Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ODTÜ Bilgisayar tutuyor gibi, ben sadece yurt dışı hedefli düşünüyorum, mezun olunca yurt dışında iş imkanları nasıldır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masky451 M kullanıcısına yanıt
    Hiçbir üniversite iş garantisi sunmaz. O sebeple, garanti işin hazır olur; yüksek maaşlarla işe başlarsın diyemem. Ama genelde sektördeki insanlar özel üniversitelere her zaman mesafeli yaklaşır devlete göre. Bunun birçok sebebi var tabi. Yerinde olsam o seviyelerde denk gelecek devlet üniversitelerini gözden geçiririm.
  • Hayırlı olsun, gördüğüm kadarıyla geçen sene girmişsin gibi :)
    Bence çok başarılı bir okul, oradan mezun iş arkadaşlarım da var. Hepsi de gerçekten donanımlı mezun olmuş kimseler, kötülenecek bir tarafı yok bana göre. Sadece okuldaki hocalar notları çok düşük verdiği için kendi öğrencilerini hep düşük ortalamalarla mezun ettikleri ve bu yüzden kendi okulunda bile yüksek lisansa kabul alamadıkları için dertliydiler o kadar :)
  • Exxarius E kullanıcısına yanıt
    Ben somut değeri olmayan düşünceleri çok benimseyemiyorum açıkçası. Mesela ODTÜ Ceng'in eski isminin kalmaması ne demek? Ayrılan hocalarımız var evet ama yerine gelen çok başarılı isimler de mevcut. Yerinde olsam bu tarz iyileme/kötüleme fikirlerine çok kulak asmadan gider akademik kadrosuna bakarım. Oradaki hocaların citation sayısına, projelerine, doktoralarına, çalışma alanlarına falan bakarım. Birkaç tane de ekşi yorumu okur, kafamda daha net oturtmaya çalışırım. Ben geçen sene mezun oldum ve bana göre hocalarımız gerçekten kaliteliydi. Bunu da ODTÜcülük yapmak için söylemiyorum, hiç sevmem öyle milliyetçilikleri. Bir senede de çok değiştiğini düşünmüyorum.
  • building07 B kullanıcısına yanıt
    Valla epe ismini bile duymayalı seneler olduğu için o kadarını bilemeyeceğim
    Ama şu var, ODTÜ diğer okulların hazırlığına göre daha kolaydı. (bilkent ve boğaziçiyi göre kıyaslarsak) Belki o yüzden bir miktar zorlaştırmış olabilirler.
  • Propadien P kullanıcısına yanıt
    Gebze Teknikten mezun bir iş arkadaşım var. Hatta aynı şey üzerine çalışıyoruz diyebilirim. Açıkçası kendisi çok donanımlı ve başarılı biri. O sebeple GTÜ'ye bakışım biraz pozitif son zamanlarda. Okulun şirketlerle güzel de bağı var, özellikle istanbul ve kocaeli piyasasında bunu görmek mümkün. Ege için de köklü bir geçmişe sahip olmasını avantaj olarak görüyorum. Ege'den mezun çok başarılı bir hocamız vardı. Kendisi network alanında epey isim yapmış biri. Mesela aklıma o geldi. İyte ve Deü hakkında iyi-kötü herhangi bir bilgim yok malesef.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Özelden konuşmuştuk zannettiysem yatay geçiş yapacağım da hocam. Değerli yorumunuz için teşekkürler :)

Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim hocam, zaten benim de böyle bir düşüncem yok. birincil ağızdan yeni mezun birine sormak istedim. anlatmak istediğinizi de anladım. umarım odtü 'yü kazanırım ve sizin gibi mezun olabilirim. iş hayatınızda da başarılar umarım iyi pozisyonlara gelirsiniz:)

tekrar teşekkürler.
  • Hocam öncelikle bu kadar fazla sorulara sıkılmadan, yorulmadan cevaplandırdığınız için teşekkür ederim herkes adına. Öncelikle şöyle bir sorum var, bu sene çeşitli sebeplerden dolayı sınavım iyi geçmedi istediğim hedefi tutturamayacağımı düşünüyorum. Bu yüzden mezuna kalacağım. Bana bilgisayar adına çok şey kaybettirir mi?

Bir de ek olarak hedefim Gebze Teknik Bilgisayar, sizce iyi bir hedef mi yoksa hedefimi arttırmalı mıyım? Gerek linkedin olsun gerek fakültenin kendi youtube sayfası olsun arge ve fabrika bakımından yakın olduklarından dolayı iş bulabilme fırsatının çok olduğunu, gelişme seviyesinin en üst seviyede olduğunu söylemekteler. Doğruluk payı nedir?

Bir de üniversiteyi kazanamamanın verdiği hüzünle C dilini öğrenmek için youtubedan dersleri izlemeye başladım, şunu fark ettim ki üniversitenin ilk yılında öğrenciler C dersleri görüyorlar. Benim bu dili öğrenip üniversiteye gitmem sınavlara girip 2. sınıfa atlamam mümkün mü? (Bu biraz saçma oldu gülmeyin hocam :D)

iyi akşamlar..

