Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Puppey

Tamamdır hocam inanılmaz ikilemdeydim birinden böyle bir cevap bekliyordum aldım öne kocaelini artık hayırlısı olsun
    hayırlısı olur umarım :)
  • ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği hakkında merak ettiğin şeyler mi var?

O zaman seni de bölüm başkanımız Prof. Dr. Halit Oğuztüzün'ün sorularınızı yanıtlayacağı Facebook canlı yayınımıza bekliyoruz.

Canlı yayını Cuma günü (10.08.18) saat 20:00'da resmi Facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsin.

Sorularını program öncesinde ve program boyunca meet.ps/odtu-bilgisayar linkini kullanarak sorabilirsin.

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz)

• nezcafe kullanıcısına yanıt
    Hocam kafam ne karışık inanamazsınız gerçekten çok iyi olur konuştuğum herkes ya hep iyi yanlarını söylüyor ya da gerçekten isminden falan underrated olmuş mükemmel bir bölüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mühendis aday

Hocam kafam ne karışık inanamazsınız gerçekten çok iyi olur konuştuğum herkes ya hep iyi yanlarını söylüyor ya da gerçekten isminden falan underrated olmuş mükemmel bir bölüm
    neresi için konuşuyorsun?
  • Merhaba, çalışmadım bu sene ve sonuç 108 bin geldi. Pek iyi okullarda bilgisayar gelmiyor. Bir sene daha akalmayı düşündüm ama güvenemiyorum.

Sorum şu ben çanakkale bilgisayardan mezun olup (türkçe) iyi yerlere gelme imaknım var mıdır. Veya başka ünilerde ing eğitim mi arayayım

• quote:

Orijinalden alıntı: yılanserdar

Merhaba, çalışmadım bu sene ve sonuç 108 bin geldi. Pek iyi okullarda bilgisayar gelmiyor. Bir sene daha akalmayı düşündüm ama güvenemiyorum.

Sorum şu ben çanakkale bilgisayardan mezun olup (türkçe) iyi yerlere gelme imaknım var mıdır. Veya başka ünilerde ing eğitim mi arayayım
    Gelecek için bir tahminde bulunmanın ne kadar imkansız olduğu herkes tarafından kabul gören bir gerçektir heralde. O yüzden kimse sana oradan mezun olursan iyi yerlere gelemezsin diyemez, belki lisansın devam ederken bir uygulama geliştireceksin ve birkaç günde milyonlara erişeceksin (bkz. flappy bird). Yada bir girişimin olacak ve çok tutulacak. Bunların dışında bir hoca seni çok beğenecek okulunda mesela ve Tübitak hibe programına alacak seni. Demek istediğim şey kader boyutunda karşılaşacağın şeylere dair en ufak bir tahmini olamaz kimsenin. Ama biraz daha garanti düşünecek olursak ben yukarıdaki yorumlarda da dediğim gibi büyükşehirlerde ingilizce eğitim veren bir yeri tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. İkisinin de avantajı çok büyük çünkü.

Metu mete için hocam bi önceki yorumda bi arkadaşıma yönlendirebilirim demiştiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: mühendis aday

Metu mete için hocam bi önceki yorumda bi arkadaşıma yönlendirebilirim demiştiniz
    mezun olan arkadaşıma sordum da yüksek lisans başlamış.
  • Merhabalar hocam. Birkaç soru soracağım bende. Ben bilgisayar mühendisliği Yeditepe Üniversitesini düşünüyorum %50 ya da %25 burslu olarak, hangisi gelirse artık. Bu okul hakkında düşünceniz ya da bildiğiniz birşey var mı?

Ve lisanstan sonra kesinlikle yurt dışında yüksek lisans düşünüyorum. Amerikadan, ingiltere ya da başka bir avrupa ülkesinden yüksek lisans bursu alabilmek için neler yapmak lazım? Kimler burs alabilir? Ne yaparsak daha kolay burs buluruz diyim ya da.

Aynı zamanda mühendislerin kendini geliştirmesi olayı vardır ya hep, bir bilgisayar mühendisi okurken kendini nasıl geliştirir? Neler yapmalıyız kendimizi geliştirmek için?

