Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam benim matematiğe çok ilgim var ve sınava da bu sene giriyorum, matematik okuyacağım büyük ihtimal ama asıl amacım matematiğin derinliklerine inip yanında yazılım yapmak. sizce yazılım kurslarına gidip iyi bir firmada iş bulabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım kurslarına gitmek yerine Çift Anadal / Yandal programlarını düşün derim. Piyasada çok fazla matematik mezunu olup yazılımla uğraşan kimse var. O yüzden bu dediğin de mantıksız değil sadece kurslar yerine üniversite bünyesinde olan bir lisans/ön lisans programı daha yararlı olur düşüncesindeyim. İyi bir firmada iş bulabilir misin bilmem ama bu işi yapabilirsin.
  • Hocam direk konuya gireceğim. Boğaziçinde bir öğretmenlik bölümündeyim şuan. Hazırlıktayım. Muhtemelen hazırlığı geçeceğim. Fakat bu bölümü okumak istemiyorum. Seneye sınava tekrar gireceğim dondurup ya da dondurmadan, çünkü okumak istemiyorum dediğim gibi bu bölümü. Kafamda bazı şeyler var, okul içinde devam etmek, ya da başka bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak gibi. Eğer sayısaldan girersem yapabileceğim opsiyonlar şunlar kendi okulumda: matematik, fizik ya da kimya mühendisliği vs. Farklı okullarda ise ytü, gtü, marmara, bahçeşehir, belki zorlarsam itü bilgisayar gibi opsiyonlar var. itü gerçekten zor gibi ama. Aklımda olan ise aslında şu: bu okulda devam edip eşit ağrlıktwn yönetim bilişim sistemleri kazanmak. Bu okuldaki ybs bölümü gerçekten kaliteli işler yapıyor, hatta boğaziçi bilişim kulübü yönetim kurulunun çoğu ybs bölümü öğrencileri. Tam sektör bölümü anlayacağınız. Mezuna kaldım, yani ekstradan 1 sene daha kaybettim halihazırda. Bu yüzden artık seçenek şansım çok değil. Aslına bakarsanız eşit ağırlıkta boğaziçi iktisat kazanmak bile hayat değil çünkü ytü bilgisayar puanına eşit neredeyse oranlarsak. Sizin düşünceleriniz nedir konuyla ilgili hocam? Ne yapmamı önerirsiniz? Boğaziçi'nden gerçekten ayrılmak istemiyorum. Harika bir ortamı ve kültürü var. Kafamda dediğim gibi belli bir meslek yok, her iş yaparım kafasındayım açıkçası. Ama kaybedecek vaktim olmadığı için (2017 mezunuyum) opsiyonlar artık baya daraldı ve en pragmatist bölümün kendi okulumda ybs olduğunu düşünüyorum, dediğim gibi, sektör içinde olan sizden yorum bekliyorum biraz. Bir de sanki hayatımı sadece kod yazarak falan kazanmak biraz sıkıcı gibi geliyor. Ybs'nin management tarafında ilgimi çok çekiyor.

• nezcafe kullanıcısına yanıt
    peki bu tecrübe açığını hem okurken hemde yaz tatillerinde staj\part time çalışma\full time çalışma yaparak kapatabilme imkanı yok mudur? aslında sorduğum sorunun çok çeşitli cevapları olabilir ancak sizden, edindiğiniz tecrübelere ve yaptığınız gözlemlere bağlı olarak bir cevap alabilmek benim için önemli olacaktır.
    iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliğini kazanamayacağım büyük ihtimal, matematikten okuyup yan dal yapmak mümkün mü?

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikli olarak "kaybedecek vaktim yok" kafasından kurtulmanı ve rahat hissetmeni öneririm. Çünkü çoğu zaman stres altında ve baskıyla alınan kararlar ilerleyen zamanlarda insanı pişman edebilir. Kaldı ki, senin hiçbir şeye geç kalmış durumun yok. Ne insanlar tanıdım, 2-3 sene kalmış, hala okuyor ve vazgeçmemiş. Soruna gelirsek, yerinde olsam Boğaziçi'ni bırakmam. YBS de gerçekten değerli bir bölüm, piyasada karşılığı var özellikle Boğaziçi ise. Üniversiteyi sadece ÖSYM puanlarından ibaret görmeyin, size belirli bir kültür, düşünce sistemi ve yaşayış biçimi de kazandırır üniversite. Bu da çok değerli bana göre, o yüzden Boğaziçi'ni bırakma derim. He tabi bu benim görüşüm ve önerim, gayet tabi içinde mühendislik aşkı vardır, öyle bir diplomam olsun istiyorsundur, dersleri sana daha çekici geliyordur vs. okul da değiştirebilirsin. Hayattaki tercihlerimizde çoğu zaman mutlak doğru ve mutlak yanlış olmaz ama ne seçersen seç kararının arkasında dur. Sektörde mühendislik ile de management yürütebilirsin, illa ki YBS'ciler bu kısmı yapacak diye bir şey yok. Burası bana biraz net gelmedi sadece. Onun dışında dediklerine katılıyorum.

