Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 48 k ya gelebilecek en güzel üni hangisidir ?
    ODTÜ KKK %75 i gelecek açısından açık mıdır ?
    ODTÜ ankaradan farkı nelerdir
  • bilgisayarmuhadayi B kullanıcısına yanıt
    benim gördüğüm itü mezunlarının biraz daha piyasada kaldığı. akademik çok düşünmüyorlar. bir arkadaşım buna sebep olarak okuldaki notlandırmaların çok düşükten yapıldığını söylemişti. mesela bir derste kimseye AA verilmemesi gibi. haliyle genel ortalama da düşüyor ve akademik anlamda çok başarılı olamıyorsun demişti. kısmen mantıklı, hal böyle olunca mezunlar piyasada iş kovalamaya daha çok yöneliyor. bu 3 okulun arasına itü 'yü koyacak olsam sanırım 4. sıraya koyardım. Ama az önce dediğimi itü için de diyebilirim, itü mezunu olman sana bir yerde engel olacak değil. Böyle yüksek okulları biraz şey gibi düşünüyorum ben, karnını en pahalı şeylerle doyurmak gibi. ne bileyim gitmişsin mesela bi steak 'e, dallas mı yiyim, newyork mu yiyim, t-bone mu yiyim diye düşünüyorsun. Neyi yersen ye, tat ala ala karnın doyacak. Onun gibi, hangi okulu seçersen seç zaten sende iyi bir tat bırakacak.

• Merhaba,
    Sıralamam 34k
    Bir sürü özel oluyor ama özellere gönül rahatlığıyla yaklaşamıyorum.
    Amacım istanbulda okumak
    Hangi devleti tavsiye edersiniz?
    Devlet olmazsa diye her türlü özel de yazıcam
    Aydın
    Medipol
    Maltepe
    Üsküdar
    Okan
    Işık
    üniversiteleri hakkında bilginiz var mı? Hangisini tavsiye edersiniz?

Bir de hangi üniversite olursa olsun hedeflediğim olmicak ondan dolayı yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ben çalışırım onda sorun yok ama ilk yıl ortalamayı yüksek tutmak ne kadar zor olur? Ayrıca özelde mi ortalama yapmak daha kolay olur devlette mi?

Bir de aklıma takılan bir şey var. Marmara üniversitesi türkçe bilgisayar mühendisliğine puanım tutuyor (43k) ama teknoloji fakültesi diye geçiyor. Bunun hakkında bir bilginiz var mı?
  • EA okudum. Bilgisayar mühendisliği seçersem zorlanır mıyım ? Tabi ki okumak zor çalışmayana ekmek yok. Burdaki zordan kastım EA okuduğum için bana fazladan eksisi olur mu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaq Kaq K kullanıcısına yanıt
    Kötü durmuyor, hatta lab fotosu ile show yapmış adamlar :D
    Fakat gerçekten göründüğü gibi mi bi de mezunlarına, öğrencilerine sormak lazım. Kayseri'de olan ve herhangi bir mezunu ile karşılaşmadığım bir okul. dolayısıyla bilgi sahibi değilim, yanlış yönlendirmeyeyim. Senin için basit bir filtreleme yaptım, mesela bu profilleri inceleyebilirsin. Hocaların profillerindense bu profilleri incelemek daha çok fikir verir gibi geldi bana.

• Merhabalar yapay zeka mühendisliği hakkında fikriniz var mı acaba bu sene ilk defa hacettepe ve tobb da açılıyor.
    (daha önce sorulduysa kusura bakmayın hepsini okumadım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atılım, istanbul ticaret, belki doğuş olabilir. aklıma gelenler bunlar. ODTÜ KKK, ankara gibi değil tabi ki ama adı itibariyle odtü olması yine büyük avantaj sağlıyor.

detaylı bilgi için buraya bakabilirsin:
    adayogrenci.metu.edu.tr
    Sıkça Sorulan Sorular | ODTÜ Aday Öğrenci
    https://adayogrenci.metu.edu.tr/kuzey-kibris/sss
  • Hocam akredite program olmasının eğitim açısından önemi büyük mü ?Bu sene yalnızca bir yıllık çalışma ile 75bin yaptım gitmek ve gitmemekte çok kararsızm. Kesinlikle bilgisaya ristiyorum fakat bugüne kadar üniverditede ilerlerim diye yazılım dilleirini vs öğrenmedim ve şimdi Mersin ya da Sakaryada falan okuyacağım akredite edilmemiş bir programın bana katacakları konusıunda kararsızım. Bir sene daha çalışmaya niyetliyim şuan ancak aile biraz sıkıntı. Yardımcı olursanız sevinirim hocam.
  • Merhabalar hocam.
    Fen lisesi mezunuyum ancak psikolojik sıkıntılarım ve çeşitli sebeplerden dolayı bu sene 143k gibi çok berbat bir sonuç geldi.Mezuna kalmak istiyorum,ancak ailem psikolojimin pek iyi olmadığından bu sene gelen bir yeri yazıp gitmemi,en azında üni ortamı görüp rahatlayacağımı daha sonraki sene dondurup sınava girmemi söylüyorlar.Muhtemelen böyle yapacağım.