Son olarak yenilikleri takip edin falan diyorlar. Yenilikleri takip edebileceğimiz, bildiğiniz güzel kaynaklar var mı? Web sitesi, dergi vb..
  • Selamlar, Sayısal Türkiye 1122.si olarak tam burslu Bilkent bilgisayar mühendisliği ve İstanbul'da yaşadığımız için Sabancı Üniversiteleri arasında kaldık. Bilkent tam burslu öğrenci sayısının fazla olmasının oluşturduğu rekabet ortamı ve hocalarının kalitesiyle öne çıkıyor. Sabancı ise İstanbul'da olmasının avantajıyla özel sektör ile alt sınıflardan itibaren staj ve part timelarla haşır neşir olma imkanı ve ÇAP imkanlarıyla öne çıkıyor. Bilkent'e göre ise burslu öğrenci sayısı çok düşük kalıyor. Ancak bu, bölümde sivrilmek açısında avantaj iken derslerin seviyesine etki ederek dezavantaja dönüşür mü? Bilkent için şehir değiştirmeye değer mi?
  • Fırat üniversitesinde okunur mu?
    26 yaşında mezun olmak geç midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ivo -- 10 Ağustos 2018; 19:42:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

Merhabalar hocam. Birkaç soru soracağım bende. Ben bilgisayar mühendisliği Yeditepe Üniversitesini düşünüyorum %50 ya da %25 burslu olarak, hangisi gelirse artık. Bu okul hakkında düşünceniz ya da bildiğiniz birşey var mı?

Ve lisanstan sonra kesinlikle yurt dışında yüksek lisans düşünüyorum. Amerikadan, ingiltere ya da başka bir avrupa ülkesinden yüksek lisans bursu alabilmek için neler yapmak lazım? Kimler burs alabilir? Ne yaparsak daha kolay burs buluruz diyim ya da.

Aynı zamanda mühendislerin kendini geliştirmesi olayı vardır ya hep, bir bilgisayar mühendisi okurken kendini nasıl geliştirir? Neler yapmalıyız kendimizi geliştirmek için?

Son olarak yenilikleri takip edin falan diyorlar. Yenilikleri takip edebileceğimiz, bildiğiniz güzel kaynaklar var mı? Web sitesi, dergi vb..
    Merhaba,

Açıkçası Yeditepe'ye dair hiçbir bilgim yok, yanlış yönlendirmek istemem. Yüksek lisans bursları için en başta ortalamanız iyi olmalı ve referans mektubu aldığınız kişiler gerçekten iyi kimseler olmalı. MEB'in bursuyla da gitme şansınız var, illa ki başvurduğunuz okuldan kazanmak zorunda değilsiniz o bursu. Türkiye'den de yurtdışında okumanız için güzel burslar veren yerler var. Burslu kabul almanız için mümkünse yurtdışına dokunabilecek çalışmalar içerisinde olun, bir proje olabilir, bir iş olabilir hatta belki bir erasmus bile bu anlamda elinizi güçlendirir.

Kendinizi geliştirdiğiniz müddetçe her meslekte önünüz açılır. Bilgisayar mühendisliği de geliştirmeye en açık ve gerekli alanlardan bir tanesi. Elbette çok geniş bir alan, sizin ne ile uğraştığınız çok önemli. Örneğin mobil programlama alanına yönelmişsinizdir diyelim ki, o zaman sürekli Anroid/iOS güncellemelerini takip etmelisiniz, JAVA'nın getirdiği yenilikleri okumalısınız, ilgili seminer ve eğitimlere katılmalısınız vs. Ama mesela embed systemlerle uğraşıyorsanız elinizdeki aletin üreticisi kimse onun çalışmalarını takip etmelisiniz, aynı işi daha az maliyetle yapan bir embed geliştirilmiş olabilir mesela. Bunun gibi birçok örnek verilebilir, illa çalışma alanınızla da ilgili olmayabilir. Mesela algoritma ve veri yapılarına meraklısınızdır, açar makale okursunuz yada IEEE yayınlarını falan takip edersiniz. Birçok yolu var kendinizi geliştirmenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: s_busra