• 7 Days Of Funk 7 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim şey pratikte olan tecrübe eksikliği değil, teorikte yani kağıt üstünde olan tecrübe. Belki siz oradaki 7-8 sene tecrübeye sahip kimseden daha yetkin olabilirsiniz ama kağıt üstünde o adam sizden daha "yetkin"dir çünkü tecrübeyle sizin önünüzdedir. Çalışma yılı çoğu zaman işin sahibine güven hissettirir, örneğin birçok ilanda "+5 yıl deneyime sahip" maddesi görürsünüz. Aslına bakarsanız bunun içi çok boştur çünkü başlı başına bu kadar çalışma bir anlam ifade etmez. Mesele, o 5 yıl içinde sektörde kazanılan deneyimdir. İlan sahibi, çalışanın bu deneyimde olmasını bekler. Kendinizi ne kadar geliştirmiş olursanız olun mesela ilanda böyle bir madde varsa bu koşulu sağlayamazsınız. Bahsettiğim tecrübe açığı buydu.
  • Üniversitelerin programlarına bakman lazım detaylı olarak. Ama benim örnek verebileceğim bir arkadaşım var, matematik okuyup yanında Bilgisayar'dan çift anadal yapan ve şimdi de çok değerli bir kurumda çalışan. O sebeple, yapan yapıyor. Mümkün yani böyle şeyler ama kişinin iradesi ve çalışkanlığı ne ölçüde imkan tanır, onu bilemem.
    hocam teşekkür ederim cevabınız için. evet dediğiniz gibi mühendisler de yönetim işine girebiliyor ama dediğim gibi okulla aramda duygusal bir bağ oluştu. hani itü, odtü bilgisayar bile elimde olsa okuldan ayrılmak istemem öyle diyim. birçok okul gezdim arkadaşlar vasıtasıyla ama okul kültüründen midir, öğrenci profilinden midir bilmiyorum, türkiye'de eşi benzeri yok bence. o kadar netim bu konuda. eskiden bazı insanlar görürdüm, "boğaziçi olsun da taştan olsun" diyen, olur mu öyle şey ya istemediğin şey için yazılır mı derdim, ama gelin görün ki aynı şeyi yaptım. pişman mıyım, kesinlikle hayır. bölümü asla istemesem de boğaziçi bana hazırlıkta da olsa bir senede çok şey kattı. kulüpler okul içinde okul gibi. özellikle yönetim ile ilgili olan kulüpler gerçekten muazzam. burada nerden mezun olursam olayım işsiz kalmayacağımı biliyorum. açıkçası mühendislik diye bi diretmem yok kendimde. benim için dediğiniz gibi üniversite kültürü daha önemli. hani ortalama bir üniversitesen diploma dışında hiçbir şey ile mezun olmaktansa, mühendis olmadan ama her işten anlayan, okul kültürünü içine alabilmiş bir birey olmayı tercih ederim. ybs mezunları harika yerlerde çalışıyor, hatta bilgisayar mühendislerinin çalıştığı yerlerde aynı departmanlar olmasa da çalışıyorlar. tam bir piyasa bölümü dediğim gibi. işte benim tek sıkıntım, sayısal çıkışlı olmam. fiziği, matematiği gerçekten seviyorum, analiz etmeyi ve doğayı incelemeyi falan. ama ybs'de bunlar yok galiba. yine de seçmeli dersler ile bu aradaki açığı kapatabiliyoruz. bu okula girmeseydim eğer bu sene kesilikle aklımın ucundan geçmezdi belki de ama gerçekten bu okula giren insanın arasında bir bağ oluşmaması imkansız bu okul ile. dediklerimi az çok anlamışsınızdır hocam, siz de bir kültüre sahip okuldan mezunsunuz. okul ruhunun ne demek olduğunu iyi biliyorsunuz ve beni anlıyorsunuzdur. gönül ister ki tabi ki burada bilgisayar, endüstri falan kazanayım ama gerçekten aşırı zor, sabır gerektiren bir iş. belki yapılır yapılmaz orasını bilmiyorum ama eğer olmayacaksa bence olabilecek yolların peşinden gitmek daha mantıklı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Seni gayet iyi anlıyorum, zaten benim söylediklerim de senin düşüncelerini destekler nitelikteydi. Başarılar diliyorum.
  • Herkese geçmiş olsun arkadaşlar. Daha önceleri çok kez dediğim gibi, asıl önemli zaman dilimi şimdi başlıyor çünkü sınav tercih için bir araçtı sadece amaç değil 4 senedir olduğu gibi, bu seneki tercih döneminde de varsa sorularınız, aklınıza takılanlar, merak ettikleriniz elimden geldiğince bu konudan yada özelden cevaplayabilirim.