• Sıralamam 15 - 25k arasında gelicek muhtemelen. ( bi aksilik olmazsa ). Ytü veya hacettepe tutmazsa marmara yerine türk alman üniversitesini yazmayı düşünüyorum ama siz önermemişsiniz neden? Bide sanırım berlin teknikte yüksek lisans imkanı varmış taünün. Almanyadan gelen hocalarda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği okurken bir spor kulübünde faaliyet göstermek bölümde kendinizi geliştirmeyi çok fazla olumsuz etkiler mi yoksa olumlu bile etkileyebilir mi yani hem vizedir finaldir onlara çalışmak hem kendine + bir şeyler katmak hem de spor kulübünde aktif faaliyet göstermek en kötü antrenman ve maçlara çıkmak çok mu fazla şey istiyorum :) üniversiteden üniversiteye değişir mi bu durum bilmiyorum ama ilk 20k bandında bir üniversitede oluru var mı merak ediyorum
  • Renholm R kullanıcısına yanıt
    Nereye istersen gidebilirsin, daha önce giden çok kimse var. Ama bu sadece okulla ilgili değil, senin ciddi manada başarılı olman lazım. Google, Microsoft, Facebook, Amazon gibi yerlerde çalışan birçok odtülü var, linkedin de aratabilirsin zaten.
  • Merhabalar.Sayısal öğrencisiyim ve mühendislik okumak istiyorum.Bir şeyler tasarlamak kendi ellerimle yeni şeyler yapmak istiyorum.Bilgisayat mühendisliği bunun için uygun mu yoksa etraftaki bilgisayar başında bütün gün işte oturan çalışan profili doğru mu?Bir de sosyal yönüm,topluluk içinde konuşma özelliğim ön planda.Bilgisayar okuyarak kendimi daha asosyal bir ortama mı hapsetmiş olurum?Yani ben bilgisayar mühendisliği okuyunca hayal ettiğim gibi tasarımlar yapan,yeni projeler inşa eden birisi olabilir miyim?Cevaplarsanız çok sevinirim.

• yazilimci_arkadas Y kullanıcısına yanıt
    Bence güzel bir hedef GTÜ. Yüksek lisansımı orada yaparım belki diyorum ben de. İş fırsatının çok olmasını ve gelişme seviyesinin üstünde olmasını gerçekçi buluyorum. Bana göre doğruluk payı var. 1 sene önceden C öğrenip ilk seneyi atlamak sadece hayalden ibaret olur, senin de takdir edeceğin üzere :) O sebeple, sadece merak ve ilgi duyduğun için öğreneceksen öğren ama onun ötesinde üniversitede ders atlamak gibi bir hedefin olmasın. Gerçekçi olmaz çünkü.
  • Hfbroken H kullanıcısına yanıt
    TAU için ekşide biri bilgisayar mühendisliğine dair soruları yanıtlayabilirim yazmış. Belki o kendi okulu olduğu için daha fazla bilgi verebilir. Benim önermememin sebebi genelde vakıf üniversiteleri yada yeni kurulmuş devlet üniversitelerinin ciddi anlamda piyasada varlığı hissedilmemesi. Okulun iş dünyasıyla olan bağı çok önemli bana göre. Bu köklü okullarda haliyle daha oturmuş oluyor. Ama almanca için düşünülebilir gibi geldi. TAU'yu bu iki kategoriden ayrı değerlendirirsek pişman etmeyebilir gibi duruyor. Ama dediğim gibi o okul özelinde bir bilgiye sahip değilim ben. Araştırmaya devam :)
  • seyyartayyare S kullanıcısına yanıt
    Olur olur, hiç dert etme. İlla ki boş zamanların oluyor, kendine vakit ayırmak istiyorsun. Boğaziçi EE'de okuyup çap yapan bir arkadaşım var aynı zamanda okulun spor takımlarından birinde oynuyor. Demek istediğim böyle şeyleri istedikten sonra her türlü yaparsın.
    Bende işte sıralamalar gelmeden biraz araştırayım dedim de sıralamaya göre tercih yapayım diye. Peki marmara gebze ve taü olsa siz hangisini seçerdiniz?

• bela10 B kullanıcısına yanıt
    Mühendis kimse sürekli yeni bir şey üreten, tasarlayan, çözüm arayan kimsedir. Günümüzde her iş yerinde bu ortamı görebilir misin bilmiyorum ama sosyal olarak bakacak olursan firmalar olabildiğince sosyalleşmek istiyor. Çalışanları sosyal olsunlar diye bir sürü etkinlik yapıyor. Mesela benim şirketimde birçok kulüp var, aynı üniversite kulüpleri gibi. Fotoğrafçılık, dans, dağcılık,.. vb. Bunların etkinliklerine katılıp iş arkadaşlarınla daha fazla sosyal vakit geçirebilirsin. Onun dışında günlük mesaiyi de sosyal kılmaya çalışıyorlar. Mesela teknokentte bir firmanın mülakatına gitmiştim, adamlar cuma günleri saat 3'ten sonra çalışmayıp ofise pizza, tatlı falan söyleyip muhabbet ediyorlarmış. Bu ve bunun gibi örneklerle dolu piyasa. O yüzden kendini bir bilgisayar hapsolacak ve oradan hiç kalkmayacak, kimseyle konuşmayacak gibi düşünme.

• Hocam Kırıkkale pc mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz kendimizi geliştirsekde iş imkanı olur mu? Ya da 1 sene mezuna kalsammı hangisi mantıklı olur sence mezuna kalırsam 40-60 k arası yaparım gibime geliyor ama 1 sene gidicek

Yıldız teknik bilgisayar nasıldır bilginiz var mı?

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.