Selamlar, Sayısal Türkiye 1122.si olarak tam burslu Bilkent bilgisayar mühendisliği ve İstanbul'da yaşadığımız için Sabancı Üniversiteleri arasında kaldık. Bilkent tam burslu öğrenci sayısının fazla olmasının oluşturduğu rekabet ortamı ve hocalarının kalitesiyle öne çıkıyor. Sabancı ise İstanbul'da olmasının avantajıyla özel sektör ile alt sınıflardan itibaren staj ve part timelarla haşır neşir olma imkanı ve ÇAP imkanlarıyla öne çıkıyor. Bilkent'e göre ise burslu öğrenci sayısı çok düşük kalıyor. Ancak bu, bölümde sivrilmek açısında avantaj iken derslerin seviyesine etki ederek dezavantaja dönüşür mü? Bilkent için şehir değiştirmeye değer mi?
    Açıkçası İstanbul olması ve staj, part-time imkanlarının çok avantaj oluşturduğunu söyleyemem. Bilkent'teyken de çalışmak istersen çalışırsın problem olmaz ama emin ol vaktin o kadar da bol değil okurken, en azından odtü'de öyleydi. Son sene hariç çalışmak aşırı güçtü, çok yoğunduk çünkü. O yüzden bana göre Bilkent her türlü yazılmaya değer bir okul.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ivo

Fırat üniversitesinde okunur mu?
    26 yaşında mezun olmak geç midir?
    Okunmaz diyemem, fırat'tan mezun bir asistanımız vardı.
    26 yaş da geç değil, 1 sene uzatmış olsan zaten 24'ünde mezun oluyorsun. 1-2 sene bunlar iş hayatında çok kısa süreler.
  • Hocam iyi günler.Size birkaç sorum olacaktı.Ben Ankara üni.(ing) Bilgisayar Müh. yazmayı düşünüyorum.Normalde Gazi üni mühendislikte daha iyi olduğu söyleniyor fakat ben %100 ing den dolayı Ankara Üniversitesinin seçilebilirliğinin daha fazla olduğu düşüncesindeyim.Bu konuda sizin fikrinizi alırsam sevirim.
    hocam kafam çok karıştı artık son hamle kaldı

sıralamam : 7450

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz)

şimdi ben hep bilgisayar istiyordum ama elektronik ve haberleşme yazmak zorunda kaldım sıralama yüzünden.

ne önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezmez -- 10 Ağustos 2018; 23:58:33 >
  • hocam bilgisayar yazmak istiyorum ancak piyasa şartları kafamı karıştırıyor

hacettepe tutuyor yani odtü filan tutmuyor

sizce hacettepe ceng de de kendimi geliştirip iyi bir maaş alma şansım var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: İndksyn

Hocam iyi günler.Size birkaç sorum olacaktı.Ben Ankara üni.(ing) Bilgisayar Müh. yazmayı düşünüyorum.Normalde Gazi üni mühendislikte daha iyi olduğu söyleniyor fakat ben %100 ing den dolayı Ankara Üniversitesinin seçilebilirliğinin daha fazla olduğu düşüncesindeyim.Bu konuda sizin fikrinizi alırsam sevirim.
    Ankara üni'nin ne kadar ingilizce olduğuna bağlı, orada tamamen ingilizce yazar da gerçekten dersler ingilizce mi veriliyor veriliyorsa hocalar yeterli bu önemli. Eğer ingilizcesi okeyse okulun yazılır tabi ki.
  • Ekonomik kriz durumları ortamında bilgisayar mühendisliği yazılır mı? 2001 gibi olup tıpları yazmak mı mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: mezmez

hocam kafam çok karıştı artık son hamle kaldı

sıralamam : 7450

şimdi ben hep bilgisayar istiyordum ama elektronik ve haberleşme yazmak zorunda kaldım sıralama yüzünden.

ne önerirsiniz ?
    Hep bilgisayar istiyorsan neden hacettepe yazmıyorsun, sıralamana yazık olur diye mi? Cidden çok yanlış bi düşünce bu bana göre, bi sene 10-15 tane idealist insan çıksa ve önsıralardan sırf bilgisayar diye hacettepe yazsa sıralaması yükselecek. Ondan sonra da insanlar ilk 10k da olsam da hacettepe yazsam diyecek muhtemelen :D Ama ben yine de sıralamaya bakarım diyorsan elektronik haberleşme de yazılabilir, bilgisayara en yakın mühendisliklerden bir tanesi. İstediğin zaman yazılıma yönelme şansın da olur. mezunları hemen hemen aynı yerlerde çalışabilirler zaten, orası da gayet yazılabilir bir yer.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.