Şu an ki durumuma göre Hacettepe mat,Çankaya mat gibi bölümler görüyor,oradan bilgisayar alanında iş yapabilir miyim sizce?
    Yoksa ailemin dediği gibi yapıp bir sene hem kendimi toplayıp,diğer sene dondurup sınava mı hazırlanmalıyım?Aslında bu sene dondurup girmeyi düşünüyorum ancak hem ailem geçen seneden dolayı bana pek güvenmiyor,ve daha da kötü bir sıralama yapmamdan korkuyorlar hem de kırık obp sorunu olacağı için bir sene mecburen gitmeyi düşünüyorum.Böyle olduğu takdirde 20 yaşımda üniye başlamış olacağım,25 gibi mezun olmuş olacağım bu durum sizcebir sıkıntı yaratır mı?

Ek olarak mezuna kalıp ODTÜ'ye gidip, kendi girişimimi kurmayı düşünüyorum,bu alanda ilerlemek için neler bilmeliyim,önerileriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84EA3B777 -- 24 Temmuz 2019; 13:21:48 >

• JadeR kullanıcısına yanıt
    bölümün ingilizce olmasını çok önemse. ortalamanı yüksek tutman düşük üniversitelerde çok ama çok önemli. medipol fena değil sanki, iş yerinde beraber çalıştığımız medipol mezunu çocuk var ama çaplı ve yüksek ortalamalı falan. o yüzden gideceğin okulda sivrilmeye çalışmalısın. özelde tabi ki ortalaman daha yüksek olur, hele ki bursluysan. mezun olduğun fakülte mühendislik fakültesi olursa daha rahat olur senin için çünkü bazı ilanların böyle şartı olabiliyor.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    hocam siz ankarada savunma sanayisinde çalışmıyor muydunuz ?
  • Yıldız teknik matematik mühendisliğinden mezun biri yazılımda ne kadar iyidir?
    Yüksek lisans falan yapıldığı takdirde bir bilgisayar mühendisi gibi olabilir mi ?
  • hocam merhabalar, sıralamam 3.7k ilk tercihlerime itü özyeğin ve tobb'u yazmayı düşünüyorum ancak bunların gelmeme ihtimalini de hayli yüksek görüyorum
    bu üniversitelerin ardına bahçeşehir mi yazmalıyım yoksa galatasaray mı?
    fransızca olayından dolayı gs'den biraz soğudum çünkü kendimde biraz programlama bildiğim için işlerin ingilizce yürüdüğünü biliyorum.
    bahçeşehir hakkında da pek olumlu şeyler okumadım. tavsiyeniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil0111 -- 24 Temmuz 2019; 19:9:52 >
  • Hocam sorulmuştur belki ama iş başvurularında bölümün İngilizce olması önemli mi, benim İngilizcem iyi seviyede ve mezun olana kadar çok iyi şekilde öğreneceğime eminim fakat Türkçe olan bölüme gideceğim. İş başvurularında bölümün Türkçe olmasına bakıp elerler mi direkt, yoksa kişinin İngilizce seviyesini öğrenmek için ne yapıyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceratosaurus kullanıcısına yanıt
    bilgisayar mühendisliğinin müfredatına bakarsan mat2 'ye dair 2 ders görürsün sadece. bunun dışındaki elektronik yada signal processing benzeri derslerde mat2 gerekli fakat bu hiç yapamayacağın düzeyde değil. Ama analitik zekada noksanlık yada problemlere pratik/farklı çözüm üretememe durumu varsa birazdan daha fazla zorlanırsın. Yoksa bilgisayar mühendisleri sayısaldan ölmüyor.
  • Açıkçası birçok sektöre tabir caizse şu an yapay zekaya aç, ciddi anlamda hem de. Fakat bu açlığı bu bölümler ne kadar başarılı giderir yada gidermede rol oynar biraz bekleyip görmek lazım. Belki çok yüksek beklentilerle ve sıralamalarla açılacak, mezun verecek ama 6-7 sene içinde bölümde sıkıntılar olduğunu göreceğiz yada mezunların o kadar da donanımlı bir eğitim almadıklarına tanıklık edeceğiz. Bana yapay zekayı soruyorsanız öneminin her sektörde çok büyük olduğunu söyledim ama açılmamış bölümü soruyorsanız, malesef orası için bir şey demem mümkün değil.

