Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WhoiS_AttaCK

hocam bilgisayar yazmak istiyorum ancak piyasa şartları kafamı karıştırıyor

hacettepe tutuyor yani odtü filan tutmuyor

sizce hacettepe ceng de de kendimi geliştirip iyi bir maaş alma şansım var mı
    Dün başka bir konuda yakın arkadaşımın yazdığını paylaşıyorum;

"bence hacettepe bilgisayara girebiliyorsanız deymez diye düşünüyorum, bir sene daha stresse değmez diye düşünüyorum, eğer iyi bir ortalama ile mezun olursanız odtü mezunu ile hemen hemen her yere girebilirsiniz. çalıştığım yerde mesela(BİLGEM YTE) yarısından fazlası hacettepe bilgisayar mezunu. yakın zamanda full ingilizceye de geçti, bence bir sene daha çileyi çekmeye değmez. hatta yanımda oturan hacettepe mezunu arkadaşa sordum,o da benimle hem fikir, bizim bölüm gayet iyi, kişiye bağlı bir yerden sonra diyor."

• quote:

Orijinalden alıntı: trmeto

Ekonomik kriz durumları ortamında bilgisayar mühendisliği yazılır mı? 2001 gibi olup tıpları yazmak mı mantıklı
    İnsan öncelikli olarak ne istediğini bilmeli, hayat bu karşına neler çıkaracak hiç belli olmaz. Ekonomik kriz de olur ülkende, çok başarılı bir ekonomi politikasıyla refah seviyen çok artabilir de. Kaldı ki, ilk 10bindeki, 20bindeki adam yarın ekonomik krizden nasıl etkilenirim diye değil, yarın bu ekonomik krizi nasıl çözerim diye düşünmeli. İşinde ve yaptıklarında hem kendisini hem ülkesini ileriye taşıyacak kapasitede biri olarak görüyorum çünkü ben o kimseyi.

Kaldı ki mevcut durumla bilgisayar mühendisliği arasında nasıl bir ilişki kurdun da aklına böyle bir soru geldi? Neden Bilgisayar Müh. yazılmasın, gayet de yazılır. Ülkede eğer kriz olursa sadece bilgisayarcıları mı vuracak bu :D He sen bi devlet garantisi istiyorsan memurluk gibi git imam ol. Hatta böyle krizlerde falan daha da işin açılabilir, mesela 15 temmuzda durmadan camilerden sela okunmuştu. Yok o kadar değil diyorsan ve yine de memur olmak istiyorsan bilgisayar mühendisi olarak da memur olursun. Demeye çalıştığım şey ülkende ekonomik kriz olursa sadece bilgisayar mühendisleri bundan etkilenmeyecek, o yüzden böyle düşünmek pek mantıklı değil. Kaldı ki, 1 sene sonra neler olacağını biliyor musun ki, ya refah seviyen çok yükselirse? 1 yıla gitmeye gerek yok, şu anki döviz savaşlarını baz alıp böyle bir yorumda bulunuyorsan 1 ay önce bu kadar ciddi bir savaş var mıydı? 1 ay sonra olacağı ne malum? Senin tercihlerin 1 ay sonra olsa bundan etkilenecek miydin? Bu seni etkileyecekse ne kadar doğru bir etkileme olur, bu kadar gelip geçici şeylerin tüm ömür boyu yapacağın işi etkilemesi? Bunlar benim cevabını merak ettiğim sorular değil, sadece kendine sormanı istediklerim.

Başarılar dilerim.

• merhaba hocam öncelikle böyle bir konuyu açtığınız için sizi tebrik ediyorum her yiğidin harcı değil

Önümde 2 seçenek var

sakarya üni - pc müh = Burada bir öğretim üyesi tanıdığım var, profların ve labların güzel olduğunu söyledi. Sakarya seçersem yurtta kalacağım.

uludağ üni - pc müh = Buranın eğitimi hakkında pek bilgim yok. Türkçe olduğunu biliyorum ve Uludağ seçersem akrabalarım var yani yerim yurdum belli çok daha rahat olacağım.

Şimdi sormak istediğim bunların eğitim açısından farkları ne kadar olabilir? Hani çok bir fark yoksa Uludağ yazar geçerim sonuçta rahat olacağım. Ama Sakarya eğitim ve yurt dışı imkanları konusunda solluyorsa tabii ki Sakarya'yı seçerim tavsiyeleriniz nelerdir?
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    %100 ingilizce olan hocam ayrıca derslerde ingilizce veriliyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-030543F64

merhaba hocam öncelikle böyle bir konuyu açtığınız için sizi tebrik ediyorum her yiğidin harcı değil

Önümde 2 seçenek var

sakarya üni - pc müh = Burada bir öğretim üyesi tanıdığım var, profların ve labların güzel olduğunu söyledi. Sakarya seçersem yurtta kalacağım.

uludağ üni - pc müh = Buranın eğitimi hakkında pek bilgim yok. Türkçe olduğunu biliyorum ve Uludağ seçersem akrabalarım var yani yerim yurdum belli çok daha rahat olacağım.

