah gül 15k
    yıldız teknik 18.4k
    hacettepe 20k
  • Hocam Kocaeli ve Sakarya ikilemi içindeyim hangisini öne yazarsam o gelecek gibi ne düşünüyorsun bu iki okul hakkında? Genellikle iş hayatında kocaelinin daha iyi bir etikete sahip olduğunu söylediler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tumble T kullanıcısına yanıt
    itüden sonra hacettepe gelir bence. yıldız da olabilir teknik üni istanbul kriterlerinden dolayı. ama ben hacettepeyi öne yazacam eğer yazarsam. bu arada özyeğin hariç öteki bölümleri biliyorum. onu kıyasıma katmadım.
  • Öncelikle merhaba hocam Hacettepe bilgisayar için yaptığınız yorumları okudum benim sorum biraz bölüm dışı olacak ama metalurji ve malzeme mühendisliğinden arkadaşınız, tanıdığınız var mı? Varsa şuan mezun olanlar ve okuyanlar hayatlarından, mesleklerinden memnunlar mı? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis aday -- 8 Ağustos 2018; 1:26:15 >
  • Hocam ben meslek mezunuyum yaş 22.

Doğuda bir üni de mühendislik gelecek. Obp 41k attı kendi şehirine yakın küçük iller bile gelmeyecek.

Lisede EE çıkışlıyım zerre sevmiyorum ama. Bilgisiyar yazmak istiyorum babam karşı çıkıyor kötü okul ingilizcen yok bilgisayar zor itü odtülü varken iş bulamazsın. İş imkanları makine elektriğe göre az diyor. EE yazmam için zorluyor baya kavga ediyoruz.

EE de babamın çevresi var lisede de gördüm yazları babamın tanıdıkları yanında pratik yapabilirim elektrik üzerine bir şeyler koyabilirim. İş bulma şansım baya var kötü okulda olsa. Kendimi yetiştireceğim imkanlar var. Hatta körfez ülkelerinde 5 bin dolara bile çalışma şansı yakalayabilirim. Garantisi yok ama şansım var.

Ama bilgisayarda çevre 0 okul kötü ingilizce yok. Kendimi ne kadar geliştirebilirim bu şartlarda bilmiyorum. Ama gönlümden bilgisayardan başka bir meslek geçmiyor. Babam yazma işsiz kalırsın aç kalırsın boşa okursun diyor bu yüzden elektrik yaz diyor. Yakın arkadaşının oğlu fizik mühendisi işsiz ondan ibret alıyor birazda. Bense elektrikten tiksiniyorum bildiğin. Ama yaşım belli okul belli riske girmeyeyim mi hiç? İşsiz kalırsam inşaatta amele olurum o kesin.

Sizce ne yapayım? Bilgisayarda mobil sektörde geliştirmek istiyordum kendimi. Telefonlara ilgim var. İçimde bir ukte kalacak yazmazsam.

Keşke İtü odtü gelseydi de hiç bunları düşünmek zorunda kalmasaydım.

Bir yol gösterin bana tercihler bitmeden..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tumble

sayısalda 5.4k yaptım itü bilgisayar 4.9k ile kapatmış. itü tutmuyacak gibi duruyor altına ne yazayım sizce? bilgisayar mühendisligi istiyorum. özyeğin düşünüyorum. özyegin nasıldır? siz olsanız ne yazardınız

itü 4.9k
    tobb 5k
    özyegin 6k
    gsü 11k
    bahçeşehir 12.8k
    abdullah gül 15k
    yıldız teknik 18.4k
    hacettepe 20k
    Az burslu öğrenci alıyor diye öne çıkmış bir vakıf üniversitesini asla düşünmem ben. Ben olsam o listeden özyeğin, bahçeşehir ve abdullah gül'ü çıkartırım. Hatta GSU'yu bile koymayabilirim, doğrudan YT yada Hacettepe yazabilirim İTÜ'nün ardına. Neden bunu diyorum çünkü bu iki üniversitenin varlığını cidden hissediyorsun piyasada. Sıralamalar bence doğruyu yansıtmıyor, tobb 5k diyosun da en son aldığı öğrenci kaçıncı sırada? aynı şekilde özyeğin, bahçeşehir, abdullah gül bunlara da giren son öğrenci bilmem kaçıncı bindir. Fakat YT 'ye ve Hacettepeye giren herkes ilk 20binden, öyle düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Puppey