Konuyla ilgili olarak şu haberi okuyabilirsiniz, öneminin ne kadar çok olduğuna bir delil sadece:

• nezcafe kullanıcısına yanıt
    Hocam sınavlar hakkında bilgi verir misiniz ? Problem sorusu derken ne tip sorular soruluyor ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abdrhm kullanıcısına yanıt
    Üniversitelerin akredite olup olmaması farkını bile şu an öğreniyorum diyebilirim. Konuya bu denli uzakken sana önemi büyük diyemem ama yeni öğreniyor olmamdan dolayı şunu çıkartabilirim; demek ki tüm müfredatlar ve programlar aslında zaten akrediteymiş gibi düşünülüyor. Akredite olmayanı düşünmedim yada denk gelmedim diyebilirim. Bir sene daha çalışıp üzerine 15-20k sıralama koyacaksan değer ama bu sınav zaten beklediğin gibi geldiyse ve iyi çalıştığını da düşünüyorsan sene boyunca, bence bir sene daha beklemek çok mantıklı olmaz.
  • "..gibi bölümler görüyor,oradan bilgisayar alanında iş yapabilir miyim sizce?"
    - Gayet yapabilirsin, matematik okuyup yazılıma yönelen çok insan var. Kimse senin yazılımla uğraşmanı engelleyemez tabi ki ama bir yere iş başvurusunda bulunurken önceliğin her zaman o iş üzerine bir bölüm bitirmiş olan kimselere verileceğini unutma.

".. 20 yaşımda üniye başlamış olacağım,25 gibi mezun olmuş olacağım bu durum sizcebir sıkıntı yaratır mı?"
    - Çok fark yaratmaz. Mesele senin ne kadar kararlı olduğun ve neleri başardığın. Çoğu kişi o yaşlarda zaten mezun olmuş oluyor. Her şeyi mükemmel yapsan zaten 23 yaşında mezunsun. Bir sene uzasa okul 24 sün. O yüzden 25 te çok uzak bir yaş sayılmaz. Bir arkadaşım vardı mesela odtü bilgisayardaydı o da, 26 yaşında mezun oldu ve çok iyi bir şirkette çalışmaya başladı.

".. Ek olarak mezuna kalıp ODTÜ'ye gidip, kendi girişimimi kurmayı düşünüyorum,bu alanda ilerlemek için neler bilmeliyim,önerileriniz nelerdir?"
    - Girişimcilik çok farklı bir mevzu. Okulu yok bi kere. Bu sağda solda girişimcilik okulları, eğitimleri vb. şeyleri görmemiz mümkün ama hepsi fasa fiso. Ben demiyorum ki bir ekonomi modeli öğrenilmesin yada pazarlama stratejisi oluşturulmasın. Bunlar tabi ki olacak ama bunların daha gerisinde girişimi ateşleyecek şey kişinin fıtratıyla ilgili. Okullarla, kurslarla olacak şey değil. Ve o fıtrat sayesinde girişimci her zorlukta tekrar kalkıp daha iyisini yapmak için mücadele eder. Bir de en önemlisi network. ODTÜ'nün belki de bu alanda en büyük katkısı sana sağlayacağı network olur çünkü çok ciddi bir piyasa var okulda. Benim sana önerim nasıl bir girişim tasarladığını çıkarman öncelikle. Örneğin tarım teknolojileriyle ilgili bir ürün geliştirmek istiyorsun, hemen o alanda var olan firmaları, şirketleri ve çalışmalarını çıkartıp analiz etmelisin. Belki orada çalışanlarla bir şekilde iletişime geçmelisin, hatta bilgi almak için de olsa iş ilanına başvurup mülakatlarına gidebilirsin.

• merhaba hocam elinize sağlık.Sıralamam 8900 geldi ve Odtü-İtü Bilgisayar hayalim sona erdi.YTÜ Bilgisayar düşünüyorum.Önceki cevaplarınızda sonradan bilgi sahibi olmaya başladım demiştiniz.Şu an itibariyle YTÜ hakkında ne düşünüyorsunuz(tercih öncesi son değerlendirme yapmak isterseniz)
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.