Şimdi sormak istediğim bunların eğitim açısından farkları ne kadar olabilir? Hani çok bir fark yoksa Uludağ yazar geçerim sonuçta rahat olacağım. Ama Sakarya eğitim ve yurt dışı imkanları konusunda solluyorsa tabii ki Sakarya'yı seçerim tavsiyeleriniz nelerdir?
    PC mühendisliği ile alakam yok ancak Uludağ sakaryadan marka olarak daha iyi bir okul

• quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

Henüz yüksek lisansa başlamadığım için çok spesifik bir alanım yok. Başvurularımı genelde JAVA Developer pozisyonlarına yapıyorum.
    cGPA 2.5-3.0 arasında bişi
    yurtdışı düşünmediğim için orada başvurduğum hiçbir yer olmadı. yeni mezun olarak da kimse seni bulup bi teklifte bulunmuyor, sen onlara başvuruda bulunuyorsun. onlar da seni sınavlarına sokuyor, neticesinde başarılı bulurlarsa o zaman teklif yapıyorlar. Ama başvurmuş olsam muhtemelen teklif edecekleri rakam senelik $80.000 civarlarında olur amerikada. avrupa çok değişken, orası için bişi demek zor.
    80000eline geçen paramı yoksa yarısı vergi eline geçen 40000mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-030543F64

merhaba hocam öncelikle böyle bir konuyu açtığınız için sizi tebrik ediyorum her yiğidin harcı değil

Önümde 2 seçenek var

Merhaba,

İkisinin ayrımına dair pek bilgim yok ama uludağ seçersen nispeten bursa ve istanbul piyasasından daha çok yararlanabilirsin. Fakat bana sorarsan ikisi arasında ciddi fark olacağını sanmıyorum, rahat edeceğin yeri seçebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: JackSmoke

80000eline geçen paramı yoksa yarısı vergi eline geçen 40000mi

Alıntıları Göster
    vergilendirmeye dair detaylı bir bilgim yok ama kesinti olur tabi ki. bakma 80bin dolar minimum rakam, bi yazılımcıyı daha aşağı bir ücretle çalıştıramazlar. he bunun vergi kesintisiyle 40bine kadar azalması mümkün mü, bilemiyorum açıkçası.
  • Hocam böte ile ilgili ne düşünüyorsun? Geleceği nasıldır bunun, öğretmenlik dışında Bahçeşehirde okuyarak çap yapmayı düşünüyorum bilgisayar mühendisliği ile. Diğer aklımda olan bölümler ise Boğaziçi Böte, burada imkanlar çok kısıtlı. Çap yok, yandal tek programda var. Yatay geçiş zaten imkansıza yakın. Bir de Boğaziçi fen bilgisi öğretmenliği. Öğretmenliği seviyorum ama kpss o dönemde ne olur bilmiyorum. Zorunlu doğu görevi de cabası. Ne yapmalıyım sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L. Kilmister

Hocam böte ile ilgili ne düşünüyorsun? Geleceği nasıldır bunun, öğretmenlik dışında Bahçeşehirde okuyarak çap yapmayı düşünüyorum bilgisayar mühendisliği ile. Diğer aklımda olan bölümler ise Boğaziçi Böte, burada imkanlar çok kısıtlı. Çap yok, yandal tek programda var. Yatay geçiş zaten imkansıza yakın. Bir de Boğaziçi fen bilgisi öğretmenliği. Öğretmenliği seviyorum ama kpss o dönemde ne olur bilmiyorum. Zorunlu doğu görevi de cabası. Ne yapmalıyım sizce?
    Böte de olup kendini çok geliştiren kimseleri tanıyorum. Bi arkadaşım var mesela böte okuyup bilgisayardan çap yaptı ve şimdi TAI'de çalışıyor. Yine başka bi arkadaşım var bilkent ctis'ten mezun netaş'ta başlamıştı. Yani iyi örnekler var ama geneli bu kadar şanslı değildir tabi ki çünkü böte'nin önünü kapatan bilgisayar mühendisliği gibi koca bir alan var. Fakat yine de güzel örnekler var dediğim gibi. Kaldı ki öğretmenliği de seviyormuşsun, yani mühendis gibi çalışamazsın öğretmenlik iyi de bir seçim olur senin için. Kpss den atanma imkanın olduğu gibi özel dersler de verebilirsin, yazılım ve bilgisayar bilimlerine olan ilgi gittikçe artacak çünkü. Mühendisi bir öğretmen gibi çalıştıramazsın mesela, o yüzden böte ye ihtiyaç olacaktır.