Hocam Kocaeli ve Sakarya ikilemi içindeyim hangisini öne yazarsam o gelecek gibi ne düşünüyorsun bu iki okul hakkında? Genellikle iş hayatında kocaelinin daha iyi bir etikete sahip olduğunu söylediler
    Ben de kocaeli'ni bi tık önde görüyorum, sanayinin avantajı var bir kere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mühendis aday

Öncelikle merhaba hocam Hacettepe bilgisayar için yaptığınız yorumları okudum benim sorum biraz bölüm dışı olacak ama metalurji ve malzeme mühendisliğinden arkadaşınız, tanıdığınız var mı? Varsa şuan mezun olanlar ve okuyanlar hayatlarından, mesleklerinden memnunlar mı? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
    Merhaba,

METE diye adlandırdığımız bölümden mezun arkadaşlarım var, orası da aslında çok temel bir mühendislik dalı. Mezunları hemen hemen her iş sahasında çalışıyor diyebilirim, bir uçağın kaplamasında da çalışırlar, bir beton fabrikasında da, roket yakıtının üretildiği bir yerde de. laboratuvar çalışmalarında yer almadığı sürece genelde büyük fabrikalar çalışma yerleri oluyor. istersen mezun bir arkadaşıma da sorarım naptığını şu an.

Tamamdır hocam inanılmaz ikilemdeydim birinden böyle bir cevap bekliyordum aldım öne kocaelini artık hayırlısı olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ganara

Hocam ben meslek mezunuyum yaş 22.

Doğuda bir üni de mühendislik gelecek. Obp 41k attı kendi şehirine yakın küçük iller bile gelmeyecek.

Lisede EE çıkışlıyım zerre sevmiyorum ama. Bilgisiyar yazmak istiyorum babam karşı çıkıyor kötü okul ingilizcen yok bilgisayar zor itü odtülü varken iş bulamazsın. İş imkanları makine elektriğe göre az diyor. EE yazmam için zorluyor baya kavga ediyoruz.

EE de babamın çevresi var lisede de gördüm yazları babamın tanıdıkları yanında pratik yapabilirim elektrik üzerine bir şeyler koyabilirim. İş bulma şansım baya var kötü okulda olsa. Kendimi yetiştireceğim imkanlar var. Hatta körfez ülkelerinde 5 bin dolara bile çalışma şansı yakalayabilirim. Garantisi yok ama şansım var.

Ama bilgisayarda çevre 0 okul kötü ingilizce yok. Kendimi ne kadar geliştirebilirim bu şartlarda bilmiyorum. Ama gönlümden bilgisayardan başka bir meslek geçmiyor. Babam yazma işsiz kalırsın aç kalırsın boşa okursun diyor bu yüzden elektrik yaz diyor. Yakın arkadaşının oğlu fizik mühendisi işsiz ondan ibret alıyor birazda. Bense elektrikten tiksiniyorum bildiğin. Ama yaşım belli okul belli riske girmeyeyim mi hiç? İşsiz kalırsam inşaatta amele olurum o kesin.

Sizce ne yapayım? Bilgisayarda mobil sektörde geliştirmek istiyordum kendimi. Telefonlara ilgim var. İçimde bir ukte kalacak yazmazsam.

Keşke İtü odtü gelseydi de hiç bunları düşünmek zorunda kalmasaydım.

Bir yol gösterin bana tercihler bitmeden..
    Hocam açıkçası senin durumunda çok fazla risk almak istemezdim. Evet bilgisayar, yazılım bunlar senin hayalin de olsa ortada bi gerçek hayat var. Onu da es geçemezsin, yaşın biraz daha genç olsaydı daha farklı olurdu belki ama şu an için yerinde olsam EE yazardım heralde. Her ne kadar sevmesen de sonradan bilgisayar ve yazılım gibi alanlara yönelmen mümkün. Hatta çok fazla tanıdığım var EE'den mezun olup yazılıma dalmış olan. He bu olmazsa nolur, EE diploman ile babanın da çevresini kullanarak bahsi geçen yerlere başvurular yapıp oralarda da çalışma imkanına sahip olursun.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.