Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Osmnn.osmnn

Odtü de bilgisayar okuyup havacılık ve uzay mühendisliğinde çap yapılabilir mi çok mu zor olur? Sıralamam mesela 1k istediğim dal olan havacılık ve uzay mühendisliğini(7k) mi yazmalıyım yoksa bilgisayar(2k) mı karar veremiyorum. Bilgisayara gitsemde mutsuz olmam ama asıl havacılık ve uzayı istiyorum sizce ne yapmalıyım?
    havacılık ve uzay yazarak kendi alanını çok kısıtlamış olursun. sonrasında başka bir sektöre yönelmen çok zor olur, bölüme önlerden girip önlerden mezun olma şansın yüksek. TAI gibi yerlere rahat girersin aslında ama dediğim gibi kendini çok kısıtlamış olursun. havacılığa meraklıysan bilgisayarcı olup da aynı sektörde yer edinebilirsin fakat tersi mümkün değil çok fazla. Havacılıktan ÇAP yapmak da zorlar baya, mühendisler genelde çap yapacaksa matematik yada fizik gibi bölümleri tercih ediyor. Yerinde olsam bilgisayar yazıp ardından havacılık sektörünü düşünebilirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-863A03C10

Duyduğunuz ve kararlaştırdığınız kadarıyla Türkiye'de mühendislik okunacak okulları sıralar mısınız? Ve okunmayacak ama göz boyayan okulları da.

Teşekkürler.
    Okunmayacak okulları sıralamak pek haddime olmaz açıkçası çünkü orada da bir eğitim verilmeye çalışıyor ve bir emek söz konusu. Kaldı ki orayı tercih etmiş kimseleri de rencide etmek doğru olmaz. Okunması iyi olan okulların başında bana göre teknik olmasından kaynaklı ODTÜ geliyor, hemen ardına eşit ağırlık bölümleriyle zirvede olan devlet üniversitesi Boğaziçi'yi koyabiliriz. Vakıf üniversitelere döndüğümüzde ise Bilkent, Sabancı ve Koç başı çeken okullar. Akademiye verdikleri önemle önplandalar, akademisyen maaşları çok yüksek bu vakıf üniversitelerinde. Bu da haliyle akademik kadroya ciddi olumlu olarak yansıyor. İsmini sayamayacağım birçok okul daha var fakat bunlar ön önde olanlar.

• hocam hacettepe ceng ya da ytü ceng yazmayı düşünüyorum ancak ekonomideki kötü gidişat düşündürüyor.tıp yazma isteği oluşuyor.Ne dersiniz bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoffer

hocam hacettepe ceng ya da ytü ceng yazmayı düşünüyorum ancak ekonomideki kötü gidişat düşündürüyor.tıp yazma isteği oluşuyor.Ne dersiniz bu konuda
    Ekonomideki kötü gidişat ile bilgisayar mühendisliğini nasıl doğrudan bağdaştırıyorsunuz anlamış değilim açıkçası. Ülke ekonomisi kötü etkilenirse (ki bana göre şu an felaket senaryoları yazmanın bi manası yok çünkü açıkça iki ülkenin restleşmesinin etkisi bu) bundan doktor da etkilenir. He sen diyorsan ama o memur (tabi özel hastanede çalışanı söylemiyorum, özel hastanedeyse zaten bilgisayar mühendisinden hiçbir farkı kalmaz) diğer tarafta çalışan bilgisayar mühendisi memur değil, o zaman sana önerim bilgisayar mühendisi bitirip memur ol mühendis kadrosundan. Sen burada ömrünü geçirmeyi planladığın mesleği seçiyorsun, birkaç haftalık olayların etkisiyle dalgalanan kurdan etkilenecek ömürlük hayallerin yada planların varsa zaten en ufak rüzgarda bu yine değişecektir sende. Mesela zamanında doktorların özel muayeneleri vardı, oraya alırlardı hastaları sonradan kapattılar onları. Sen o zamanlarda tercih yapmış olsan mesleğini mi değiştirecektin o zaman kazancın çok azaldığı için? Dediğim gibi sadece bilgisayar mühendisliğini vuracak bir kriz olsa yine anlarım demek istediğini ama ülkenin tamamında hissedilecek bir sıkıntıyı başka bir meslekle çözemezsin. Sen yapmak istediğine ve ömrünü nasıl geçirmek istediğine odaklan derim.

• Tercihler yapıldı, herkesin hakkında hayırlısı olsun diyelim. Bu konu da hortlatılmazsa dh serverları yaşadığı müddetçe huzur içinde uyuyacak Eğer birinin yolu düşer de bu konuyu okumaya kalkarsa yada herhangi bir sorusu olursa aklında bana her daim pm atabilir. Sağlıcakla
  • Angry Man kullanıcısına yanıt
    biraz gec oldu ama tavsiye ederim :)

naptin nereyi kazandin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Hocam sen ne yaptın ya Ne yazdığımı bile hatırlamıyorum.