• 26bin sıralamayla önce hacettepe sonra gebze yazmayı düşünüyorum sizin daha iyi dediğiniz üni var mı bu aralıkta

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    hocam sanırım boğaziçi fen yazacağım. galiba fen bilimlerine daha çok ilgim var bilgisayara göre. bunu fark ettim. fizik kimya matematik, bunlar benim için daha fazla anlam ifade ediyor. olur da işler yolunda gitmezse sıkı çalışıp böteye geçerim boun'de. hem puanımdan düşük hem de geçmesi kolay. ama fen bilgisi öğretmenliğinden de gayet keyif alacağımı düşünüyorum. alamında en iyisi olmak için
    çabalayacağım. hakkımızda hayırlısı olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam biliyorum alaksız olacak ama, ktü hakkında bir fikriniz var mı? hiç ktüden mezun olmuş birileriyle çalıştınız mı?
  • Hocam ktü veya sakarya üni hakkında bir bilginiz var mı buralarda okuyup iyi yerlere gelinebilir mi ?
    Sakaryanın eğitimi hakkında genelde olumlu şeyler duydum,akademik kadrosu iyi gözüküyor ve istanbula biraz yakın ayrıca geçen sene 74binle kapatmış ilk öğretimi sizce bunu yazayım mı veya başka yerlere mi bakayım.
    Birde uludağ hakkında bildiğiniz bir şey var mı acaba daha yeni bir bölüm olduğu için yazmalı mıyım yazmamalı mıyım akademik kadrosu pek ilgi çekici değil.
    Kusura bakmayın biraz alakasız sorular sormuş olabilirim ama zaman daraldı kimden ne öğrenebilirsek kardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneScofield

26bin sıralamayla önce hacettepe sonra gebze yazmayı düşünüyorum sizin daha iyi dediğiniz üni var mı bu aralıkta
    hacettepeden sonra marmara yazılabilir belki ama emin değilim tamamen istanbul'da ve ingilizce eğitim verdiğin için söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çokboşadam

hocam biliyorum alaksız olacak ama, ktü hakkında bir fikriniz var mı? hiç ktüden mezun olmuş birileriyle çalıştınız mı?
    yok hocam hiç denk gelmedim ama teknik üniversitenin gerekliliklerini yerine getiriyorsa mezunları da boş kimseler değildir diye düşünüyorum çünkü teknik okulda cidden mühendisliği öğreniyorsun. bilmiyorum çok mu geç olur ama denk gelirsem birilerine bu konunun altına yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxrem4

Hocam ktü veya sakarya üni hakkında bir bilginiz var mı buralarda okuyup iyi yerlere gelinebilir mi ?
    Sakaryanın eğitimi hakkında genelde olumlu şeyler duydum,akademik kadrosu iyi gözüküyor ve istanbula biraz yakın ayrıca geçen sene 74binle kapatmış ilk öğretimi sizce bunu yazayım mı veya başka yerlere mi bakayım.
    Birde uludağ hakkında bildiğiniz bir şey var mı acaba daha yeni bir bölüm olduğu için yazmalı mıyım yazmamalı mıyım akademik kadrosu pek ilgi çekici değil.
    Kusura bakmayın biraz alakasız sorular sormuş olabilirim ama zaman daraldı kimden ne öğrenebilirsek kardır.
    valla sıralamalar geriledikçe üniversite sayısı ve tercih yapılası bölümler arttığı için açıkçası çok fazla bilgim olmuyor benim de. Fakat geçen bi arkadaş bu konuda benzer şeyi sormuştu, kendisi de sakaryayı daha önde görüyormuş. Ama ikisi de sihirli değnek değil sonucta, mutsuz olma ihtimalin olduğu gibi mutlu olma ihtimalin de var. Kendine sıcak geleni yaz da sonrasında vicdan yapmazsın. Ama elbette bu sıcaklığın bi sebebi olsun, ingilizce eğitim, akademik kadro, şehir imkanları vs. Özetle, bana göre iki yer de yazılabilir sen bilgisayar mühendisliği okumak istedikten sonra.

Odtü de bilgisayar okuyup havacılık ve uzay mühendisliğinde çap yapılabilir mi çok mu zor olur? Sıralamam mesela 1k istediğim dal olan havacılık ve uzay mühendisliğini(7k) mi yazmalıyım yoksa bilgisayar(2k) mı karar veremiyorum. Bilgisayara gitsemde mutsuz olmam ama asıl havacılık ve uzayı istiyorum sizce ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Anladım hocam çok teşekkür ederim
  • Duyduğunuz ve kararlaştırdığınız kadarıyla Türkiye'de mühendislik okunacak okulları sıralar mısınız? Ve okunmayacak ama göz boyayan okulları da.

Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.