Her ne olursa olsun, araştırmadan, soruşturmadan tercih yapmayın. Gidin, görün, konuşun, sorun, öğrenin. Ne istediğinizden emin olun. Herkese başarılı bir tercih dönemi diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

Herkese geçmiş olsun arkadaşlar. Daha önceleri çok kez dediğim gibi, asıl önemli zaman dilimi şimdi başlıyor çünkü sınav tercih için bir araçtı sadece amaç değil 4 senedir olduğu gibi, bu seneki tercih döneminde de varsa sorularınız, aklınıza takılanlar, merak ettikleriniz elimden geldiğince bu konudan yada özelden cevaplayabilirim.

Her ne olursa olsun, araştırmadan, soruşturmadan tercih yapmayın. Gidin, görün, konuşun, sorun, öğrenin. Ne istediğinizden emin olun. Herkese başarılı bir tercih dönemi diliyorum.
    Hocam ben üniversitedeyim zaten, bilgisayar mühendisliği de eski hedefimdi maalesef oddü-itü düzeyinin altında kalınca tercih etmedim. Neyse size bir sorum var. Kotlin dili hakkında ne düşünüyorsunuz? Öğrenilmesi öncelikli bir dil mi sizce?

• Hacettepe bilgisayar hakkında düşünceleriniz nedir hocam arkadaş var mı hacettepeden mezun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba sınava bu yıl girdim maalesef itü odtü'ye puanım yetmeyecek gibi galatasaray ve bahçeşehir tam burslu olur gibi duruyor. Bu üniversitelerden mezun olursam iş bulma konusunda sıkıntı çeker miyim ? Yeni mezunlar ilk işi bulma konusunda sıkıntı çekiyor mu ?
  • Açıkçası o dilde geliştirme yapmadım fakat piyasada kimse kolay kolay yaptığı işi değiştirmiyor. Örnek vermek gerekirse A firması .Net ile geliştirme yaparak ürün piyasaya sunuyorsa Kotlin'e geçme maliyeti bu firmaya getirisinden kat kat düşük olmalı. Haliyle öyle bir getiri de sunmuyor. Fakat yeni başlayan, az kişinin yer aldığı Startup yerleri için gayet tercih edilebilir duruyor. Sıfırdan başlarken bunu yapabilirsiniz ama işler büyüyünce bunu değiştirme maliyeti çok oluyor. Bana sorarsan da ilk olarak öğrenilmesi gereken diller arasında görmüyorum. Python, JAVA, C# gibi baba diller varken ve piyasa bunlarla kavrulurken Kotlin henüz o seviyeye ulaşmış görünmüyor. JVM'de çalışması sebebiyle Java'yla yarışıyor yada Java'yı sollayacak gibi söylentiler sıkça duyulsa da yakın zamanda bu pek mümkün durmuyor bana göre.
  • meturan. M kullanıcısına yanıt
    Kişisel düşüncem, Hacettepe Bilgisayar'ın piyasada ciddi manada karşılığı olduğu yönünde. Eğer Türkiye'de kalıp, Türkiye piyasasında iş kovalayacaksanız hemen hemen giremeyeceğiniz yer yok diyebilirim; elbette makul bir başarınız olması koşuluyla. Ankara'da okurken yada mezun olduktan sonra fazlaca Hacettepe esintisi hissettim mülakata girdiğim savunma sanayi şirketlerinde. Girmediklerimi de arkadaşlarımdan duydum. Özetle, Hacettepe Bilgisayar'ın kurumlar arasında da hatrı sayılır bir yeri var. O sebeple yazılabilir, tercih edilebilir olduğunu düşünüyorum.
  • Hocam itü bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz?

• delete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxarius -- 27 Mart 2020; 14:40:4 >
  • hocam epe'den gecirmişler diyorlar busene doğrumu

• Hocam İyte, Ege, Gtü ve Deü hakkında yorumlarınızı bekliyorum; teşekürler.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.