Şu an Ondokuz Mayıs'ta endüstri mühendisliği okuyorum hocam. Bilgisayar mühendisliği puanları aşırı arttığı için bu bölümü tercih ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angry Man kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun :)

• ufak bi hort
  • şunun cevabını merak ediyorum.mezun olduğunda ne durumdaydın ? yaptığın projeler nelerdi ?
  • Hoşgeldiniz ;)
    Hocam nasılsınız
    Neler yapıyorsunuz, ne işle meşgulsünüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 16 Ocak 2019; 7:32:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

ufak bi hort
    Bilgisayar mühendisliğiyle pek alakam yok ama ben de merakımdan bir şeyler sorayım.
    İyi derecede İngilizce'nin mühendisliğin şartı olduğunu biliyoruz peki bilgisayar mühendisliği için 2. yabancı dil olarak hangisi önemlidir?Yazılımın kalbi Amerika'da atıyor,çoğu bilgisayar bilimi kaynaklarının da oradan ortaya çıktığını tahmin ediyorum.Öyleyse acaba 2. yabancı dil iş hayatı için çok da şart değil diyebilir miyiz?
    Bir bilgisayar mühendisliği mezunu akademik kariyer yapmayı düşünürse hangi alanlara yönelebilir?
    Son olarak şahsi düşüncem,mühendislik için her ne kadar üniversite önemli olsa da sanki söz konusu bilgisayar olunca bu fark biraz kapanıyormuş gibi geliyor bana.Çünkü kendi başına en rahat geliştirilebilecek alan.Bir inşaat mühendisi,makine mühendisi aldığı eğitimin kalitesine çok bağlıdır ama bilgisayarcı onlardan daha fazla kendine bağlıdır diyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 16 Ocak 2019; 1:15:51 >

• crux07 kullanıcısına yanıt
    Mezun olduğumda çok kabarık bir CV'ye sahip değildim. Kimse de bunu beklemiyor zaten, birkaç tane staj ve part-time işin yanında bitirme projesini söyleyebilirim. Aldığın dersler ve yaptığın ödevler dolu dolu olduğu için dışarıdan bir iş yapmana çok da gerek kalmıyor. Çoğu zaman piyasayı öğrenme ve yapılan işler hakkında bilgi sahibi olmayı daha değerli buluyorum ben stajlarda ve part-time çalışmalarda.
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Siz de hoşgeldiniz, buralardayım ben ara ara forumu takip ediyorum zaten :D

Savunma sanayiindeki projelerle uğraşıyorum, o şekilde devam ediyoruz :)
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

"...acaba 2. yabancı dil iş hayatı için çok da şart değil diyebilir miyiz?"
    Bana sorarsanız, ikinci yabancı dili şart olarak koşamam size. Fakat artısı olur mu, elbette olur. Bugünün dünyasında hemen hemen her şirket global olmanın yollarını arıyor çünkü kimseye kendi ülkesi yetmiyor. Benim staj yaptığım ufak şirket bile Kuveyt'te şube açma girişimindeydi. Şimdi düşünüyorum, ben o şirkette Arapça bilen birisi olsaydım çok rahat oraya müdür bile olurdum (bana epey güvenirdi sahibi). Demem o ki, kendi alanım için ikinci yabancı dili gereklilik olarak görmem ama hangi dil olursa olsun orada iş yapma potansiyeli olduğunu söyleyebilirim.

"Bir bilgisayar mühendisliği mezunu akademik kariyer yapmayı düşünürse hangi alanlara yönelebilir?"
    Bunun da bir sınırı yok açıkçası çünkü gittikçe spesifikleşiyorsunuz ve uzmanlaşıyorsunuz. Hocalarımdan örnek verebilirim, nvidia'ya driver yazımında yardım etmiş çok sağlam Computer Graphics bilen bir hocamız kendisini mesela bu alanda ilerletmiş. Bir başka hocam Security konusunda uzmandı, özellikle yeni yeni dünyamıza giren IoT ürünlerin güvenliği konusunda çok ciddi adama ihtiyaç olduğunu söylüyordu. Başkası Web Programming, Advanced UNIX, OS, gibi alanlarda uzmandı. Network çalışan vardı. Günümüzün ve geleceğin olmazsa olmazı Machine Learning 'i de boş geçmemek lazım tabi. Bu saydığım alanlar bile kendi içinde onlarca alt kırınım barındırıyor, unutmamak lazım. Özetle yelpaze çok geniş, sizin ilgi ve isteğiniz önemli.

"...bilgisayarcı onlardan daha fazla kendine bağlıdır diyebilir miyiz?"
    Sanırım internetteki tutorial lar, ders notları vb. kaynaklardan bahsediyorsunuz. Her zaman verdiğim bir örnektir, basit olabilecek bir ameliyatı defalarca izlerseniz öğrenirsiniz yada grip teşhisi konmuş bir hastaya iyi gelecek ilaçları Vademecum kitabına bakarak bulabilirsiniz. Fakat bu durumların hiçbirinde doktor olmazsınız, bir komite tarafından sizin ehil bir kişi olduğunuz tasdik edilmez. Ve uzmanlığı ispatlanmamış kimseye bir iş vermek istemez. Tekrar sorunuza dönecek olursak, "ben bir şeyler öğrenip yapamaz mıyım" derseniz evet öğrenip yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

• uzun zaman sonra tekrar bir up lamak istedim. bu dönemlerde kafaların iyice karışmış olması muhtemel, gelin konusalım dertleselim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezcafe -- 12 Nisan 2019; 20:23:11 >
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    savunma sanayisindeki maaşlar, iş ortamı (mobbing, adam kayırma vs..) ve yapılan işler türkiyede yaşamaya katlanılır kılıyor mu ? yurtdışına yerleşme seçenekleri varken özellikle..

soruyu devrik sormuş olabilirim kusura bakmayın ama odtü mezunu birisinin ne demek istediğimi çok rahat anladığını düşünüyorum
  • Hacettepe Bilgisayar hakkında düşünceleriniz nedir? 17k ile kapattı geçen sene. Bir süre sonra üniversitenin önemi kalmıyor diyorlar doğru mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yurtdışında çalışmak/yaşamak için ne tür bi yol izlememiz gerekir?

hedefim koç%50 ya da itü. bu iki üniversitenin yurtdışı imkanları hakkında herhangi bir şey biliyor musunuz?

bu iki üniversiteyi de kazanırsam hangisine gideceğim konusunda kafam bayağı karışık. bazıları diyor ki koça gitme itüye git, verdiğin paraya değmez zaten olay senin kendini geliştirmenden ibaret. bu ne kadar doğru?

bir yandan da koçun yurtdışı imkanları daha geniş oraya git diyenler var. tam olarak nedir bu yurtdışı imkanları dedikleri şey? yurtdışına gitmem hakkında ne tür katkılarda bulunabilirler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    * "savunma sanayisindeki maaşlar, iş ortamı (mobbing, adam kayırma vs..)"
    Maaşlar ve iş ortamı olarak Türkiye'de daha iyi şartlara sahip az meslek grubu vardır diye düşünüyorum. Torpil, mobbing vb. durumlar insanın olduğu her yerde olacaktır ama bu tamamen sizin nasıl insanlarla bir araya düştüğünüzle ilgili. Çok kötü bir takımınız da olabilir sürekli birilerinin torpille geldiği yada mobbing sebebiyle ayrıldığı; çok harika bir ekibe de sahip olabilirsiniz mesai sonrası bile birçok aktivite yaptığınız. Ama günün sonunda sektör hızla büyümeye devam ediyor, öyle yada böyle.

* "yapılan işler türkiyede yaşamaya katlanılır kılıyor mu ? yurtdışına yerleşme seçenekleri varken"
    Bu da çok göreceli bir cevaba sahip. Eğer kafaya yurtdışında yaşamayı koyduysanız neredeyse her iş için yurtdışını düşünebilirsiniz. Sadece bilgisayar mühendisi değil, diğer birçok mühendislik disiplini için de yurtdışında imkanlar çok fazla. Açıkçası yurtdışında yaşama düşüncesi insanda belirdiğinde dikkat ettiği parametreler arasında "Türkiye'de iş var mı?" sorusu olmuyor. Çünkü yurtdışındaki birçok insana burada harika işler de teklif etseniz dönmeyecektir. Mesele burada biraz daha toplumsal yaşam, kurallar, insan kalitesi, siyasi otorite vb. kavramlar üzerinde yoğunlaşıyor. Ama tüm bunları es geçip bana burada iş var mı diye soracak olursan, evet Türkiye'de de çok ciddi iş var. Ve giderek de artıyor, artacak da. Ben kendimi değerlendirdiğimde, burada her zaman çok daha fazla mutlu olacağımı düşündüğümden yurtdışını hiç kurcalamadım. Hala da kurcalayasım gelmiyor çünkü burada yapılacak çok iş var. Katılırsınız, katılmazsınız bilemem ama Princeton'lı bir hocamıza "Buraya neden döndünüz?" diye sorulduğunda kendisi, "Oturduğunuz sıralarda bu ülkedeki çiftçinin, işçinin, emekçinin hakkı var. Ben buraya o hakkı ödemeye geldim" demişti. İşin bir de bu boyutu var ama bu rasyonellikten çok uzak olduğu için herkesin böyle düşünmesini bekleyemezsiniz. Beni etkileyen ve çok mutlu eden bir cevap olmuştu, belki böyle düşünen de olur diye sizinle de paylaşayım dedim.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.